Top 5 carti pentru viitoarele mamici

Top 5 carti pentru viitoarele mamici

Conceperea, sarcina si nasterea unui copil reprezinta momente definitorii in viata fiecarei femei. Aceste procese reprezinta transformari majore, de ordin fizic si psihic, pentru pregatirea femeii spre a deveni mama.

In timpul sarcinii, cele mai multe viitoare mame aleg numele copilului, se gandesc la modul de decorare al camerei, ce fel de haine si accesorii are nevoie si are grija de propria persoana, pentru a putea duce sarcina la final. Este si timpul propice descoperirii lecturii pe teme de parenting, crestere si educare a copilului. Varietatea de carti in acest domeniu este vasta si la fel de variate sunt si perspectivele din care se poate creste un copil.

Vom vedea un top al celor mai apreciate carti pentru viitoarele mamici, care au ca scop acomodarea acestora cu noua viata, descoperirea principiile de baza in cresterea copilului si alte aspecte relevante pentru primii ani de viata ai celui mic.

 

Mama si copilul - Emil Capraru , Herta Capraru

Aceast carte este una dintre cele mai vandute si citite carti de crestere a copilui, in spatiul roamnesc. Urmand sfaturile din acesta carte, au fost crescuti multi copii din anii ’80-’90, editia din ultimii ani fiind revizuita si completata, pentru a se incadra contextului vremurilor in care traim.

Cartea este scrisa de doi soti, medici pediatri, cu scopul de a cuprinde parcursul unui copil inca de la concepere si pana la adolescenta, cu tot ceea ce implica, alimentatia, joaca, ingrijirea personala si boala. “Mama si copilul” poate fi considerat un manual de avut in casa de catre orice viitoare mama. Raspunde aproape la orice fel de intrebare legata de comportamentul si creterea copilului, oferind exemple si practici avizate medical.
Mama si copilul. Editia a VI-a (revizuita) - Emil Capraru - Medicina ( carti de specialitate ). pediatrie

Mama si copilul. Editia a VI-a (revizuita) - Emil Capraru

Mama si copilul. Editia a VI-a (revizuita) - Emil Capraru

 

Parenting neconditionat - Alfie Kohn

Alfie Kohn este un binecunoscut sociolog specializat in educatie, parenting si comportament social, care ofera o noua perspectiva asupra cresterii copilui. In “Parenting neconditionat” accentul este pus pe modul in care parintii ar trebui sa abordeze sistemul de recompensa si pedeapsa, astfel incat integritatea si individualitatea copilului sa nu fie afectata prin diferite tipuri de conditionari.

Autorul incearca sa educe noii parinti cu privire la sistemul de valori dupa care ar trebuie sa-si ajute copilul sa se dezvolte armonios, pentru ca mai tarziu, sa devina un adult capabil si stapan pe propriile emotii. Inveti cum sa-ti iubesti copilul neconditionat, intr-un mod in care sa-l sustii si sa-l ghidezi spre cele mai bune alegeri.

Parenting neconditionat - Alfie Kohn

Parenting neconditionat - Alfie Kohn

Gasesti "Parenting neconditionat - Alfie Kohn" pe:

 

Top 10: Cele mai interesante si mai controversate carti din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Top 10: Cele mai interesante si mai controversate carti din toate timpurile

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Probabil o cunosti deja pe Ioana Chicet-Macoveiciuc fiind cea care a creat blogul printesaurbana. In cartea “O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda”, Ioana compune cu talent si daruire o lume in care se regasesc sute de mamici de pretutindeni. Este o lectura usoara, pentru serile in care vrei sa te relaxezi si sa te deconectezi de toate grijile cu privire la sarcina.

Autoarea povesteste in stilul caracteristic momente din cresterea celor doi copii ai sai, atingand subiecte de interes, precum calatoria cu un copil mic sau inceperea diversificarii. Pe langa firul narativ, sunt introduse numeroase sfaturi, retete si idei, de folos, pentru mamicile aflate la inceput de drum.

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Gasesti "O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda - Ioana Chicet-Macoveiciuc" pe:

 

Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor - Gary Chapman, Ross Campbell

Este o lectura esentiala pentru viitorii parinti, in vederea cunoasterii indeaproape a modului in care copilul exprima si primeste iubire. Vei invata cum sa descoperi in ce categorie se incadreaza copilul tau, cum sa-l abordezi si cum sa-i dezvolti armonios capacitatea de a iubi si relationa cu cei din jur.

Limbajul iubirii, fie el prin cuvinte sau contact fizic, fie prin timp petrecut sau daruri, se formeaza inca din primii ani de viata. Daca acest limbaj este valorificat si inteles de catre parinti, adultului de mai tarziu, ii va fi mult mai simplu sa duca o viata echilibrata la nivel mental si afectiv.

Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor | Gary Chapman, Ross Champbell

Gasesti "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor | Gary Chapman, Ross Champbell" pe:

 

Parinti linistiti, copii fericiti - Dr. Laura Markham

Dr. Laura Markham aduce in atentia viitorilor parinti tehnici si metode pentru cresterea constienta si echilibrata a copilului. Descoperi ca este nevoie ca mai intai sa-ti decoperi propriile rani sufletesti, sa le constientizezi si sa incerci sa le vindeci, pentru a nu le rasfrange indirect asupra copilului tau.

Te ajuta sa inlocuiesti iesirile de furie, cearat si tipetele cu un sistem de intelegere si empatie, pentru a te conecta cu adevarat la modul in care copilul actioneaza si simte. Un ghid care cuprinde momentele esentiale ale dezvoltarii copilului de la nastere pana la pubertate, cu sfaturi practice pentru o crestere bazata pe iubire, empatie si bun-simt.

Parinti linistiti, copii fericiti | Laura Markham

Gasesti "Parinti linistiti, copii fericiti | Laura Markham" pe:


0,00 (0 voturi)
Oana V

Nu sunt Comentarii la Top 5 carti pentru viitoarele mamici

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×