700 Citate despre iubire - cele mai frumoase cugetari despre iubire

700 Citate despre iubire - cele mai frumoase cugetari despre iubire

Dragostea este cel mai bun medicament, indragostitii sunt intotdeauna fericiti, traiesc fericiti, vad partea pozitiva a vietii si toate acestea, deoarece au o alta persoana de partea lor. Daca vrei sa-i arati persoanei dragi ca o iubesti, sau daca exista o persoana de care iti place si pe care vrei sa o cuceresti, o alegere grozava este, fara indoiala, sa-i dedici cateva citate frumoase despre iubire.

O selectie cu cele mai frumoase citate despre iubire 2023

Puteti folosi aceste cugetari frumoase despre iubire pentru Facebook sau WhatsApp, pentru a va declara dragostea intr-un mod original si frumos. De asemenea, va puteti surprinde partenerul cu un email in care sa-i dedicati cateva randuri cu cele mai frumoase maxime despre iubire scrise de autori celebri.

Dragostea a inspirat mii de romane, filme, poezii si cantece , pentru ca este un sentiment care este capabil sa mute lumea din loc. Dar nu numai poetii sau scriitorii au acordat atentie acestui fenomen, ci si psihologii si sociologii au incercat sa-l inteleaga.

Maxime celebre despre iubire

Dragostea trezeste cele mai intense emotii. De fapt, multe studii au fost efectuate pentru a afla mai multe despre ea, unele cu adevarat surprinzatoare. De-a lungul anilor, multi autori, psihologi, mari intelepti ai lumii au vorbit dragoste si iubire in operele lor si, desi uneori este dificil sa exprimam acest sentiment in cuvinte, in articolul de astazi am compilat 700 cele mai frumoase motto despre iubire.

Motto scurte despre iubire 

Exista multe tipuri de motto scurte despre iubire care va pot face sa reflectati, dar unele dintre cele mai relevante si cunoscute sunt maxime celebre despre iubire de la cei mari intelepti ai lumii.

Mai jos, va prezentam o selectie a catorva dintre cele mai frumoase maxime despre iubire: expresii frumoase din iubire, cugetari scurte despre iubire, si multe alte citate celere despre iubire. Aveti un citat preferat care nu apare pe aceasta lista?

