401 Citate despre copii - Cele mai frumoase maxime si cugetari

citate despre copii

Oricine a petrecut timp cu copiii stie ca pot fi o sursa inaltatoare de bucurie. Copiii pot declansa emotii puternice in oameni, ii fac sa zambeasca, sa rada si chiar sa planga. Natura nefiltrata a mintii unui copil ii determina sa faca si sa spuna multe lucruri surprinzatoare si, in mod natural, multi oameni au lucruri dulci si emotionante de spus despre acesti copii. Aceste fraze sunt o compilatie de maxime, cugetari si citate despre copiii de toate varstele. Bucurati-va de ele!

Cele mai frumoase citate despre copii

Sa reflectam impreuna cu toti acesti filozofi, scriitori, artisti sau educatori despre copilarie si despre mostenirea pe care o lasam copiilor nostri. Descoperiti in aceste fraze celebre despre copii si copilarie, un numar mare de ganduri profunde care va vor face sa reflectati la educatie, trecut, prezent si viitor. Va vor aminti chiar de copilaria dvs. cu nostalgie.

Maxime celebre despre copii

Citatele celebre vorbesc intotdeauna despre probleme care sunt importante pentru cei mai multi si, in acest caz, sunt importante pentru toti copiii deopotriva, sau asa ar trebui sa fie. 

Asadar, am colectat 401 de citate despre copii de la parinti iubitori si minti inspirationale. Va oferim cele mai bune motto despre copii si copilarie ale unor autori celebri precum Dr. Seuss, Oscar Wilde, Antoine Saint-Exupery, Albert Einstein, Pablo Picasso, Pablo Neruda, Oscar Wilde sau Agatha Christie. Sa vedem ce ne spun cele mai faimoase citate despre copii.

Daca gasiti un citat care va place, impartasiti-l cu cei dragi pe Twitter, Instagram, Whatsapp sau Facebook!

Citate celebre despre copii 2024

  1. Indiferent daca cresc, ei raman totusi copiii nostri, si unul din cele mai importante lucruri pe care le putem darui este dragostea noastra neconditionata. O iubire care nu depinde de nimic decat de faptul ca sunt copiii nostri. (Rosaleen Dickson)
  2. Copilaria este regatul unde nu moare nimeni. (Stephanie Meyer)
  3. Pentru copii, dragostea inseamna TIMP. (John Crudele)
  4. Copilaria este partea tangibila din Paradis. (Claudiu Ovidiu Tofeni)
  5. Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. (Mario Puzo)
  6. (Elbert Hubbard)
  7. Sa ne sacrificam astazi astfel incat copiii nostri sa aiba un viitor mai bun. A. P. (J. Abdul Kalam)
  8. Cand un copil loveste un copil, numim acest lucru agresiune. Cand un copil loveste un adult, numim acest lucru ostilitate. Cand un adult loveste un adult, numim acest lucru atac. Cand un adult loveste un copil, numim acest lucru disciplina. (Haim G. Ginott)
  9. Intotdeauna sa-ti saruti copiii de noapte buna chiar daca deja dorm. (Andrew Carnegie)
  10. In momentele de disperare ma intreb: Cum de poate aduce cineva un copil in lumea asta ? Raspunsul vine limpede, de la sine: Pentru ca nu exista o alta lume si pentru ca nu este vreo alta cale ca un copil sa isi faca aparitia. (Robert Brault)
  11. Nu subestima niciodata talentul copiilor de a intra in necazuri. (Martin Mull)
  12. Am nascut copii in lumea asta intunecata pentru ca aveam nevoie de lumina pe care numai un copil o poate aduce. (Liz Armbruster)
  13. Ne facem griji in legatura cu ce va ajunge copilul maine, insa uitam ca el este cineva astazi. (Stacia Tauscher)
  14. Parintii cu cuvintele, atitudinile si actiunile lor poseda capacitatea de a binecuvanta sau de a blestema identitatea copiilor lor. (Craig Hill)
  15. Niciodata nu a existat vreun copil atat de frumos precum mama lui, satisfacuta ca acesta a adormit. (Ralph Waldo Emerson)
  16. Cel care le da lectii copiilor, invata mai mult decat ei. (Proverb german)
  17. Cu totii suntem produsele copilariei noastre. (Michael Jackson)
  18. Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stai locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
  19. Lumea redevine noua cu fiecare copil care intra in viata noastra. (Robert Brault)
  20. Dar copilaria prelungita nu poate ramane un taram al zanelor si al povestilor ci devine un infern. (Louise A. Bogan)
  21. Copiii sunt mesaje vii pe care le trimitem unor timpuri pe care nu le vom mai apuca. (Neil Postman)
  22. Copiii n-au stiut niciodata sa isi asculte parintii, dar au reusit intotdeuna sa ii imite. (James Arthur Baldwin)
  23. Invatati-le copiilor ca sunt unici. In acest fel, ei nu se vor simti presati sa fie ca toti ceilalti. (Cindy Cashman.)
  24. Daca exista ceva ce dorim sa schimbam la copilul nostru, ar trebui sa ne uitam mai intai la noi insine daca nu exista ceva ce ar trebui schimbat la noi. (C.G. Jung)
  25. O caracteristica a fiecarui copil normal este ca el adesea nu se poarta ca atare. (Anonim)
  26. Copiii sunt ca cimentul proaspat. Orice cade pe ei ii marcheaza. (Dr. Hiam Ginnot)
  27. Permiteti-le copiilor sa fie fericiti in felul lor, caci ce alta modalitate mai buna vor gasi? (Samuel Johnson)
  28. Copiii trebuie invatati cum sa gandeasca, nu ce sa gandeasca. (Margaret Mead)
  29. -Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni. (Rabindranath Tagore)
  30. Ce este un copil? Un experiment. Este o noua incercare de a perfectiona omul cinstit; adica, de a face pe om divinitate. (George Bernard Shaw)
  31. -Atunci cand incercam sa ne instruim copiii despre totul din viata, ei ne invata ce este viata. (Angela Schwindt)
  32. Copilaria inseamna simplitate. Priveste lumea cu ochi de copil, este foarte frumoasa. (Kailash Satyarthi)
  33. Daca ne-am putea distruge obisnuintele dintr (o lovitura si am vedea stelele in felul copiilor, nu am mai avea nevoie de o alta lume cereasca. G.K.Chesterton)
  34. Nu sta dupa usa atunci cand copilul plange avand o singura dorinta, cea de a te atinge. Mergi la copilul tau. Du-te la el de milioane de ori. Dovedeste-i ca poate avea incredere in oameni, ca poate avea incredere in mediu, ca traim intr un univers inofensiv. (Peggy O’Mara)
  35. Cel mai important lucru pe care-l poate face un tata pentru copilul sau este sa i iubeasca mama. (Theodore Hesburgh)
  36. Niciodata in toata copilaria mea nu m-am simtit ca un copil. M-am simtit mereu ca o persoana, aceeasi persoana care sunt astazi. (Orson Scott Card)
  37. Copiii n-au stiut niciodata sa isi asculte parintii, dar au reusit intotdeauna sa ii imite. (James Arthur Baldwin)
  38. Accepta copiii asa cum acceptam copacii–cu recunostinta, fiindca sunt o binecuvantare–dar sa nu ai asteptari sau dorinte. Nu te astepti ca un copac sa se schimbe, il iubesti asa cum este. (Isabel Allende)
  39. O mare parte a comportamentului urat–inseamna un copil care striga dupa ajutor. (Dr. Shefali Tsabary)
