6 carti interesante, numai bune de luat in vacanta

6 carti interesante, numai bune de luat in vacanta

Multi dintre voi veti ajunge, sau poate ati facut-o deja, in locurile voastre preferate de vacanta. Urmeaza perioada de vacanta cu multe sau putine de facut. Deci va fi timp pentru toate si, bineinteles, pentru a citi .

Exista aceasta selectie de 6 carti pentru toate tipurile de cititori. Clasice, pentru copii, romantice, erotice, poezie ... Pentru a te relaxa, a petrece timp, a medita sau a te distra. Sa le vedem. 

Caiet de vacanta

Publicata in 2014 , aceasta lucrare a poetului, filologului si traducatorului Luis Alberto de Cuenca a primit Premiul National de Poezie in 2015.  Caietul de vacanta alcatuieste, impartit in opt epigrafe, optzeci si cinci de poezii scrise, in majoritate, in verile dintre 2009 si 2012 . O carte in care se pot citi versuri ca acestea: „Morii sunt facuti din douazeci de bucati: / nouasprezece salbatici si unul civilizat”. O alegere buna ca lectura pentru cele mai poetice spirite.

Doi ani de concediu

Nu poti rata niciodata un clasic Jules Verne, mai ales vara si in vacanta. Deci aceasta poveste este ideala pentru acei tineri cititori indrazneti .




Protagonistii sunt cincisprezece tineri de nationalitati diferite care, dupa naufragiul in care calatoreau din cauza unui uragan, ajung pe o insula din Pacific . Asa ca vor trebui sa invete sa supravietuiasca intr-un loc inospitalier si singuratic. La toate dificultatile se va adauga si sosirea altor naufragi foarte periculosi . Si cel mai bun mod de a sti daca vor fi sau nu salvati este sa incepeti sa o cititi acum.

Sarbatorile micutului Nicolae

De Rene Goscinny , unul dintre creatorii lui Asterix si Obelix, si Jean-Pierre Sempe . Serialul pentru copii al micutului Nicolas este format din mai multe titluri si acesta este cel de sarbatori.

Parintii lui Nicolas il surprind cu vestea ca isi vor petrece vacantele de vara la plaja . Nicolas este foarte fericit pentru ca ii plac foarte mult valurile, nisipul si jocurile cu prietenii sai... Nu conteaza daca vremea este rea. Ideea este sa nu te plictisesti si Nicolas va veni cu diverse modalitati de a nu o face. Un an mai tarziu, si tot in vacanta, Nicolas va merge in Tabara Albastra , unde nici nu va avea timp sa se plictiseasca.

Cele mai bune carti de dragoste pe care sa le citesti Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti de dragoste pe care sa le citesti

Vacanta de iubit

Si bineinteles ca nici povestile de dragoste nu pot lipsi in vacanta. Asa ca iata-l pe acesta, al scriitoarei Isabel Keats , pseudonimul unui publicist madrilen care, intre romane si povesti, a publicat deja o duzina de lucrari.

In aceasta ne spune povestea Natasei , care are un magnet pentru ciudatii, in special pentru intelectualii chinuiti. Toata lumea ii spune si, dupa ultimul sau esec, el decide sa-i dea dragostei o vacanta . Dar intr-o zi apare Jorge , noul sau sef, un barbat senin, dar cu o personalitate puternica, facut de sine si care crede in dragostea adevarata. Natasha nu se va putea ajuta sa se simta atrasa de el mai mult decat este necesar.

O saptamana de vacanta

Si cum sa lasi atingerea torida intr-o vara. Acest scurt roman al controversatei scriitoare franceza Christine Angot a castigat Premiul Sade in 2012, pe care l-a respins pentru ca nu si-a considerat romanul erotic. Totusi, subiectul – un barbat matur care petrece cateva zile in vacanta in Alpi cu un tanar student – ​​si descrierile detaliate ale practicilor sexuale indica altfel. Cu multe controverse in jurul acestuia, cel mai bine este sa aruncati o privire asupra ei si sa judeci singur.

Sarbatori in Saint Tropez

Ajung cu regina romanului romantic ideal de sarbatori. Danielle Steele este una dintre cele mai citite scriitoare din lume pentru povestile ei de dragoste si durere de inima. In aceste trei cupluri casatorite , prieteni pentru totdeauna, se reunesc in St. Tropez pentru a-l sprijini pe vaduvul unuia dintre ei.

Cu toate acestea, cand ajung acolo descopera ca conacul  din brosurile turistice este un conac vechi aproape in ruine. Dar cea mai mare surpriza dintre toate va fi noul partener pe care il aduce Robert, o tanara actrita uluitoare care va provoca mai mult de un conflict cu toata lumea.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 6 carti interesante, numai bune de luat in vacanta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×