700 citate celebre despre iubire

 1. Dragostea e atat de puternica, atat de frumoasa, incat chiar aparenta, mirajul ei, ne amageste si ne poate produce aceleasi emotii ca si ea insasi. (Alphonse Daudet)
 2. Inceputurile unei iubiri impartasite sunt tot ce-si poate inchipui un om mai fermecator pe lumea aceasta. (Andre Maurois)
 3. Inainte de orice, dragostea este ascultare in tacere. A iubi inseamna a contempla [...] Va veni ora cand nu vei mai cere nimic. Nici buzele, nici zambetul, nici bratul dragastos, nici rasuflarea prezentei sale. Iti va fi de-ajuns ca ea doar sa existe. (Antoine de Saint Exupery)
 4. Asa e dragostea...Un joc, un joc stupid, murdar si masluit...Nu intri fara sa dai socoteala intr-un asemenea joc. (Camil Petrescu)
 5. Fericirea se naste din iubire, iar iubirea se naste chiar din inima omului. (Don Miguel Ruiz)
 6. Exista oare un abis prin care iubirea cu aripile ei puternice sa nu se poata strecura? (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann)
 7. Puterea pe care cei pe care ii iubim o au asupra noastra este intotdeauna mai mare decat aceea pe care o avem noi insine. (Francois de La Rochefoucauld)
 8. Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 9. La inceput, este un an de pasiune, pe urma, un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis. (Gaspar Melchor de Jovellanos)
 10. Iubirea are un fel al ei de a se amagi in mod constient, ca un copil care se joaca da-a v-ati ascunselea de unul singur; este incantata de asigurari in care, in acelasi timp, nu are incredere. (George Eliot)
 11. Iubirea care se poate preschimba in ura a fost, de fapt, o ura care se ignora ca atare. Daca uram ceea ce am iubit candva, inseamna ca n-am iubit niciodata. Iubirea este o pasiune, o flacara, purtand in ea, indiferent de este durabila sau nu, ca si propria noastra conditie umana, si moarte, si viata. (George Meredith)
 12. Inima are taine pe care nici o ratiune nu le patrunde. (Guy de Maupassant)
 13. Nu exista balanta pentru cantarirea sentimentelor. Se spune ca in dragoste, intotdeauna, dai mai mult decat primesti sau, poate, e invers? Sa iubesti si sa-i daruiesti persoanei iubite ce-si doreste, nu doar posibilitatea de a-si satisface placerile mondene, ci sa-i jertfesti chiar onoarea ta este, oare, o dovada suprema de dragoste, sau de nesfarsita incredere, sau de copilareasca naivitate, sau, pur si simplu, de nesabuinta? (Honore de Balzac)
 14. Iubesti si ca sa nu fii singur, ca sa te insotesti. Dar iubind te indragostesti de altceva decat omul real si planar-trecut, prezent si viitor-pe care crezi ca-l ai prin gestul de cuprindere si insotire al dragostei. (Ionel Teodoreanu)
 15. Dragostea nu are nevoie de cuvinte, insa cuvintele au intotdeauna nevoie de dragoste. (Ionut Caragea)
 16. Vom face dragoste in rime imbratisate, incrucisate, pana cand toate noptile vor fi albe. (Ionut Caragea)
 17. Coboara uneori din ceruri pana in inimi fir subtire, tesut parca din razele soarelui si-ale inimii: e firul iubirii care ii face pe oameni ca pe acele papusi ce li se aseamana, sa para, o clipa, transfigurati. (Jacinto Benavente)
 18. Reciprocitatea este legea dragostei. (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 19. A iubi inseamna a trai prin inima, partea cea mai vie si mangaietoare a fiintei noastre. (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 20. Iubirea care se naste pe neasteptate este cel mai greu de lecuit. (Jean de la Bruyere)
 21. Plangerea nr. 1 a unei femei in cadrul unei relatii este: "simt ca nu ma asculta nimeni. Pana si aceasta plangere este gresit interpretata de barbat. (John Gray)
 22. Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte si sa-si accepte deosebirile, atunci dragostea are sanse sa infloreasca. (John Gray)
 23. Este greu pentru un barbat sa asculte o femeie care este suparata sau dezamagita, deoarece el are senzatia ca a dat gres. (John Gray)
 24. Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata. (John Gay)
 25. Iubirea e ca vinul. E bine cand il gusti, dar dupa ce bei o sticla intreaga ai dureri de cap. (Julio Iglesias)
 26. Iubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nicio placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei in fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde. (Liviu Rebreanu)
 27. In dragoste, este mai usor sa renunti la un sentiment decat sa pierzi o obisnuinta. (Marcel Proust)
 28. Dragostea e un stapan atat de placut de indurat. (Michel Zevaco)
 29. Iata aspiratia umana prin excelenta: setea de eternitate este ceea ce se numeste la oameni iubire; cine iubeste alta fiinta vrea sa se eternizeze in ea. (Miguel de Unamuno)
 30. In definitiv, ce e dragostea decat o taina pe care o ascund indragostitii si o poarta in umbra, de frica luminii? Pasiunile fug de lumina-lumina le omoara. Indata ce taina se da pe fata, dragostea vestejeste, isi pierde fragezimea, vraja, devine ceva obisnuit, de toate zilele. (Mihail Drumes)
 31. Dragostea se poate naste si dintr-o singura metafora. (Milan Kundera)
 32. Nu pot cunoaste adevarata dragoste, decat depasind-o. (Mircea Eliade)
 33. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu altii, vindeca. (Neale Donald Walsch)
 34. Suntem doi si singuri, si-n loc de inima ne bate luna. (Nichita Stanescu)
 35. Iubim de fapt ceea ce ne lipseste. (Octavian Paler)
 36. In momentele cele mai sublime ale iubirii, ca si in cele mai adanci probleme ale moralei, trebuie sa ai in vedere doua prescriptii: sa nu minti niciodata si niciodata sa nu provoci dureri sufletesti. (Paolo Mantegazza)
 37. Suferinta apare atunci cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi. (Paulo Coelho)
 38. A iubi inseamna cautarea jumatatii intregului din care ai facut candva parte.-Platon (Aristokeles)
 39. La inceput, dragostea este josnica fiindca pentru a se imbratisa trebuie sa fie doi straini si fiindca tocmai acest ingredient picant al noutatii ii stimuleaza. (Ramon Gomez de la Serna)
 40. La temelia oricarei iubiri pasionale sta o iluzie generoasa, o greseala de judecata, o idee falsa pe care indragostitii si-o fac unul despre celalalt si fara de care n-ar fi cu putinta o dragoste oarba. (Roger Martin du Gard)
 41. Dragostea-radacina si izvorul binelui. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 42. Nu-i nici un imperativ mai categoric decat al iubirii. (Simion Mehedinti)
 43. Cum se iubesc oamenii pe pamant?-Luptand impreuna. (Simone de Beauvoir)
 44. Dragostea este ceea ce se intampla unui barbat si unei femei care nu se cunosc. (Somerset Maugham)
 45. Nici un alt sentiment nu-l face pe om sa-si schimbe opiniile ca iubirea; caci noile pareri sunt de cele mai multe noi emotii. Ele nu sunt rezultatul gandirii, ci al pasiunii. (Somerset Maugham)
 46. Iubirea nu se poate defini intr-o singura formula, fiindca nimeni nu iubeste identic. (Tudor Musatescu)
 47. Nu exista nimic care sa acapareze si sa lege sufletul ca dragostea. (Umberto Eco)
 48. Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor. (Victor Hugo)
 49. In iubire nimeni nu-i mic. [...] Un fir de iarba devine punctul de sprijin al cedrului. (Victor Hugo)
 50. Iubirea, strop al cerului picurat in inimile noastre. (Victor Hugo)
 51. Poate ca au avut dreptate cand au pus dragostea in carti.., se prea poate ca ea sa nu poata exista in alta parte. (William Cuthbert Faulkner)
 52. Daca as fi avut o floare pentru fiecare moment in care m-am gandit la tine, as putea sa ma plimb prin propria mea gradina pentru totdeauna. (Alfred Tennyson)
 53. Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire. (Osho)
 54. In iubire ne gustam, ne savuram pe noi insine, ne incantam cu voluptatile tremurului nostru erotic, din acest motiv, iubirea este cu atat mai intensa si mai profunda cu cat distanta de persoana iubita e mai mare. (Emil Cioran)
 55. Acolo unde domneste iubirea si imposibilul poate fi atins, (Proverb indian)
 56. Daca nu te iubesti pe tine insuti, n-ai cum sa iubesti alti oameni. (Robert Heinlein)
 57. Daca intram in aceasta lume cu convingerea ca suntem iubiti si daca iesim din ea stiind acelasi lucru, putem face fata la orice se va intampla intre cele doua momente. (Michael Jackson)
 58. De ce iubim femeile? Pentru ca sunt femei, pentru ca nu sunt barbati, nici altceva. Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne-intoarcem, si mintea noastra se roteste mereu si mereu, numai in jurul lor. (Mircea Cartarescu)
 59. Iubirea noastra se va hrani din dureri si din greseli, asa cum focul se hraneste din tot ceea ce ii sta in cale. (Camil Petrescu)
 60. (Lau Tzu)
 61. In iubire ne desteptam intotdeauna prea tarziu. (Mircea Eliade)
 62. Unde iubirea e mare, chiar si cea mai mica indoiala se transforma in teama. (William Shakespeare)
 63. Atunci cand iubesti pe cineva, il iubesti asa cum este, nu asa cum ti-ai dori sa fie. (Lev Tolstoi)
 64. In esenta iubirea este acea stare pe care o experimentezi atunci cand sufletul tau vede sufletul unei alte fiinte umane. (Robert Holden)
 65. Despre iubire. Cand fiecare celula din noi devine o inima, atunci suntem bolnavi. Dar numai iubirea ne incearca in acest chip. (L. Blaga)
 66. Casatoria ca arca a lui Noe-Orice tineri care se casatoresc, el si ea, ar trebui sa intre in casatorie cu credinta ca din toata omenirea numai urmasii lor sunt destinati sa dea mai departe viata pe pamant-in eternitate. (L. Blaga)
 67. Te iubesc nu doar pentru ceea ce esti, ci si pentru ceea ce sunt eu cand sunt in preajma ta. (Roy Croft)
 68. Ofera ceea ce ai. Pentru cineva poate ca este mai mult decat indraznesti sa gandesti. (Henry Wadsworth Longfellow)
 69. Putem sa invatam sa iubim doar iubind. (Iris Murdoch)
 70. A iubi inseamna a simti nevoia sa te darui. (Octavian Paler)
 71. Sunt oameni facuti ca sa iubeasca o singura data in viata lor, si altii facuti sa fie iubiti pentru totdeauna. (Ionel Teodoreanu)
 72. Omul nu poate spori iubirea din sine, pentru ca iubirea este esenta vietii insesi. (Lev Tolstoi)
 73. Amintirile pe care le avem unii despre altii, chiar in dragoste, nu sunt aceleasi. (Marcel Proust)
 74. Nu necesitatea, ci intamplatorul e plin de farmec. Pentru ca o iubire sa ramana de neuitat, trebuie sa fie o pura intamplare. (Milan Kundera)
 75. N-am vorbit nimic despre dragoste; n-am intrebat-o nici pe ea si nici mie insumi nu-mi puneam intrebarea daca ma iubeste. Mi-era de ajuns ca o iubeam eu. Si ma temeam sa nu-mi sfarme ceva fericirea. (Lev Tolstoi)
 76. Intotdeauna cand iubim, concepem dragostea ca fiind singura sursa de fericire si fiind eterna, iar persoana iubita fiind iubitul etern. (Mircea Eliade)
 77. Reusita in dragoste inseamna mai mult decat a gasi omul potrivit. Inseamna a fi omul potrivit. (Robert Browning)
 78. Dragostea este o prietenie care canta. (Joseph Campbell)
 79. Dragostea adevarata e ca o stafie, toti vorbesc despre ea, putini o vad cu adevarat. (Francois de La Rochefoucauld)
 80. Nu conteaza cat daruiesti, ci cat de multa dragoste pui in ceea ce daruiesti. (Maica Tereza)
 81. Dragostea il face pe om necesar semenilor sai. (George Bernard Shaw)
 82. Dragostea si moartea, singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul. (Alexandre Dumas fiul)
 83. Este mai bine sa fii iubit chiar daca ai pierdut, decat sa nu fii iubit de loc. (Alfred Tennyson)
 84. Dragostea nu este altceva decat numele pentru dorinta si cautarea intregului. (Aristophanes)
 85. Mintea are o mie de ochi, iar inima doar unul; si totusi lumina vietii moare, atunci cand dragostea dispare. (Francis William Bourdillon)
 86. Acela care nu se iubeste pe sine insusi nu stapaneste nimic pe lumea asta. (Giovanni Boccaccio)
 87. Nu punem la incercare ceea ce iubim. (Henry Millon de Montherlant)
 88. Au in lumea asta toate lucrurile cate un モpentru caヤ; iubirea e din alta lume si se iveste din senin, fara ca sa stii de ce, se da pe fata fara sa stii cum si te duce, fara sa stii unde. (Ioan Slavici)
 89. Dragostea arde, dar lipsa ei usuca. (Ionel Teodoreanu)
 90. Dragostea nu este un foc pe care-l inchidem in suflet; totul ne tradeaza, vocea, tacerea, privirea; iar flacarile neacoperite bine izbucnesc mai puternic. (Jean Racine)
 91. Toti iubim cum n-a mai iubit nimeni inainte, nu stiu insa cum o sa se descurce stranepotii nostri, probabil ca o sa iubeasca stand in cap, daca o sa se incapataneze sa nu adopte nici una din metodele anterioare. (Jerome Klapka Jerome)
 92. Iubirea, iubirea adevarata, este un mare dar al vietii, care nu pica la tot pasul, nu se repeta des, si mai ales nu se repeta la aceeasi intensitate, cu aceeasi profunzime, su aceeasi frumusete. (Lucia Demetrius)
 93. Uneori este mai greu sa sa te lasi iubit decat sa iubesti. (Marian Rujoiu)
 94. Asta se intampla intotdeauna: ti se pare ca iubita seamana cu tot ceea ce ti se povesteste despre dragoste. Dar poate ca de data aceasta seamana intr-adevar. (Mircea Eliade)
 95. In dragoste, victoria barbatului este fuga. (Napoleon Bonaparte)
 96. Asa cum exista astazi in societate, dragostea nu inseamna decat schimbul facut intre doua inchipuiri si contactul a doua epiderme. (Nicolas Chamfort)
 97. Cred ca dragostea ne ridica in proprii nostri ochi. Si cat de mult ai vrea sa fii asa cum te vede celalalt! Ai dori, si chiar incerci, sa micsorezi distanta dintre ceea ce stii ca esti in realitate si ceea ce intuiesti ca vede in tine cel pe care-l iubesti. (Octavian Paler)
 98. Dragostea nu este doar un zambet, nu este doar o floare, dragostea este un suflet ranit si apoi vindecat de altul. (Octavian Paler)
 99. Am avut norocul sa aflu ca dragostea este unicul adevar important si absolut, intr-o viata care nu ne da decat daruri relative. Si n-am fost ipocrit. Am iubit si eu. (Octavian Paler)
 100. In iubire esti independent de timp ca si-n copilarie. (Octavian Paler)
 101. Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul. Daca trupul nu primeste alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile si cu sufletul. Daca nu beneficiaza de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar imbolnavi. (Osho)
 102. Cine e intelept, este intelept doar pt ca iubeste si cine e nebun e nebun deoarece crede ca poate intelege iubirea. (Paulo Coelho)
 103. Fericirea iubirii are o durata scurta. Durerea iubirii dureaza toata viata. (Rabindranath Tagore)
 104. Exteriorul meu este dur ca o scoica, dar sub coaja acestei duritati, inima mea pastreaza pentru tine o singura perla ca o lacrima. (Rabindranath Tagore)
 105. Dragostea face inger pe cel hranit si crescut de ea. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 106. Promit sa te iubesc pe vecie-in fiecare zi din vecie. (Stephenie Meyer)
 107. Inimile indragostite sunt oglinda cerului instelat. Pasiunile sunt reflexul stelelor. (Victor Hugo)
 108. Dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeasi natura. Dragostea e o scanteie divina ca si sufletul, si tot ca el e incoruptibila, indivizibila, nepieritoare. E un punct de foc in noi, nemuritor si infinit, pe care nimic nu-l poate margini si nimic nu-l poate atinge. Il simti arzand pana in maduva oaselor si-l vezi starlucind pana in adancurile cerului. (Victor Hugo)