  40. Nu sta dupa usa atunci cand copilul plange avand o singura dorinta, cea de a te atinge. Mergi la copil. Du-te la el de milioane de ori. Dovedeste-i ca poate avea incredere in oameni, ca poate avea incredere in mediu, ca traim intr-un univers inofensiv. (Peggy)
  41. Adeseori, adultii ii intreaba pe copiii mici ce isi doresc sa fie atunci cand vor fi mari doar pentru a gasi noi idei in viata. (Paula Poundstone)
  42. Copilul tau va deveni ceea ce esti tu. Devino ceea ce vrei ca el sa devina. (David Bly)
  43. Fiecare copil este un artist. Problema este cum sa ramana un artist si dupa ce creste. (Pablo Picasso)
  44. Copilul este aidoma albinei care aduna nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul in miere. (Antoine de Saint Exupery)
  45. Valoarea casniciei nu este ca adultii produc copii, ci ca cei mici produc adulti. (Peter De Vries)
  46. Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni. (Rabindranath Tagore)
  47. Un copil devine adult atunci cand isi da seama ca are dreptul sa si greseasca si ca nu trebuie sa aiba intotdeauna dreptate. (Thomas Szasz)
  48. Copilul trebuie sa stie ca este un miracol, de vreme ce de la inceputurile lumii si pana la sfarsitul ei, nu a mai fost si nu va mai fi nici un copil asemeni lui. (Pablo Casals)
  49. Daca a existat vreodata pe pamant un despotism suprem si fara rezerve, acesta este despotismul unui copil de geniu asupra sufletelor mai putin energice ale tovarasilor sai de joaca. (Edgar Allan Poe)
  50. Cu totii avem momente in viata cand trebuie sa ne punem la incercare curajul. A intra cu copiii intr-o casa cu un covor alb pe jos este una din acestea. (Emma Bombeck)
  51. Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea. (Nicolae Iorga)
  52. Copilaria este locul de refugiu al problemelor insolubile. (Marin Preda)
  53. Femeile se aduna pentru a purta palarii fanteziste, a manca specialitati delicate si a uita despre iresponsabilitatea sotilor lor. Barbatii se aduna pentru a vorbi despre sport, a se indopa cu mancare satioasa si a uita cat de pretentioase sunt nevestele lor. Numai copiii se aduna pentru a se amuza cu adevarat. (Mignon McLaughlin)
  54. Cu cat ii ferim mai mult pe copii de dezamagiri, cu atat mai mult vor avea parte de ele. (Fred G. Gosman)
  55. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. (Henry Ward Beecher)
  56. Sunt convins ca, exceptand cateva cazuri extraordinare, o forma sau alta de copilarie nefericita este esentiala pentru formarea unor talente exceptionale. (Thornton Wilder)
  57. Copilul daca n-a invatat sa-si iubeasca parintii, fratii, surorile, scoala, patria […] este foarte greu de presupus ca, atunci cand va creste, va fi capabil sa-si iubeasca cu adevarat femeia pe care si-a ales (o. A.S. Makarenko)
  58. Daca iti tratezi copiii de mici precum Dumnezeu, ei vor fi predispusi sa se poarte la maturitate asemeni unor diavoli. (P.D. James)
  59. Oricine crede ca arta conversatiei a murit, trebuie sa incerce sa duca un copil la culcare. (Robert Gallagher)
  60. Stima de sine este o adevarata bagheta magica prin care putem forma viitorul unui copil.Stima de sine a unui copil poate afecta fiecare domeniu din existenta lui, de la prietenii pe care si-i alege, si felul cum va invata in scoala, pana la ce fel de slujba isi va alege si ce persoana isi va selecta pentru a se casatori. (Stephanie Martson)
  61. Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii si cea mai mare speranta a ei pentru viitor. (John Fitzgerald Kennedy)
  62. Copiii nu te distrag de la munca mai importanta. Ei sunt cea mai importanta parte a muncii tale. (C.S. Lewis)
  63. Pe masura ce copilul creste, relatia devine complexa, mama luand roluri diferite in viata copilului, de multe ori crescand intr o relatie de adult sanatoasa de respect reciproc. (Sarah Goldberg)
  64. Imi doresc pentru copiii mei sa aiba toate lucrurile pe care eu nu mi le am putut permite. Apoi sa ma mut si eu cu ei. (Phyllis Diller)
  65. Orice copil ar face tot ce ii ceri numai pentru a nu l trimite la culcare. (Red Skelton)
  66. Atunci cand decizi sa ai un copil iei o decizie foarte importanta. Decizi,pentru totdeauna, sa ti lasi inima sa se desprinda de trup si sa mearga pe o cale separata. (Elizabeth Stone)
  67. Avem ghinion cu copiii nostri.Cu totii ajung sa se faca mari. (Christopher Morley)
  68. Parintii sunt modelele supreme pentru copii. Fiecare cuvant, miscare si actiune au un efect. Nici o alta persoana sau forta externa nu are o influenta mai mare asupra unui copil decat asupra parintelui. (Bob Keeshan)
  69. Sapte lucruri pe care fiecare copil trebuie sa le auda: Te iubesc, Sunt mandra de tine, Imi pare rau, Te iert, Ascult, E responsabilitatea ta, Ai ceea ce este nevoie. (Josh Shipp)
  70. Omul nu e niciodata atat de mare ca atunci cand se lasa in genunchi sa ajute un copil. (Pitagora)
  71. Obiectele din casa copilariei se prefac cu timpul, in icoane. (Paul Louis Lampert)
  72. Daca nu ar exista scoli la care copiii sa stea departe de casa in fiecare zi, azilul de nebuni at fi plin de mame. (Edgar W. Howe)
  73. Daca iti doresti copii care sa traiasca pe picioarele lor, aseaza o responsabilitate pe umerii lor. (Abigail Van Buren)
  74. Copilaria este inima tuturor varstelor. (Lucian Blaga)
  75. Ne ingrijoram despre ce ar putea deveni in viitor un copil, dar uitam ca el este cineva si acum. (Stacia Tauscher)
  76. Orice copil ar face tot ce ii ceri numai pentru a nu-l trimite la culcare. (Red Skelton)
  77. Copiii nu isi vor aminti de lucrurile materiale pe care le-ai daruit lor, ci de simtamintele pe care le-ai impartasit lor. (Richard L.Evans)
  78. Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata! (Tom Stoppard)
  79. Cele mai mari daruri pe care le puteti oferi copiilor sunt radacinile responsabilitatii si aripilor independentei. (Denis Waitley)
  80. Un copil poate oricand sa invete un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
  81. Daca nu ar exista scoli la care copiii sa stea departe de casa in fiecare zi, azilul de nebuni at fi plin de mame. (Edgar W. Howe)
  82. Copilului poti sa-i spui tot, tot; intotdeauna m-a uimit cat de putin cei mari, tatii si chiar mamele, isi cunosc copiii (...) Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util. (F. M. Dostoievski)
  83. Copilaria este lumea miracolului si a magiei : este ca si cum creatia ar rasari trandafirie din noapte, totul fiind proaspat si uimitor.Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai fie uluitoare.Atunci cand lumea iti da senzatia de-deja vu, cand esti rodat de existenta, devii adult. (Eugen Ionescu)
