Utilizari ale matematicii in viata de zi cu zi

Utilizari ale matematicii in viata de zi cu zi

Daca te-ai intrebat vreodata la ce serveste matematica in viata de zi cu zi... Nu esti singurul!

Daca iti amintesti ca erai in fata tablei, urmareai profesorul rezolvand ecuatii complexe si gandeai: „Nu conteaza daca sunt atent sau nu, asta va functiona doar pentru examen ”, acest articol este pentru tine.

Multi oameni se indeparteaza de acest subiect crezand ca matematica in viata de zi cu zi nu este importanta. Dar adevarul este ca ei sunt prezenti in fiecare lucru mic pe care il facem. Deci, stapanirea lor ne va imbunatati viata de zi cu zi in multe domenii ale vietii. Va vom explica intr-un 2X3!

Beneficiile invatarii matematicii

Matematica ofera o serie de beneficii foarte utile pentru mintea noastra si ne permite sa intelegem lumea din jurul nostru. La urma urmei, asa cum spunea Galileo Galilei: „Matematica este limba pe care a folosit-o Dumnezeu pentru a scrie lumea”.

Daca inca nu sunteti convins de motivele pentru a pune matematica in practica, va lasam cateva dintre beneficiile matematicii pentru minte:

  • Ei dezvolta capacitatea de rationament
  • Ele ajuta la cultivarea gandirii analitice
  • ne grabiti mintea
  • Ele genereaza caracter practic in activitatile de zi cu zi
  • Utilizarea sa poate fi aplicata in multe activitati pentru a le usura

Stim ca multi elevi se intreaba la ce serveste matematica, deoarece o considera plictisitoare, abstracta, lipsita de creativitate, complexa si foarte greu de inteles. Cautati latura pragmatica si aplicati-o in viata voastra!

Iata care sunt situatiile in care ne putem folosi de matematica in viata de zi cu zi. 

- Pentru a solicita credite si pentru a va gestiona corect finantele




Acesta este, probabil, domeniul vietii noastre in care vedem cel mai bine reprezentata importanta matematicii .

Cum sa avem o buna administrare a finantelor noastre personale daca nu stim sa calculam veniturile si cheltuielile? Imposibil!

A sti la ce serveste matematica si a le folosi in avantajul nostru va fi o piatra de temelie atunci cand gestionam banii cu intelepciune si impiedicam tot salariul nostru sa facem cumparaturi inutile.

In plus, iti amintesti cu siguranta ca de fiecare data cand aplici un credit la banca trebuie sa calculezi in cate rate il vei plati si care este dobanda. Daca nu vrei ca obligatiile tale cu banca sa iti consume portofelul si pana la urma nu stii unde s-au dus banii, asta este importanta matematicii!

Dar daca, inevitabil, ai intrat intr-o perioada de criza, nu-ti face griji! Intotdeauna exista o solutie. Planificarea financiara poate fi o oportunitate de a va ajuta sa transformati incertitudinea la momentul potrivit pentru a va creste securitatea financiara, pentru a afla despre finantele personale si pentru a evita aceste greseli in viitor. 

- La cumparaturi

Din fericire, nu exista lume care sa reprezinte mai bine prezenta matematicii in viata de zi cu zi decat lumea cumparaturilor: preferata multora!

Imediat ce umpleti cosul, veti vedea cum produsele pe care le adaugati au preturile lor si, daca aveti noroc, un procent de reducere special. Si daca nu vrei sa treci prin viata cheltuind bani fara sa te uiti la cont, ar trebui sa fii constient de importanta matematicii.

5 obiceiuri ale oamenilor suparati pe care trebuie sa le eviti Te-ar putea interesa si: 5 obiceiuri ale oamenilor suparati pe care trebuie sa le eviti

- Intr-o calatorie

Matematica in viata de zi cu zi este prezenta in momentele tale preferate! Calatoria este una dintre ele.

De cand cauti cea mai economica varianta de bilete sau planuri de calatorie si analizezi care dintre ele are cel mai bun raport cost-beneficiu, pana cand calculezi durata calatoriei, planifica-ti zi de zi si orele pe care le vei investi in fiecare calatorie. , importanta matematicii este prezenta.

Daca nu stii cum sa faci un buget de calatorie, invatarea matematicii este o necesitate . De asemenea, daca destinatia ta este o alta tara cu alta moneda, ghici ce? Va trebui sa faceti operatii matematice pentru a va converti banii si pentru a va planifica achizitiile in timpul calatoriei.

Chiar si pentru a te ghida intr-o noua destinatie va trebui sa ai o intelegere a spatiului in care te afli, de unde si importanta matematicii. Sau daca nu, cum va veti localiza cand Waze va va spune sa virati la dreapta peste 300 de metri?

- In sport

Daca faci sport des, s-ar putea sa fi realizat ca matematica si sportul sunt o combinatie perfecta . Realizarile celor mai buni sportivi se bazeaza pe numarul lor; In plus, marea majoritate a sporturilor folosesc modele matematice si de probabilitate pentru practicarea lor.

