5 Cele mai bune carti de Science Fiction

5 Cele mai bune carti de Science Fiction

Cartile de science fiction sunt unele din cele mai interesante volume din literatura deoarece trateaza subiecte interesante prin utilizarea unor elemente diverse de actiune, romance, drama si mister. SF-ul are cate ceva pentru toti cititorii deoarece investigheaza intrebari importante de umanitate si ne permite sa visam la lumi paralele, calatorii in timp, inteligenta artificiala sau extraterestii. In plus, ai ocazia sa iti pui imaginatia la incercare si sa inveti despre tehnlogii noi care ar putea fi utilizate in viitorul apropiat. 

Insa cel mai important aspect legat de cartile SF este acela ca stau la baza multor filme celebre de la Hollywood. Chiar daca nu esti neaparat cel mai infocat fan al genului science fiction, vei vedea ca multe din cartile mentionate mai jos te vor tine captiv pana la sfarsit. 

1. Seria ‘Fundatia’ de Isac Asimov

Daca esti novice in domeniul SF, cele mai potrivite carti cu care sa incepi sunt cele din seria ‘Fundatia’ scrise de autorul Isac Asimov. Cunoscut drept un geniu in literatura science fiction, Asimov a avut o mare influenta asupra multor carti aparute dupa cele scrise de el in aceasta serie. 
Seria ‘Fundatia’ este compusa din 7 carti si chiar daca actiunea lor este interconectata, le poti citi separat daca nu ai mult timp la dispozitie pentru lectura. Personajul principal, Hari Seldon, este un matematician capabil sa prezica viitorul bazandu-se pe actiunile curente. El intemeiaza Fundatia cu scopul de a ajuta omenirea sa depaseasca o perioada extrem de intunecata.

2. ‘Dune’ de Frank Herbert

Nu exista top al celor mai bune carti SF care sa nu mentioneze ‘Dune’. Fiecare din cele 6 carti apartinand colectiei sunt excelent scrise. Autorul Frank Herbert a reusit prin talentul sau sa construiasca o lume complet noua si captivanta pentru publicul pasionat de fictiune. Este o serie perfecta daca iti place domeniul ‘fantasy’ sau episoadele presarate de actiune si istorie. 

Actiunea din carti are loc pe planeta Arrakis, un loc ostil si plin de pericole ce pandesc la fiecare pas. Insa tot aici se regaseste si cea mai importanta substanta din Univers. Merita sa citeste toate cartile ‘Dune’ ca sa intelegi mai bine intreaga poveste.

Top 10 biografii ale celor mai celebri si controversati muzicieni Te-ar putea interesa si: Top 10 biografii ale celor mai celebri si controversati muzicieni

3. ‘Omul din Castelul Inalt’ de Philip K. Dick

 Una din cele mai de succes carti din categoria istoriilor altenative este fara doar si poate ‘Omul din Castelul Inalt’. A beneficiat si de o ecranizare excelenta intr-un serial celebru produs de Amazon. Romanul a dat startul realitatile alternative in domeniul cinematografic deoarece prezinta o lume cu totul inedita: cum ar fi aratat harta lumii daca Reich-ul nu era invins. 

Actiunea din carte se petrece in 1962, la cativa ani dupa ce SUA  apierdut cel de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, teritoriul continentului american e impartit in doua, estul fiind ocupat de nemti iar vestul de japonezi. E un concept interesant iar actiunea te tine cu sufletul la gura pe tot parcursul cartii. 

4. ‘Jocul lui Ender’ de Orson Scott Card

O alta carte SF buna este ‘Jocul lui Ender’ care analizeaza conflictul dintre oameni si o specie extraterestra reprezentat prin niste insecte uriase. O data cu primele invazii, oamenii isi fac planuri si se pregatesc de atac, antrenandu-i inclusiv pe copii. Dintre acestia, Edner Wiggin, iese in evidenta si aduce un licar de speranta pentru intreaga omenire. 

5. ‘Ready Player One’ de Ernest Cline

Si cum jocurile si SF-ul se completeaza excelent, nu poti sa treci cu vederea ‘Ready Player One’. Acest roman, scris de Ernest Cline si adaptat pentru cinema anul trecut, spune povestea lui Wade Watts, un gamer din anul 2044 care reuseste sa evadeze dintr-o realitate sinistra intr-o utopie virtuala unde poate sa fie si sa faca ce vrea. E o carte complexa, plina de aventuri, ideala de citit atunci cand vrei sa te detasezi de stresul cotidian. 


0,00 (0 voturi)
Diana G

Nu sunt Comentarii la 5 Cele mai bune carti de Science Fiction

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×