  84. Copilul ajunge pentru parintii sai, dupa educatia pe care o capata: rasplata sau pedeapsa. (Jean Jacques Rousseau)
  85. Daca un copil traieste intr-un spirit de acceptare si prietenie, el invata sa gaseasca iubirea pretutindeni. (Dorothy Law Neite)
  86. Copiii sunt ca oglinda: fac tot ce vad si ce aud. Fii o reflexie buna pentru ei. (Kevin Heath)
  87. Permiteti le copiilor sa fie fericiti in felul lor, caci ce alta modalitate mai buna vor gasi? (Samuel Johnson)
  88. Daca doresti progrese de la copiii tai, lasa te sa te auda cum spui altora lucruri bune despre ei. (Haim Ginott)
  89. Ca sa-l calauzesti pe copil pe calea pe care trebuie s o urmeze,calatoreste tu mai intai pe ea. (Josh Billings)
  90. Copiii nu-si amintesc ceea ce incerci sa-i inveti. Ei isi amintesc ceea ce esti. (Jim Henson)
  91. Copiii incep prin a si iubi parintii; pe masura ce cresc incep sa ii judece; uneori, ii iarta. (Oscar Wilde)
  92. Un copil poate oricand sa l invete pe un adult trei lucruri:cum sa fie multumit fara motiv,cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paolo Coelho)
  93. Copilaria este locul unde Dumnezeu poate substituit c un simplu suras. (Costel Zagan)
  94. Da-mi patru ani sa-i invat pe copii si samanta pe care am semanat o nu va fi niciodata dezradacinata. (Vladimir Lenin)
  95. Pe masura ce cresc, copiii pot uita ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita felul in care i ai facut sa se simta. (Kevin Heath)
  96. A nu avea copii inseamna mai putina munca, dar si o casa pustie. (Susan Glaspell)
  97. Copiii sunt ancorele care tin o mama la viata. (Sofocle)
  98. Cei mari, precum cei mici, vor lupta din tot sufletul sa-si apere libertatea atunci cand simt ca cineva ii constrange sa-si schimbe purtarea, desi ei nu deranjeaza absolut pe nimeni. (Thomas Gordon)
  99. Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca, iar urmatoarele 12 luni spunandu-le sa stea jos si sa taca. (Phyllis Diller)
  100. Copiii tai au nevoie mai mult decat orice sa-i iubesti pentru ceea ce sunt, nu sa-ti consumi tot timpul incercand sa-i corectezi. (Bill Ayers)
  101. Puritatea copilariei–orice rau e limpede la izvoare. (Valeriu Butulescu)
  102. De ce simtim atata placere atunci cand tinem mana unui copil intr-a noastra? Atata de mica, de gingasa si de calda, precum o pisicuta ascunzandu-se in causul palmei tale. (Marjorie Holmes)
  103. Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa e multumit fara motiv, cum sa nu stai locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
  104. Accepta copiii asa cum acceptam copacii – cu recunostinta, fiindca sunt o binecuvantare – dar sa nu ai asteptari sau dorinte. Nu te astepti ca un copac sa se schimbe, il iubesti asa cum este. (Isabel Allende)
  105. Copilaria e o stare fara varsta, ea tine de infinit, este singura felie care topeste intregul univers inconjurator, varsta in care nu spaimele de moarte il macina pe om, ci spaimele de care se infioara si gazele, parte si ele din acest intreg fabulos numit natura. Copilaria este seismograful care anunta cutremurele intime de mai tarziu; in functie de ea, omul se comporta intr un anumit fel cand e matur, si nu altfel. (Petre Salcudeanu)
  106. Nu prea multa dragoste rasfata un copil, ci prea putina disciplina. (Gaveo)
  107. Exista doar doua mosteniri de durata pe care speram sa le oferim copiilor nostri. Un dintre acestea sunt radacinile, iar cealalta–aripile. (Johann Wolfgang von Goethe)
  108. Atunci cand parintii fac prea multe pentru copiii lor, copiii nu vor face multe pentru ei insisi. (O’Mara)
  109. Stima de sine este o adevarata bagheta magica prin care putem forma viitorul unui copil. Stima de sine a unui copil poate afecta fiecare domeniu din existenta lui, de la prietenii pe care si-i aleg, si felul cum va invata in scoala, pana la ce fel de slujba isi va alege si ce persoana isi va selecta pentru a se casatori. (Stephanie Martson)
  110. Cea mai eficienta educatie pentru un copil consta in joaca lui cu lucruri frumoase. (Platon)
  111. Pentru mine nu exista o imagine atit de frumoasa ca un zimbet, un ochi stralucit, copii fericiti; nici o muzica atat de dulce ca rasul lor clar si de zbor. (P. T. Barnum)
  112. Exista doar doua mosteniri de durata pe care speram sa le oferim copiilor nostri. Unul dintre acestea este radacini, iar celelalte, aripi. (Johann Wolfgang von Goethe)
  113. A face curat in casa atunci cand copiii tai sunt inca in crestere este ca si cum ai dezapezi drumul din fata casei in timp ce continua sa ninga. (Phyllis Diller)
  114. Copilaria e cadoul pe care ni l da viata. (Horatiu Malaele)
  115. Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii si cea mai mare speranta a ei pentru viitor. (John Fitzgerald Kennedy)
  116. In fiecare zi a vietii noastre, facem depozite in bancile de memorie ale copiilor nostri. (Charles R. Swindoll)
  117. Copilaria este lumea miracolului si a magiei: este ca si cum creatia ar rasari trandafirie din noapte, totul fiind proaspat si uimitor. Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai fie uluitoare. Atunci cand lumea iti da senzatia de deja vu, cand esti rodat de existenta, devii adult. (Eugen Ionescu)
  118. Sa ne sacrificam astazi astfel incat copiii nostri sa aiba un viitor mai bun. (J. Abdul Kalam)
  119. Daca esti parinte, deschide-i copilului usile catre directii necunoscute pe care sa le poata explora. Nu fa sa-i fie frica de necunoscut, acorda i sustinere. (Osho)
  120. Exista intotdeauna in copilaria noastra un moment cand usa se deschide si lasa sa intre viitorul! (Deepak Chopra)
  121. Copiilor nu trebuie sa le ascunzi nimic sub pretextul ca sunt inca mici si e prea devreme pentru ei sa stie ceva. Ce idee trista si nefericita! Si ce bine isi dau seama copiii ca parintii lor ii cred prea mici si prea nestiutori, cand ei, in realitate, inteleg totul. Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util. (F. M. Dostoievski)
  122. Copiii tai au nevoie mai mult decat orice sa-i iubesti pentru ceea ce sunt, nu sa-ti consumi tot timpul incercand sa i corectezi. (Bill Ayers)
  123. De unde am luat ideea nebuna ca, pentru a-i determina pe copii sa faca mai bine, mai intai trebuie sa-i facem sa se simta mai rau? Gandeste-te la ultima oara cand ai fost umilit sau nedreptatit. Ti-ai dorit sa cooperezi sau sa faci mai bine? (Jane Nelsen)
  124. Stii tu ce inseamna sa fii copil? Inseamna sa crezi in dragoste, sa crezi in frumusete, sa crezi in credinta. Inseamna sa fii atat de mic incat spiridusii sa ajunga sa-ti sopteasca la ureche. (Francis Thompson.)
