Top 10 carti pe care orice avocat trebuie sa le citeasca

Top 10 carti pe care orice avocat trebuie sa le citeasca

Chiar si dupa multi ani petrecuti la Facultatea de Drept, educatia unui profesionist in drept nu se termina niciodata. De fapt, avocatii sunt supusi la o invatare constanta, cautand cunostinte din diverse surse pentru a-si imbunatati cariera si pentru a castiga mai multe cazuri.

Multi sugereaza ca avocatii ar putea fi mult mai fericiti in rolurile lor ,daca isi vor dedica timp invatarii si dezvoltarii, asa ca aici va dezvaluim un top de 10 carti pe care orice avocat trebuie sa le citeasca.

Notorious RBG: The Life and Times of Ruth Bader Ginsburg - Irin Carmon, Shana Knizhnik

Acest bestseller din New York Times prezinta povestea nespuse a lui Ruth Bader Ginsburg, un personaj unic, care a facut parte din Curtea Suprema de Justitie din SUA. In cartea „Notoriu RBG: Viata si vremurile lui Ruth Bader Ginsburg” este scrisa ca o scrisoare, oferind cititorilor o perspectiva personala a vietii lui Ruth, de la familie si prieteni pana la fostii colegi.

Ideala pentru iubitorii de figuri feminine puternice si profesionisti juridici remarcabili din istorie , aceasta carte este o explorare  a vietii intime si a carierei a unuia dintre cele mai impresionante personaje ale legii.

The Tools of Argument: How the Best Lawyers Think, Argue, and Win - Joel Trachtman's

Textul analitic al lui Trachtman este una dintre cele mai bune carti pentru avocati tineri aspiranti si isi propune sa testeze si sa dezvolte abilitatile de gandire, sa dezvolte cunostintele legale si sa imbunatateasca nivelul de incredere personala - toate aspectele prezentate au rolul de a-i ajuta pe avocati sa invete cum sa isi argumenteze punctul de vedere atat in viata personala, cat si in exterior, la tribunal.




 

Tomorrow's Lawyers: An Introduction To Your Future / Politica viitorului. Tehnologia digitala si societatea - Richard Susskind

Susskind a creat un ghidpentru sectorul juridic, care se afla mereu in schimbare, analizand cauzele acesteia, de la instantele virtuale la intreprinderile juridice online, precum si caile de acces catre conceptele inovatoare. Aceasta este in cele din urma una dintre cele mai bune carti pentru avocatii debutanti, o carte care dezvaluie avocatilor de toate varste, noi idei si modalitati, despre cum se pot construi cariere in peisajul juridic modern.

The Happy Lawyer: Making a Good Life in the Law - Nancy Levit, Doug Linder

Stim cu totii ca avocatii nu sunt intotdeauna multumiti, dar aceasta carte, a lui Nancy Levit si Doug Linder analizeaza in detaliu de ce. In „The Happy Lawyer: Making a Good Life in the Law, autorii exploreaza principalele cauze ale nemultumirii avocatului , cu scopul de a oferi sugestii interesante si diverse solutii.

The Monk Who Sold His Farrari - Robin Sharma

Cele mai bune 10 carti de fictiune Te-ar putea interesa si: Cele mai bune 10 carti de fictiune

Bazat pe aventurile si invatarile din viata reala a lui Sharma insusi, aceasta carte frumoasa si inspirata va va face sa va reorientati calea spre o  cariera de succes in aceasta meserie . Sharma doreste ca orice avocat sa isi urmeze instinctul, sa pretuiasca timpul petrecut cu cei dragi si sa se relaxeze. Povestea prezinta, de asemenea, un ghid pas cu pas pentru a trai o viata echilibrata si fericita - chiar si atunci cand serviciul se desfasoara in sectorul juridic.

Law Is a Buyer’s Market explores how - Jordan Furlong

Reanalizand scopul practicilor legale, Furlong a fost capabil sa proiecteze un nou model de afaceri, plasand obiceiurile  clientilor in perspectiva sa - o abordare care a dus la un imens succes. Daca firma trebuie sa se adapteze la sectorul juridic modern, atunci aceasta carte ii ajuta pe tinerii avocati  sa proiecteze o firma de avocatura pentru viitor.

Mindset: The New Psychology of Success - Carol S. Dweck

Dweck a petrecut peste 20 de ani cercetand impactul pe care mentalitatile il pot avea asupra succesului unui avocat. Ea crede ca persoanele cu o „ mentalitate deschisa ” sunt mult mai susceptibile sa prospere decat cei care cred ca abilitatile si talentele lor sunt fixe.

 Storytelling for Lawyers - Philip Meyer

In ciuda titlului sau, aceasta nu este o carte de povesti! De fapt, Storytelling pentru avocati isi propune sa ajute profesionistii din domeniul juridic sa construiasca pledoarii care sacaptiveze audienta si sa castige cazuri . Autorul Philip Meyer exploreaza modul de a construi discursuri care au un impact emotional si pot explica mai bine detaliile cazului judecatorilor si ale membrilor juriului.

The Little Black Book of Lawyer's Wisdom - Tony Lyons

De la Justitia Curtii Supreme a SUA, cu Ruth Bader Ginsburg la Voltaire, aceasta mica carte prezinta evenimente remarcabile, ce au in prim-plan:  crima, dreptatea si viata de-a lungul istoriei.

Getting to Yes / Raspunsul lor... Da! - Roger Fischer, Wiliam Ury

Acest bestseller international a fost publicat initial acum 30 de ani in urma, dar mesajul sau este inca foarte relevant in ziua de azi. Oferind o strategie dovedita pas cu pas pentru negociere , „ Raspunsul lor.. Da!” , cartea urmareste sa ajute avocatii prin solutionarea conflictelor si sa stabileasca termeni reciproc avantajosi fara sa cedeze.

A fi un bun avocat inseamna, de asemenea, gasirea unui echilibru optim intre viata personala si obiectivele din cariera si  totodata este recomandat ca avocatii aspiranti sau cei care deja au o cariera in acest domeniu, sa invete sa gestioneze eficient aaspectele din viata personala si profesionala, astfel incat niciuna dintre aceastea, sa nu fie neglijata.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 carti pe care orice avocat trebuie sa le citeasca

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×