20 carti populare despre Mindfulness pentru toate varstele

20 carti populare despre Mindfulness pentru toate varstele
Ce contine acest articol:

Nu exista un sfarsit de lucruri disponibile pentru a ne distra in lumea high-tech de astazi. Este incredibil de usor sa ne distragem atentia de la haosul lumii cu televiziune, filme si retelele sociale. Acest flux nesfarsit de aport senzorial deturneaza, dar ne poate ingreuna si ne cunoastem pe noi insine. De aceea, mai multi oameni depun eforturi pentru a imbratisa mindfulness. 

Mindfulness este o forma de meditatie care ii ajuta pe practicanti sa devina mai constienti de ceea ce simt in orice moment dat. Oamenii pot folosi metode de respiratie si energia ghidata pentru a relaxa atat mintea, cat si corpul si pentru a intra mai in contact cu ei insisi. Va suna intrigant? Consultati aceste recomandari pentru carti despre mindfulness pentru oameni de toate varstele si nivelurile. 

Carti populare de Mindfulness pentru incepatori

Daca mindfulness este un concept nou pentru tine, aceste carti ofera un punct de intrare excelent. Chiar daca nu ai practicat niciodata vreo forma de meditatie, mindfulness este un loc minunat de a incepe.

1. Miracolul Mindfulness de Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh este un calugar vietnamez cunoscut pentru ca a scris unele dintre cele mai bune carti spirituale dintr-o perspectiva budista. In Miracolul Mindfulness , Hanh ii ajuta pe noii veniti sa identifice toate oportunitatile de care trebuie sa fii atent pe parcursul zilei. Chiar si in timpul sarcinilor prozaice, cum ar fi spalarea vaselor, avem posibilitatea de a ne teme si de a ne concentra gandurile.

2. Caietul de lucru Mindful Way: Un program de 8 saptamani pentru a te elibera de depresie si suferinta emotionala de John Teasdale, Mark Williams si Zindel Segal

Caietul de lucru Mindful Way  este un punct de plecare excelent daca esti interesat de mindfulness, dar nu stii de unde sa incepi. Ajuta la stabilirea elementelor de baza si fundamentale ale mindfulness-ului intr-o maniera ordonata. De asemenea, ofera un plan de joc structurat care va permite sa integrati perfect mindfulness in viata de zi cu zi. 

3. Mindfulness in limba engleza simpla de Bhante Gunaratana

Mindfulness in limba engleza simpla  a fost unul dintre ghidurile de referinta despre mindfulness timp de aproape treizeci de ani. Scrisa de un calugar, aceasta carte descompune meditatia si atentia intr-o terminologie clara si practica. Cautati editia actualizata si extinsa. 
4. Constient: Stiinta si practica prezentei de Daniel J. Siegel, MD

Multe dintre cartile de mindfulness de pe aceasta lista sunt legate de practici spirituale precum budismul. Daca nu esti de natura spirituala, s-ar putea sa te intrebi daca atentia este potrivita pentru tine. Scrisa de un neurostiinta, aceasta carte exploreaza stiinta din spatele efectului meditatiei asupra creierului. Este o carte foarte informativa pentru un sceptic mai stiintific.

5. Practicarea Mindfulness: 75 de meditatii esentiale pentru a reduce stresul, a imbunatati sanatatea mintala si a gasi pacea in viata de zi cu zi de Matthew Sockolov

Exista multe moduri diferite de a explora mindfulness. Ceea ce functioneaza pentru altcineva poate sa nu functioneze pentru tine. Aceasta carte cuprinzatoare include 75 de exercitii simple pentru a practica mindfulness, astfel incat sa puteti explora si gasi cea mai potrivita pentru practica dvs. Fiecare exercitiu dureaza intre cinci si cincisprezece minute, asa ca sunt usor de incorporat in rutina ta zilnica.

Carti populare de Mindfulness pentru practicieni mai avansati 

Daca ati stapanit premisele de baza din spatele mindfulness-ului, este posibil sa fiti gata sa va duceti practica la urmatoarea faza. In timp ce cartile din aceasta sectiune sunt inradacinate in mindfulness, unele exploreaza si forme mai profunde de meditatie. 

6. Mintea iluminata: un ghid complet de meditatie care integreaza intelepciunea budista si stiinta creierului pentru o mai mare atentie de Culadasa (John Yates Ph.D.)