  125. -A nu avea copii inseamna mai putina munca, dar si o casa pustie. (Susan Glaspell)
  126. Cel mai mare dar pe care parintii il pot oferi copiilor lor este sa-i lase sa vada cat de mult parintii se iubesc unul pe celalalt. (Marko Petkovic)
  127. Ramai copil atata timp cat poti sa fii copil. (Stephen Sondheim)
  128. Copilaria–o imensa nevoie de mirare. (Victor Hugo)
  129. Un copil va face absolut orice, daca i-o ceri cand e ora de culcare. (Red Skelton)
  130. Nu va faceti griji ca copiii nu va asculta niciodata; ci sa va faceti griji ca va urmaresc mereu. (Robert Fulghum)
  131. Cu cat ii ferim mai mult pe copii de dezamagiri, cu atat mai mult vor avea parte de ele. (Fred G. Gosman)
  132. -Daca ne-am putea distruge obisnuintele dintr-o lovitura si am vedea stelele in felul copiilor, nu am mai avea nevoie de o alta lume cereasca. (G.K.Chesterton)
  133. Exista copii jucandu-se pe strada care ar putea sa imi rezolve unele din cele mai complicate probleme ale mele de fizica, intrucat ei poseda o perceptie senzoriala simpla pe care eu am pierdut-o de mult. (J. Robert Oppenheimer)
  134. Lacrimile copilului, daca te emotioneaza, sunt o deschidere catre intreaga lume. Pentru ca rasuna asupra ta nu numai aceste lacrimi, ci toate lacrimile. Copilul nu-i decat cel ce te ia de mana si te invata sa le vezi. Antoine de Saint (Exupery)
  135. A iubi un copil nu inseamna sa ii faci toate capriciile; a-l iubi consta in a scoate tot ce este mai bun in el si a-l invata sa iubeasca dificultatile. (Nadia Boulanger)
  136. -Faptele copiilor sunt un testament pe care il primesc la maturitate de la parintii lor. (Christopher Paolini)
  137. Copiii ne indulcesc munca, dar ne fac nenorocul mult mai amar. (Francis Bacon)
  138. Nu este niciodata prea tarziu pentru a avea o copilarie fericita! (Tom Robbins)
  139. Cei mai multi oameni nu se maturizeaza, ci doar cresc. (Leo Rosten)
  140. Copiii nu va vor respecta doar pentru ca sunteti parintii lor. Este nevoie de virtute si de un parinte bun pentru copii sa inteleaga de ce ar trebui sa va respecte. (Dr. Fred Cremone)
  141. Lumea aceasta a amintirilor din copilarie, a vorbelor si a jocurilor pe care le nascoceam, mi se va parea mereu dureros de mai adevarata decat cealalta lume.-Antoine de Saint (Exupery)
  142. -O caracteristica a fiecarui copil normal este ca el adesea nu se poarta ca atare. (Anonim)
  143. Copiii sunt mainile cu ajutorul carora atingem cerurile. (Henry Ward Beecher)
  144. Copiii nu-si amintesc ceea ce incerci sa-i inveti. Ei isi amintesc ceea ce esti. (Jim Henson)
  145. Iubirea copiilor va spori atunci cand ei vor intelege ca severitatea de mai inainte a parintilor a izvorat din afectiunea si din grija acestora de a-i face capabili sa dobandeasca bunavointa lor, si in plus, stima tuturor celorlalti oameni. (John Locke)
  146. De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o tara.-Antoine de Saint (Exupery)
  147. -Adeseori, adultii ii intreaba pe copiii mici ce isi doresc sa fie atunci cand vor fi mari doar pentru a gasi noi idei in viata. (Paula Poundstone)
  148. neclintit. (Gaston Bachelard)
  149. Poti invata multe lucruri de la copii. De exemplu, despre cat de multa rabdare ar trebui sa ai. (Franklin P. Jones)
  150. Cel mai mare dar pe care parintii il pot oferi copiilor lor este sa i lase sa vada cat de mult parintii se iubesc unul pe celalalt. (Marko Petkovic)
  151. Copilaria este o lume aparte; pentru noi o lume ciudata, fantastica, ireala, pentru cei ce fac parte din ea dimpotriva, una reala si plina de armonie. (Eugen Herovanu)
  152. Copiii mei au fost intotdeauna o mare sursa de inspiratie pentru mine si pentru invatatori minunati si m-au tinut foarte aproape de pamant si foarte umili. (Wayne Dyer)
  153. Cu fiecare zi din viata noastra facem depuneri in banca de memorie a copiilor nostri. (Charles R. Swindoll)
  154. Indiferent daca cresc, ei raman totusi copiii nostri, si unul din cele mai importante lucruri pe care le putem darui este dragostea noastra neconditionata.O iubire care nu depinde de nimic decat de faptul ca sunt copiii nostri. (Rosaleen Dickson)
  155. In spatele fiecarui Copil Lumina e un Parinte Soare. (Mirela Retegan)
  156. Nu va faceti griji ca copiii nu va asculta niciodata; sa va faceti griji, pentru ca ei va urmaresc mereu. (Robert Fulghum)
  157. -Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca, iar urmatoarele 12 luni spunandu-le sa stea jos si sa taca. (Phyllis Diller)
  158. -Adevaratul necaz atunci cand incerci sa tratezi cu un copil de 5 ani este ca, in scurt timp, vei ajunge sa vorbesti ca un copil de 5 ani. (Joan Kerr)
  159. Copiii mei sunt motivul pentru care rad, zambesc si vreau sa ma trezesc in fiecare dimineata. (Gena Lee Nolin)
  160. Exista copii jucandu-se pe strada care ar putea sa imi rezolve unele din cele mai complicate probleme ale mele de fizica, intrucat ei poseda o perceptie senzoriala simpla pe care eu am pierdut-o demult. (Robert Oppenheimer)
  161. noi insine daca nu exista ceva ce ar trebui schimbat la noi. (C.G. Jung)
  162. Copiii sunt in primul rand ai mamelor, nu intamplator, barbatilor li s-au atrofiat glandele mamare. (Valeriu Butulescu)
  163. Nu exista 7 minuni in ochii unui copil, ci 7 milioane. (Walt Streightiff)
  164. Copilaria. Singurul paradis pierdut. (Valeriu Butulescu)
  165. Cei mari, precum cei mici, vor lupta din tot sufletul sa-si apere libertatea atunci cand simt ca cineva ii constrange sa si schimbe purtarea, desi ei nu deranjeaza absolut pe nimeni. (Thomas Gordon)
  166. Exista copii jucandu-se pe strada care ar putea sa imi rezolve unele din cele mai complicate probleme ale mele de fizica, intrucat ei poseda o perceptie senzoriala simpla pe care eu am pierdut o de mult. (J. Robert Oppenheimer)
  167. Copiii sunt in primul rand ai mamelor, nu intamplator, barbatilor li s au atrofiat glandele mamare. (Valeriu Butulescu)
  168. Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti. (Nicolae Iorga)
  169. -Copiii au nevoie de dragoste, mai ales atunci cand nu o merita. (Harold Hulbert)
  170. Copilului poti sa-i spui tot, tot; intotdeauna m-a uimit cat de putin cei mari, tatii si chiar mamele, isi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie sa le ascunzi nimic sub pretextul ca sunt inca mici si e prea devreme pentru ei sa stie ceva. Ce idee trista si nefericita! Si ce bine isi dau seama copiii ca parintii lor ii cred prea mici si prea nestiutori, cand ei, in realitate, inteleg totul. Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util. (F. M. Dostoievski)
  171. Persoana este o persoana, indiferent cat de mica este. (Dr. Seuss)
  172. Copilul e un om viu. El nu este catusi de putin un ornament in viata noastra, ci e o viata individuala, complexa si bogata. (Anton S. Makarenko)
  173. Stii tu ce inseamna sa fii copil? Inseamna sa crezi in dragoste, sa crezi in frumusete, sa crezi in credinta. Inseamna sa fii atat de mic incat spiridusii sa ajunga sa ti sopteasca la ureche. (Francis Thompson)
  174. Cu totii avem momente in viata cand trebuie sa ne punem la incercare curajul.A intra cu copiii intr o casa cu un covor alb pe jos este una din acestea. (Emma Bombeck)
  175. Prima idee pe care un copil trebuie sa o dobandeasca este diferenta dintre bine si rau. (Maria Montessori)
