Cele mai bune 7 carti care te vor vindeca de depresie

Cele mai bune 7 carti care te vor vindeca de depresie

Remediile pentru depresie sunt din ce in ce mai variate, fiind vorba despre afectiunea, denumita generic - boala secolului XXI. In lumea de astazi a tehnologiei si a gadgeturilor, cu totii ne-am uitat undeva, intr-un colt, vechea prietena, cartea. Fiecare carte si fiecare roman are o poveste unica de oferit. Mai mult decat atat, cititul, chiar si pentru 20 de minute, este ca o vacanta de care putem sa ne bucuram in fiecare zi. Cititul ne relaxeaza si ne limpezeste  gandurile toxice.

Iata care sunt 7 dintre cele mai bune carti, care te vor ajuta sa invingi depresia.

Jenny Downham – Inainte sa mor

„Inainte sa mor” descrie povestea lui Tessa, o tanara adolescenta care are doar cateva luni de trait . Este un roman genial, sfasietor, dar care concretizeaza  cel mai sigur lucru din viata - teama de moarte.

Tessa are doar cateva luni de trait. Luptand inapoi impotriva spital, testelor interminabile, a medicamentelor cu efecte secundare, Tessa intocmeste o lista. Este lista ei cu activitati de facut inainte de a muri.

Elizabeth Gilbert – Mananca, roaga-te, iubeste

Desi avea toate lucrurile la care poate aspira o femeie americana de varsta medie - bani, o cariera de succes, prieteni, Elizabeth nu a fost fericita niciodata: nici in dragoste, nici in viata. Dupa ce a suferit un divort si o despartire cumplita la scurt timp, Elizabeth a fost spulberata. Nu stia unde sa mearga si ce sa faca - tot ce stia era ca voia sa fuga. Asa ca, a pornit intr-o aventura ciudata - ea merge in trei tari intr-un singur an, dar, oare, va gasi fericirea pe care a cautat-o toata viata.




Erlend Loe – Naiv. Super

Personajul principal al acestui roman amuzant si plin de pasiune isi cauta scopul in viata. Astfel, acesta porneste intr-o calatorie inedita si plina de provocari. Scrie liste, fiind obsedat de misterele timpului, toate acestea, realizandu-le in efortul de a afla cum este mai bine sa isi traiasca viata.

 

Ray Bradbury – Un leac pentru melancolie

Imaginile amuzante, adesea folosite de Bradbury, sunt  asociate cu puterea vindecatoare a iubirii. Aceasta este ideea principala, care  domina aceasta poveste relatata de Ray Bradbury in cartea „ Un leac pentru melancolie”. In centru actiunii, cititorii fac cunostinta cu Camillia, o tanara care locuieste in Londra din secolul al XVIII-lea. Camillia este pe moarte, iar medicii nu au niciun diagnostic pentru boala ei. Camillia se sperie si ea, intrebandu-se daca va trai pana la a douazecea aniversare.

Cele mai importante carti de citit pentru dezvoltarea personalitatii Te-ar putea interesa si: Cele mai importante carti de citit pentru dezvoltarea personalitatii

Douglas Adams – Ghidul autostopistului galactic

Cu cateva secunde inainte ca Pamantul sa fie demolat pentru a face loc unei autostrazi galactice, Arthur Dent porneste intr-o calatorie galactica, in care isi asuma misiunea de a salva universul de diversi raufacatori, ce au simptome asemanatoare psihopatiei.

John Irving – Legea pamantului

Povestea aduce in scena, viata unei familii, care se lupta sa gaseasca un echilibru intr-o lume fara sens si absurda. John Irving reuseste sa prezinte drumul in gasirea linistii sufletesti, prin prisma armoniei dintre aspectele trecatoare si cele eterne.

Jerome K. Jerome – Trei intr-o barca

Conceput ca un ghid destul de serios pentru navigarea pe mare. Povestea ii aduce in scena pe trei amatori in navigatia pe Tamisa, in 1889. Este cel mai cunoscut roman al lui Jerome K. Jerome si prezinta o relatare hilara a provocarilor pe care le intampina  trei prieteni si un caine, in timp ce incearca sa se relaxeze si sa se bucure de frumusetea Tamisei, in ciuda prognozelor meteo nesigure.

Cartile au fost ani de zile o sursa primordiala de divertisment si recreere. In plus, ele ajuta la imbunatatirea abilitatilor noastre de limba si gramatica. Mirosul unei carti recent cumparate ramane intotdeauna in mintea ta si fiecare carte ne duce de-a lungul unei benzi de memorie diferite.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune 7 carti care te vor vindeca de depresie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×