 109. A iubi inseamna a avea un fir pentru toate piedicile, o torta pentru toate drumurile, un pahar pentru toate fluviile. (Victor Hugo)
 110. Toate zilele sunt nopti pana te vad, iar noptile stralucesc ca zilele cand te visez. (William Shakespeare)
 111. Iubirea-i pur si simplu nebunie. Indragostitii merita inchisoarea ba chiar si biciul. Motivul pentru care indragostitii nu sunt, totusi pedepsiti si tratati astfel, si ca acest fel de nebunie se dovedeste a fi atat de raspandit este ca biciuitorii sunt, la randul lor, indragostiti. (William Shakespeare)
 112. Prietenul meu si cu mine suntem una. Deci ea ma iubeste numai pe mine. Ce dulce iluzie! (William Shakespeare)
 113. Iubirea vine la intamplare: pe unii, Cupidon ii ucide cu sageti, iar pe altii cu capcane. (William Shakespeare)
 114. In momentul in care vei avea in inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste si vei simti adancimea, incantarea si extazul ei, vei descoperi ca lumea s-a transformat pentru tine. (Jiddu Krishnamurti)
 115. Barbatii creeaza prin imaginatie, insa femeile creeaza prin iubire. (Rabindranath Tagore)
 116. Cu cat cineva judeca mai mult, cu atat iubeste mai putin. (Honore de Balzac)
 117. Mama a fost prima mea intalnire cu un inger (Neale Donald Walsch)
 118. Dragostea unei mame este combustibilul care ii permite unei fiinte umane normale sa faca imposibilul (Marion C. Garretty)
 119. Dragostea vindeca oameni-pe cei care o daruiesc, dar si pe cei care o primesc (Karl Menninger)
 120. Daca te-as iubi mai putin, as fi in stare sa-ti vorbesc mai mult despre asta. (Jane Austen)
 121. Viata-i o floare, iar iubirea ii e mierea. (Victor Hugo)
 122. Nu iubesti cu adevarat decat pe cine respecti. (Ileana Vulpescu)
 123. Dragostea nu cunoaste legi, nu tine seama de reguli si de principii. (Ileana Vulpescu)
 124. Cand iubesti, diferenta de varsta este nesemnificativa. (Ileana Vulpescu)
 125. Dragostea sau Iubirea este un giuvaer de mare pret dat in dar fiecarei fiinte umane. Daca l-ai pierdut, viata ta nu mai are nici un sens… (Octavian Paler)
 126. Dragostea cere sa fii alaturi de fiinta iubita. Cand iubesti, lucrurile capata un sens si mai adanc. (Paulo Coelho)
 127. Iubirile sunt ca imperiile: daca piere ideea pe care au fost intemeiate, pier si ele o data cu ea. (Milan Kundera)
 128. Asta mi se pare lucrul cel mai greu de invatat in contemplarea iubitei: sa stii sa i privesti ochii. (Mircea Eliade)
 129. Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive. (Anatole France)
 130. Dragostea este daruire deplina. (Fanus Neagu)
 131. In preambulul iubirii, nici o greseala nu mai poate fi indreptata. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 132. Capriciile femeii pe care o iubesc sunt egalate doar de infernala statornicie a femeii care ma iubeste. (George Bernard Shaw)
 133. Dragostea se naste in priviri, creste pe buze si moare in lacrimi. (George Calinescu)
 134. Limba inimii nu are nevoie de cuvinte pentru a se face inteleasa; ea este scrisa in ochi. (Hagop Baronian)
 135. Pentru a putea fi iubit din toata inima trebuie sa suferi. Mila este ultimul mir al iubirii, poate chiar iubirea insasi. (Heinrich Heine)
 136. Iubitii nu se intalnesc la un moment dat. Ei sunt dintotdeauna unul in altul. (Jalal al Din Muhammad Rumi)
 137. Ah, ce usor ne lasam convinsi de persoanele pe care le iubim!-Jean-Baptiste Poquelin (Moliere)
 138. Avem darul iubirii, insa iubirea este ca o planta delicata. Nu o poti accepta pur si simplu, apoi s-o lasi pe dulap, sau sa crezi ca va creste singura. Trebuie sa o uzi tot timpul; sa ai grija de ea si sa o hranesti. (John Winston Ono Lennon)
 139. Dragostea vindeca oamenii-pe cei ce o daruiesc, dar si pe cei ce o primesc. (Karl Augustus Menninger)
 140. Orice iubesti este centrul unui paradis. (Novalis)
 141. Dragostea e la fel ca o boala pe care daca nu o tratezi se agraveaza... si ca orice floare pe care daca nu o uzi se ofileste. (Octavian Paler)
 142. Iubirea si meditatia sunt doua aripi pe aceiasi umeri. Ele se echilibreaza reciproc. Numai atunci cand le cultivi pe amandoua poti creste, poti deveni implinit. (Osho)
 143. Iubirea e o forta cu care putem schimba tot. (Paulo Coelho)
 144. Toate iubirile mele sunt doar re-editari ale primei mele iubiri. (Pramatha Chaudhuri)
 145. Dragostea e singurul bun care, pe masura ce-l dobandesti, nu-ti potoleste focul inimii, ci, dimpotriva, il atata. (Raffaello Giovagnoli)
 146. Dragostea este bucuria de a face altora bucurie. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 147. Iubirea este doar farsa murdara jucata asupra noastra pentru a realiza perpetuarea speciei. (Somerset Maugham)
 148. Iubirea fuge ca o umbra de adevarata iubire care o urmareste: urmarind-o pe cea care fuge de ea si fugind de cea care o urmareste. (William Shakespeare)
 149. Iubirea este ca un copil care tanjeste dupa tot ce poate atinge. (William Shakespeare)
 150. Daca tu esti o pasare, sunt si eu o pasare.”-If you’re a bird, I’m a bird (The Notebook)
 151. Iti dai seama ca te-ai indragostit daca nu mai vrei sa adormi pentru ca realitatea este in sfarsit mai buna decat vizele tale. (Dr. Seuss)
 152. Cand te daruiesti, primesti mai mult decat dai. Caci nu erai nimic si incepi sa te implinesti.”-Antoine de Saint (Exupery)
 153. Teoria mea este ca longevitatea se datoreaza actului iubirii. Suntem nascuti pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ti impun sa joci, sa iubesti ce iubesc eu, ci sa iubesti ce iubesti dumneata, dar sa iubesti cu adevarat. Cred ca asta e marele mister: iubirea. Daca oamenii ar putea sa-si insuseasca asta, lumea ar fi o bucurie. (Radu Beligan)
 154. Iubirea este cu adevarat viata sufletului. (Swami Shivananda)
 155. Inainte de orice, dragostea este ascultare in tacere. A iubi inseamna a contempla. Va veni ora cand nu vei mai cere nimic. Nici buzele, nici zambetul, nici bratul dragastos, nici rasuflarea prezentei sale. Iti va fi de-ajuns ca ea-dragostea doar sa existe.-Antoine de Saint (Exupery)
 156. Nimic nu poate inlocui lipsa iubirii, dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile. (Parintele Arsenie Boca)
 157. Cand iubirea, acel puf de papadie, ce vine mereu si pleaca cu primul fir de vaant, va trece si pe la poarta ta, atunci vei sti ca m-ai intalnit. (Octavian Paler)
 158. Nimic nu se compara cu-mbratisarea unei mame. (Adabella Radici)
 159. Nu poti iubi niciodata doi oameni in acelasi timp. Iubesti pe rand, cand pe unul, cand pe altul. (Mircea Eliade)
 160. Nu se iubesc cu adevarat, decat aceia care nu se cunosc inca. (Anatole France)
 161. Atunci cand esti iubit de cineva, capeti puteri. Atunci cand iubesti tu pe cineva, capeti curaj. (Lao Tzu)
 162. Dragostea e tot ce avem, e singura modalitate in care ne putem ajuta unul pe celalalt. (Euripide)
 163. Exista doua feluri de a-ti dovedi dragostea pentru o femeie; casatorindu-te cu ea daca este libera si respectand-o daca nu este. (Alexandre Dumas)
 164. Iubiti ceea ce niciodata nu veti vedea de doua ori. (Alfred de Vigny)
 165. Iubirea nu-i decat un siretlic al naturii. (Armando Palacio Valdes)
 166. Iubirea este stralucirea care preschimba praful vietii cotidiene intr-o ceata aurie. (Elinor Glyn)
 167. Toate neputintele se reduc la una: aceea de a iubi, aceea de a evada din propria tristete. (Emil Cioran)
 168. Dragostea e asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor. (Francois de La Rochefoucauld)
 169. Iubirea nu aduce nici un dar mai generos decat aripile sale. (George Gordon Noel Byron)
 170. Uneori dragostea te loveste ca un bumerang in moalele capului, exact atunci cind speri sa prinzi pasarea-n zbor. (Ionut Caragea)
 171. Te vreau pe tine, pentru ca-i mai simplu decat sa imbratisez omenirea intreaga-de care as avea nevoie ca sa te inlocuiesc. (Jacques Salome)
 172. Daca femeia nu cere, barbatul presupune ca da suficient. (John Gray)
 173. Iubirea este cea mai mare forta a omenirii si totusi este cea mai modesta pe care ne-am putea-o inchipui. (Mahatma Gandhi)
 174. Dragostea e cand nu-ti poti stapani emotiile, esti fie vesela, fie trista, razi precum copiii pentru un lucru de nimic, si mai ales noaptea te pomenesti fara motiv cu ochii plini de lacrimi. (Mazo de la Roche)
 175. In iubire ne desteptam totdeauna prea tarziu. (Mircea Eliade)
 176. Dar ce poate insemna o iubire? Cat poate ea dura? Nimic nu dureaza in lumea asta; totul trece, totul se preface, totul moare ca sa se nasca din nou, altfel, in alta parte, cu alti oameni. (Mircea Eliade)
 177. Este in natura oamenilor sa iubeasca-apoi sa distruga, apoi sa iuᆳbeasca din nou-ceea ce ei pretuiesc cel mai mult. (Neale Donald Walsch)
 178. Iubirea nu-l impiedica niciodata pe un om sa-si urmeze Legenda Personala. (Paulo Coelho)
 179. Dragostea e un far cu focuri schimbatoare. (Romain Rolland)
 180. Eu m-am nascut ca sa iubesc. (Sofocle)
 181. Omul este iubire iar daca are loc cu adevarat o mare iubire intre doua suflete aceasta nu moare niciodata ci se transforma in sfintenie cea mai superioara treapta pe care noi o putem discerne a iubirii. (Sorin Cerin)
 182. Iubirea este adevarata energie a vietii. (Paulo Coelho)
 183. De ce ii este omului astazi foame? De iubire si de sens. (Nicolae Steinhardt)
 184. Iubirea adevarata incepe de acolo de unde tu nu mai astepti nimic in schimb."-Antoine de Saint (Exupery)
 185. Am cautat iubirea in multe vieti. Am varsat lacrimile amare ale separarii si caintei pentru a cunoaste ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atasamentele si iluziile, pentru a invata in final ca sunt indragostit de iubire-de Dumnezeu-doar atat. Apoi am baut iubirea din toate inimile adevarate. Am vazut ca El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasma care patrunde toate variatele flori ale iubirii in gradina vietii. (Paramahansa Yogananda)
 186. Atunci cand te indragostesti de cineva, tu devii mai stralucitoare, iar prietenii tai isi dau seama de acest lucru. Ochii incep sa iti straluceasca, obrajii ti se lumineaza, mersul ti se schimba, devenind mai gingas, dar clocotind de energie si de viata. Stralucirea si energia iubirii se manifesta cat se poate de evident prin intregul tau trup. (David Deida)
 187. Fidelitatea echivoca-O femeie care este fidela sotului ei numai dintr-un simtamant de infidelitate fata de sine insasi, ii este de fapt infidela. (L. Blaga)
 188. Iubirea este al doilea suras al tragediei noastre. Sau poate ca totusi intaiul. (L. Blaga)
 189. Sotia este necesara pentru un sfat bun, soacra pentru o primire buna, dar nimeni nu este ca o dulce mama (Lev Tolstoi)
 190. Am invatat sa iubesc, ca sa fiu iubit. (Octavian Paler)
 191. In cele din urma ce ne ramane e doar viata aceasta, atarnand de un fir de paianjen, viata aceasta care ne ia in gluma nelinistile, fricile. Si totusi, avem datoria de a o iubi cu o iubire netarmurita. (Charles Bukowski)
 192. Dragostea este. Fara definitii. Iubeste si nu intreba prea multe. Doar iubeste! (Paulo Coelho)
 193. Poate ca devotamentul inseamna pentru femei culmea dragostei. (Honore de Balzac)
 194. Cand crezi in iubire, n-ai ce sa ceri. Trebuie doar sa faci. (Lev Tolstoi)
 195. Stii ca esti indragostit atunci cand nu mai poti adormi pentru ca realitatea este, in sfarsit, mai frumoasa decat visul. (Theodor Seuss)
 196. Sa darui totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata; asta inseamna iubire. (Albert Camus)
 197. Adevarata iubire incepe de acolo de unde tu nu mai astepti nimic in schimb.-Antoine de Saint (Exupery)
 198. Dragostea nu cunoaste legi. (Boethius)
 199. Dragostea este frumoasa tocmai pentru ca nu cunoste nici o silnicie, e preferinta sincera. (Camil Petrescu)
 200. Si intr-o iubire poti sa ajungi la capatul lumii. (Camil Petrescu)
 201. Iubirea este exagerarea grosolana a deosebirilor dintre o singura persoana si tot restul neamului. (George Bernard Shaw)
 202. In zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea sa, mai iute decat marea si vanturile, ne urmareste pana la capatul lumii; si oriunde am merge, ducem cu noi ceea ce ne ajuta sa traim. (Jean Jacques Rousseau)
 203. Disparitia iubirii e ca o oglinda intoarsa, nu se mai vede nimic, te uiti zadarnic in ea. Gestul tau nu se mai reflecta, nu-i mai raspunde nimeni. Esti singur. (Marin Preda)
 204. In dragoste, totul e adevarat, totul e fals; e singurul subiect despre care nu se poate spune nici o absurditate. (Nicolas Chamfort)
 205. Sa nu crezi ca poti stabili cursul iubirii, caci ea, daca te considera vrednic, iti va indrepta ea cursul. (Octavian Paler)
 206. In iubire se simte mai mult decat e nevoie, se sufera mai mult decat se cugeta, se viseaza mai mult decat se traieste. (Octavian Paler)
 207. E periculos sa iubesti! Iubirea e ca un drog. La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, inca nu e un viciu, dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea. Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogati fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste! (Paulo Coelho)
 208. Chiar daca ar fi insemnat despartire, singuratate, tristete, iubirea isi merita fiecare banut din pretul ei. (Paulo Coelho)
 209. Iubirea care dureaza cel mai mult este iubirea care nu este niciodata impartasita. (Somerset Maugham)
 210. Asa cum viermele mancacios isi face salas in bobocul cel fraged, lacoma iubire patrunde si se aseaza in cele mai subtile dintre minti. (William Shakespeare)
 211. Mama mea canta fara incetare in sufletul meu, despre alinare, fericire si viata. Poate ca uneori uit cuvintele, dar imi amintesc intotdeauna melodia. (Graycie Harmon)
 212. O fetita, intrebata unde este casa ei, a raspuns: „Locul unde este mama". (Keith L. Brooks)
 213. Timp de o ora si jumatate, i-am soptit incontinuu, cu pauze mici ca intre bataile inimii, cele doua cuvinte magice care rasuna in toate limbile si pe toate mediteranele. (Mihail Drumes)
 214. Lirismul dragostei e de fapt o epopee sufleteasca pentru cei stapaniti de el. (Ionel Teodoreanu)
 215. Cand dragostea a strans laolalta si a contopit doua suflete intr-o unitate sfanta si ingereasca, aceste fiinte au gasit taina vietii. Nu sunt decat cele doua tulpini ale aceluiasi destin; sunt doua aripi ale aceluiasi suflet. (Victor Hugo)
 216. «A-l iubi pe cel nefericit pentru nefericirea lui este o lege mult prea mare, pentru a se „naste altundeva decat intr-o inima nevinovata.”» (Charles Baudelaire)
 217. Dragostea ramane. Doar oamenii se schimba. (Paulo Coelho)
 218. Iubirea este, prin definitie, un cadou nemeritat; sa fii iubit fara merit e chiar dovada adevaratei iubiri… (Milan Kundera)
 219. In dragostea dintre un barbat si o femeie este intotdeauna o clipa cand aceasta dragoste ajunge la apogeul ei, cand nu are nimic constient, nimic cugetat si nici senzual. (Lev Tolstoi)
 220. Danseaza ca si cum nu te vede nimeni; iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit; canta ca si cum nu te-ar auzi nimeni; traieste ca si cum ai fi singurul om de pe pamant. (Mark Twain)
 221. Nu traim sentimente care ne transforma, ci sentimente care ne sugereaza ideea de transformare. De pilda, iubirea nu ne purifica de egoism, dar ne face sa-l simtim si naste in noi ideea unei patrii indepartate, unde acest egoism nu si-ar mai gasi locul. (Albert Camus)