  176. Copilaria este suvoiul de apa care izvoraste limpede si curat din adancurile fiintei si la care omenirea alearga fara incetare sa-si potoleasca setea idealurilor sale de dragoste, de bunatate, de frumusete, de perfectiune. (Francesco Orestano)
  177. Cand vezi sufletul curat si nevinovat al unui copil, iti vine parca sa zici ca orice mama e o nascatoare de Dumnezeu. (Francis Bacon)
  178. Puritatea copilariei – orice rau e limpede la izvoare. (Valeriu Butulescu)
  179. Nu sta dupa usa atunci cand copilul plange avand o singura dorinta, cea de a te atinge. Mergi la copilul tau. Du-te la el de milioane de ori. Dovedeste-i ca poate avea incredere in oameni, ca poate avea incredere in mediu, ca traim intr-un univers inofensiv. (Peggy O’Mara)
  180. Miracolul copiilor consta in faptul ca noi nu stim cum se vor schimba sau cine vor deveni.-Eileen Kennedy (Moore)
  181. O mare parte a comportamentului urat inseamna un copil care striga dupa ajutor. (Dr. Shefali Tsabary)
  182. Nimic nu te ajuta mai bine sa ti intelegi crezurile decat atunci cand incerci sa le explici unui copil curios. (Frank A. Clark)
  183. Da i copilului tot ce cere atunci cand vrea el, asa vei face din el un om care aproape sigur nu va respecta legea cand va fi mare. (J. Edgar Hoover)
  184. Stima de sine este o adevarata bagheta magica prin care putem forma viitorul unui copil.Stima de sine a unui copil poate afecta fiecare domeniu din existenta lui, de la prietenii pe care si i alege, si felul cum va invata in scoala, pana la ce fel de slujba isi va alege si ce persoana isi va selecta pentru a se casatori. (Stephanie Martson)
  185. Cand un copil loveste un copil, numim acest lucru agresiune. (Haim G. Ginott)
  186. In ochii copiilor nu exista cele sapte minuni ale lumii, ci cele sapte milioane de minuni. (Walt Streightiff)
  187. Sapte lucruri pe care fiecare copil trebuie sa le auda: Te iubesc, sunt mandra de tine, imi pare rau, te iert, ascult, E responsabilitatea ta, ai ceea ce este nevoie. (Josh Shipp)
  188. Jocul este forma cea mai inalta a cercetarii. (Albert Einstein)
  189. Copilaria e o stare fara varsta, ea tine de innit, este singura felie care topeste intregul univers inconjurator, varsta in care nu spaimele de moarte il macina pe om, ci spaimele de care se inoara si gazele, parte si ele din acest intreg fabulos numit natura. Copilaria este seismograful care anunta cutremurele intime de mai tarziu; in functie de ea, omul se comporta intr un anumit fel cand e matur, si nu altfel. (Petre Salcudeanu)
  190. Cu cat imbatranesc, cu atat simt mai profund ca putinele bucurii ale copilariei sunt cele mai bune pe care ti le poate da viata. (Ellen Glasgow)
  191. -Ramai copil atata timp cat poti sa fii copil. (Stephen Sondheim)
  192. Noi, cei mari, uitam adesea ca am fost copii. Si lucrul acesta ar trebui sa ni l aducem aminte, mai ales cand ne gasim in fata copiilor. (Alexandru Vlahuta)
  193. Maturizarea omului inseamna sa-si recastige seriozitatea pe care a avut o la joaca, atunci cand a fost copil. (Friedrich Nietzsche)
  194. A face curat in casa atunci cand copiii tai sunt inca in crestere este ca si cum ai dezapezi drumul din fata casei in timp ce continua sa ninga. (Phyllis Diller)
  195. Copii sunt imprevizibili.Nu poti sti niciodata cand vor descoperi din nou ca te contrazici. (Franklin P. Jones)
  196. Femeile se aduna pentru a purta palarii fanteziste, a manca specialitati delicate si a uita despre iresponsabilitatea sotilor lor.Barbatii se aduna pentru a vorbi despre sport, a se indopa cu mancare satioasa si a uita cat de pretentioase sunt nevestele lor.Numai copiii se aduna pentru a se amuza cu adevarat. (Mignon McLaughlin)
  197. Copiii sunt mesaje vii pe care le trimitem unor timpuri pe care nu le vom mai apuca. (Neil Postman)
  198. Ti-e teama ca isi petrece primii ani din viata facand nimic. Ce? Sa fii fericit inseamna nimic? E nimic sa te joci si sa alergi cat e ziua de lunga? Niciodata in viata lui nu va mai fi atat de ocupat.-Jean (Jacques Rousseau)
  199. Inainte de a ma casatori aveam sase teorii pentru cresterea copiilor; acum am sase copii si nici o teorie. (John Wilmot)
  200. Exista ceva legat de prietenii din copilarie pe care nu il poti inlocui. (Lisa Whelchel)
  201. Copilaria este primavara tineretii. (Alexandru Gh. Radu)
  202. In cea mai fericita amintire a copilariei noastre, parintii nostri erau si ei fericiti. (Robert Brault)
  203. Un copil poate pune intrebari la care un intelept nu are raspunsuri. (Anonim)
  204. Atunci cand incercam sa ne instruim copiii despre totul din viata, ei ne invata ce este viata. (Angela Schwindt)
  205. Copiii au nevoie de dragoste, mai ales atunci cand nu o merita. (Harold Hulbert)
  206. Adevaratul necaz atunci cand incerci sa tratezi cu un copil de 5 ani este ca, in scurt timp, vei ajunge sa vorbesti ca un copil de 5 ani. (Joan Kerr)
  207. Copiii invata ceea ce traiesc. (Dorothy Law Neite)
  208. A iubi un copil nu inseamna sa ii faci toate capriciile; a-l iubi consta in a scoate tot ce este mai bun in el si a-l invata sa iubeasca dificultatile. (Nadia Boulanger)
  209. Copilarie este o oglinda care reflecteaza in viata de mai tarziu primele imagini. (Samuel Smiles)
  210. Exista copii jucandu-se pe strada care ar putea sa imi rezolve unele din cele mai complicate probleme ale mele de fizica, intrucat ei poseda o perceptie senzoriala simpla pe care eu am pierdut-o de mult. (J. Robert Oppenheimer)
  211. Copilul este ca o oglinda care te ameteste putin. Sau ca o fereastra. Totdeauna copilul te intimideaza ca si cand stie el ce stie. Nu te inseli, pentru ca spiritul lui este puternic, inainte ca tu sa-l pipernicesti. – Antoine de Saint (Exupery)
  212. Sa stii sa te joci este un talent extraordinar. (Ralph Waldo Emerson)
  213. Nu exista niciun alt efort mai radical si cu potential mai mare de a salva lumea decat transformarea modului in care ne crestem copiii. (Marianne Williamson)
  214. Daca iti tratezi copiii de mici precum Dumnezeu, ei vor fi predispusi sa se poarte la maturitate asemeni unor diavoli. (P.D. James)
  215. Copiii merita sa fie iubiti si sa stie ca sunt iubiti. Ei merita sa fie pretuiti si sa stie ca sunt valorosi. (Dave Ramsey)
  216. Nu subestima niciodata talentul copiilor de a intra in necazuri. (Martin Mull)
  217. Copilaria. .. mai intotdeauna ea trezeste in sufletul omului un sentiment de melancolie: lumea tihnei in care viseaza gingas si cu sfiala mugurul omenesc ce abia se deschide la viata. Varsta de aur?? Nu, varsta neputintei si a sensibilitatii aproape bolnave. (Ivan Bunin)
  218. Lacrimile copilului, daca te emotioneaza, sunt o deschidere catre intreaga lume. Pentru ca rasuna asupra ta nu numai aceste lacrimi, ci toate lacrimile. Copilul nu-i decat cel ce te ia de mana si te invata sa le vezi.-Antoine de Saint (Exupery)
  219. In primul rand, suntem copii parintilor nostri, apoi parinti copiilor nostri, apoi parintii parintilor nostri, apoi copii pentru copiii nostri. (Milton Greenblatt)
  220. Pe masura ce cresc, copiii pot uitA ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita felul in care i-ai facut sa se simta. (Kevin Heath)
  221. Cel mai bun lucru pe care poti sa l cheltuiesti pentru copiii tai este timpul tau. (Louise Hart)
