Lucruri inedite despre Lara Croft - cea mai cunoscută eroină din lumea cărților, filmelor și jocurilor video

Lucruri inedite despre Lara Croft - cea mai cunoscută eroină din lumea cărților, filmelor și jocurilor video

Lara Croft este unul dintre cele mai cunoscute personaje din industria cinematografică și a jocurilor video. Personajul s-a născut în 1996, când a apărut primul joc din seria Tomb Raider. De atunci, jocurile care au în prim plan aventurile Larei Croft au fost vândute în zeci de milioane de exemplare.

Misiunile Larei au fost jucate de milioane de oameni, însă despre acest personaj mai rămân câteva lucruri mai puțin știute, pe care le poți descoperi în acest articol.

A preluat elemente de la James Bond, Indiana Jones și Tank Girl

Lara Croft este un personaj creat de compania Core Design. În realizarea personajului, echipa de producție s-a inspirat de la personaje ca James Bond, Indiana Jones și Tank Girl. Concret, de la agentul 007 a preluat stilul de viață elegant și gadget-urile pe care le are. Tank Girl a fost sursă de inspirație pentru stăpânire și încredere, în timp ce de la Indiana Jones a preluat calitățile de explorator și arheolog. La un moment dat s-a discutat inclusiv despre posibilitatea de a face un film cu Lara Croft și Indiana Jones, dar acest lucru nu s-a mai concretizat.

Lara Croft are două albume muzicale

Cei de la Core Design au gândit diverse campanii de promovare a lansărilor. Iar una dintre ele a fost lansarea unor albume muzicale. Lara Croft a lansat două albume muzicale pe piața din Franța, unde personajul se bucură de un succes colosal. Vocea ei a fost inclusă pe muzica house din anii '90, cu versuri în limba engleză. Printre cele mai cunoscute cântece sunt Getting Naked, Feel Myself și Sure is Pure.

E prezentă și în industria de cazino

Pe Lara Croft o știm din jocuri video și filme, dar ea este prezentă și în universul jocurilor de cazino, având un joc de pacanele online dedicat. Acesta se numește Lara Croft: Temples and Tombs și a fost dezvoltat de Triple Edge Studios acum cinci ani. Grafica și modulul de joc sunt printre punctele forte pe care acest slot le are. Lara este simbolul principal în mai multe ipostaze, alături de o torță, sticlă cu apă, ghiozdan ori muniție. Dincolo de acest aspect, Lara apare ca simbol și în alte sloturi online.

10 fapte distractive despre Paste pe care fiecare trebuie sa le stie Te-ar putea interesa si: 10 fapte distractive despre Paste pe care fiecare trebuie sa le stie

Lara Croft a intrat în World Guinness Records

Lara Croft a fost inclusă și în World Guinness Records pentru că a devenit cel mai vândut personaj feminin de jocuri video din toate timpurile. Jocurile cu ea au fost vândute în peste 80 de milioane de exemplare la nivel mondial. Numele său este cunoscut în toate colțurile lumii, iar misiunile spectaculoase din jocuri au numeroși fani.

Catherine Zeta-Jones a fost aproape să intre în rolul Larei Croft

Lara Croft este prezentă și în industria cinematografică, iar cea mai cunoscută actriță care a interpretat acest rol este Angelina Jolie. Totuși, înainte ca Angelina să accepte acest rol, în discuții a fost și Catherine Zeta-Jones. S-a mers pe varianta Angelina Jolie deoarece ea tocmai câștigase un Premiu Oscar pentru rolul din Girl, Interrupted.


Opt actrițe au făcut voice-over pentru rolul Larei

Cei care au fost fani înrăiți ai jocurilor cu Lara Croft au putut observa că vocea sa s-a schimbat adesea. Asta și pentru că nu mai puțin de opt actrițe au făcut voice-over pentru rolul Larei. Prima a fost Shelley Bond în Tomb Raider, în timp ce în al doilea joc rolul a fost preluat de Judith Hibbins. Au existat și nume cunoscute publicului care au făcut voice-over, cel mai elocvent exemplu fiind al Camillei Luddington, pe care o știm din serialul Grey's Anatomy.

Sursa foto canva.com


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Lucruri inedite despre Lara Croft - cea mai cunoscută eroină din lumea cărților, filmelor și jocurilor video

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×