Top carti despre anxietate si metode de tratare

Top carti despre anxietate si metode de tratare

In ultimii ani a inceput sa se discute din ce in ce mai mult pe tema anxietatii, despre ceea ce semnifica de fapt, cum se manifesta si cum poate fi tratata. Este considerata de multi specialisti drept boala secolului, fiind multi cei care se chinuie sa-si traiasca viata in limitarile pe care le impune anxietatea. Cel mai bun tratament il poate da numai un terapeut, dar in cazuri de anxietate usoara sau in situatia in care cineva drag sufera de aceasta afectiune, cartile pot fi surse excelente de informare.

O sa descoperim cateva dintre cele mai apreciate carti despre anxietate, care explica afectiunea din diferite perspective si ofera solutii reale de auto-vindecare.

 

Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala - Radu Vrasti

Radu Vrasti un cunoscut specialist in psihiatria clinica aduce in discutie una dintre cele mai intalnite tipuri de anxietati, cea sociala. Aceasta se traduce prin frica permanenta de a interactiona cu ceilalti, teama de vorbit in public, rusinea care apare in situatii de interactiune sociala din viata de zi cu zi. Acest stres permanent acumulat de-a lungul anilor, poate duce la dezvoltarea unor temeri uriase care iti pot afecta sanatatea fizica si mentala. Autorul prezinta cauzele anxietatii sociale, contextele in care se manifesta si ofera sfaturi practice pentru a fi puse in aplicare in viata cotidiana.
Cum sa-ti controlezi anxietatea - Bret A. Moore

“Cum sa-ti controlezi anxietatea” este o carte pentru toti cei care sufera des de atacuri de panica, de stari de frica inexplicabila, care ajung sa le afecteze pana si sanatatea fizica. Autorul explica posibilele cauze ale anxietatii si cum iti poti da seama care sunt stimulii care activeaza starile de angoasa si stres. Ajungi sa intelegi de ce unele simptome fizice care nu pot fi explicate medical, sunt de fapt o refulare a nivelului crescut de adrenalina si cortizol din corp, eliberate in timpul atacurilor de panica. Faci cunostinta cu ideea de mindfulness si cu metode simple de calmare, relaxare si constientizare a timpului prezent.

8 carti care au adus schimbari colosale in societate Te-ar putea interesa si: 8 carti care au adus schimbari colosale in societate

Curajul de a fi vulnerabil - Brene Brown

Brene Brown a reusit sa schimbe viata a sute de oameni prin discursurile si studiile despre curaj si puterea de a fi vulnerabil, intr-o lume care vede acest lucru ca pe o slabiciune. Este un pas inainte spre constientizarea propriilor frici si limitari pe care singuri ne le impunem in viata de zi cu zi. Poate nu indraznesti sa ceri acea marire de salariu sau nu ai curajul de a vorbi deschis cu partenerul despre anumite probleme. Toate aceste frici reprimate nu fac decat sa alimenteze senzatia de panica si disconfort resimtite zilnic. Brene vorbeste despre curaj ca fiind un rezultat al asumarii vulnerabilitatii si puterii de a simti frica si de a o depasi in mod constient.

Cum sa-ti reinventezi viata - Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko

Cartea se bazeaza pe principiile psihoterapiei cognitive, identificand tipurile de abandon pe care le putem resimti la un moment dat in viata. Astfel, poti sa descoperi care sunt cauzele starilor permanente de anxietate, frica si panica. Capcanele abandonului, vulnerabilitatii sau dependentei sunt doar cateva dintre conceptele abordate de autori, in incercarea de a ajuta persoana in cauza sa-si constientizeze problema. Dupa acest pas urmeaza un sir de evaluari prin chestionare, studii de caz si alte instrumente practice prin care incepi sa vindeci rani ale trecutului, sa simti cu adevarat prezentul si sa opresti continuarea episoadelor anxietatii in viitor.


0,00 (0 voturi)
Oana V

Nu sunt Comentarii la Top carti despre anxietate si metode de tratare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×