Recenzie - Pacienta tacuta - Alex Michaelides

recenzii carti

Daca esti un iubitor the thrillere, atunci cu siguranta nu trebuie sa ratezi ’’Pacienta tacuta’’ de Alex Michaelides. Cartea este pur si simplu senzationala, si te trimite efectiv intr-o lume incitanta, in care jocurile mintii sunt la tot pasul. Thrillerul este unul psihologic, care te va tine cu siguranta cu sufletul la gura pe intreg parcursul lecturii.

Cartea socheaza prin atentia acordata psihologiei umane

Da, ’’Pacienta tacuta’’ socheaza efectiv prin atentia deosebita in ceea ce priveste psihologia umana. Posibil ca autorul sa se fi documentat destul de bine despre aceasta latura, pentru ca thrillerul este unul foarte bun si sustinut totodata. Lucrurile se impletesc atat de frumos, iar destinele celor doua personaje centrale se intretaie perfect, lasand in acelasi timp cititorul sa urmareasca pistele si sa isi faca propriile scenarii. Nu incape indoiala ca mintea ta va incerca sa dezlege firele pentru a afla adevarul. Concentrarea va fi la cote maxime, si cel mai probabil nu vei putea lasa cartea din mana pana ce nu o vei termina de citit pentru a afla deznodamantul. Cartea are absolut toate elementele necesare pentru a fi considerata thriller-ul anului.
Razbunare sau crima pasionala?

Inceputul cartii este destul de siropos, in comparatie cu restul povestii. Declaratia de iubire pe care Alicia o face sotului ei Gabriel este una profunda, aceasta venerandu-si de-a dreptul sotul. Cu toate astea, actul ei necugetat te va pune cu siguranta pe ganduri si te va face sa te intrebi ce anume a determinat-o sa faca acest lucru. Despre ce e vorba? Ei bine, vei afla doar citind cartea. Tacerea ei, dar si refuzul de a comunica in oricare alt fel trezeste mister dar si agonie. In plus, personajul principal ajunge sa fie considerata o persoana cu probleme psihice destul de grave, si prin urmare este internata intr-un ospiciu.

Recenzie de carte: Caraval de Stephanie Garber Te-ar putea interesa si: Recenzie de carte: Caraval de Stephanie Garber

Cartea - un joc de culise?

’’Pacienta tacuta’’ are personaje de tot felul, printre care si un psihoterapeut plin de traume si oarecum greu de descifrat. Iti va fi greu sa il situezi intr-o anumita tabara, pentru ca este destul de greu de citit. Relatia dintre el si Alicia nu este una obisnuita, si cel mai probabil te va captiva de-a dreptul fiecare actiune a acestui psihoterapeut. Modul in care autorul a scris aceasta carte este unul cat se poate de incitant. Pur si simplu, absolut tot capata dimensiuni diferite pentru ca lucrurile sunt alternate. Aceasta alternanta va creste semnificativ nerabdarea cititorului, facandu-l sa isi creioneze in minte tot felul de scenarii. Anumite dedesubturi si idei care sunt promovate in aceasta carte, demonstreaza efectiv cat de monstruoasa poate fi uneori mintea umana. Cu siguranta este nevoie de o putere deosebita pentru a stii cum sa te joci cu cuvintele astfel incat sa starnesti furtuna in sufletul cititorului. Autorul fascineaza de-a dreptul cu partea intunecata si sumbra a lumii, facand cititorul sa fei cat mai absorbit de randurile atent scrise, pentru ca la finalul cartii sa fie pur si simplu extraordinar de surprins.

Cel mai probabil dupa ce vei termina de citit ’’Pacienta tacuta’’ vei incerca sa iti faci ordine in ganduri si sentimente pentru a intelege cu exactitate ce a vrut autorul sa transmita. Prin ’’Pacienta tacuta’’, Alex Michaelides isi socheaza efectiv cititorii prin acte de viloenta, traume, iubiri bolnave, accente paranoice, dar si rasturnari de situatie total neasteptate. Thriller-ul este unul foarte bine structurat, si te va captiva inca de la inceput. Iti vei dori sa nu te opresti din citit pana ce nu vei afla adevarul. Dar oare, il vei afla?! Una peste alta, cartea este cu siguranta una care trebuie sa se afle in biblioteca unui iubitor de thrillere psihologice.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la Recenzie - Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×