Conceptul de mindfulness este la moda, asa ca este usor sa presupunem ca este o practica relativ noua, dar, in realitate, este adanc inradacinata in traditia budista. The Mind Illuminated  evidentiaza istoria bogata a mindfulness-ului in timp ce exploreaza cele mai recente cercetari in neurostiinta si psihologie cognitiva. Echilibrul dintre spiritualitate si stiinta face din acesta un ghid unic pentru constientizare. 

99 de carti - Unele mai putin cunoscute Te-ar putea interesa si: 99 de carti - Unele mai putin cunoscute

7. Mindfulness, Bliss si Beyond: Manualul unui meditator de Ajahn Brahm

S-ar putea sa va temeti ca textele si invataturile s-ar putea simti uscate pe masura ce va adanciti in atentie. Aceasta carte dovedeste ca teoria este falsa. Desi aceasta carte este incredibil de informativa, nu lipsesc povestile distractive si umorul vesel. Mindfulness, Bliss, and Beyond  intentioneaza sa imputerniceasca oamenii pe masura ce isi extind practicile de meditatie. 

8. Incredere in aur: Descoperirea bunatatii tale naturale de Tara Brach

Brach, psiholog si profesoara de meditatie de multa vreme, este binecunoscuta pentru munca sa in promovarea mindfulness-ului. In timp ce practica ei se bazeaza din intelepciunea si traditia budista, ea preda intr-un mod care este mai accesibil oamenilor care practica mindfulness dintr-o perspectiva mai occidentala. Increderea in Aur  ii ajuta pe oameni sa elibereze de judecata pe care si-o pot impune si ii ajuta sa-si aminteasca bunatatea.

9. A Still Forest Pool: The Insight Meditation of Achaan Chah de Achaan Chah

Achaan Chah este un profesor de meditatie influent care a inspirat scriitori contemporani populari precum Daniel Ingraham. Chah a petrecut multi ani meditand intr-o manastire din padure numita Wat Ba Pong pentru a-si intelege sinele interior. Cu ajutorul traducatorilor, intelepciunea sa a fost distilat in acest ghid util.

10. Seria Amanarea in Mindfulness de Joseph Goldstein

Din punct de vedere tehnic, aceasta nu este o carte, este o serie de invataturi disponibile in format audiobook. Aceasta serie ofera o excelenta scufundare profunda in constientizare printr-o lentila distincta budista, daca asimilati cunostinte mai bine prin ascultare decat prin citire. Mai exact, exploreaza cele patru fundamente ale mindfulness intr-un curriculum bine organizat si informativ.

Carti populare de Mindfulness pentru adolescenti

Adolescentii de astazi se confrunta cu o cantitate semnificativa de stres, poate mai mult decat generatiile care i-au precedat. Sunt in mod constant inundati de factori de stres, de la scoala la retelele sociale pana la teama de viitor. Aceste carti de mindfulness ii pot ajuta pe adolescenti sa se simta mai intemeiati in lumea de astazi.

11. Mindfulness pentru adolescenti in 10 minute pe zi: exercitii pentru a va simti calm, a ramane concentrat si a fi cel mai bun sine de Jennie Marie Battistin MA, LMFT

Majoritatea adolescentilor au un program complet intre scoala, familie, prieteni si activitati extracurriculare. Poate fi o provocare sa-ti faci timp pentru auto-imbunatatire. Mindfulness pentru adolescenti in 10 minute pe zi  este plin de exercitii si tehnici de respiratie care ii ajuta pe adolescenti sa se concentreze si sa-si stapaneasca sentimentele. 

12. Ameliorarea anxietatii pentru adolescenti: abilitati esentiale CBT si practici de constientizare pentru a depasi anxietatea si stresul de dr. Regine Galanti

Potrivit Institutului National de Sanatate Mintala, pana la 31,9% dintre adolescenti au o forma de tulburare de anxietate. Mindfulness este o modalitate excelenta de a te impaca cu anxietatea. Anxiety Relief for Teens foloseste o combinatie de practici si tehnici de mindfulness utilizate in terapia cognitiv-comportamentala pentru a-i ajuta pe adolescenti sa-si controleze anxietatea.

