Un top al dicționarelor online

Un top al dicționarelor online

Dicționarele online sunt resurse extraordinare pentru căutări rapide de cuvinte. În situațiile în care ești interesat de un termen care este puțin ieșit din comun sau se încadrează într-o temă specifică, atunci merită să arunci o privire peste aceste dicționare alternative.

Dacă urmezi un curs de muzică sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre un termen muzical, dicționarul OnMusic este ceea ce îți trebuie. Introdu un termen sau numele unui compozitor în caseta de căutare și îți vor apărea mai multe sugestii. Selectează una dintre ele și obține definiția acesteia, care include link-uri către termeni suplimentari. Pe lângă definiție, poți asculta pronunția, iar pentru anumite elemente poți auzi exemple de cântece.

Un dicționar online vine cu un avantaj important pentru cei care desfășoară o activitate constantă pe laptop. Uneori este mai ușor să dai câteva click-uri, în loc să răsfoiești niște pagini. Jocurile minții sunt astăzi prezente în online și, așa cum spune numele lor, lansează tot felul de provocări minții tale. Se întâmplă destul de des ca atunci când ești implicat într-un joc, să nu știi ce înseamnă un termen și să cauți puțin ajutor. Există diverse website-uri care oferă această opțiune, iar jucătorii nu pot fi decât recunoscători. La fel ca atunci când porți o conversație cu cineva și apare un cuvânt pe care nu îl cunoști, nedumeririle se pot ivi și atunci când ai alături alți jucători.
Pentru toate tipurile de termeni folosiți în afaceri, BusinessDictionary este o resursă fabuloasă. Pe măsură ce introduci un cuvânt sau o expresie, îți vor apărea sugestii. După ce selectezi o opțiune, îți apar definiția, exemple de utilizare și un buton la îndemână pentru citarea termenului. O altă caracteristică a acestui dicționar este că primești un termen al zilei, cu opțiunea de a arunca o privire și peste zilele anterioare. În plus, termenii populari sunt afișați pe pagina principală. BusinessDictionary este o modalitate frumoasă de a-ți îmbogăți vocabularul din domeniul afacerilor. Sunt acoperite segmente precum managementul, finanțele, comerțul, activitățile bancare și întreprinderile mici.

Dacă ai un interes special pentru studiul cuvintelor, atunci aruncă o privire peste Online Etymology Dictionary. Acest instrument inteligent oferă detalii despre semnificațiile și sunetele cuvintelor care datează de sute de ani. De exemplu, știai că termenul „telefon” datează din anul 1835? Din pagina principală, introdu un cuvânt despre care nu știi foarte multe, dă click pe Ok și obține datele, detaliile și istoricul, împreună cu cuvintele și termenii asociați. Dacă nu ai pregătit un anumit cuvânt sau o frază, poți răsfoi dicționarul după literă.

Mituri si strategii legate de pacanelele online Te-ar putea interesa si: Mituri si strategii legate de pacanelele online

Pentru compozitori, poeți sau, pur și simplu, pentru cei care au nevoie de cuvinte care rimează, Rhyme Zone este instrumentul care ar putea deveni indispensabil. Introdu doar cuvântul pentru care cauți o rimă, dă click pe Căutare și vizualizează rezultatele. Acest dicționar oferă o listă excelentă de cuvinte și fraze care creează o rimă, fiind separate prin numărul de silabe. Prin urmare, dacă ai nevoie de un termen format din șapte silabe, care să rimeze cu un cuvânt precum „mustață”, l-ai obținut fără nici un efort. Ca bonus, Rhyme Zone îți permite să efectuezi o căutare avansată, astfel încât să găsești sinonime, antonime, definiții, fraze și multe altele.

Cu peste 60.000 de termeni de biologie, dicționarul Biology Online ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a trece peste un examen sau doar pentru a înțelege termenii pe care îi găsești scriși pe plăcuțe atunci când te plimbi printr-o grădină botanică. Secțiunea Pagini populare de pe pagina principală este mereu la îndemână și poți naviga și în funcție de literă. Citește definiția, originea cuvântului și formele conexe ale cuvântului. Biology Online oferă, de asemenea, articole, tutoriale și un forum. Este de reținut faptul că dicționarul folosește conceptul wiki, așadar contribuțiile vin de la alți utilizatori. Când vrei să contribui la rândul tău sau doar să faci o căutare, trebuie în primul rând să îți pui metacarpienele în mișcare.

Dicționarele sunt unele dintre cele mai interesante invenții ale omenirii. Ar putea fi asemănate cu acei prieteni care par să aibă o explicație pentru orice, numai că ele și au, nu doar lasă această impresie. Oricare ți-ar fi nedumerirea, intră pe internet și cercetează în direcția dorită. Cele mai multe variante de dicționare online pe care le vei găsi vor fi în limba engleză, dar acest aspect nu poate fi luat drept obstacol.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la Un top al dicționarelor online

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×