7 femei antreprenoare care au facut istorie

Este Luna istoriei femeilor! Asadar, ne-am gandit ca este momentul perfect pentru a arunca o privire asupra unora dintre cele mai influente femei antreprenoare care au schimbat lumea si au lasat o mostenire de durata care a inspirat milioane de femei antreprenoare in anii urmatori.

Elizabeth Arden

La inceputul anilor 1900, o femeie pe nume Florence Nightingale Graham s-a mutat in New York. Lumea avea sa o cunoasca drept Elizabeth Arden. Dupa ce a lucrat ca contabila pentru o companie farmaceutica si a petrecut ore intregi in laboratorul lor studiind ingrijirea pielii, ea a deschis salonul Red Door la varsta de 29 de ani, care a dat nastere mult mai multe locatii emblematice si o linie de produse de succes. Dupa moartea lui Arden in 1966, compania a vandut cu 38 de milioane de dolari. 

Sara Blakely

Sara Blakely lucra ca vanzatoare din usa in usa in Florida cand i-a venit ideea pentru Spanx. Dupa ce a petrecut ore intregi in soarele din Florida, in chiloti, a stiut ca se poate descurca mai bine. Desi au existat incercari si erori extinse cu cercetarea si dezvoltarea si realizarea de conexiuni in Carolina de Nord, Spanx a fost lansat oficial in 2000. De atunci, Sara a cunoscut o crestere fulgeratoare si a vandut pachetul majoritar in 2021, ramanand presedinte executiv. Compania a fost evaluata atunci la 1,2 miliarde. Pentru a sarbatori aceasta etapa, Blakely a oferit fiecarui angajati 10.000 de dolari si doua bilete de avion la clasa intai oriunde in lume.
Clara Brown

O fosta femeie sclava nascuta in 1800, Clara Brown si-a castigat libertatea la varsta de 56 de ani. S-a stabilit in Colorado, unde a lucrat la o varietate de locuri de munca. Ea a facut mai multe investitii imobiliare acumuland o avere de dimensiuni bune. Pentru tot restul vietii, si-a folosit banii pentru totdeauna, infiintand o scoala duminicala, reunind fostii sclavi cu familiile lor si ajutandu-i sa se mute in Colorado.

Joyce Chen

Nascuta la Beijing in 1917, Joyce Chen este creditata cu popularizarea mancarurilor chinezesti in America la mijlocul secolului al XX-lea. Joyce a parasit China exact cand comunistii preiau controlul si s-a mutat in Massachusetts impreuna cu familia ei, unde a deschis mai multe restaurante in Cambridge. Joyce a publicat in privat o carte de bucate influenta, a avut propria emisiune de gatit si a inventat si patentat un wok cu fund plat. Joyce Chen a fost comemorata cu o stampila USPS in 2014.

Care sunt cele mai bune locuri pentru a intalni femei singure de peste 40 de ani? Te-ar putea interesa si: Care sunt cele mai bune locuri pentru a intalni femei singure de peste 40 de ani?

Jean Nidetch

Cariera lui Jean Nidetch a inceput in 1942, unde a lucrat pentru o companie de mobila care castiga 10 USD pe saptamana. Pe parcursul urmatorilor 10 ani, ea a lucrat intr-o gama larga de locuri de munca care si-au dezvoltat abilitati care ar ajuta-o in cele din urma sa-si dezvolte Weight Watchers. Jean s-a luptat cu greutatea ei toata viata si a inceput un grup de sprijin pentru femeile supraponderale. Ea a incorporat grupul in 1963 si in cele din urma l-a vandut pentru 71 de milioane de dolari in 1978.

Mary Ellen Pleasant

In timp ce inceputul vietii lui Mary Ellen Pleasant a fost dezbatut in randul istoricilor, mostenirea ei ca antreprenor si filantrop este binecunoscuta. Pleasant si-a folosit pozitia de servitoare in casele bogate pentru a asculta cu urechea, invatand cele mai bune modalitati de a investi si de a-si creste banii. Ea si-a propus sa faca bani doar cu scopul de a ajuta oamenii, a condus pensiuni, spalatorii si multe altele, strangand o avere imensa. Ea a lucrat pentru a extinde calea ferata subterana si a o aduce spre vest, iar mai tarziu a fost cunoscuta drept Mama Miscarii pentru Drepturile Civile din California.

Oprah Winfrey

Numele lui Oprah Winfrey este sinonim cu succes. Pana la 19 ani, a fost co-prezentatoare pentru stirile locale de seara, iar la 32 de ani, The Oprah Winfrey Show  a devenit un nume cunoscut si inca detine un loc emblematic in istoria televiziunii pana in prezent. Ea a fost nominalizata la un premiu Oscar, a fost co-autor de cinci carti, publica O, The Oprah Magazine , ea este creatorul OWN (Reteaua Oprah Winfrey) si prima femeie de culoare miliardar. Desi nu isi conduce imperiul media, ea ofera inapoi intr-o varietate de moduri, inclusiv sute de burse, The Oprah's Angel Network si The Oprah Winfrey Leadership School for Girls din Africa de Sud.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 7 femei antreprenoare care au facut istorie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×