Elon Musk - ce carti recomanda celebrul miliardar?

Elon Musk - ce carti recomanda celebrul miliardar?

Antreprenorul vizionar Elon Musk, co-fondatorul PayPal ( PYPL ), Tesla Motors ( TSLA ) si SolarCity ( SCTY ) este astazi fondatorul SpaceXsi unul dintre cei mai celebri miliardari. Succesul sau uluitor a dat nastere comparatiilor dintre el si  Steve Jobs , Howard Hughes, Henry Ford si Bill Gates. Pe fondul unei copilarii adesea dificile, Musk a dezvoltat o etica de munca neobosita (se stie ca lucreaza pana la 80 pana la 100 de ore pe saptamana) si are o viziune tenace asupra tehnologiei.

Interesul sau timpuriu pentru citirea filozofiei, a fictiunii stiintifice si a romanelor fanteziste se reflecta in sentimentul sau de idealism si ingrijorare pentru progresul uman. El isi propune sa lucreze in domeniile pe care le-a identificat drept cruciale pentru viitorul nostru, in special Internetul, tranzitia la resurse regenerabile de energie si colonizarea spatiului. In munca sa cu PayPal, Tesla Motors, SolarCity si SpaceX, el a sfidat criticile si a facut progrese in toate aceste trei frontiere.

Isaac Asimov - The Foundation triology / Fundatia

Trilogia Fundatia a lui Isaac Asimov este, in mod incontestabil, una dintre lucrarile principale ale stiintei si fictiunii moderne. A fost unul dintre primii care s-a inspirat din stiintele sociale mai degraba decat din stiintele fizice si, prin urmare, accentul este pus pe fenomene care au legatura cu comportamentul uman: politica, razboi si, in cele din urma, relatiile dintre oamenii care au conturat istoria de-a lungul timpului.

Fundatia V. Fundatia si Pamantul | Isaac Asimov

Gasesti "Fundatia V. Fundatia si Pamantul | Isaac Asimov" pe:

E. Gordon - Structures: Or Why Things Don't Fall Down / Structuri: Sau de ce lucrurile nu cad
Intr-o carte pe care Business Insider a notat-o ​​ca una dintre cele „14 Carti care l-au inspirat pe Elon Musk”, JE Gordon se ocupa de inginerii in termeni  generali, comunicand principiile sale fondatoare intr-o proza accesibila si inteligenta.

Structures: Or Why Things Don't Fall Down

For anyone who has ever wondered why suspension bridges don't collapse under eight lanes of traffic, ...

Gasesti "Structures: Or Why Things Don't Fall Down" pe:

Walter Isaacson - Einstein: His Life and Universe / Eistein: Viata si universul sau

Einstein era un rebel si un nonconformist inca din perioada copilariei, iar aceste trasaturi  i-au condus atat viata, cat si interesul spre stiinta. In aceasta naratiune, Walter Isaacson explica modul in care a functionat mintea lui Einstein si misterele Universului pe care le-a descoperit.

Einstein. Viata si universul sau - Walter Isaacson

Einstein. Viata si universul sau - Walter Isaacson

Gasesti "Einstein. Viata si universul sau - Walter Isaacson" pe:

Willian Golding - Lord of the Flies

La inceputul romanului, cititorului i se prezinta un grup de baieti britanici care au fost blocati pe o insula tropicala. Baietii sunt toti tineri, cei mai in varsta, nu au mai mult de doisprezece ani, iar insula este aparent senina si superba. Scena pare a fi pregatita pentru ca baietii sa aiba parte de un paradis minunat, dar pe masura ce conflictul se declanseaza intre ei, viata lor pe insula devine din ce in ce mai violenta.

Cele mai bune carti din 2019 - Topuri prezentate de librarii Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti din 2019 - Topuri prezentate de librarii

La nivel simbolic, romanul trateaza efectele razboiului asupra rasei umane si modalitatile prin care acesta poate transforma Pamantul, propriul nostru paradis, intr-un adevarat iad.

Lord Of The Flies | William Golding

Gasesti "Lord Of The Flies | William Golding" pe:

Walter Isaacson - Benjamin Franklin: An American Life / Inovatorii

Intr-o naratiune cuprinzatoare care urmeaza viata lui Franklin de la Boston la Philadelphia, la Londra si la Paris, Walter Isaacson cronicizeaza aventurile ucenicului fugar, care a devenit, de-a lungul vietii sale, cel mai bun scriitor, inventator, recunoscut in toata mass-media din America. Benjamin Franklin a fost baron, om de stiinta, diplomat si strateg de afaceri, precum si unul dintre cei mai practici si ingeniosi lideri politici, iar Walter Isaacson exploreaza spiritul din spatele lucrarilor: Almanahul sarac al lui Richard si intelepciunea din spatele Declaratiei de Independenta.

Inovatorii | Walter Isaacson

Gasesti "Inovatorii | Walter Isaacson" pe:

Peter Thiel - Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future / De la zero la unu: Note despre strat-up-uri sau cum sa construiesti viitorul

In lumea de astazi, a internetului, intelepciunea conventionala dicteaza ca toate ideile bune sunt luate, iar economia devine un turneu in care toata lumea concureaza pentru a ajunge in top. Zero to One arata cum sa renunti la aceasta competitie, gasind o piata neexploatata, creand un produs nou si ridicand rapid o afacere de monopol care capteaza atentia pe o perioada indelungata. Planificarea unei evadari din concurenta este esentiala pentru fiecare afacere si pentru fiecare individ, nu doar in aspectele tehnologice. Cel mai mare secret al erei moderne este faptul ca exista inca frontiere unice de explorat si probleme noi de rezolvat.

De la zero la unu | Blake Masters, Peter Thiel

Gasesti "De la zero la unu | Blake Masters, Peter Thiel" pe:

Nick Bostrom  - Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies / Superinteligenta: Cai, pericole, strategii

In aceasta carte sunt prezentate urmatoarele intrebari: ce se intampla cand masinile depasesc oamenii in inteligenta generala? Ne vor salva sau ne vor distruge agentii artificiali? Nick Bostrom pune bazele intelegerii viitorului umanitatii si al inteligentei artificiale.

Superinteligenta | Nick Bostrom

Gasesti "Superinteligenta | Nick Bostrom" pe:

Cartile sunt ca niste ghizi care ne ajuta sa trecem mai usor prin viata si sa ne indeplinim visele. Succesul lui Elon Musk are la baza lecturi care aveau sa ii influenteze cariera pentru totdeauna. Descopera din lista de mai sus care sunt autorii si ideile care i-au conturat destinul, celebrului miliardar.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Elon Musk - ce carti recomanda celebrul miliardar?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: