Oamenii care te dezamagesc: cum sa ii infrunti si sa evoluezi

Oamenii care te dezamagesc: cum sa ii infrunti si sa evoluezi

Intotdeauna vor exista oameni care te dezamagesc, dar modul in care te descurci cu ei este ceea ce conteaza cu adevarat. Poti face o schimbare.

Indiferent daca sora ta isi bate joc de tine la nesfarsit sau un coleg de serviciu face glume pe seama ta mereu, nu meriti sa fii in preajma unor oameni care te dezamagesc. Toata lumea merita sa fie respectata indiferent de aspectul lor, pozitie, rasa, religie si orice altceva.

A avea de-a face cu oameni care te dezamagesc este ceva ce trebuie sa invatam cu totii in cele din urma. Fie in curtea scolii, in sala de conferinte sau online, toti trebuie sa ne confruntam cu batausii, iar ei trebuie sa ne infrunte.

Infrunta oamenii care te-au dezamagit

E ca si cum ai infrunta un bataus. Fie ca este seful tau, mama ta sau asa-zisa ta prietena, a vorbi in numele tau este una dintre cele mai bune modalitati de a-i spune ca ceea ce fac nu este acceptabil.

A spune ceva de genul „Nu sunt sigur de ce simti in mod continuu nevoia sa ma lasi jos, dar spune mult mai multe despre tine decat despre mine”, ar trebui sa fie suficient pentru ca ei sa se simta jenati de comportamentul lor prost. Sa speram ca isi regandesc actiunile.




Stiu ca poate fi infricosator sa ripostezi verbal. Este cel mai bun pariu al tau daca vrei ca asta sa inceteze. Acum, fii realist. Chiar daca aceasta este o singura persoana in viata ta, intotdeauna vor exista oameni care te vor dezamagi. Indiferent daca este un strain online sau cineva pe care il cunosti, nu putem controla gandurile sau actiunile altora.

Le putem spune cum ne face sa ne simtim. Apoi, cereti-le sa se opreasca. Dincolo de asta, a avea de-a face cu oameni care ne dezamagesc este ceva ce ar trebui sa facem in interior.

Cum sa te descurci cu oamenii care te-au dezamagit?

Desi nu ar trebui sa ai de-a face niciodata cu oamenii care te doboara, asta face parte din viata. Oamenii sunt imperfecti si se judeca unii pe altii. Suntem raniti si ii ranim pe altii.

Si odata cu asta vine si puterea interioara. Cand inveti cum sa tratezi cu oamenii care te doboara intr-un mod sanatos, poti deveni mai sigur pe tine si poti iesi din acea experienta si mai puternic.  

Accesorii auto care nu trebuie să lipsească din autovehicule în timpul sezonului rece Te-ar putea interesa si: Accesorii auto care nu trebuie să lipsească din autovehicule în timpul sezonului rece

# 1 Blocati-i. Daca cineva te pune pe internet, este simplu. Blocati-le. Poate parea dur. Nu trebuie sa suporti asta. Sigur, stim ca internetul nu este intotdeauna un spatiu sigur. Ai dreptul sa faci ceea ce vezi cat mai pozitiv.

Daca oamenii care te dezamagesc sunt la serviciu sau la scoala, evita-i. Nu trebuie sa va ascundeti de ei, ci sa va limitati pe cat posibil interactiunile. Acesta este un fel de sfat despre ignorarea unui bataus si se vor plictisi si vor pleca. 

# 2 Raspundeti cu un compliment. Aceasta poate fi una dintre cele mai dificile moduri de a trata oamenii care te dezamagesc. Cu toate acestea, este si cel mai eficient. Fie ii va inchide, fie ii va duce la scuze.

Data viitoare cand cineva iti face un compliment de tipul „Esti atat de curajos sa porti un costum de baie in public”. Sau „A iesit bine, pentru tine”, fa-le un compliment pentru orice.

Vor fi atat de luati cu garda jos, incat nu vor sti ce i-a lovit.  

