Top 5 cele mai bune benzi desenate Marvel pentru incepatori

Top 5 cele mai bune benzi desenate Marvel pentru incepatori

De la inceputul anilor 1960, revista Marvel Comics a publicat unele dintre cele mai bune benzi desenate cu super-eroi. Este extrem de dificil pentru cititorii de benzi desenate incepatori sa aleaga ce functioneaza pentru ei dintr-o serie aparent interminabila de povesti. Exista o multime de titluri legendare, dar o anumita linie de poveste se remarca cu siguranta ca una grozava.

In timp ce unele dintre titlurile de pe aceasta lista sunt acum considerate capodopere de acum 10 ani, altele sunt contemporane si merita sa fie plasate in concordanta cu capodoperele. Daca sunteti un incepator al benzilor desenate, aceste 5 de titluri va vor scufunda in vasta lume a benzilor desenate Marvel. Fara alte intrebari, sa incepem cu 5 dintre cele mai bune benzi desenate Marvel pentru incepatori.

The Infinity Gauntlet

Scris in 1991 de Jim Starlin, acest eveniment epic a fost unul dintre cele mai influente momente din Universul Marvel. Thanos se indragosteste de intruparea mortii si incearca sa adune Pietrele Infinitului pentru a lua viata universului drept tribut mortii. Thanos se stabileste ca fiind ticalosul suprem si este nevoie de o intreaga echipa de eroi care sa lucreze impreuna pentru al opri.

Aceasta poveste este cu adevarat epica, cu soarta universului in joc. Aceasta poveste sta la baza epicului „Razbunatorii”, care a avut un mare impact nu numai in benzi desenate, ci si in jocuri video, televiziune si mai ales in filme. A fost baza "Razboiului infinit" si a "Jocului final". Daca sunteti nou in Marvel, nu veti fi dezamagiti de aceasta poveste epica care implica intregul univers Marvel.
Immortal Hulk

X-Men ar putea fi cei care au cel mai mult de spus despre franciza Marvel, dar cele mai bune bezi desenate Marvel din acest an este fara indoiala „The Immortal Hulk”, despre un super-erou rau. A avut premiera in Iunie 2018 si continua sa se imbunatateasca. Are o echipa creativa consistenta si se misca lin pentru a gasi noi oportunitati de a spune povestile obsedante ale lungii istorii a lui Hulk. Undeva intre bucuriile actiunii si sarbatoarea groazei, The Immortal Hulk este cel mai bun monolog Marvel 2020.

House of M

De la inceput, Casa M a fost descrisa ca o poveste care ar schimba Universul X-Men si Marvel asa cum il cunoastem. Deci, majoritatea povestilor care promit aceste lucruri traiesc de fapt ca glume; mantuirea conacului M este ca nu incepe ca o poveste care schimba totul, ci ca o poveste despre vrajitoarea stacojie. Vrajitoarea stacojie devine cel mai puternic mutant din lume si, de asemenea, cel mai instabil mutant. In curand, toti mutantii si eroii iau parte la o dezbatere despre daca ar trebui sau nu sa i se permita sa traiasca.

Top 10 cele mai populare carti din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai populare carti din toate timpurile

Ceea ce urmeaza nu este neaparat o ciocnire intre toti eroii Marvel de pe campul de lupta, ci mai degraba o ciocnire de idei. In timp ce eroii Marvel se cearta cu privire la soarta vrajitoarei stacojii, ea si-a creat o realitate alternativa care ii permite sa traiasca in pace cu familia ei. Aceste doua realitati se ciocnesc intre ele in moduri neasteptate, ducand la un final care a schimbat universul Marvel pentru totdeauna cu soapta a trei cuvinte simple, „Nu mai exista mutanti”.

House Of X/Powers Of X

Jonathan Hickman a scris mai multe serii pentru Marvel Comics care vor fi considerate clasice pentru anii urmatori, iar versiunea sa originala a X-Men va fi probabil considerata cea mai buna lucrare a sa pentru Marvel. Aceasta poveste pune o baza incredibila pentru viitorul mutantilor si este impartita in mai multe serii X-Men diferite, fiecare adaugand ceva nou si unic marelui design.

Cititorii noi pot fi coplesiti de lumea mutantilor, dar povestea lui Hickman clarifica totul si ofera o cale interesanta pentru echipa de eroi, iar House Of X / Powers Of X este o lectura obligatorie pentru oricine este interesat. X-Men.

The Dark Phoenix Saga

Inainte de publicarea saga Dark Phoenix in 1980, Jean Grey era folosit in primul rand ca obiect de afectiune, Wolverine si Cyclops certandu-se ocazional. Dar in timpul triunghiului amoros, a existat un indiciu ca Jean Gray ar putea fi unul dintre cei mai puternici mutanti din toate legendele X-Men. Abia cand un nefericit creier l-a capturat pe Jean Grey la inceputul saga Dark Phoenix, fanii si-au dat seama ce este cu adevarat un gigant adormit Jean Grey.

Saga Phoenix intunecat tradeaza emotiile cititorului si le tradeaza asteptarile. Este destul de rau sa-l vedem pe Jean Gray corupt de influente exterioare, dar ne dam seama ca ceea ce face cu adevarat este sa-si dezlantuie adevaratul potential si, in timp ce benzile desenate X-Men au abordat mult timp diviziunea dintre oameni si mutanti, saga Dark Phoenix a introdus ideea ca cel mai puternic dintre toti mutantii ar trebui sa decida daca sa devina zei sau oameni. Povestea tragica a lui Jane Grey, asa cum este spusa in aceste pagini, serveste ca un punct de cotitura pentru X-Men si o amintire constanta a modului in care marii nostri eroi ne pot face sa ne simtim atat de mici.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la Top 5 cele mai bune benzi desenate Marvel pentru incepatori

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×