  222. De ce simtim atata placere atunci cand tinem mana unui copil intr-a noastra? Atata de mica, de gingasa si de calda, precum o pisicuta ascunzandu se in causul palmei tale. (Marjorie Holmes)
  223. Mi-am petrecut toata copilaria dorindu-mi sa fiu mai mare, iar acum imi petrec viata de adult dorindu mi sa fiu mai tanar. (Ricky Schroder)
  224. Copiii nu sunt singurii care cresc. Si parintii cresc. Tot asa cum noi neprivim copiii, sa vedem ce fac cu vietile lor, tot asa ne privesc si ei pe noi, sa vada ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei sa ajunga pana la stele. Tot ce pot face este ca eu sa ma ntind spre ele. (Joyce Maynard)
  225. Ce greseala este sa crezi ca un copil, pentru ca e mic, poarta in el visuri minuscule! (George Enescu)
  226. Vei fi intotdeuna jucaria preferata a copiilor tai. (Vicky Lansky)
  227. Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina. (Rudolf Steiner)
  228. Copiii nu isi vor aminti de lucrurile materiale pe care le-ai daruit lor, ci de simtamintele pe care le-ai impartasit lor. (Richard L.Evans)
  229. Miracolul copiilor consta in faptul ca noi nu stim cum se vor schimba sau cine vor deveni. – Eileen Kennedy (Moore)
  230. Cea mai sigura cale spre inima unui copil este sa petreci timp cu el. (Kevin Heath)
  231. Pe masura ce copilul creste, relatia devine complexa, mama luand roluri diferite in viata copilului, de multe ori crescand intr-o relatie de adult sanatoasa de respect reciproc. (Sarah Goldberg)
  232. Nu, varsta neputintei si a sensibilitatii aproape bolnave. (Ivan Bunin)
  233. Patrimoniul si idealurile noastre, codul si standardele noastre – lucrurile in care traim si invatam copiii nostri – sunt pastrate sau diminuate prin cat de liber schimbam idei si sentimente. (Walt Disney)
  234. Femeile se aduna pentru a purta palarii fanteziste, a manca specialitati delicate si a uita despre iresponsabilitatea sotilor lor.Barbatii se aduna pentru a vorbi despre sport, a se indopa cu mancare satioasa si a uita cat de pretentioase sunt nevestele lor.Numai copiii se aduna pentru a se amuza cu adevarat. (Mignon McLaughlin)
  235. Copiii ne indulcesc munca, dar ne fac nenorocul mult mai amar. (Francis Bacon)
  236. Atunci cand, in sfarsit, revii la casa parinteasca, descoperi ca, de fapt, nu iti era dor de casa veche, ci de copilaria ta. (Sam Ewing)
  237. Nu va faceti griji ca copiii nu va asculta niciodata; va faceti griji ca va urmaresc mereu. (Robert Fulghum)
  238. Copiii nu isi vor aminti de lucrurile materiale pe care le-ai daruit lor, ci de simtamintele pe care le ai impartasit lor. (Richard L.Evans)
  239. Ai o viata intreaga ca sa tot muncesti, dar copiii nu sunt mici decat o singura data. (Proverb polonez)
  240. Intotdeauna sa-ti saruti copiii noaptea buna chiar daca deja dorm. (Andrew Carnegie)
  241. Fiecare copil este un artist.Problema este ca cum sa ramai artist dupa ce cresti. (Pablo Picasso)
  242. Daca nu ar exista scoli la care copiii sa stea departe de casa in fiecare zi, azilul de nebuni ar fi plin de mame. (Edgar W. Howe)
  243. A filosofa inseamna sa raspunzi cu mijloace supermature la intrebari pe care si le pun copiii. (Lucian Blaga)
  244. Atunci cand o persoana este pedepsita pentru sinceritatea sa, ea incepe sa invete sa minta. (Shannon L. Alder)
  245. Copilaria este lumea miracolului si a magiei: este ca si cum creatia ar rasari trandarie din noapte, totul ind proaspat si uimitor. Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai e uluitoare. Atunci cand lumea iti da senzatia de „deja vu”, cand esti rodat de existenta, devii adult. (Eugen Ionescu)
  246. Exista locuri in inima despre care nici macar nu stii ca exista pana cand nu iubesti un copil. (Anne Lamott)
  247. Imi doresc pentru copiii mei sa aiba toate lucrurile pe care eu nu mi le-am putut permite. Apoi sa ma mut si eu cu ei. (Phyllis Diller)
  248. Copilaria dureaza toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult. Poetii ne vor ajuta sa gasim copilaria vie din noi, aceasta lume permanenta, durabila, de neclintit. (Gaston Bachelard)
  249. Este mai usor sa construiesti un copil puternic decat sa repari un matur stricat. (Frederick Douglass)
  250. Copiii au mai mare nevoie de modele, decat de critici. (Carolyn Coats)
  251. Indiferent daca cresc, ei raman totusi copiii nostri, si unul din cele mai importante lucruri pe care le putem darui este dragostea noastra neconditionata. O iubire care nu depinde de nimic decat de faptul ca sunt copiii nostri. (Rosaleen Dickson)
  252. Copilaria este o lume de miracole si de uimire a creatiei scaldate in lumina, iesind din intuneric, nespus de noua si proaspata si uluitoare. (Ionescu)
  253. Jocurile copiilor sunt jocuri foarte grele.Copiii nu sunt niciodata mai seriosi decat atunci cand se joaca. (Montaigne)
  254. Un copil de 3 ani este o fiinta care se bucura la fel de mult de un leagan in valoare de 56 de dolari ca si de descoperirea unui micut vierme verde. (Bill Vaughan)
  255. Copilaria e taina dezvaluirii viitorului. (Grigore Vieru)
  256. Toti oamenii mari au fost mai intai copii (dar putini dintre ei isi mai aduc aminte). (Antoine de Saint Exupery)
  257. Iubirea copiilor va spori atunci cand ei vor intelege ca severitatea de mai inainte a parintilor a izvorat din afectiunea si din grija acestora de a i face capabili sa dobandeasca bunavointa lor, si in plus, stima tuturor celorlalti oameni. (John Locke)
  258. Mare parte a comportamentului „urat” inseamna un copil care striga dupa ajutor. (Dr. Shefali Tsabary)
  259. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l cheltuiesti pentru copiii tai este timpul tau. (Louise Hart)
  260. Nimic nu te poate face sa iti intelegi mai bine credintele decat sa le explici unui copil plin de curiozitate. (Frank A. Clark)
  261. Niciodata in toata copilaria mea nu m-am simtit ca un copil. M-am simtit mereu ca o persoana, aceeasi persoana care sunt astazi. (Orson Scott Card)
  262. Copiii descopera totul in nimic. Oamenii nu gasesc nimic in toate. (Giacomo Leopardi)
  263. Copiii nu sunt singurii care cresc. Si parintii cresc. Tot asa cum noi neprivim copiii, sa vedem ce fac cu vietile lor, tot asa ne privesc si ei pe noi, sa vada ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei sa ajunga pana la stele. Tot ce pot face este ca eu sa ma-ntind spre ele. (Joyce Maynard)
  264. Invatati le copiilor ca sunt unici. In acest fel, ei nu se vor simti presati sa fie ca toti ceilalti. (Cindy Cashman)
  265. Lumea redevine noua cu fiecare copil care intra in viata noastra. (Robert Brault)
  266. Copilului poti sa-i spui tot, tot; intotdeauna m a uimit cat de putin cei mari, tatii si chiar mamele, isi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie sa le ascunzi nimic sub pretextul ca sunt inca mici si e prea devreme pentru ei sa stie ceva. Ce idee trista si nefericita! Si ce bine isi dau seama copiii ca parintii lor ii cred prea mici si prea nestiutori, cand ei, in realitate, inteleg totul. Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util. (F. M. Dostoievski)
  267. Noi, cei mari, uitam adesea ca am fost copii. Si lucrul acesta ar trebui sa ni-l aducem aminte, mai ales cand ne gasim in fata copiilor. (Alexandru Vlahuta)