Acestea sunt cateva dintre sporturile care folosesc cel mai mult matematica:

  • Fotbal
  • Atletism
  • Ciclism
  • Baschetul
  • Inotul

Datorita matematicii in sport puteti determina, de exemplu, probabilitatea de a marca un gol in ultimele doua minute ale unei finale, sa intelegeti de ce se acorda trei puncte pentru o victorie in meciurile din liga, cum pot prezenta casele de pariuri oferte atat de atractive sau de ce tehnica Barcelonei este atat de eficienta. 

- In bucatarie 

Matematica in viata de zi cu zi este evidenta atunci cand ne pregatim desertul preferat sau urmam instructiunile unei retete delicioase. Delicios!

Adesea, in bucatarie folosim celebra regula a lui 3. Importanta matematicii aici este fundamentala , deoarece este necesar sa cunoastem regulile de baza de conversie privind greutatea (grame in kilograme si invers ), temperatura (Celsius si Fahrenheit) sau pur si simplu pentru a adauga sau imparti alimente. 

De exemplu: amestecati 2/3 din 500 de grame de faina, adaugati 2 oua, laptele si apoi treimi ramase).

Ti-a facut gura apa la gandul la mancare? Atunci este timpul sa-ti testezi talentul in bucatarie cu aceste 10 retete de patiserie usoare, rapide si foarte gustoase. Le vei iubi!

Daca esti unul dintre cei care au si retete de deserturi sau mancarurile tale preferate notate peste tot... Aceasta carte de bucate te va ajuta sa le organizezi pe toate intr-un singur loc! Asa ca le puteti avea la indemana oricand doriti sa va puneti sortul si sa gatiti un preparat delicios.

- Pentru a castiga la jocurile de noroc

„Cartile negre” ale lui Jung au fost acum publicate si dezvaluie urmatoarele Te-ar putea interesa si: „Cartile negre” ale lui Jung au fost acum publicate si dezvaluie urmatoarele

Tuturor ne plac jocurile pentru a ne distra in timpul liber cu prietenii sau familia.

Exista cu adevarat sansa? Unii cred ca da, altii cred ca nu. Conform ABC, sansa exista si poate fi masurata. Dar indiferent de raspuns, rolul matematicii in jocurile de noroc este clar.

Aminteste-ti ca cand ai jucat poker sau Black Jack cu prietenii tai, nu ai folosit matematica?

Daca ai deja cunostinte in probabilitate sau daca ai auzit despre legea numerelor mari, poti estima profitul asteptat datorita importantei matematicii.

- Cand faci mestesuguri

Indiferent daca iti place sa tricotezi sau esti om de mana in casa ta, matematica in viata de zi cu zi devine evidenta atunci cand vine vorba de mestesuguri.

Atat pentru a repara o masina sparta, cat si pentru a prezice unghiuri sau a plasa o lampa, cunoscand regula lui 3 si stiind sa calculam un unghi (cosinus, sinus, drept) , stiind sa determinati ipotenuza unui triunghi sau prezicand numarul de foile pentru montarea unei biblioteci pot fi abilitati foarte utile.

Toate aceste calcule au devenit ceva firesc si nici nu ne dam seama ca folosim matematica in viata de zi cu zi ; cu toate acestea, doar datorita lor este posibila efectuarea acestor operatiuni si transformarea interiorului casei tale.

Tamplaria este o arta in care importanta matematicii este foarte prezenta pentru a avea drept rezultat bucati frumoase de lemn. Daca iti place tamplaria, acest curs online te va invata cum sa construiesti primul tau mobilier din lemn pas cu pas, cu pasiune, tehnici si instrumente de baza de tamplarie.

- In muzica

Creierul unui muzician si creierul unui matematician functioneaza intr-un mod foarte asemanator. Ati vazut vreodata partituri pentru cantece?

In ele, importanta matematicii devine evidenta. Si este suficient sa asculti vorbind despre tempo, scara muzicala sau batai pe minut pentru a observa prezenta numerelor si a calculelor.

Daca esti bun la matematica in viata de zi cu zi, intelegerea lumii muzicii va fi ca un 2X1! Vei avea deja un drum castigat si nu va trebui decat sa-ti faci griji sa-ti scoti tot talentul.

Apropo, compozitia muzicala este un exemplu clar de matematica in muzica. Va invitam sa aflati mai multe, pentru ca atunci cand auziti de tempo sa nu va imaginati pe temutul profesor din filmul Whiplash, ci mai degraba o frumoasa armonie muzicala.

Dupa cum ati vazut, matematica in viata de zi cu zi este mai mult decat prezenta. Prin urmare, astazi va invitam sa le vedeti ca pe baza unui intreg.

Fara matematica in viata de zi cu zi, inginerii nu ar fi capabili sa prezica greutatea si rezistenta unui pod, computerele pe care le folosim zilnic sau smartphone-ul de pe care cu siguranta cititi acest articol nu ar exista.

Nici securitatea pe internet, care este atat de valoroasa astazi, nu ar exista, pentru ca daca vrem sa criptam informatii, sunt necesare numere prime foarte mari. Spus astfel, acest subiect ar fi ca spatele, din moment ce ei sunt in spatele tuturor.

Multi oameni tind sa stea departe de matematica cu scuza ca utilizarea acesteia in viata de zi cu zi este de obicei indoielnica. Dar stim ca dupa ce am citit despre utilizarile matematicii in viata de zi cu zi, acesta nu mai este cazul tau.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Utilizari ale matematicii in viata de zi cu zi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×