Top 8 cele mai citite carti din lume

Top 8 cele mai citite carti din lume

Cu totii suntem fascinati de anumite de carti pe care le consideram excelente. Insa cum ar fi daca ai afla ca acea carte pe care tocmai ai terminat-o de citit a trezit aceleasi emotii in sufletul altor 10 milioane de cititori? De multe ori uitam ca oamenii se confrunta cu situatii asemenatoare iar cartile sunt de regula, inspirate din realitate. Asadar, sa vedem care sunt cartile cele mai citite din lume:

1.‘Poveste despre doua orase’, Charles Dickens

Una din cele mai reprezentative opere ale lui Dickens este ‘Poveste despre doua orase’, roman de ficitune vandut in nici mai mult nici mai putin de 200 milioane de exemplare. Cartea prezinta povestile a multor personaje care isi duc veacul in timpul revolutiei franceze, atat in Paris cat si in Londra. Situatiile inedite prin care trec acestea au un impact profund asupra personalitatii lor.

Poveste despre doua orase - Charles Dickens - Beletristica. literatura universala. romane

Poveste despre doua orase - Charles Dickens

Poveste despre doua orase - Charles Dickens

2. ‘Micul Print’- Antoine de Saint-Exupéry


Cea mai buna carte a secolului 20 din literatura franceza, ‘Micul Print’ s-a vandut in mai mult de 200 de milioane de exemplare, fiind tradusa in peste 250 de limbi internationale. In pofida faptului ca romanul este considerat unul pentru copii, unele mesaje sunt extrem de profunde si dezbat natura umana si situatiile de viata in general. 
Micul print - Antoine de Saint-Exupery - Bibliografie scolara recomandata 2021. bibliografie scolara recomandata clasele v-viii

Micul print - Antoine de Saint-Exupery

Micul print - Antoine de Saint-Exupery

Gasesti "Micul print - Antoine de Saint-Exupery" pe:

3. ‘ Trilogia Stapanul Inelelor’, J.R.R. Tolkien


Fanii genului fantasy apreciaza cu siguranta trilogia ‘Stapanul Inelelor’. Atata de mult, incat au cumparat peste 150 de milioane de exemplare. Astfel, cartile luate in ansamblu consituie cea mai bine vanduta opera literara. In plus, acestea au fost adaptate pentru cinematografie, filmele castigand numeroase premii Oscar pentru scenariu adaptat, costume, regie, sau decoruri.

Stapanul Inelelor (vol. I). Fratia Inelului - J. R. R. Tolkien - Beletristica. literatura universala. fictiune
Stapanul Inelelor (vol. I). Fratia Inelului - J. R. R. Tolkien

Stapanul Inelelor (vol. I). Fratia Inelului - J. R. R. ...  

41.97 Lei

4. ‘Hobbitul’, J.R.R. Tolkien


Este practic imposibil de determinat cum a reusit J.R.R. Tolkien sa creeze o astfel de lume fantastica cu lux de amanunte. Pamantul de Mijloc, actiunea unde se desfasoara actiune din Hobbitul si din Stapanul Inelelir, este un loc magic, unde orice iti propui se poate intampla. 

9 carti despre Craciun pentru adulti Te-ar putea interesa si: 9 carti despre Craciun pentru adulti

Cartea ‘Hobbitul’ s-a vandut in aproape 100 milioane de de exemplare si precede trilogia ‘Stapanul Inelelor’ si spune povestea simpaticului Bilbo Baggings si cum ajunge el in posesia pretiosului inel. 

Hobbitul - J. R. R. Tolkien ...  

27.99 Lei

5. ‘Visul din pavilionul rosu’, Cao Xueqin


In topul celor mai citite carti din lume trebuie sa includem si o capodopera a literaturii chineze, romanul ‘Visul din pavilionul rosu’. Vandute in 100 de exemplare, cartea a fost scrisa in timpul celebrei dinastii Qing si este considerata de critici o carte semi-autobiografica ce descrie acensiunea si decaderea familiei Cao Xueqin si a dinastiei Qing. 

6. ‘Zece negri mititei’, Agatha Christie


Si opera plina de mister si suspans a Agathei Christie a depasit 100 de milioane de exemplare vandute pana acum. In pofida faptului ca la inceput s-a numit ‘Zece indieni mititiei’, termen considerat rasist si usor peiorativ, cartea a reusit sa beneficieze de un real succes datorat si numeroaselor transpuneri in teatru si film. 

12%
Zece negri mititei - Ficțiune/ literatură
Zece negri mititei

„Zece...“ Zece străini sunt atrași de un misterios ...  

35.11 Lei - 39.90 Lei

7. ‘Codul lui DaVinci’- Dan Brown

‘Codul lui DaVinci’ este o carte extrem de controversata care a reusit sa starneasca un numar mare de speculatii privind abordarea pe care o presupune legenda Sfantului Gral si rolul Mariei Magdalena in istoria crestinitatii. Cu un numar de 80 de exemplare vandute,cartea a fost motivul a catorva procese intentate lui Dan Brown la scurt timp dupa publicare. 

Codul lui DaVinci (editie pentru tineri) - Carti
Codul lui DaVinci (editie pentru tineri)

Editia noua a „blockbusterului perfect“ (The New York ...  

39.99 Lei

8. ‘Cronicile din Narnia. Leul, vrajitoarea si dulapul’- C.S. Lewis

‘Leul, vrajitoarea si dulapul’ este cea mai cunoscuta carte din seria de Cronici din Narnia deoarece a reusit sa fie vanduta in aproximativ 85 de milioane de volume. Totodata, a beneficiat de traduceri in 47 de limbi diferite si de o ecranizare cinematografica absolut superba.

Cartea se focalizeaza pe aventurilor unor frati si surori care, evacuati din Londra in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ajung sa locuiasca in casa unui profesor de la tara. Aici decopera un dulap fermecat care este de fapt o poarta spre un taram incarcat de magie, Narnia. 

Cronicile din Narnia - Vol.2: Leul, vrajitoarea si dulapul - C.S. Lewis - Carti pentru copii
Cronicile din Narnia - Vol.2: Leul, vrajitoarea si dulapul - C.S. Lewis

Cronicile din Narnia - Vol.2: Leul, vrajitoarea si dulapul - ...  

34.30 Lei


0,00 (0 voturi)
Diana G

Nu sunt Comentarii la Top 8 cele mai citite carti din lume

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×