  268. Copiii n-au stiut niciodata sa isi asculte parintii, dar au reusit intotdeuna sa ii imite. (James Arthur Baldwin)
  269. In fiecare zi a vietii noastre facem depozite in memoria copiilor nostri. (Charles R. Swindoll.)
  270. Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util. (Feodor Mihailovici Dostoievski)
  271. Daca ne-am putea distruge obisnuintele dintr-o lovitura si am vedea stelele in felul copiilor, nu am mai avea nevoie de o alta lume cereasca. (G.K.Chesterton)
  272. Atunci cand, in sfarsit, revii la casa parinteasca, descoperi ca, de fapt, nu-ti era dor de casa veche, ci de copilaria ta. (Sam Ewing)
  273. Batranii pot face razboi, dar numai copiii vor face istorie. (Ray Meritt)
  274. -Singurul lucru care merita sa fie furat este o sarutare de la copilul tau adormit. (Joe Houldsworth)
  275. Copiii au nevoie mai mult de modele decat de critici. (Carolyn Coats)
  276. Atunci cand esti liber, te poti juca, iar cand te joci, devii liber. (Heidi Kaduson)
  277. Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea (Nicolae Iorga)
  278. Copilaria este lumea miracolului si a magiei : este ca si cum creatia ar rasari trandafirie din noapte, totul fiind proaspat si uimitor. Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai fie uluitoare. Atunci cand lumea iti da senzatia de "deja vu", cand esti rodat de existenta, devii adult. (Eugen Ionescu)
  279. Mi-am petrecut toata copilaria dorindu-mi sa fiu mai mare, iar acum imi petrec viata de adult dorindu-mi sa fiu mai tanar. (Ricky Schroder)
  280. Sufletul se vindeca atunci cand esti in preajma copiilor. (Feodor Dostoievski)
  281. Te ingrijoreaza faptul ca isi petrece anii lui timpurii fara a face nimic ? Cum asa? Este un nimic sa fii fericit ? Sa nu faci altceva toata ziua decat sa sari, sa te joci si fugi cat te tin puterile ? Niciodata in viata nu va fi atat de ocupat. -Jean (Jacques Rousseau)
  282. Faptele copiilor sunt un testament pe care il primesc la maturitate de la parintii lor. (Christopher Paolini)
  283. Ti-e teama ca isi petrece primii ani din viata facand nimic. Ce? Sa fii fericit inseamna nimic? E nimic sa te joci si sa alergi cat e ziua de lunga? Niciodata in viata lui nu va mai fi atat de ocupat. – Jean (Jacques Rousseau)
  284. Copiii nu sunt carti de colorat. Nu trebuie sa-i umpli cu culorile tale preferate. (Khaled Hosseini)
  285. Oricine crede ca arta conversatiei a murit, trebuie sa incerce sa duca un copil la culcare. (Robert Gallagher)
  286. Una dintre cele mai puternice amintiri ale copilariei oamenilor este mirosul casei bunicii. (Adriana Trigiani)
  287. Petrecem primele 12 luni cu copiii nostri pentru a-i invata sa merga si sa vorbeasca, iar urmatoarele 12 luni spunandu le sa stea jos si sa taca. (Phyllis Diller)
  288. -Copilul trebuie sa stie ca este un miracol, de vreme ce de la inceputurile lumii si pana la sfarsitul ei, nu a mai fost si nu va mai fi nici un copil asemeni lui. (Pablo Casals)
  289. In momentele de disperare ma intreb: Cum de poate aduce cineva un copil in lumea asta ?-Raspunsul vine limpede, de la sine: Pentru ca nu exista o alta lume si pentru ca nu este vreo alta cale ca un copil sa isi faca aparitia. (Robert Brault)
  290. Copii sunt imprevizibili.Nu poti sti niciodata cand vor descoperi din nou ca te contrazici. (Franklin P. Jones)
  291. Ce le faci copiilor, aceea vor face ei societatii. (Karl Menninger)
  292. Copilaria e o stare fara varsta, ea tine de infinit, este singura felie care topeste intregul univers inconjurator, varsta in care nu spaimele de moarte il macina pe om, ci spaimele de care se infioara si gazele, parte si ele din acest intreg fabulos numit natura. Copilaria este seismograful care anunta cutremurele intime de mai tarziu; in functie de ea, omul se comporta intr-un anumit fel cand e matur, si nu altfel. (Petre Salcudeanu)
  293. Copilul este ca o oglinda care te ameteste putin. Sau ca o fereastra. Totdeauna copilul te intimideaza ca si cand stie el ce stie. Nu te inseli, pentru ca spiritul lui este puternic, inainte ca tu sa-l pipernicesti.-Antoine de Saint (Exupery)
  294. Copiii reprezinta viitorul, ii incurajeaza, ii sustin si ii indruma. (Catherine Pulsifer)
  295. Copilul isi recunoaste mama dupa suras. (Virgiliu)
  296. Oamenii nu cresc mari niciodata, doar invata cum sa se comporte in public. (Bryan White)
  297. Toti oamenii mari au fost mai intai copii, dar putini dintre ei isi mai aduc aminte. (Antoine de Saint Exupery)
  298. Orice om care a reusit sa supravietuiasca copilariei sale, are suficienta informatie despre viata pentru tot restul zilelor sale. (Flannery O’Connor)
  299. Poti invata multe lucruri de la copii.De exemplu, despre cat de multa rabdare ar trebui sa ai. (Franklin P. Jones)
  300. Este mai usor sa construiesti un copil puternic decat sa repari un matur stricat. (Frederick Douglass)
  301. Copilul daca n-a invatat sa-si iubeasca parintii, fratii, surorile, scoala, patria [...] este foarte greu de presupus ca, atunci cand va creste, va fi capabil sa-si iubeasca cu adevarat femeia pe care si-a ales-o. (A.S. Makarenko)
  302. Una dintre cele mai puternice amintiri ale copilariei este mirosul casei bunicii. (Adriana Trigiani)
  303. Pe masura ce cresc, copiii pot uita ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita felul in care i-ai facut sa se simta. (Kevin Heath)
  304. Atunci cand un copil este pedepsit pentru sinceritatea sa, incepe sa invete sa minta. (Shannon L. Alder)
  305. Fiecare copil este un artist. Problema este ca cum sa ramai artist dupa ce cresti. (Pablo Picasso)
  306. Copiii au nevoie de dragoste mai ales atunci cand nu o merita. (Harold Hulbert)
  307. Totul este ceremonie in gradina salbatica a copilariei. (Pablo Neruda)
  308. Copilaria arata omul, dupa cum dimineata arata ziua (Proverb englez)
  309. Poti invata multe lucruri de la copii.De exemplu, despre cat de multa rabdare ar trebui sa ai. (Franklin P. Jones)
  310. Copiii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
  311. Nu este o scuza daca parintii vostri nu au putut sa va invete despre manierele potrivite. (Claire Stranberg)
  312. Daca un copil traieste intr-un spirit de acceptare si prietenie, el invata sa gaseasca iubirea pretutindeni. (Dorothy Law Neite)
  313. Copiii nu-si amintesc ce incerci sa-i inveti. Ei isi amintesc ceea ce esti. (Jim Henson)
  314. Ne ingrijoram despre ce ar putea deveni in viitor un copil, dar uitam ca el este cineva si acum. (Stacia Tauscher)
  315. Copiii te fac sa iti doresti sa iei viata de la inceput (.Muhammad Ali)
  316. Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
  317. Copilaria este lumea miracolului si a magiei. Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai fie uluitoare. Atunci cind lumea iti da senzatie de deja vu, cind esti rodat de existenta, devii adult. (Eugen Ionescu)