 222. Iubirea este o forta. Nu este un rezultat; este o cauza. (Anne Morrow Lindbergh)
 223. Daca iti distrug conditiile dragostei, pentru a te ajuta sa nu mai suferi, ce bine ti-am facut? Un desert fara fantani este mai bland pentru cei ce s-au ratacit si mor de sete?-Antoine de Saint (Exupery)
 224. In istoriile mele de dragoste, candva remuscarile veneau dupa, acum insa ma preced. (Ennio Flaiano)
 225. Iubirea este un foc ascuns, o boala placuta, o otrava buna la gust, o dulce amaraciune, un chin desfatator, un zbucium plin de bucurie, o rana salbatica si dulce, o moarte blanda. (Francisco de Rojas Zorrilla)
 226. Le-as dovedi oamenilor cat gresesc gandind ca inceteaza sa iubeasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc numai cand inceteaza sa iubeasca. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 227. Numai cel ce iubeste are dreptul sa certe, sa indrepteze. (Ivan Sergheievici Turgheniev)
 228. O femeie urata nu poate inspira decat o iubire nebuna, caci izbuteste a se face iubita ori printr-o ciudata slabiciune a iubitului ei, ori prin alte farmece mai tainice si mai de neinvins decat cele ale frumusetii. (Jean de la Bruyere)
 229. Iubirea este aripa daruita de Dumnezeu sufletului, pentru ca sa urce pana la El. (Michelangelo Buonarroti)
 230. Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristetii. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra. Si ne salveaza. (Paulo Coelho)
 231. In toate povestile de dragoste exista intotdeauna ceva care ne apropie de eternitate si de esenta vietii, pentru ca povestile de dragoste contin toate tainle lumii. (Paulo Coelho)
 232. Te iubesc pentru ca ma iubesti: acesta e un schimb, dar nu e iubire. Te iubesc pentru ca te iubesc, si nimic mai mult; te iubesc numai pentru ca te iubesc: aci incepe iubirea. Iti multumesc din suflet ca te iubesc: acesta e cantecul iubirii. (Liviu Rebreanu)
 233. Pentru mame nu exista spatiu: o adevarata mama presimte si-si vede copilul de la un pol al pamantului la altul. (Honore de Balzac)
 234. Numai cei care nu pot sa iubeasca imbatranesc si mor. (George Calinescu)
 235. Dragostea pe care o poti masura este intotdeauna foarte saraca. (William Shakespeare)
 236. Mai bine o dragoste pierduta decat una neavuta. (Mircea Eliade)
 237. Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 238. Conditia dragostei este sa caute, nu sa descopere, sa vrea sa stie, fara sa afle, sa fie ritmul unei continue miscari spre un orizont mereu vazut, dar mereu indepartat. Mai mult decat curiozitate: nostalgie. (Ionel Teodoreanu)
 239. Majoritatea femeilor pe care le cunosc sunt convinse ca abandonarea intr-un mod spiritual reprezinta cheia ce deschide portile iubirii. (Marianne Williamson)
 240. Nu cauta justificari. In iubire nu exista justificari, ratiune, explicatii sau solutii. (Anais Nin)
 241. In iubire, chiar si tacerea e plina de lumina. (Octavian Paler)
 242. Iubirea traieste vesnic, fara inceput si fara sfarsit. Prin iubire cunosti pe Dumnezeu si te inalti pana la ceruri. (Liviu Rebreanu)
 243. Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemanarea dintre ei. (John Fowles)
 244. Cu cat avem mai putin, cu atat dam mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica dragostei. (Maica Tereza)
 245. Ceea ce noi numim iubire este in esenta veneratia vietii. (Albert Schweitzer)
 246. Ce inseamna pentru dragoste spatiul si timpul? Nu traieste ea oare in inchipuire si are cumva o limita? (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann)
 247. O iubire pe care esti nevoit sa o pazesti cu atata strasnicie nu reprezinta nimic. Dar tocmai asta n-au sa inteleaga niciodata oamenii cu adevarat gelosi. (Fiodor Mihailovici Dostoevski)
 248. Iubirea-situatia fara iesire din coma profunda numita viata. (Ionut Caragea)
 249. Timpul si absenta infrumuseteaza dragostea. (Maurice Maeterlinck)
 250. In iubire, totul se schimba,toate devin insemnate:dintr-un nimic se naste un colos. (Tudor Arghezi)
 251. Iubirea corespunde unei nevoi, nevoia unui refugiu ideal in care sa fie atinsa voluptatea superioara oricarei alta si care sa nu mai lase altei dorinte-voluptatea si repausul beatitudinei. (Benedetto Croce)
 252. Iubirea functioneaza in mod diferit in minti diferite, pe nebun il lumineaza, iar pe intelept il orbeste. (John Dryden)
 253. Dragostea = Batai de inima pentru dureri de cap. (Tudor Musatescu)
 254. In iubire nu exista mai mult sau mai putin. Energia se intemeiaza pe iubire, dar iubirii nu-i poti porunci. (Lev Tolstoi)
 255. Nu conteaza atat de mult ceea ce faci, ci cata dragoste pui in ceea ce faci. (Maica Tereza)
 256. A-ti fi frica de dragoste inseamna a ti fi frica de viata. (Bertrand Russell)
 257. Iubirea adevarata te face totdeauna mai bun, oricare ar fi femeia care o inspira. (Alexandre Dumas fiul)
 258. Iubirea are consolari pe care prietenia nu le are. (Charles de Secondat, baron de Montesquieu)
 259. Te iubesc si te voi iubi toata viata, iar daca si dupa moarte oamenii iubesc, aunci te voi iubi pentru totdeauna. (Dante Alighieri)
 260. Dragostea este sfintenie plus sexualitate. (Emil Cioran)
 261. Nu poti sa iubesti ce e anonim si ce-ti scapa cu totul. (Fanus Neagu)
 262. Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune モte iubescヤ si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 263. Iubirea este cea mai mare dintre tristetile umane, deoarece este efortul suprem pe care omul il incearca pentru a iesi din singuratatea fiintei sale launtrice. (Gabriele dAnnunzio)
 264. Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odata dat niciodata uitat, niciodata lasat sa dispara. (John Winston Ono Lennon)
 265. Sa fii iubit de cineva iti da putere, iar sa iubesti pe cineva iti da curaj. (Lao Tzu)
 266. Iubirea nu a ucis niciodata, numai oamenii ucid in numele ei. (Liviu Rebreanu)
 267. Dragostea este spatiul si timpul masurate cu inima. (Marcel Proust)
 268. Dragostea nu-i un foc pe care sa-l tii in mana. (Marguerite de Navarre)
 269. Iubirea nu este emotie sau pasiune, poveste cu talc despre iubire este una din cele mai profunde experiente spirituale pe care omul o poate trai. (Marian Rujoiu)
 270. Avem pretentia ciudata de a considera ca suntem iubiti doar atunci cand suntem iubiti in felul in care iubim noi. (Marian Rujoiu)
 271. Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti. (Osho)
 272. Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata prin cuvinte. De aceea nu intrebi, faci. (Paulo Coelho)
 273. Dragostea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem in frau, ne distruge. Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura. (Paulo Coelho)
 274. Iubirea este singurul lucru care activeaza inteligenta si creativitatea, care ne purifica si ne elibereaza. (Paulo Coelho)
 275. Iubirea....creeaza egalitati si nu le cauta. (Pierre Corneille)
 276. Iubirea este elixirul vital, izvorul sanatatii, al puterii si al energiei pentru fiecare om. (Prentice Mulford)
 277. Mai intai castiga-i dragostea, abia pe urma fa-i cadouri; este mai greu, adevarat, dar asa trebuie. (Publius Ovidius Naso)
 278. Iubirea e plenitudinea. Ea nu cerseste, ci doreste. (Rabindranath Tagore)
 279. Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea cunoaste ca el e mai mult decat el insusi, ca e una cu totul. (Rabindranath Tagore)
 280. Sa ne iubim adanc si despre sarutari si mangaieri sa nu vorbeasca cel ce nu indrazneste sa numere stelele... (Torquato Tasso)
 281. Sentiment care vine in galop si dispare in varful picioarelor. (Tudor Musatescu)
 282. Iubirea inseamna a fi doi si a nu fi decat unul. Un barbat si o femeie ce se topesc intr-un inger. (Victor Hugo)
 283. De ce ma intrebi ce-i dragostea? Cum pot sa-ti explic sentimentul acela, care in fiecare clipa ia o noua infatisare? (Vidyapati)
 284. Indiferent din ce sunt facute sufletele noastre, al meu si al lui sunt la fel. (Emily Bronte)
 285. Cand iubesti profund, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. (Blaise Pascal)
 286. Dragostea este triumful imaginatiei asupra inteligentei. (H.L. Mencken)
 287. O iubire pe care esti nevoit sa o pazesti nu reprezinta nimic. (Octavian Paler)
 288. Vei realiza cand vei privi inapoi asupa vietii tale ca momentele in care ai trait cu adevarat sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul dragostei. (Henry Drummond)
 289. Cel mai generos dar pe care-l aduce iubirea sunt aripile sale. (George Byron)
 290. Dragostea pe care o daruim mai departe este singura pe care o pastram pentru noi. (Elbert Green Hubbard)
 291. A iubi nu inseamna a privi unul spre celalalt, ci a privi impreuna in aceeasi directie.”-Antoine de Saint (Exupery)
 292. O data cu rasaritul iubirii, Sufletul omului incepe sa zboare, apoi, cu fiecare respiratie si fara ochi, omul Il vede pe Cel Preaiubit. (Rumi)
 293. Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar fi existat. (Octavian Paler)
 294. Exista o fiinta minunata fata de care vom ramane intotdeauna datori: Mama (Nikolai Alexeevich Ostrovsky)
 295. Iubirea unei mame pentru copilul ei nu se poate compara cu nimic in lume. Ea nu cunoaste legi sau frica, indrazneste orice si invinge tot ce-i sta in cale. (Agatha Christie)
 296. Nu poate intelege iubirea cine nu a iubit. (Dante Alighieri)
 297. Dragostea-i lunatica: descreste si creste. (Mihail Sadoveanu)
 298. Dragostea este cea mai nobila forma de canibalism. (Mark Twain)
 299. Fericirea o face pe femeie frumoasa si dragostea o face fericita. Iubirea este adevaratul fard al femeii. (Charles Baudelaire)
 300. Ne indragostim in toate etapele vietii, dar iubim doar o data. (Marcel Proust)
 301. Fericirea nu se gaseste in bogatii sau in aur, ci in adancul sufletului. (Democritus)
 302. Facem totul pentru a castiga o inima si prea putin pentru a o pastra. (Jacques Deval)
 303. Dragostea ii arata omului cum ar trebui sa fie. (Anton Cehov)
 304. Libertatea absoluta se castiga prin dragoste. Caci doar dragostea il elibereaza pe om de natura sa. (Mircea Eliade)
 305. Iubirea nu inseamna decat descoperirea noastra in altii si placerea recunosterii. (Alexander McCall Smith)
 306. Poate ca iubirea este mai cu seama mijlocul folosit de occident spre a se elibera de conditia de om. (Andre Malraux)
 307. Ranile suferite de cea mai adanca iubire ajung pentru a face din ea o ura destul de frumoasa. (Andre Malraux)
 308. A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca! (Emil Cioran)
 309. Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. (F. M. Dostoievski)
 310. Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 311. Dragostea-fiara care sta toata viata la panda si te ucide atunci cind iubesti cel mai tare. (Ionut Caragea)
 312. A merge pana la capat in iubire inseamna sa mergi catre o mare diferentiere, sa-ti asumi riscul de a descoperi bogatiile, insuficientele si uneori mediocritatile celuilalt. (Jacques Salome)
 313. Nu este suficient sa iubesti, este necesar ca aceasta iubire sa fie primita, acceptata si chiar amplificata de celalat. (Jacques Salome)
 314. Dragostea traieste din devotament si, oricat de oribila ar fi moartea, dragostea ne inspira curajul de a o infrunta si de a muri pentru ceea ce iubim. (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 315. Iubirea? Ce-i iubirea? se gandea el. Iubirea sta in calea mortii. Iubirea este viata. Tot, tot ce inteleg, inteleg numai pentru ca iubesc. Tot ce exista, exista pentru ca iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu si, cand mori, inseamna ca tu, o particica din iubire, te intorci la izvorul vesnic al tuturor lucrurilor. (Lev Nicolaevici Tolstoi)
 316. Iubirea este dorinta irezistibila de a fi dorit in mod irezistibil. (Mark Twain)
 317. Dragoste se chema atunci cand viata ta se contopeste firesc cu cea a persoanei iubite, cand sufletul tau se impleteste strans cu al celuilalt? (Michel Zevaco)
 318. A iubi inseamna, poate, a lumina partea cea mai frumoasa din noi. (Octavian Paler)
 319. Este atat de scurta dragostea si este atat de lunga uitarea (Pablo Neruda)
 320. O iubire generoasa isi are intotdeauna pregatit testamentul. (Pablo Neruda)
 321. Te iubesc fara sa stiu cum sau cand sau de unde. Te iubesc pur si simplu, fara complexitati sau mandrie; te iubesc pentru ca nu stiu alta cale... (Pablo Neruda)
 322. Iubirea profunda aduce dureri mari. (Rabindranath Tagore)
 323. Iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata. (Stendhal)
 324. Cand se termina jocul dragostei, privighetoare tace. (Valeriu Butulescu)
 325. Iubirea alearga spre iubire asa cum alearga scolarul cat mai departe de cartile sale; si asa cum tot el se indreapta spre scoala incruntat, se desparte si iubirea de iubire. (William Shakespeare)
 326. Oamenii care se iubesc nu insista asupra greselilor celuilalt. (proverb kenyan)
 327. Nu exista deghizare care sa ascunda dragostea prea mult timp acolo unde exista sau sa o simuleze unde nu exista. (La Rochefoucauld)
 328. Iubirea este tot ce avem, este singura modalitate in care ne putem ajuta unul pe celalalt. (Euripide)
 329. Nu conteaza cat daruiesti, ci cata dragoste pui in ceea ce daruiesti (Maica Tereza)
 330. Cand cauti a pescui dragostea, pune-ti drept momeala inima si nu creierul. (Mark Twain)
 331. Credinta nu este o datorie de implinit, ci un act de iubire. (Lev Tolstoi)
 332. Nu exista liniste in iubire, pentru ca ceea ce obtinem e intotdeauna punctul de plecare spre noi dorinte. (Marcel Proust)
 333. Un barbat cand iubeste devine politicos si timid. O femeie cand iubeste devine posesiva. (Victor Hugo)
 334. A-L iubi pe Dumnezeu inseamna a iubi desavarsirea. (Lev Tolstoi)
 335. Iubeste putin cel ce poate sa spuna prin cuvinte cat iubeste. (Dante Alighieri)
 336. Iubirea e dovada evidenta ca realitatea conteaza foarte putin. (Marcel Proust)
 337. Nu se iubesc cu adevarat decat aceia care nu se cunosc inca. (Anatole France)
 338. Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. (Blaise Pascal)
 339. Lucrul cel mai plicticos, in iubire, e ca la asemenea crima nu te poti lipsi de complice. (Charles Baudelaire)
 340. Toate pasiunile ne fac sa comitem greseli, dar dragostea ne face sa savarsim greselile cele mai ridicole. (Francois de La Rochefoucauld)
 341. Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa. (Gabriel Garcia Marquez)
 342. Iubirea-faradelegea comisa pentru a da un sens concret despartirii. (Ionut Caragea)
 343. Dragostea este misterul intre doi oameni, nu asemanarea dintre ei. (John Fowles)
 344. Odata am tinut dragostea in palma mainii. Uite-i liniile. (John Wieners)
 345. Iubirea nu-ti cere socoteala de sarutarile ce ai dat sau nu ai dat altora. Iubirea nu-ti scormoneste trecutul si nu-ti cerceteaza prezentul. Viitorul este nadejdea ei; viitorul este egoismul ei. Nadejdea cea deznadajduita, mangaierea cea nemangaiata sunt balsamul ei care e tot atat de dulce ca si suferinta, ca si iubirea. Iubesti, suferi, traiesti: iata troita iubirei. (Liviu Rebreanu)
 346. In dragoste nu exista fericire trainica decat in atmosfera translucida a sinceritatii totale. (Maurice Maeterlinck)
 347. Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi vindecat de altul. (Octavian Paler)
 348. Dragostea inseamna mai mult a da decat a primi. (Pierre Drieu La Rochelle)