13. Caiet de lucru pentru mindfulness pentru adolescenti: exercitii si instrumente pentru a gestiona stresul, a gasi concentrarea si a prospera de Linette Bixby

Pur si simplu citirea unei carti despre tehnicile de mindfulness va fi suficienta pentru unii adolescenti. Cu toate acestea, unii adolescenti se descurca mai bine cu invatarea practica. Caietul de lucru Mindfulness pentru adolescenti  este introducerea perfecta pentru adolescentii care doresc sa reduca stresul prin mindfulness. 

Cele mai bune 10 carti distopice precum Povestea servitoarei Te-ar putea interesa si: Cele mai bune 10 carti distopice precum Povestea servitoarei

14. Lucruri care nasol: un ghid pentru adolescenti pentru a accepta ceea ce nu poti schimba si a te angaja in ceea ce poti de Ben Sedley PhD

Unele carti destinate adolescentilor sunt putin inflorate in abordarea lor. Dupa cum va puteti da seama din titlul acestei carti, aceasta carte are o abordare mai directa. Adolescentii sunt priceputi si stiu ca lumea este imperfecta. Stuff That Sucks recunoaste ca, uneori, lucrurile este nasol si ii intalneste pe adolescenti la nivelul lor vorbind limba lor. 

15. Adolescentul autocompasional: abilitati de constientizare si compasiune pentru a-ti cuceri vocea interioara critica de doctorat Karen Bluth

Multi adolescenti se confrunta cu presiuni din surse externe, cum ar fi parintii supravietuitori sau agresiunea din partea colegilor de clasa. Dar pentru alti adolescenti, vocea lor interioara este cel mai mare dusman al lor. The Self-Compassionate Teen ii ajuta pe adolescentii care sunt duri cu ei insisi sa inceapa sa-si arate mai multa compasiune si grija. Aceasta carte este excelenta pentru adolescentii sensibili sau adolescentii cu ADHD care se lupta si cu disforia sensibila la respingere. 

Carti populare de Mindfulness pentru copii sau elevi de scoala elementara

Niciodata nu este prea devreme pentru a preda mindfulness! Chiar si copiii mici pot beneficia de pe urma acestei practici, deoarece ii poate ajuta sa faca fata emotiilor exagerate. Aceste carti de mindfulness sunt o modalitate excelenta de a le prezenta copiilor mai mici conceptul de ingrijire de sine.

16. Dragonul Mindful: A Dragon Book About Mindfulness de Steve Herman

Dragonul Mindful  face parte dintr-o serie mai ampla despre educarea copiilor despre emotii. Povestea acestei carti frumos ilustrate se concentreaza in jurul unui copil care ii arata dragonul sau de companie cum sa faca fata grijilor sale prin tehnici de constientizare. Este o modalitate excelenta de a modela mindfulness pentru copii, atribuind un copil in rolul de predare.

17. Fericit de Nicola Edwards

Happy  este introducerea perfecta in mindfulness pentru copiii de pana la trei ani. Desi nu prezinta in mod direct practicile de mindfulness, exploreaza mai abstract importanta respiratiei pentru a te calma. Este ghidul de baza perfect pentru copiii mai mici. 

18. Respirati ca un urs: 30 de momente atente pentru ca copiii sa se simta calmi si concentrati oricand si oriunde de Kira Willey

Breathe Like a Bear  foloseste personaje ilustrate dulce pentru a-i invata pe copiii de scoala elementara diferite tehnici de mindfulness. Exista 30 de exercitii de respiratie scurte si simple in paginile sale, concepute pentru a ajuta copiii sa faca fata stresului. 

19. Mindfulne ss pentru copii in 10 minute pe zi: exercitii simple pentru a va simti calm, concentrat si fericit de Maura Bradley

Aceasta carte, conceputa pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani, ofera tehnici de mindfulness mai structurate, care sunt inca adecvate varstei. Ajuta la stabilirea unei practici consecvente in reducerea stresului la o varsta in care copiii devin mai constienti de presiunea societatii. 

20. Jocuri Mindful pentru copii: 50 de activitati distractive pentru a ramane prezent, a imbunatati concentrarea si a intelege emotiile de Kristina Sargent

Copiii mai mici invata adesea cel mai bine prin jocuri si activitati practice. Aceasta carte este o resursa excelenta pentru parintii care doresc ca copiii lor de varsta scolara elementara sa invete tehnici de mindfulness.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 20 carti populare despre Mindfulness pentru toate varstele

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×