Laureati ai Premiului Nobel - 4 carti pe care trebuie sa le citesti

Laureati ai Premiului Nobel - 4 carti pe care trebuie sa le citesti

"Ridicarea de întrebări noi, de posibilităţi noi, privirea problemelor vechi din unghiuri noi, cer imaginaţie creativă şi aduc adevăratele progrese în ştiinţă." ( Albert Einstein). Cartile sunt cu siguranta bazele tuturor civilizatiilor, informatia si stea de cunoastere au condus umanitatea intr-o evolutie constanta. Astazi, cand totul pare deja descoperit, laureatii Premiului Nobel pentru literatura reusesc sa demonteze aceasta idee, prezentand noi si intrigante lucrari, ce au starnit interesul multor specialisti din domenii precum: economie, stiinta, fizica sau biologie.

Premiile Nobel sunt considerate ca fiind cele mai prestigioase premii acordate pentru intelectualitate, din toata lumea. Acestea se acorda pentru domenii precum: fizica, chimie, medicina, economie, literatura si pace. Daca pentru domeniile tehnice nu au existat divergente in timpul decernarii premiilor, pentru literatura si pace premiile au fost printre cele mai expuse la critici.

Care sunt cei mai importanti autori, laureati ai Premiului Nobel?

„Sinapsele” - Cowan W. M., Südhof T. C., Stevens C. F.

Cartea "Sinapsele" scrisa de W. Maxwell Cowan, Thomas C. Südhof si Charles F. Stevens, prezinta o imagine de ansamblu si rationala asupra unui secol de cercetari privind structura si functia sinaptica intr-o lucrare ce a imbunatatit perspectiva specialistilor in neurochirurgie. Scrisa de experti de varf in domeniu, lucrarea " Sinapsele" acopera un spectru larg de interese, inclusiv pentru profesionistii care studiaza mecanismele celulare si moleculare de transmitere sinaptica - invatare si memorie, plasticitate neuronala, neurotransmitatori si morfologie sinaptica. De asemenea, este o o lucrare de refrinta pentru studentii si cercetatorii din toate domeniile neurostiintei.
„Nudge. Cartea ghionturilor pentru decizii mai bune legate de sanatate, bogatie si fericire" de Richard Thaler

De la castigatorul premiului Nobel pentru economie din 2017, Richard Thaler prezinta o privire revelatoare asupra modului in care luam deciziile.
Oamenii irationali tind, de asemenea, să urmeze multimea, ceea ce inseamna ca comparatiile de la egal la egal fac parte din „arhitectura de alegere”. Autorul, prezinta oamenilor cata energie consumam atunci cand ne raportam la persoanele din jur. In cartea "Nudge. Cum să ne imbunătăţim deciziile cu privire la sănătate, bunăstare şi fericire", nominalizata la premiul Nobel in economie, decernat in 2017, autorul prezinta o noua perspectiva asupra societatii, aspecte care se reflecta din modul de a lua decizii. Richard Thaler este de parere ca cei care consuma mult sunt oameni mai tristi decat cei care cheltuie putin. Fiecare alegere ne influenteaza intr-un anumit mod, cum stim ca am luat o decizie buna si cum sa ne raportam mai mult la ceea ce ne dorim si nu la parerile multimii?

15 dintre cele mai bune carti pentru a te simti bine Te-ar putea interesa si: 15 dintre cele mai bune carti pentru a te simti bine

„Cronica vietii mele” - Bob Dylan

Compozitor si autor, Bob Dylan primeste Premiul Nobel pentru literatura in anul 2016 pentru crearea unor noi expresii artistice, ce fac parte din traditia cantecelor americane. In " Cronicile vietii mele", Bob Dylan prezinta societatea din anul 1960, desfasurata pe teritoriul din Greenwitch Village.

„Explorarea cuanticului: atomi, cavitati si fotoni” - Serge Haroche, Jean-Michel Raimond

"Explorarea cuanticului: atomi, Carvitati si fotoni" scrisa de Serge Haroche si Jean-Michel Raimond, este prezentare ce descrie o mare parte din progresele remarcabile inregistrate in cercetarea atomilor, ionilor si fotonilor, din ultimii 30 de ani. Cartea acopera noile si uneori surprinzatoarele directii in care aceste evolutii influenteaza domeniul cuantic, un subiect controversat in stiinta.

 

Premiile Nobel sunt accesibilie tuturor oamenilor, indiferent de naționalitate, rasa, credinta sau ideologie. Acestea pot fi acordate si de mai multe ori aceluiasi destinatar. Prezentarile ceremoniale ale premiilor Nobel pentru fizica, chimie, medicina, literatura si economie au loc la Stockholm , iar cel pentru pace are loc la Oslo, pe 10 decembrie, aniversarea morții lui Alfred Nobel. Laureatii primesc, de obicei, premiile personal, si fiecare prezinta o prelegere in timpul ceremoniilor de premiere.
Lectura este un joc continuu intre minte si suflet, dintre gandirea logica si cea artistica. Cartile de mai sunt sunt Ying si Yang-ul cunoasterii. Cartile laureate cu Premiul Nobel pentru literatura te vor ajuta sa descoperi o noua perspectiva asupra vietii.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Laureati ai Premiului Nobel - 4 carti pe care trebuie sa le citesti

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×