 349. Dragostea este, pana la urma, dorinta de a poseda binele, in permanenta. (Socrates)
 350. Dragostea totala e un complex de trup si de sentimente, laolalta. (Tudor Arghezi)
 351. Si spunem ca iubirea-i un copil fiindca in alegere mereu se pacaleste. (William Shakespeare)
 352. Nu e nevoie de motiv pentru a iubi. (Paulo Coelho)
 353. Cand iubesti, descoperi in tine o nebanuita bogatie de tandrete si duiosie si nici nu-ti vine sa crezi ca esti in stare de o astfel de dragoste. (A. P.Cehov)
 354. Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. (Rainer Maria Rilke)
 355. Dragostea este primul lucru capabil sa schimbe total viata unei persoane de la o clipa a alta. (Paulo Coelho)
 356. Exista o singura masura a iubirii: aceea de a iubi fara masura. (Sf. Bernard de Clairvaux)
 357. Lasa iubirea sa te inspire, sa te sustina si sa te calauzeasca in orice activitate careia i te consacri. (Robert Holden)
 358. Luati decizia sa daruiti oriunde v-ati afla, tuturor celor cu care va intalniti. Atat timp cat veti darui, veti primi. Cu cat veti darui mai mult, cu atat mai mare va deveni increderea dumneavoastra in efectele miraculoase ale acestei legi a daruirii (Deepak Chopra)
 359. Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par adormite in armonia raiului. (William Shakespeare)
 360. Dragostea este oarba si iubitii nu pot sa vada nebuniile mici pe care le fac. (William Shakespeare)
 361. Iubirea da totul si nu pretinde nimic. (Neale Donald Walsch)
 362. Dragostea pare sa fie cea mai rapida si totusi cea mai lenta dintre toate implinirile. Nici un barbat si nici o femeie nu stiu cu adevarat ce este dragostea perfecta pana cand nu depasesc pragul unui sfert de secol de casatorie. (Mark Twain)
 363. Iubirea adevarata, mare, neconditionata, e taina tuturor fericirilor pamantesti si ceresti. Numai iubirea apropie pe om de Dumnezeu. (Liviu Rebreanu)
 364. Trebuie sa iubesti pe oricine, orice, oricum, numai sa iubesti. (Alexandre Dumas)
 365. Bucuria dragostei care vine mai tarziu pare un lemn verde care arde si da mai multa caldura, iar lemnul e cu atat mai bun cu cat s-a aprins mai greu. (Chretien de Troyes)
 366. Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. (Emanuel Swedenborg)
 367. Dragostea e temelia neclintita pe care se poate cladi o casnicie morala adevarata, fericita. (Garabet Ibraileanu)
 368. Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata. (Grigore Vieru)
 369. In dragoste, a intelege pe jumatate un cuvant inseamna mai mult decat a-l intelege in intregime. (Joan Maragall)
 370. Daca i se da posibilitatea sa-si dezvaluie potentialul, barbatul dovedeste cele mai frumoase trasaturi. Dar daca simte ca nu reuseste, revine la tendintele sale egocentrice. (John Gray)
 371. Tot ce pot sa inteleg, inteleg doar din cauza ca te iubesc. (Lev Tolstoi)
 372. Poate ca trebuie sa fi simtit dragostea, pentru a cunoaste bine prietenia. (Nicolas Chamfort)
 373. Dragostea este ca bolile contagioase. Cu cat te temi mai mult de ea, cu atat esti mai expus. (Nicolas Chamfort)
 374. Iubirea trebuie invatata, incercata si experimentata... prima atingere nu reprezinta niciodata expresia ei desavarsita... (Octavian Paler)
 375. Cata vreme iubim, servim la ceva; cata vreme suntem iubiti de altii, as spune aproape ca suntem indispensabili. (Robert Louis Stevenson)
 376. Viata este ca si iubirea; intreaga ratiune este impotriva ei si toate instinctele sanatoase pentru. (Samuel Butler)
 377. Dragostea schimba insasi natura lucrurilor. In mana dragostei, toate devin bune. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 378. Iubirea este mult educatoare, ea da sensul existentei in varietatea si valoarea ei reala. (Tudor Arghezi)
 379. Daca vrei sa fii iubit, iubeste! (Seneca)
 380. Dragostea nu e doar ceva ce simti, este ceea ce faci. (David Wilkerson)
 381. Daca iubesti pe cineva, atunci il iubesti asa cum e, si nu cum ai dori tu sa fie. (Lev Tolstoi)
 382. Nu poti sa faci vreun rau cand ai doar dragoste in suflet. (Anatole France)
 383. Dragostea este genul de copac ale carui fructe nu cresc pe crengi, ci la radacina. (Bruce Boyd)
 384. Daca iubirea este raspunsul, puteti sa repetati intrebarea? (Lily Tomlin)
 385. In dragoste nici o certitudine nu e definitiva... Lucrul acela elementar-sentimentul ca esti iubit-trebuie necontenit verificat, caci o singura indoiala, o singura greseala surpa totul in nebunie si extaz. (Mircea Eliade)
 386. Cine iubeste si este iubit nu va mai fi niciodata acelasi om ca inainte. (Octavian Paler)
 387. Un indragostit este iubit de toata omenirea. (Ralph Waldo Emerson)
 388. De-ucigatoare visuri de placere. (Mihai Eminescu)
 389. Dragostea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, dragostea e un suflet ranit si apoi vindecat de altul. (Octavian Paler)
 390. Frumusetea este pur si simplu realitatea privita cu ochii iubirii. (Rabindranath Tagore)
 391. Iubirea este o alegere pe care o facem in fiecare clipa. (Barbara de Angelis)
 392. Iubind, ne-ncredintam ca suntem. (L. Blaga)
 393. Parfumul ramane intotdeauna in mana ce daruieste trandafirul. (Autor necunoscut)
 394. Dupa verbul a iubi, a ajuta este cel mai frumos verb din lume. (Bertha von Suttner)
 395. Ce este suparator in dragoste? Faptul ca este o crima in care nu poti fara un complice. (Charles Baudelaire)
 396. Este mai bine sa fii iubit chiar daca ai pierdut, decat sa nu fii iubit de loc. (Alfred Tennyson)
 397. A fi iubit fara a seduce e unul din frumoasele destine ale omului. (Andre Malraux)
 398. In dragoste, ceea ce am obtinut nu e decat un nou punct de plecare pentru a dori mai mult. (Marcel Proust)
 399. Nu exista nimic, nici macar pe jumatate, atat de dulce in viata decat visul de iubire al unui tanar. (Thomas Moore)
 400. Mama este cel mai apropiat prieten pe care il avem atunci cand incercarile, grele si surprinzatoare, cad asupra noastra; cand nenorocirile iau locul prosperitatii; cand prietenii care s-au bucurat alaturi de noi, in momentele stralucirii noastre, ne parasesc in clipa in care problemele ne coplesesc, numai ea ramane langa noi si se straduieste, prin bunatatea sfaturilor si invatamintelor ei, sa risipeasca norii intunecati, facand ca pacea sa se reintoarca in inimile noastre. (Washington Irving)
 401. Singurii ochi frumosi sunt aceia care te privesc cu tandrete. (Coco Chanel)
 402. Iubirea-i mare numai pe langa un mare vis. (Jean Rostand)
 403. Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale. (Osho)
 404. Cand iubesti, reusesti sa devii orice lucru al creatiei. (Paulo Coelho)
 405. Iubirea e o taina dumnezeiasca si trebuie sa fie ascunsa de ochi straini, orice s-ar intampla. Astfel e mai sfanta, mai buna. (F. M. Dostoievski)
 406. In dragoste nu e vorba doar despre posesie, ci si despre apreciere. (Osho)
 407. A intalni iubirea fara a o cauta este singura cale de a o avea. (Jiddu Khrishnamurti)
 408. Dragostea e un tiran care nu cruta pe nimeni. (Pierre Corneille)
 409. Daca as putea sa te ascund in palma sau intr-un buzunar la piept, n-as mai ramane niciodata corigent la capitolul dragoste. (Ionut Caragea)
 410. Iubim fara motiv si tot fara motiv uram. (Jean Francois Regnard)
 411. Iubirea isi gaseste in ea insasi tot scopul si toata multumirea. (Anatole France)
 412. Fii un curcubeu in norii altcuiva. (Maya Angelou)
 413. Iubirea traieste din dorinta si se hraneste cu minciuni. (Anatole France)
 414. Iubesti pentru ca iubesti. Nu exista ratiune pentru a iubi.-Antoine de Saint (Exupery)
 415. Iubirea noastra se va hrani din dureri si greseli, asa cum focul se hraneste din tot ceea ce ii sta in cale. (Camil Petrescu)
 416. Iubirea este o forma de comuniune si de intimitate. (Emil Cioran)
 417. Dragostea imatura spune \'Te iubesc pentru ca am nevoie de tine\'. Dragostea matura spune \'Am nevoie de tine pentru ca te iubesc\'. (Eric Fromm)
 418. Intamplator, oricine poate iubi. (Fiodor Mihailovici Dostoevski)
 419. Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 420. Cand femeile ne iubesc ne iarta orice, chiar si crimele; cand nu ne iubesc, nu ne iarta nimic, nici chiar virtutile. (Honore de Balzac)
 421. Iubirea-sirul infinit de-ntrebari pe care facem echilibristica vietii. (Ionut Caragea)
 422. Te voi iubi in fiecare minut cate o zi, pana cand toti anii se vor umple de preistorii. (Ionut Caragea)
 423. Iubirea se aseamana intrucatva cu focul: doar ca cei dinafara vad mai degraba fumul, iar cei dinlauntru, flacara. (Jacinto Benavente)
 424. Iubire, cand tu ne stapanesti, putem spune: adio, prudenta! (Jean De La Fontaine)
 425. In iubire nu exista mai mult sau mai putin. Energia se intemeiaza pe iubire, dar iubirii nu-i poti poruncii. (Lev Nicolaevici Tolstoi)
 426. Dragostea e o placere; onoarea e o datorie. (Pierre Corneille)
 427. Suntem ceea ce iubim. (Nichita Stanescu)
 428. Nu iubesti o femeie pentru ca e frumoasa, ci ea e frumoasa pentru ca o iubesti. (Arthur Schopenhauer)
 429. Oamenii supravietuiesc nu prin grija fata de ei insisi, ci prin iubirea celorlalti fata de ei. (Lev Tolstoi)
 430. Dragostea e compusa dintr-un singur suflet care locuieste in doua corpuri. (Aristotel)
 431. Daca oferi dragoste, frumusetea va creste si toate acestea pentru ca dragostea este frumusetea sufletului. (Saint Augustine)
 432. Cine iubeste crede in imposibil. (Elizabeth Barret Browning)
 433. Nu cred in dragostea la prima vedere, deoarece mama mea a inceput sa ma iubeasca inainte sa ma vada. (Luffina Lourduraj)
 434. Generozitatea nu inseamna a da mult, ci a da atunci cand trebuie. (Autor necunoscut)
 435. Ai sa vezi intr-o zi ca numai spiritualitatea ramane intr-o iubire. (Ileana Vulpescu)
 436. Iubirea cucerita e frumoasa, dar cea daruita e de nepretuit. (William Shakespeare)
 437. Cea mai mare fericire, dupa aceea de a iubi, e sa-ti marturisesti iubirea. (Octavian Paler)
 438. Iubirea nu asculta de nicio lege. (Honore de Balzac)
 439. Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza. (Mircea Eliade)
 440. Scapasem de ceea ce uram dar nu descoperisem ce si unde puteam iubi, asa ca pretindeam ca iubirea nu se afla nicaieri. (John Fowles)
 441. Acolo unde este dragoste,exista viata. (Mahatma Gandhi)
 442. Cand iubirea, acel puf de papadie, ce vine mereu si pleaca cu primul fir de vaant, va trece si pe la poarta ta, atunci vei sti ca m-ai intalnit (Octavian Paler)
 443. Durerea unui singur ins face cat durerea lumii intregi. Si dragostea pentru o singura femeie, oricat ar fi ea de netoata, trage in balanta mai mult decat Calea Lactee, cu toate stelele ei.-Antoine de Saint (Exupery)
 444. O iubire care nu este eterna nu este nimic. (Camil Petrescu)
 445. Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 446. Exista doua soiuri de iubire cea care ingenuncheaza si inalta ochii la cer si cea care priveste in jos si mangaie, pe cea de a doua o consider mai durabila. (Jerome Klapka Jerome)
 447. In dragoste toti barbatii sunt niste hoti: ei iubesc mai mult femeile care apartin altora. (John Gray)
 448. Iubirea adevarata nu moare nicioadata in sufletul omului, ba il insoteste si dincolo, pana in sanul nemarginirii...Dar iubirea nu poate prinde radacina in inima manjita de ura. (Liviu Rebreanu)
 449. Dragostea e ca focul, daca n-o intretii se stinge (Mihail Iurievici Lermontov)
 450. Aud vibrand vocea ta in toate zgomotele lumii. (Paul Eluard)
 451. Iubirea este cerul care revarsa asupra indragostitilor efluvii de azur. (Victor Hugo)
 452. Iubirea este cea mai mare forta a omenirii si totusi cea mai modesta pe care ne-am putea-o inchipui. (Mahatma Gandhi)
 453. Iubirea nu tine de morala si nici de varsta.-Victor DutaSuntem ceea ce iubim. (Nichita Stanescu)
 454. Te iubesc fara sa stiu cum sau cand sau de unde. Te iubesc pur si simplu, fara complexitati sau mandrie; te iubesc pentru ca nu stiu alta cale. (Pablo Neruda)
 455. Cand dragostea e mare, si cea mai mica indoiala se preface-n teama; iar atunci cand temerile cresc, iubirea are spor mai mult. (William Shakespeare)
 456. Dragostea e o lupta intre doua suflete si intre doua trupuri in care uneori nu e niciun invingator, alteori nu e niciun invins. (Octavian Paler)
 457. Oamenii civilizati nu-si pot satisface pe deplin instinctele sexuale fara iubire. (Bertrand Russell)
 458. Cand esti batran, iubesti mai mult si suferi mai putin. (Mircea Eliade)
 459. Cine iubeste si este iubit nu va mai fi niciodata acelasi om ca inainte… (Octavian Paler)
 460. Ea canta si eu ascult. Pe buzele ei calde mi se naste sufletul. (Lucian Blaga)
 461. Cel mai dureros lucru in dragoste e ca sufletul ti l fura de obicei cel ce are mai putina nevoie de el. (Ion Luca Caragiale)
 462. Dragostea? Universul redus la doua stele... copulative. (Costel Zagan)
 463. Dragostea e o prietenie scumpa si inalta, nutrita de idei nobile si de meditari evlavioase, luminata de suras voios si dulce. (Gala Galaction)
 464. Am renuntat la marginitul Eu, nemarginindu-ma-n tine. (Ionut Caragea)
 465. Dragostea conjugala este cea mai puternica din toate cat timp dureaza. (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 466. Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine. Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita fiindca iubirii ii e de-ajuns iubirea. (Khalil Gibran)
 467. Iubirea este viata. Si daca iti lipseste iubirea, iti lipseste viata. (Leo Buscaglia)
 468. Iubirea absoluta e rara si e periculos sa ne lasam calauziti de fantoma ei, pentru ca jertfim fericirile posibile ce ne stau la indemana. (Mircea Florian)
 469. Dragostea place mai mult decat casatoria, pentru simplul motiv ca romanele sunt mai amuzante decat istoria. (Nicolas Chamfort)
 470. Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta. (Osho)
 471. Orice iubire este intotdeauna unica si fagaduinta ei este ca rasaritul primei dimineti. (Paul Evdokimov)
 472. Iubirea e barbara, cum e barbar izvorul care isi faureste drumul printre pietre; en nu-i ca apa imblanzita de la robinet, care curge in orasele civilizate. (Rabindranath Tagore)
 473. Te iubesc? Oh, Doamne, daca iubirea ta ar fi un graunte de nisip, a mea ar fi un univers de plaje. (Soma Morgenstern)
 474. Nu iubesc cei ce nu-si arata iubirea. (William Shakespeare)
 475. A iubi inseamna sa te angajezi fara garantie, sa te daruiesti in totalitate in speranta ca iubirea ta va produce iubire in persoana iubita. (Erich Fromm)
 476. Nimeni nu va fi intrebat la ultima judecata cat de mult a suferit, ci cat de mult a iubit. (Richard Wurmbrand)
 477. Gandind ca astfel o sa (ti placa tie,)
 478. Cei mai adevarati prieteni sunt aceia care iti vor sta alaturi in cele mai intunecoase momente, pentru ca sunt gata sa infrunte umbrele impreuna cu tine. Si iti sunt alaturi in cele mai frumoase momente pentru ca nu le este teama sa te vada stralucind. (Nicole Yatsonsky)
 479. Iubirea cu masura e sarmana ca un cersetor. (William Shakespeare)
 480. Nu stiu ce inseamna sa iubesti pe jumatate, nu-mi sta in fire. Pasiunea mea e mereu excesiva. (Jane Austen)
 481. Orice lucru mic creste daca-l hranesti. Dragostea nu face exceptie. (Cecelia Ahern)
