Importanta achizitionarii cartuselor de calitate pentru imprimanta

Importanta achizitionarii cartuselor de calitate pentru imprimanta

In cadrul oricarui spatiu de lucru unde vorbim despre realizarea de documente si transpunerea acestora in format fizic, imprimanta reprezinta unul dintre echipamentele esentiale in acest sens. Fie ca este vorba despre un spatiu privat, un birou al unei singure persoane, sau unul comun, in care o imprimanta este utilizata de mai multe persoane, este important ca aceasta sa functioneze mereu la fel de bine, lucru realizabil doar printr-o mentenanta corecta si prin alegerea consumabilelor de calitate.

Cele mai importante consumabile ale unei imprimante, indiferent de tipul acesteia, sunt hartia, pe care se printeaza un document, si cartusele de cerneala sau toner. Avem astfel la dispozitie, vorbim de cele mai comune si mai utilizate tipuri, imprimante cu jet de cerneala si imprimante cu laser. Acestea opereaza in moduri ceva mai diferite insa cu aceleasi rezultate finale. De la un tip la celalalt, printul poate avea anumite proprietati.

Atat hartia cat si cartusele pot fi atat de calitate buna cat si slaba si astfel, si prin alegerea facuta, documentul final poate fi mai mult sau mai putin bun. Pe piata, gasim numeroase modele de cartuse, atat originale cat si compatibile, diferentel dintre acestea fiind vizibile cel mai mult la printare. Desigur, nu le putem folosi la orice marca si model de imprimanta, in special pe cele originale, care sunt create pentru un singur model de imprimanta si care nu s-ar „potrivi” la altele. Calitatea acestora in schimb este mai buna, durata de viata mai mare iar sansa de aparitie a erorilor de soft sau a altor defect este foarte mica. Dar, si preturile de achizitie sunt mai mari.
Pe de alta parte, cartusele compatibile sunt realizate cu scopul de a putea fi utilizate la mai mult modele, chiar de tip universal. Acestea au preturi de achizitie mai mici insa si o calitate ceva mai slaba, care desigur, este vizibila doar pentru cu mai multa experienta sau in timp.

Alegerea magazinului din care sa cumparam cartusele pentru imprimanta este asadar importanta. Este bine sa avem la indemana o gama cat mai variata de astfel de consumabile si desigur, sa avem la indemana si cartusele de care avem nevoie pentru modelul nostru de imprimanta. Daca pentru persoane fizice, ce au nevoie de cartuse imprimante pentru echipamentul propriu poate fi ceva mai complicat pana sa gaseasca un  magazin bun, online sau fizic, pentru firme este ceva mai usor, existand numeroase magazine mari care ofera servicii de mentenanta in acest sens, saptamanal, lunar sau la anumite perioade stabilite. Prin aceste servicii, se verifica atat starea de functionare a imprimantelor cat si inlocuirea cartuselor goale. Astfel, este suficient ca o singura daca sa se incheie un contract cu acea firma iar apoi, specialistii vor veni automat la datele stabilite.

Care sunt pașii de parcurs pentru obținerea unui certificat ISO 9001 Te-ar putea interesa si: Care sunt pașii de parcurs pentru obținerea unui certificat ISO 9001

Principala deosebire dintre imprimanta cu jet de cerneala si cea cu laser este tehnologia de imprimare, care este folosita la transmiterea textului sau a imaginii. In cazul imprimantelor cu jet de cerneala, picaturile de cerneala microscopice sunt depozitate direct pe hartie intr-o maniera termica sau piezoelectrica fara a fi fixate ulterior in hartie, procedura de transfer de text sau graf pentru imprimantele laser este diferita. Imprimantele laser utilizeaza principiul electroforetic, in care un rol important joaca optica complicata, cilindrul conductiv, tonerul si rulourile de blocaj, care  ajuta la fixarea textului in hartie.

Ca si diferente, imprimantele cu jet de cerneala au dimensiuni mai mici si sunt mai compacte, in comparatie cu imprimantele cu laser. In timp ce imprimanta cu jet nu necesita un timp de pregtire pentru a imprima un document, in cazul imprimantelor laser este nevoie de cateva secunde. Cu toate acestea, imprimantele laser proceseaza in timp un volum mult mai mare decat cele cu jet, in special in format alb-negru si prezinta si tavi de hartie mai mari astfel incat nu este necesara schimbarea hartiei la fel de des. Calitatea printurilor in special color, este incontestabila in cazul imprimantelor cu jet de cerneala. De asemenea, si volumul de documente ce poate fi procesat cu un singur cartus este mai mare  la cele cu laser mare decat la cele cu jet iar daca se realizeaza pauze mai lungi, spre deosebire de cerneala, care se poate usca si necesita astfel inlocuire, tonerul va rezista mai mult.

Alegerea unei imprimante se face astfel in functie de mai multe aspecte, de la calitatea pe care o dorim a o obtiune, in format monocrom sau multicolor, volumul de documente pe care le-am printa intr-o anumita perioada de timp dar si bugetul pe care il putem aloca acestora, imprimantele cu laser precum si cartusele pentru acestea fiind semnificativ mai mari decat ale celor cu jet de cerneala.

Foarte apreciate in special in cadrul firmelor sunt acum insa imprimantele multifunctionale. Si acestea pot fi de mai multe tipuri, functionand astfel cu diverse tipuri de cartuse dar si din punct de vedere al echipamentelor pe care le includ, asemeni scannerelor. Au si spatii de stocare ale hartiei mai mari, fiind proiectate pana la urma pentru a prelucra volume mult mai mari de documente. In prezent avem la dispozitie din ce in ce mai  multee modele wireless. Prin acestea se ofera acces mai facil unul numar mai mare de persoane in cadrul unei firme fara a mai fi necesara de fiecare data conectarea prin cablu la calculator sau a anumitor dispozitive precum unitati Flash sau telefoane la acestea ci simpla accesare prin wireless.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Importanta achizitionarii cartuselor de calitate pentru imprimanta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×