5 Carti perfecte de oferit cadou

5 Carti perfecte de oferit cadou

Cartile pot fi cadouri extrem de reusite mai ales atunci cand sunt daruite din suflet. Mai ales atunci cand te afli in pana de idei si nu stii ce cadou sa alegi, cu o carte nu dai gres. In plus, le poti oferi in multiple ocazii: la aniversari, de sarbatori, cadou de absolvire, sau pur si simplu atunci cand dai peste o carte buna si vrei sa impartasesti cu altii ceea ce tocmai ai descoperit. 

Tocmai din acest motiv am alcatuit o lista cu cateva carti speciale ce au o semnificatie aparte. Daca vrei sa faci o impresie buna, ia in considerare urmatoarele titluri:

1.‘Siddhartha’ de Herman Hesse

Persoanale spirituale sunt puternic atrase de carti cu caracter ezoteric. Iar ‘Siddhartha’ cu siguranta este o optiune excelenta daca ai in jurul tau cunoscuti dornici sa invete cat mai mult despre diverse metode de a intelege lumea. Bazata pe diverse descoperiri facute de autor din filosofia indiana, cartea e vazuta drept un leac al turmentarii spiritului. Cartea este speciala si poate consitui un dar perfect pentru acea persoana aflata int-un impas si care are nevoie de imbold ca sa stie unde sa isi indrepte pasii. 




2. ‘Magia ordinii’ de Marie Kondo

Una din cele mai cunoscute carti de dezvoltare personala este fara indoiala ‘Magia ordinii’. Autoarea Marie Kondo e renumita pentru abilitatile sale de a-si aduce clientii pe linia de plutire. Practic, totul se rezuma la ati face curatenie in casa astfel incat sa scapi de lucrurile inutile care iti ingradesc libertatea de miscare. Astfel, obtii un camin organizat dar si un nou scop al existentei. O asemenea carte poate fi daruita unui prieten care are nevoie de putin ajutor sa o ia de la capat si nu stie sigur cu ce sa inceapa. 

3. ‘Scurta istorie a timpului’ de Stephen Hawking

Dorinta suprema a lui Stephen Hawking a fost sa scrie o carte in care sa isi prezinte ideile de baza privind originea si soarta intregului Univers intr-o maniera implista, ce nu implica folosirea matematicii. Si se pare ca i-a iesit, rezultatul fiind ‘Scurta istorie a timpului’, una din cele mai populare carti de stiinta din lume.

Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi Te-ar putea interesa si: Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi

Stralucitul fizician de origina britanica a pornit de la intrebari precum’ de ce suntem aici?’ si ‘cum a aparut Universul?’ si a ajuns sa emita cateva pareri care pot provoca inteligenta si creativitatea oricarei persoane. Un aspect extrem de important este acela ca intreaga carte este plina de semnificatii care pot largi orizonturile cititorilor. 

4. ‘Douazeci de poeme de iubire’ de Pablo Neruda

In cazul in care esti in cautarea unui cadou putin mai romantic, pentru persoana iubita, nu vei da gres cu acest volum de poezii publicat de Pablo Neruda pe cand avea doar 19 ani. Volumul este scris intr-un ton dulce-amar, insa toate poeziile trezesc emotii, fie de bucurie sau de melancolie.

5. ‘De veghe in lanul de secara’ de J.D. Salinger

In cazul in care nu stiai, J.D. Salinger a scris aceasta carte in perioada in care incerca sa se vindece de traumele dobandite de pe frontul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Rezultatul a fost unul peste asteptari: romanul a devenit in scurt timp una din cele mai indragite carti pentru adolescenti si este considerata actuala chiar si acum, la jumatate de secol de la publicare. Personajul principal, Holden Caulfield este un simbol al tipului rebel si imatur caruia nu pare sa-i pese de nimic din jurul lui. 

‘De veghe in lanul de secara’ a fost tradusa cam in toate limbile Pamantului si este una din cele mai bine vandute carti din lume. Asadar, daca ai vreun adolescent prin preajma sau un adult care refuza sa isi asume responsabilitati, convinge-l sa citeasca aceasta carte minunata. 


0,00 (0 voturi)
Diana G

Nu sunt Comentarii la 5 Carti perfecte de oferit cadou

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×