 482. Iubirea? Ce-i iubirea? Iubirea sta in calea mortii. Iubirea este viata. Tot, tot ce inteleg, inteleg numai pentru ca iubesc. Tot ce exista, exista pentru ca iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu si, cand mori, inseamna ca tu, o particica din iubire, te intorci la izvorul vesnic al tuturor lucrurilor. (Lev Tolstoi)
 483. Am descoperit ca nu ai cum sa stii cu siguranta ca iubesti sau urasti niste oameni pana cand nu calatoresti impreuna cu ei. (Mark Twain)
 484. Peisajele inimii se schimba repede. Odata ajuns dincolo de dorinta, ajungi si dincolo de gingasie, dincolo de raul de foc.-Antoine de Saint (Exupery)
 485. Bratele dragostei te cuprind cu tot prezentul tau, cu trecutul si viitorul tau.-Antoine de Saint (Exupery)
 486. Noi toti ne-am nascut pentru a iubi. Acesta este principiul existentei noastre si singurul sau sfarsit. (Benjamin Disraeli)
 487. Iubirea, bucuria si pacea nu pot inflori pana cand nu v-ati eliberat de sub dominatia mintii. (Eckhart Tolle)
 488. Iubirea nu tine de morala si nici de varsta. (Victor Duta)
 489. Freamatul dragostei este benefic, dar sa nu fii framantat e si mai rau. (William Shakespeare)
 490. Pentru a ajunge la iubire, trebuie sa incepi prin a iubi. (Robert Holden)
 491. Cauta iubirea cu inima, nu cu capul. (Mark Twain)
 492. Mai bine o dragoste pierduta, decat una neavuta. (Mircea Eliade)
 493. Cand a avea dreptate devine mai important decat a iubi, dragostea si pasiunea are de suferit. (Marian Rujoiu)
 494. Iubirea creeaza egalitati si nu le cauta. (Stendhal)
 495. Dragostea invinge orice bariera, ratiunea dicteaza, instinctul porunceste. (Valeriu Butulescu)
 496. In iubire, totul se schimba, toate devin insemnate: dintr-un nimic se naste un colos. (Tudor Arghezi)
 497. Vrei sa fii iubit? Iubeste! (Seneca)
 498. Nu o cunosc decat in masura in care o iubesc, decat in sensul in care o iubesc. (Andre Malraux)
 499. Magia primei iubiri este ignoranta noastra ca nu se poate termina niciodata. (Benjamin Disraeli)
 500. Dragostea este viata fiecarei fiinte. (Emanuel Swedenborg)
 501. Stralucirea dragostei este la fel de necesara infloririi complete a geniului uman cum sunt pentru germenul vegetal caldura si lumina. (Marie dAgoult)
 502. O clipa de dragoste face mai mult decat o viata de marire. (Mihail Sadoveanu)
 503. Vreau sa fac cu tine ce face primavara cu ciresii. (Pablo Neruda)
 504. Iubirea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem in frau, ne distruge. Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura. (Paulo Coelho)
 505. Orice relatie de dragoste se intemeiaza pe niste conventii nescrise, pe care partenerii le stabilesc inconstient din primele saptamani. (Milan Kundera)
 506. Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, caci atunci am cea mai mare nevoie. (proverb chinezesc)
 507. Dragostea adevarata nu-si permite cochetarii. (Honore de Balzac)
 508. Dragostea nu priveste cu ochii, ci cu mintea. (William Shakespeare)
 509. Dragostea, dragostea adevarata vine pe parcurs. Dragostea nu e data de cine stie ce forte necunoscute, nu pica din cer, ci se obtine. (Teodor Mazilu)
 510. Nu iubesti o femeie pentru ca e frumoasa, ea e frumoasa pentru ca o iubesti. (Schopenhauer)
 511. Groaza de singuratate, nevoia de a-ti uita propria fiinta in bratele unei femei, este numita de noi, in chip nobil: nevoia de a iubi. (Charles Baudelaire)
 512. Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 513. Dragoste = batai de inima pentru dureri de cap. (Tudor Musatescu)
 514. Orice iubire e ca un monodeism, voluntar la inceput, patologic pe urma. (Camil Petrescu)
 515. Intalnirea a doua persoane este ca si contactul a doua substante chimice; daca este vreo reactie, amandoua sunt transformate. (Carl Gustav Jung)
 516. Dragostea este o poveste straveche, dar care este totdeauna noua. (Heinrich Heine)
 517. Dragostea este o intersectie cu sens giratoriu. Te-nvarti in jurul aceleiasi inimi pana ramai fara lacrimi. (Ionut Caragea)
 518. Putem sa invatam sa iubim, doar iubind. (Iris Murdoch)
 519. Intelesul iubirii nu este acela de a sta spate in spate, ci de a sta fata in fata, fiecare pastrandu-si propria mobilitate; inseamna, deci, asumarea riscului de a te indeparta sau de a te pierde, de a te reduce sau de a te amplifica. (Jacques Salome)
 520. Numai primele iubiri pot fi pe deaintregul curate si fericite. (Maurice Druon)
 521. Energia urii n-o sa te duca nicaieri, dar energia iertarii, care apare prin dragoste, va reusi sa-ti transforme viata in mod pozitiv! (Paulo Coelho)
 522. Dragostea este primul lucru capabil sa schimbe total viata unei persoane de la o clipa la alta. (Paulo Coelho)
 523. Exista oameni pe care este suficient sa-i cunosti spre a-i iubi, respecta, onora si admira, precum si altii de care fugim si-i dispretuim de indata ce-i cunoastem. (Samuel Smiles)
 524. Nu exista durere mai nimicitoare pentru sufletul unei femei decat aceea de a se fi daruit intreaga, trup si suflet unui barbat nedemn de iubirea ei. (Stefan Zweig)
 525. Vocatia mea este iubirea.-Vrei un mijloc care sa te conduca la perfectiune. Numai un singur mijloc cunosc, si acesta este iubirea. (Tereza de Lisieux)
 526. Sunt clipe de nedefinit, acelea in care doua suflete isi vorbesc intr-o limba ce nu poate fi inteleasa decat de ele, cand tace tot ce-i omenesc, iar ele se unesc tainic pentru viata acestei lumi. (Victor Hugo)
 527. Dragostea este ceata care se formeaza cu aburii suspinelor. (William Shakespeare)
 528. Iubirea nu se poate masura, dar poti s-o daruiesti fara masura… (Maica Tereza)
 529. Dragostea nu moare de o moarte naturala. Ea moare pentru ca nu stim cum sa o alimentam. Moare din cauza ca devenim orbi, gresim si tradam. (Anais Nin)
 530. Rostul iubirii. Natura este stapanita de criteriul delimitarilor. Numai in iubire ea cauta confuzia. Caci rostul iubirii este sa restabileasca pentru o clipa haosul initial din care sa se nasca o lume noua. (L. Blaga)
 531. Dragostea este nostalgia fata de ceva necunoscut, in care presimti frumusetea. (Ionel Teodoreanu)
 532. Daca lumina este prima dragoste a vietii, dragostea nu este ea lumina inimii? (Honore de Balzac)
 533. Cainta da farmec iubirii. (Honore de Balzac)
 534. A iubi un om inseamna a-l vedea asa cum l-a intentionat Dumnezeu. (F. M. Dostoievski)
 535. Dumnezeu iubeste fiecare particica din tine! (Neale Donald Walsch)
 536. Cea mai mare bucurie a vietii este sa fii convins ca esti iubit. (Victor Hugo)
 537. O iubire care nu suporta confruntarea cu realitatea nu-i iubire. Dar in acest caz, neputinta de a iubi este privilegiul inimilor nobile. (Albert Camus)
 538. Dragostea: nebunie temporara ce poate fi vindecata prin casatorie. (Ambrose Bierce)
 539. Dragostea este zarea libera si larga, unde sufletul poate sa-si intinda aripile. (Charles Wagner)
 540. Iubirea-hoata care ne buzunareste mereu si mereu. (Ionut Caragea)
 541. Dragostea este cea mai puternica forta din univers.-Jean-Baptiste Poquelin (Moliere)
 542. Cine nu iubeste pe nimeni este nevoit sa invete sa linguseasca. Avem nevoie de iubire in viata sau cel putin de aparenta ei. (Johann Wolfgang von Goethe)
 543. Iubire adevarata este atunci cand gandim cu inima si simtim cu capul. (Marian Rujoiu)
 544. Dragostea e un extaz; ne scoate din noi insine. (Miguel de Unamuno)
 545. O dragoste apusa e ca un vulcan, niciodata nu poti zice ca a trecut pericolul sa de a izbucni din nou. (Octavian Goga)
 546. Oricat de dureroase ar fi experientele iubirii, patrunde in iubire fara sa eziti, pentru ca, daca o eviti-asa cum fac majoritatea oamenilor-, vei ramane blocat in ego. Atunci viata nu iti va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un rau care curge spre ocean, ci va deveni o mlastina. (Osho)
 547. Iubirea, ca si lumina, nu ramane ascunsa. (Rabindranath Tagore)
 548. Iubirea este ca febra, ea se naste si se stinge fara ca vointa sa aiba cea mai mica contributie. (Stendhal)
 549. Imi adresa zambetul lui strengar, oprindu-mi respiratia si inima. Nu-mi puteam imagina ca un inger ar putea fi mai frumos. Nu era nimic la el care sa poata fi imbunatatit. (Stephenie Meyer)
 550. Dragostea, flacara divina, este asemeni unei raze a asfintitului care lumineaza un munte intunecat. (Victor Hugo)
 551. Nu se mai vazura de ani si ani, dar in adnacul sufletului lor nu se despartisera niciodata; se recunoscura numaidecat, ca si cand abia cu o zi inainte si-ar si luat ramas bun. (Victor Hugo)
 552. A iubi inseamna sa fii fericit de ceva: fara conditii, fara judecati, fara asteptari. (Barry Neil Kaufman)
 553. Iubirea da jos mastile fara de care ne temem ca nu putem trai in lumea exterioara, dar care ne impiedica sa traim in lumea noastra interioara. (James Baldwin)
 554. Indragostitii nu se intalnesc in sfarsit undeva, ci exista unul in celalalt dintotdeauna. (Rumi)
 555. Prietenia la prima vedere, la fel ca si dragostea la prima vedere, se spune ca este singura adevarata. (Herman Melville)
 556. Cea mai buna dovada a dragostei este increderea. (James Joyce)
 557. Daca iubirea ta nu are speranta sa fie primita, dator esti sa taci [...] Daca iubirea ta nu este primita si ajunge sa fie o zadarnica rugaminte-asta fiind rasplata fidelitatii tale-si daca nu ai puterea sufleteasca de a tacea, atunci cauta sa te vindeci, daca dai peste vreun medic priceput in asa ceva. Caci iubirea nu trebuie confundata cu sclavia inimii. Iubirea care se roaga este frumoasa, dar cea care implora este dragoste de sluga.-Antoine de Saint (Exupery)
 558. Dragostea este clipa in care devenim atat de usori...incat ni se pare ca aerul ne alearga... (France Gall)
 559. Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasa care guverneaza si oranduieste totul, de la atomul neinsufletit pana la fiintele rationale: de la ea pleaca si spre ea converg, ca spre un centru de irezistibila atractie, toate gandurile si actiunile noastre. (Gustavo Adolfo Becquer)
 560. Dragostea apare la o fereastra, inainte de-a bate la usa. (Ionel Teodoreanu)
 561. Iubirea, care este cu adevarat iubire si nu numai un trecator capriciu, nu se opreste pe ce e menit pieirii, ci se desteapta, se aprinde, salasluieste numai in ceea ce este vesnic. (Johann Gottlieb Fichte)
 562. Cel care ne iubeste si ne iubeste cel mai bine este tot cel care ne cunoaste cel mai putin. (Jules Renard)
 563. Iubirea reciproca indeparteaza primejdia si prin aceasta ne da un sentiment al sigurantei; ea inlatura neintelegerile, si astfel naste concordia; dispretuind nenorocirea, aduce fericirea. (Marsilio Ficino)
 564. Nu exista suflet, oricat de aspru, care sa nu cedeze, mai curand sau mai tarziu, in fata dragostei. (Pierre Corneille)
 565. Cei ametiti de dragoste au o idee tulbure despre legea morala. (Somadeva)
 566. Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted. (William Shakespeare)
 567. Privita in esenta ei divina, iubirea romantica este un templu, un laborator al lui Dumnezeu, o modalitate de transformare spirituala. (Marianne Williamson)
 568. Totul se pare ca are greutate, chiar si lumina. Numai farmecul femeii iubite este imponderabil. (L. Blaga)
 569. Dragostea e reducerea lumii intregi la o singura fiinta, preamarirea unei singure fapturi pana la indumnezeire. (Victor Hugo)
 570. Dragostea exalta vitalitatea pana la temeritate si eroism, dand si sufletelor timide sonoritati de trambita. (Ionel Teodoreanu)
 571. Dragostea inseamna preferinta exclusiva pentru un barbat sau o femeie in defavoarea tuturor celorlalti. (Lev Tolstoi)
 572. Iubirea este o stare in care omul vede lucrurile exact asa cum nu sunt. (Friedrich Nietzsche)
 573. Dragostea poate fi minunata, dar de asemenea poate fi foarte destructiva. Ea poate face oamenii sa minta, sa insele sau chiar sa omoare. (Dave Barry)
 574. Cand inima unui barbat este deprimata de atatea preocupari, ceata este imediat imprastiata in momentul in care apare o femeie. (John Gay)
 575. Iubirea este un act de iertare nesfarsita, o privire tandra care devine un obicei. (Peter Ustinov)
 576. Sa inveti a citi ce-ti scrie iubirea care tace, si sa auzi cu ochii, astea nu le poate face decat gingasul simt al iubirii. (William Shakespeare)
 577. Iubirea iti ofera libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti. (Osho)
 578. Oricat de mult ai iubi o femeie, oricata incredere ai avea in ea, oricare ar fi siguranta in viitor pe care ti-o da trecutul ei, esti intotdeauna mai mult sau mai putin gelos. Daca ai fi indragostit, cu adevarat indragostit, desigur ca ai resimti aceasta nevoie de a izola de restul lumii fiinta in a carei inima ai vrea sa fii numai tu (Alexandre Dumas fiul)
 579. Dragostea e o poveste veche, dar intotdeauna noua. (Heinrich Heine)
 580. In dragoste, cuvintele fac minuni: nici o inima nu rezista farmecului lor. (Jean De La Fontaine)
 581. A iubi o ora e ceva animalic; o zi e omenesc; o viata intreaga e ceva ingeresc; dar a iubi toata viata o singura fiinta e ceva divin. (Paolo Mantegazza)
 582. In aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe cand doi minus unu este egal cu zero. (Mignon McLaughlin)
 583. Iubesti pe cineva cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti. (Octavian Paler)
 584. Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant. Putem face numai lucruri mici, cu multa dragoste. (Maica Tereza)
 585. Tulburata, este o mare hranita cu lacrimile celor ce se indragesc. Si inca ce mai e? E nebunia cea mai inteleapta, fierea ce inabusa, dulceata ce ne mantuie. (William Shakespeare)
 586. Iubirea, iubirea adevarata, este un mare dar al vietii, care nu pica la tot pasul, nu se repeta des, si mai ales nu se repeta la aceeasi intensitate, cu aceeasi profunzime, cu aceeasi frumusete. (Lucia Demetrius)
 587. Doar dragostea se poate imparti la nesfarsit, in asa fel incat intre timp nu se termina. (Anne Morrow Lindbergh)
 588. Iubeste putin cel ce poate spune prin cuvinte cat iubeste. (Dante Alighieri)
 589. Iubirea este arhitectul universului. (Hesiod)
 590. Iubirea n-are nevoie de inteles. (Ion Luca Caragiale)
 591. Iubirea nu e o stare de luciditate, ci tocmai o renuntare la luciditate, un interimat al inimii. (Ionel Teodoreanu)
 592. Dragostea este o batalie, dragostea este un razboi; dragostea este o maturizare. (James Baldwin)
 593. Cand iubirea este, si ea este numai cand e reciproca absoluta, va sa zica universala; cand iubirea e, aceasta e cu neputinta si de e cu neputinta, ea nu e decat cauza unei iubiri preinnoite si mai adanci inca de cum fusese-nainte. (Mihai Eminescu)
 594. In momentul in care tu fagaduiesti dragostea cea mai inalta, iti recunosti, de fapt, cea mai mare frica. (Neale Donald Walsch)
 595. Daca exista in lume o forta, care poate sa depaseasca frica pe deplin, sa nimiceasca orice pericol, sa ramana nepasatoare la orice paguba pana si fata de moarte, aceasta forta este iubirea. (Rabindranath Tagore)
 596. Dragostea neimpartasita e ca o taiere de fierastrau in bustean uscat si se incheie cu ura si razbunare. (Tudor Arghezi)
 597. Din dragoste nu murim, ne nastem. (Valeriu Butulescu)
 598. Atunci cand n-am sa mai pot iubi pe nimeni, am sa mor. Voi, cei care stiti ca meritati dragostea mea, aveti grija sa nu ma ucideti. (Geo Bogza)
 599. Sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata: asta inseamna iubire. (Albert Camus)