# 3 Pune intrebari ulterioare. Majoritatea batausilor te vor dobori intr-un mod care te stanjeneste pe moment si te lasa sa te simti invins. Abia dupa cateva ore te gandesti la ceva inteligent pe care l-ai fi putut spune.

Cand nu poti riposta in acest moment, pune intrebari. Daca iti insulta corpul, stilul sau performanta ta in munca, pune-le intrebari suplimentare. Chiar ar trebui sa interiorizeze lucrurile pe care le spun.

# 4 Spuneti-va contrariul. Ori de cate ori auzi pe cineva care te dezamageste, spune-ti opusul a ceea ce a spus. Aminteste-ti ca stii adevarul. Ceea ce spune aceasta persoana nu are nicio greutate. 

# 5 Amintiti-va ca este vorba despre ei. Cand cineva te dezamageste, spune mult mai multe despre cine sunt ei decat despre tine. Daca corpul te face de rusine, este o reflectare a modului lor distorsionat de a privi sanatatea si pozitivitatea corpului. Nu este vorba de fapt despre cum arati sau cine esti.

Majoritatea a ceea ce spun oamenii atunci cand ii suprima pe altii este construit din propriile lor nesigurante. Apoi ii forteaza pe altii sa se ridice sau sa-si ignore propriile probleme personale.

Stii care sunt diferentele intro chitara clasica si una acustica? Te-ar putea interesa si: Stii care sunt diferentele intro chitara clasica si una acustica?

# 6 Sa stii ca cuvintele lor nu se reflecta asupra ta. Fie ca te dezamagesc cu cuvinte despre care stii ca sunt neadevarate sau cu lucruri despre care deja te simti nesigur, reaminteste-ti ca acestea sunt cuvintele lor. Aceasta vine de la ei. Nu are nimic de-a face cu tine.

Ai fost acolo intr-un moment de slabiciune cand aceasta persoana a simtit nevoia sa te apuce. Sunt gelosi sau au un fals sentiment de superioritate.  

# 7 Nu le cautati scuze. Un motiv pentru care multi oameni ii lasa pe cei care le indeparteaza este ca nu pot demoniza cealalta persoana. Cand esti dezamagit in ​​mod repetat, pierzi sentimentul de incredere in tine si, prin urmare, iti dai scuze pentru comportamentul prost din partea celorlalti.

Indiferent daca va convingeti ca cuvintele sunt adevarate sau va spuneti ca acea persoana nu a vrut sa spuna ceea ce a spus sau ca a fost o comunicare gresita, toate aceste lucruri va lipsesc de respect. 

# 8 Nu te lasa doborata de cuvintele lor. Daca vrei sa te ridici, fa-o cu echilibru si bunatate. Ia atitudine si intreaba-i de ce simt nevoia sa te doboare. Nu le lasati jos cu propriile voastre remarci degradante. Asta nu te face mai bun decat ei.

# 9 Fii sincer cu ei. Trageti aceasta persoana sau oamenii deoparte. Spune-le cum sunt ranitoare lucrurile pe care le spun. Stiu ca unii ar spune sa nu-i anunti ca ajung la tine. Daca simti ca fac remarci crude fara sa iei in considerare raul pe care ti-l provoaca, acesta ar putea fi cel mai bun pariu.  

# 10 Apara-i pe altii. Sa ai de-a face cu oameni care te dezamagesc este un proces. Creste-ti increderea pentru a relua controlul asupra modului in care te vezi. Apoi se poate referi la modul in care te vad ceilalti.

Vorbeste pentru altii care inca nu sunt acolo. Daca vezi pe altcineva fiind dezamagit, nu stai pe langa. Lasati batausului sa stie ca ceea ce face sau spune este inacceptabil. Acel mic act de bunatate ar putea fi exact ceea ce altcineva are nevoie pentru a castiga puterea de a face fata propriilor batausi.

Sa inveti cum sa te descurci cu oamenii care te dezamagesc necesita putere si timp. Dar incet si constant, iti poti relua increderea.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Oamenii care te dezamagesc: cum sa ii infrunti si sa evoluezi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×