Varietatea temperaturilor, o caracteristica esentiala a modelelor de masa rece!

Varietatea temperaturilor, o caracteristica esentiala a modelelor de masa rece!

In lumea bucatariilor profesionale, echipamentele HoReCa joaca un rol crucial. Printre acestea, modelele de masa rece sunt esentiale, avand o dubla functionalitate: depozitarea si prelucrarea alimentelor. Indiferent daca vorbim de refrigerare sau congelare, temperatura generata de aceste echipamente este o caracteristica vitala.

Caracteristici generale

O masa rece https://fresco.ro/masa-rece-inox-frigorifica.html este un echipament indispensabil in numeroase bucatarii profesionale. Aceasta nu doar pastreaza alimentele la temperaturi optime, ci si contribuie la prelucrarea lor intr-un mod eficient si sigur. In functie de necesitatile bucatariei, aceste mese pot genera temperaturi variabile, adaptate la diferite tipuri de alimente si preparate.

Tipuri de masa rece

Mese de refrigerare

Mesele de refrigerare functioneaza la temperaturi de peste 0 grade Celsius, fiind ideale pentru pastrarea produselor care necesita racire, dar nu congelare. Acestea sunt folosite in principal pentru depozitarea fructelor, legumelor si a altor alimente perisabile.

Mese de congelare

Pe de alta parte, mesele de congelare functioneaza la temperaturi sub 0 grade Celsius, fiind destinate pastrarii alimentelor si mai sensibile. Acestea sunt esentiale pentru ingrediente precum carne, peste si alte produse care necesita temperaturi foarte scazute pentru a-si mentine calitatea.
4 modele si caracteristicile lor

Pentru a intelege mai bine diversitatea si specificatiile modelelor de masa rece, iata cateva exemple de modele disponibile pe piata:

Modelul 9729C (de refrigerare)

·Temperatura: 0-8 grade Celsius

·Numar de usi: 3

·Capacitate: 350 litri

·Dimensiuni: 136x70x88 cm

·Greutate: 107 kg

·Putere electrica: 0.230 kW

·Alte caracteristici: Fara rebord

Acest model este ideal pentru bucatariile care necesita un echipament compact si eficient pentru racirea alimentelor.


Modelul BNA0057/F (de refrigerare)

Cele 14 beneficii ale dusului cu apa rece Te-ar putea interesa si: Cele 14 beneficii ale dusului cu apa rece

·Temperatura: -2..+8 grade Celsius

·Numar de usi: 4

·Capacitate: 632 litri

·Dimensiuni: 206x70x85 cm

·Greutate: 180 kg

·Alte caracteristici: Cu rebord

Acest model se distinge prin capacitatea sa mare si flexibilitatea temperaturilor, fiind potrivit pentru unitatile cu un volum mare de alimente.

Modelul BNB0029 (de congelare)

·Temperatura: -10..-20 grade Celsius

·Numar de usi: 3

·Capacitate: 474 litri

·Dimensiuni: 186x70x95 cm

·Greutate: 180 kg

·Putere electrica: 1.084 kW

·Alte caracteristici: Cu rebord

Pentru necesitati de congelare, acest model ofera o capacitate generoasa si temperaturi foarte scazute, mentinand alimentele in conditii optime pe perioada necesara.

Modelul VTGB4/FN (de congelare)

·Temperatura: -10..-22 grade Celsius

·Numar de usi: 4

·Capacitate: 632 litri

·Dimensiuni: 227x70x85 cm

·Greutate: 205 kg

·Putere electrica: 1.908 kW

·Alte caracteristici: Fara rebord

Acest model se remarca prin capacitatea sa foarte mare si posibilitatea de a atinge temperaturi extrem de scazute, fiind ideal pentru depozitarea unor cantitati mari de alimente congelate.

Alegerea modelului potrivit

Cand vine vorba de alegerea mesei potrivite pentru unitatea dumneavoastra, este esential sa luati in considerare mai multi factori. Spatiul disponibil in bucatarie, volumul de alimente care trebuie depozitat si bugetul sunt doar cativa dintre acesti factori. De asemenea, consultarea unui expert in solutii pentru bucatarii profesionale poate fi de mare ajutor, acestia putand oferi sfaturi personalizate in functie de necesitatile specifice ale unitatii dumneavoastra.

In concluzie, varietatea temperaturilor generate de diferitele tipuri de masa rece este esentiala pentru functionarea eficienta a oricarei bucatarii profesionale. Alegerea echipamentului potrivit poate face diferenta intre un serviciu de calitate si unul mediocru, asigurand totodata pastrarea optima a alimentelor si prelucrarea acestora intr-un mod sigur si eficient.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Varietatea temperaturilor, o caracteristica esentiala a modelelor de masa rece!

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×