 600. In doi, niciun versant nu-i prea abrupt. (Henrik Ibsen)
 601. Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creeaza cele mai mari valori morale. (A. S. Makarenko)
 602. Sufletul tau se exprima ca iubire si recunostinta infinita. (Darren Weisman)
 603. Cred ca esti obosita, iubire, de-atata plimbat in sus si-n jos prin sufletul meu. (William Shakespeare)
 604. A iubi inseamna a pluti. (Victor Hugo)
 605. Ultimul ramas bun, in dragoste, este acela care nu se spune. (Alexandre Dumas)
 606. Oricat de mult ai iubi o femeie, oricata incredere ai avea in ea, oricare ar fi siguranta in viitor pe care ti-o da trecutul ei, esti intotdeauna mai mult sau mai putin gelos. Daca ai fi indragostit, cu adevarat indragostit, desigur ca ai resimti aceasta nevoie de a izola de restul lumii fiinta in a carei inima ai vrea sa fii numai tu. (Alexandre Dumas fiul)
 607. Cand dragostea este in exces, nu ii aduce unui barbat nici onoruri, nici vreo avere.-Euripide (Rhesus)
 608. Cand nimeni nu ne iubeste, nu apucam sa avem un chip si avem doar chipul nimanui, suntem fara ca propriu zis sa fim. (Gabriel Liiceanu)
 609. Nu ma las in voia dragostei decat cu buna stiinta, adica atunci cand nu exista nici o primejdie de a se implini. (Henri Frederic Amiel)
 610. O mare durere sa iubesti, o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere. (Ion Luca Caragiale)
 611. Iubirea este atunci cand sufletul incepe sa cante si florile vietii tale infloresc singure. (Rabindranath Tagore)
 612. Cand esti mama, nu esti niciodata cu adevarat singura in gandurile tale. O mama trebuie intotdeauna sa se gandeasca de 2 ori: o data pentru ea si o data pentru copilul ei. (Sophia Loren)
 613. Ceea ce credem a fi iubirea noastra, gelozia noastra, nu-i una si aceeasi pasiune continua, indivizibila. Ele sunt alcatuite dintr-o infinitate de iubiri succesive, de gelozii diferite si efemere, dar care, prin multitudinea lor neintrerupta, lasa impresia continuitatii, iluzia unitatii. (Marcel Proust)
 614. In tinerete, un barbat viseaza sa posede inima femeii pe care o iubeste; mai tarziu, simtamantul ca poseda inima unei femei ii este indeajuns pentru a se indragosti de ea. (Marcel Proust)
 615. Sa iubim nebuneste tot ce straluceste pe acest pamant, fiindca alta viata nu ne este cunoscuta.-Euripide (Rhesus)
 616. Dragostea este visul malignizat departe de perceptiile timpului cu o altfel de moarte. (Gabrielle Pierre)
 617. Acolo unde este dragoste, este viata. (Mahatma Gandhi)
 618. Daca n-ai vazut inca o femeie care iubeste, atunci n-ai vazut niciodata o femeie frumoasa. (Camil Petrescu)
 619. Nu iubim o femeie pentru ca are un corp perfect, ci pentru forma unica a ochilor sau a gurii, in care vedem personalitatea ei profund si subtil erotizata. (Mircea Cartarescu)
 620. Intr-un moment critic din orice relatie umana exista o singura intrebare: Ce ar face dragostea acum? (Neale Donald Walsch)
 621. Dragostea nu se manifesta prin dorinta de a face dragoste-aceasta dorinta se manifesta la un numar nesfarsit de femei, ci prin dorinta somnului in doi-dorinta ce se refera la o singura femeie. (Milan Kundera)
 622. Un singur ceas de dragoste poate face cat viata intreaga. (Honore de Balzac)
 623. Ce lucru minunat sa fii iubit! Nu exista decat un singur lucru mai minunat: sa iubesti! (Victor Hugo)
 624. Unde stapaneste dragostea nu exista dorinta de putere, iar unde predomina puterea lipseste dragostea. (Carl Gustav Jung)
 625. Nu mai trage cu ochiul, imi vei sageta inima. (Ionut Caragea)
 626. Atat in nelinistea dureroasa cat si in dorinta fericita, iubirea este cerinta unui tot. Ea nu se naste si nu rezista decat daca o parte ramane de cucerit. Nu iubim decat ceea ce nu posedam in intregime. (Marcel Proust)
 627. Iubesc putin cei ce-si divulga iubirea lor altora. (William Shakespeare)
 628. Suntem cu totii putin ciudati. Si viata este putin ciudata. Iar cand intalnim pe cineva a carui ciudatenie este compatibila cu a noastra, creem cu el o conexiune si o ciudatenie mutual satisfacatoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevarata. (Robert Fulghum)
 629. Iubirea e o floare foarte placuta, dar trebuie sa ai curajul sa te duci s-o culegi de pe marginile unei prapastii infricosatoare. (Stendhal)
 630. O iubire adevarata inseamna sa nu poti gandi contrariul ei. (Camil Petrescu)
 631. Daca dragostea te cheama, urmeaz o chiar daca drumurile ei sunt grele si abrupte. (Khalil Gibran)
 632. Un dram foarte mic de speranta este suficient pentru a cauza aparitia dragostei. (Stendhal)
 633. Cand s-a facut si s-a spus totul, vremea si dragostea raman cele doua elemente de care nu poti fi niciodata sigur. (Alice Hoffman)
 634. Iubirea misca Soarele si celelalte stele. (Dante Alighieri)
 635. Ce e pentru inima noastra lumea fara iubire? E ca o lanterna magica fara lumina. (Johann Wolfgang von Goethe)
 636. Astfel este facuta sageata primejdioasa a lui Cupidon incat poate strapunge fie si numai din auzite. (William Shakespeare)
 637. Nu mi-a ridicat nimeni un monument, iar numele meu va fi in curand uitat. Dar am iubit din tot sufletul si din toata inima, iar pentru mine asta a fost intotdeauna de ajuns. (Nicholas Sparks)
 638. Te iubesc fara sa stiu cum sau cand sau de unde. Te iubesc pur si simplu, fara complexitati sau mandrie; te iubesc pentru ca nu stiu alta cale… (Pablo Neruda)
 639. Dragostea este dorinta de a contribui la fericirea celuilalt. (Max Jacob)
 640. Iubirea e o stare in care omul vede lucrurile exact asa cum nu sunt. (Nietzsche)
 641. Atunci cand iubim, noi ne vedem unul pe celalalt deoarece nu ne judecam reciproc. «Te iubesc» inseamna «te vad», dar si «te accept». Acceptarea unei alte persoane este un act sacru complet, nu unul partial. Privita in aceasta lumina, expresia «te iubesc» devine un legamant de acceptare intre doi prieteni care isi declara reciproc: «Nu te voi judeca», «Nu iti voi pune etichete», «Nu te voi ataca» si «Nu te voi condamna»”. (Robert Holden)
 642. Dragostea e un parfum usor, e o melodie in surdina, e un prilej ideal sub valul cetei. (Gala Galaction)
 643. Iubirea nu este un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc (Liviu Rebreanu)
 644. Marile probleme ale iubirii sunt aceleasi. Numai ca acum Ofelia merge la discoteca, nu la manastire. (Vasile Ghica)
 645. Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi. (Brene Brown)
 646. Daruieste-i persoanei pe care o iubesti: aripi pentru a zbura, radacini pentru a se intoarce si motive pentru a ramane. (Dalai Lama)
 647. Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce devin cand sunt cu tine. (Buchwald Art)
 648. Claritatea nu sta in forma, ci in dragoste. (Lev Tolstoi)
 649. A iubi inseamna ceva, restul nu e nimic. (Alfred de Musset)
 650. Nu piroanele l-au rastignit pe Hristos, ci Iubirea! (Fiodor Mihailovici Dostoevski)
 651. Aproape nu gasesti oameni care sa nu se rusineze ca s-au iubit, in clipa cand nu se mai iubesc. (Francois de La Rochefoucauld)
 652. In tinerete iubim cu toata puterea noastra, care scade din ce in ce; de la o varsta, omul iubeste cu toata slabiciunea, care creste din ce in ce (Honore de Balzac)
 653. Putina dragoste seamana cu putin vin... prea mult si dintr-unul si din celalalt, il imbolnavesc pe om.. (John Ernst Steinbeck)
 654. Daca n-ai vazut insa o femeie care iubeste, atunci n-ai vazut niciodata o femeie frumoasa. (Camil Petrescu)
 655. Daca n-ar fi dragostea, m-as teme de viata. (Grigore Vieru)
 656. Dragostea adevarata este un foc mistuitor care isi duce flacara in celelalte sentimente si le insufleteste cu o vigoare noua. (Jean Jacques Rousseau)
 657. Spuneti-mi despre dansa tot raul din lume, de vreti sa-nebunesc, ca-i hetera, ca-i monstru, ca-i satan... o iubesc. (Mihai Eminescu)
 658. Asta mi se pare lucrul cel mai greu de invatat in contemplarea iubitei: sa stii sa-i privesti ochii! (Mircea Eliade)
 659. Dragostea care nu are ca temei virtutea se risipeste si dispare repede. (Pierre Corneille)
 660. Cea mai buna dovada a iubirii e increderea. (Joyce Brothers)
 661. Dragostea e ca spinul: nu l simti cand intra, dar te doare cand il smulgi cu sila. (Bogdan Petriceicu Hasdeu)
 662. Dragostea este poezia simturilor. (Honore de Balzac)
 663. Dragostea este ca un tarm necunoscut. Toti ne indreptam spre el, dar fiecare e capitan pe corabia sa, conducand-o pe drumul lui propriu. (Michail Prisvin)
 664. A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie.”-Antoine de Saint (Exupery)
 665. Iubirea nu e targ: te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc! (Liviu Rebreanu)
 666. Un impuls nebunesc sa ma intind spre el si sa il ating, sa ii mangai fata perfecta doar o data, in intuneric, aproape m-a coplesit. (Stephenie Meyer)
 667. Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul, chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase, si cand aripile-i va cuprind, supuneti-va ei, chiar daca sabia-i ascunsa-n penaju-i v-ar putea rani, iar cand va vorbeste dati-i crezare, chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile, asemenea vantului din miazanoapte care va pustieste gradinile. (Khalil Gibran)
 668. Nu stiu unde duce drumul meu, dar merg mai bine cand te tin de mana. (Alfred de Musset)
 669. In dragoste nimic nu cantareste decat puterea dragostei, magnetul poruncitor care incrusteaza o fiinta intr-alta, cu trup si cu suflet. (Romain Rolland)
 670. Nu poti acuza gravitatia cand dragostea te doboara. (Albert Einstein)
 671. Cine iubeste cu adevarat nu uita niciodata. (Inigo Lopez de Mendoza,)
 672. In iubire, totul se schimba, toate devin insemnate: dintr un nimic se naste un colos. (Tudor Arghezi)
 673. Cei pe care i-am iubit si pe care i-am pierdut nu mai sunt unde erau; dar ei sunt intotdeauna si pretutindeni acolo unde suntem noi. (Alexandre Dumas)
 674. Te iubesc mult, cum n-am mai iubit niciodata si tocmai de aceea plec pentru ca, daca as ramane visul s-ar transforma in realitate, in dorinta de a poseda, de a dori ca viata lui sa fie a mea. In fine, toate lucrurile care transforma dragostea in sclavie. E bine sa avem grija de ceea ce luam cu noi din viata. (Paulo Coelho)
 675. Cel ce iubeste niciodata nu poate uri, chiar de ar fi orisice imprejurare, si aceasta este tocmai cel mai mare bun al dragostei. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
 676. Omul este la fel de bun ca ceea ce iubeste. (Saul Bellow)
 677. Nutrea pentru ea o dragoste supusa, un sentiment aproape dumnezeiesc, pe care-l manifesta uitandu-se la dansa ca un caine credincios. (Emile Zola)
 678. Iubirea este o comoara fara de pret, cu care poti dobandi o lume intreaga, care-ti ingaduie sa rascumperi nu numai pacatele tale, dar si pe ale altora. (F. M. Dostoievski)
 679. Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar existat (Octavian Paler)
 680. O pereche de indragostiti traverseaza parcul, tinandu-se de mana, mai tarziu vor trece din nou pe aici, dar vor avea o alta expresie in ochi si un alt inteles in stransoarea mainilor lor, acum puritatea zorilor este in ei. (Jerome Klapka Jerome)
 681. Adevarata iubire incepe atunci cand nu cauti nimic in schimbul ei.”-Antoine de Saint (Exupery)
 682. Dragostea e ca o surpriza, poate veni de oriunde. Poti sa o gasesti langa tine chiar. (Ionel Teodoreanu)
 683. De-a lungul secolelor femeile au servit drept ochelari, avand insusirea magica si incantatoare de a reflecta figura barbatului de doua ori mai mare decat e in realitate. (Virginia Woolf)
 684. Cand ne indragostim nu mai suntem aceleasi persoane care eram inainte. (Blaise Pascal)
 685. Iubirea este … dorinta ca celalalt sa aiba parte de tot ce este mai bun pentru el. (Thoma D’Aquino)
 686. Pentru a avea ochi frumosi, vezi binele din ceilalti; pentru a avea buze frumoase, da glas numai unor cuvinte de bunatate (Audrey Hepburn)
 687. Greu nu este sa te indragostesti, greu este sa-ti declari dragostea. (Alfred de Musset)
 688. Dragostea curata si suspiciunea nu pot locui impreuna. (Alexandre Dumas)
 689. Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti. (Charles Baudelaire)
 690. Iubirea este farmecul cantecului pasarilor si cel mai dulce parfum al trandafirului. (Victor Hugo)
 691. Cu greu uram ceea ce am iubit cu adevarat. (Pierre Corneille)
 692. Dragostea este stofa naturii pe care imaginatia a brodat-o. (Voltaire)
 693. Cel mai trist in dragoste este nu numai ca dragostea nu dureaza pentru totdeauna, dar ca si disperarea pe care o cauzeaza este usor data uitarii. (William Cuthbert Faulkner)
 694. Viata fara dragoste este ca un copac fara flori sau fructe. (Kahlil Gibran)
 695. Dragostea adevarata e o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea. (Gabriel Jose Garcia Marquez)
 696. A vedea fara a iubi inseamna a privi in intuneric. (Maurice Maeterlinck)
 697. Indragiti dragostea. Ea face pe femeie si pe barbat intregi. (Michel Zevaco)
 698. Dragostea adevarata… Daca exista aceasta dragoste intre barbat si femeie, atunci si casatoria este posibila. (Lev Tolstoi)
 699. Dragostea e inchinaciunea pe care ingerii o fac stelelor. (Victor Hugo)
 700. Unde iubirea-i mare, si cea mai mica indoiala in teama se transforma. (William Shakespeare)
1580 Citate in engleza care iti vor da un vibe pozitiv Te-ar putea interesa si: 1580 Citate in engleza care iti vor da un vibe pozitiv 373 Citate Motivationale Celebre Te-ar putea interesa si: 373 Citate Motivationale Celebre 999 Citate celebre despre viata - Citate scurte si pline de adevar Te-ar putea interesa si: 999 Citate celebre despre viata - Citate scurte si pline de adevar 401 Citate despre copii - Cele mai frumoase maxime si cugetari Te-ar putea interesa si: 401 Citate despre copii - Cele mai frumoase maxime si cugetari 377 Cele mai frumoase citate despre educatie (2023) Te-ar putea interesa si: 377 Cele mai frumoase citate despre educatie (2023) 321 Citate Triste - O Colectie Deosebita Cu Rol Motivational Te-ar putea interesa si: 321 Citate Triste - O Colectie Deosebita Cu Rol Motivational 553 Citate de dragoste din care ai ce invata Te-ar putea interesa si: 553 Citate de dragoste din care ai ce invata 748 Cele Mai Frumoase Citate Despre Prietenie Te-ar putea interesa si: 748 Cele Mai Frumoase Citate Despre Prietenie 677 Citate despre fericire care sa te inspire zi de zi Te-ar putea interesa si: 677 Citate despre fericire care sa te inspire zi de zi 100 de citate despre putere si cum sa depasesti orice obstacol in viata Te-ar putea interesa si: 100 de citate despre putere si cum sa depasesti orice obstacol in viata 30+ Citate despre subestimare Te-ar putea interesa si: 30+ Citate despre subestimare Cele mai bune 250 de citate de apreciere pentru el Te-ar putea interesa si: Cele mai bune 250 de citate de apreciere pentru el Cele mai bune citate care iti vor alina inima franta Te-ar putea interesa si: Cele mai bune citate care iti vor alina inima franta Cele mai bune fraze despre dezamagire in dragoste si prietenie Te-ar putea interesa si: Cele mai bune fraze despre dezamagire in dragoste si prietenie 200+ Cele mai bune citate si mesaje pentru oamenii speciali din viata ta Te-ar putea interesa si: 200+ Cele mai bune citate si mesaje pentru oamenii speciali din viata ta

Cugetari celebre despre iubire

Daca sunteti in cautarea unei selectii de cugetari scurte despre iubire la care sa reflectati, nu puteti rata aceasta selectie!

Aici gasiti cele mai frumoase poze cu citate scurte despre viata, astfel incat sa descoperiti cele mai bune proverbe celebre despre iubire pentru whatsapp, twitter sau instagram. Aceste fraze, rostite de unele dintre cele mai importante personalitati din istorie, va vor invita sa reflectati mai mult ca niciodata.

Citate scurte despre iubire

De-a lungul vietii avem multe momente in care este necesar sa ne oprim putin sa ne gandim si sa meditam la ceea ce facem, daca suntem fericiti sau daca trebuie sa rezolvam o anumita problema pentru a ne atinge obiectivele. Personal, consider ca aceste cugetari frumoase despre iubire sunt o metoda excelenta care ne ajuta sa gasim calea pe care am pierdut-o sau pe care ne simtim pierduti.

Cele mai frumoase proverbe despre iubire

Iubirea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii noastre . Sentimentul care ne ofera mai multa energie si, in plus, impreuna cu prietenia, ne ajuta sa ne construim toate relatiile sociale. De fapt, traim intr-un univers al Iubirii si poate din acest motiv Iubirea este sentimentul care ne preocupa cel mai mult. S-au spus deja multe despre Iubire, asa ca, in aceste citate despre iubire, veti gasi diverse ganduri, idei si opinii despre ea din orice moment. Aflati ce cred cei mai mari autori despre Iubire. Iubirea ne umple si ne bucura si, de asemenea, atunci cand pleaca ne devasteaza si, asa ca, daca o aveti, pastrati-o si impartasiti-va iubirea prin intermediul acestor maxime frumoase despre iubire. Impartasiti iubirea cu cei dragi!

Poze si imagini cu citate despre iubire

citate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubirecitate despre iubire


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la 700 Citate despre iubire - cele mai frumoase cugetari despre iubire

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×