  318. Copilaria… Cadoul pe care ni-l face viata pentru ce vom avea de indurat. (Horatiu Malaele)
  319. Copiii mei sunt motivul pentru care rad, zambesc si vreau sa ma ridic in fiecare dimineata. (Gena Lee Nolin.)
  320. Copiii merita sa fie iubiti si sa stie ca sunt iubiti. Ei merita sa fie pretuite si sa stie ca sunt valoroase. (Dave Ramsey)
  321. Vreau ca copiii mei sa aiba toate lucrurile pe care nu le pot permite. Apoi vreau sa ma mut cu ei. (Phyllis Diller)
  322. Nu exista o revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii. (Nelson Mandela)
  323. Cea mai eficienta educatie pentru un copil consta in joaca lui cu lucruri frumoase. (Platon)
  324. Copiii au nevoie mai mult de modele decat de critica. (Joseph Joubert)
  325. Un copil va face absolut orice, daca i o ceri cand e ora de culcare. (Red Skelton)
  326. Copiii mei au fost intotdeauna o mare sursa de inspiratie pentru mine si pentru invatatori minunati si m au tinut foarte aproape de pamant si foarte umili. (Wayne Dyer)
  327. De unde am luat ideea nebuna ca, pentru a-i determina pe copii sa faca mai bine, mai intai trebuie sa-i facem sa se simta mai rau? Gandeste-te la ultima oara cand ai fost umilit sau nedreptatit. Ti ai dorit sa cooperezi sau sa faci mai bine? (Jane Nelsen)
  328. Copilaria nu este numai copilaria pe care am trait-o intr-adevar dar si totalitatea impresiilor despre ea care s-au format in adolescenta si la maturitate. De aceea, copilaria pare lunga. Probabil fiecare perioada a vietii este multiplicata datorita reflectiilor despre ea in perioada urmatoare. (Cesare Pavese)
  329. Si trece trenul copilariei si nu se opreste decat la vamile cerului. (Ionut Caragea)
  330. Barbatii carora le este teama sa devina tati nu inteleg ca aceasta indatorire nu este ceva rezervat barbatilor perfecti, ci este ceva ce ii perfectioneaza pe barbati. Produsul final al cresterii copilului nu este copilul, ci parintele. (Frank Pittman)
  331. Un copil poate pune intrebari la care un intelept nu are raspunsuri. (Anonim)
  332. Copiii n-au stiut niciodata sa isi asculte parintii, dar au reusit intotdeauna sa ii imite. (James Arthur Baldwin)
  333. Nu este ceea ce faceti pentru copiii vostri, ci ceea ce le-ati invatat sa le faca pentru ei insisi, ceea ce le va face fiinte umane de succes. (Ann Landers)
  334. Cand nu mai esti copil, ai murit de mult. (Constantin Brancusi)
  335. Copilaria este locul unde Dumnezeu poate fi substituit c-un simplu suras. (Costel Zagan)
  336. Lumea aceasta a amintirilor din copilarie, a vorbelor si a jocurilor pe care le nascoceam mi se va parea, mereu, dureros mai adevarata decat cealalta lume. – Antoine de Saint (Exupery)
  337. Viata este o flacara ce se stinge totdeauna, dar recapata scanteie de cate ori se naste un copil. (George Bernard Shaw)
  338. Copilaria este suvoiul de apa care izvoraste limpede si curat din adincurile fiintei si la care omenirea alearga fara incetare sa si potoleasca setea idealurilor sale de dragoste, de bunatate, de frumusete, de perfectiune. (Francesco Orestano)
  339. Cand nu mai suntem copii, inseamna ca am murit demult. (Constantin Brancusi)
  340. In copilarie doresti totul, in tinerete si la maturitate ceva anume, la batranete nimic. (Lev Nicolai Tolstoi)
  341. Un copil poate oricand sa-l invete pe adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
  342. Copilaria e o lume aparte, pentru noi o lume ciudata, fantastica, ireala, pentru cei ce fac parte din ea dimpotriva, una reala si plina de armonie. (Eugen Herovanu)
  343. De ce simtim atata placere atunci cand tinem mana unui copil intr-a noastra ? Atata de mica, de gingasa si de calda, precum o pisicuta ascunzandu-se in causul palmei tale. (Marjorie Holmes)
  344. Sa ne sacrificam astazi astfel incat copiii nostri sa aiba un viitor mai bun.-A. P. (J. Abdul Kalam.)
  345. Nu este ceea ce faceti pentru copiii vostri, ci ceea ce le ati invatat sa le faca pentru ei insisi, ceea ce le va face fiinte umane de succes. (Ann Landers)
  346. Prezenta linistita a adultului va avea o influenta mai puternica asupra copilului decat ar putea avea vreodata tipetele. (Laura Markham)
  347. Copiii : ei danseaza inainte sa afle ca exista muzica pe lumea asta. (William Stafford)
  348. Copilul ajunge pentru parintii sai, dupa educatia care o capata: rasplata sau pedeapsa. (Jean Jacques Rousseau)
  349. Am avut si eu momentele mele de nebunie. Dar este o anumita responsabilitate sa dai exemple pozitive copiilor tai si acest lucru iti influenteaza alegerile in fiecare aspect al vietii. (Andy Garcia)
  350. Cel mai important lucru pe care-l poate face un tata pentru copilul sau este sa-i iubeasca mama. (Theodore Hesburgh)
  351. Cel care le da lectii copiilor, invata mai mult decat ei. (Proverb german)
  352. Jocurile copiilor sunt jocuri foarte grele.Copiii nu sunt niciodata mai seriosi decat atunci cand se joaca. (Montaigne)
  353. Fiecare copil este un artist.Problema este ca cum sa ramai artist dupa ce cresti. (Pablo Picasso)
  354. Copiii au devenit atat de destepti incat nu te mai poti intelege cu ei. (Vasile Ghica)
  355. -Niciodata nu a existat vreun copil atat de frumos precum mama lui, satisfacuta ca acesta a adormit. (Ralph Waldo Emerson)
  356. Copiii: ei danseaza inainte sa afle ca exista muzica pe lumea asta. (William Stafford)
  357. Daca esti parinte, deschide-i copilului usile catre directii necunoscute pe care sa le poata explora. Nu fa sa-i fie frica de necunoscut, acorda-i sustinere. (Osho)
  358. Avem ghinion cu copiii nostri. Cu totii ajung sa se faca mari. (Christopher Morley)
  359. Maturizarea omului inseamna sa-si recastige seriozitatea pe care a avut-o la joaca, atunci cand a fost copil. (Friedrich Nietzsche)
  360. Copiii vad in parinti trecutul, parintii vad in copii viitorul. (A.S. Makarenko)
  361. Toata lumea stie cum sa creasca copiii, cu exceptia persoanelor care ii au. (J. O’Rourke)
  362. Ne ingrijoram despre ce ar putea deveni in viitor un copil, dar uitam ca el este cineva si acum. (Stacia Tauscher)
  363. Secretul geniului este transferul spiritului copilariei in maturitate. (Thomas Henry Huxley)
  364. Copilaria. O imensa nevoie de mirare. (Victor Hugo)
  365. Copiii au nevoie mai mult de modele decat de critica. (Joseph Joubert)
  366. Daca iti doresti copii care sa traiasca pe picioarele lor, aseaza o responsabilitate pe umerii lor. (Abigail Van Buren)
  367. A iubi un copil nu inseamna sa ii faci toate capriciile; a-l iubi consta in a scoate tot ce este mai bun in el si a l invata sa iubeasca dificultatile. (Nadia Boulanger)
  368. Copilaria e cadoul pe care ni-l da viata. (Horatiu Malaele)
  369. Sufletul se vindeca atunci cand esti in preajma copiilor.’ (Feodor Dostoievski)
  370. Copiii nu sunt singurii care cresc. Si parintii cresc. Tot asa cum noi neprivim copiii, sa vedem ce fac cu vietile lor, tot asa ne privesc si ei pe noi, sa vada ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei sa ajunga pana la stele. Tot ce pot face este ca eu sa ma intind spre ele. (Joyce Maynard)
  371. -Nu exista 7 minuni in ochii unui copil, ci 7 milioane. (Walt Streightiff)
  372. Un copil de 3 ani este o fiinta care se bucura la fel de mult de un leagan in valoare de 56 de dolari ca si de descoperirea unui micut vierme verde. (Bill Vaughan)
  373. O mare parte a comportamentului urat-inseamna un copil care striga dupa ajutor. (Dr. Shefali Tsabary)
  374. Copilaria este suvoiul de apa care izvoraste limpede si curat din adancurile intei si la care omenirea alearga fara incetare sa si potoleasca setea idealurilor sale de dragoste, de bunatate, de frumusete, de perfectiune. (Francesco Orestano)
  375. Copiii descopera totul in nimic; oamenii nu gasesc nimic in toate. (Giacomo Leopardi)
  376. Toti copiii sunt artisti. Problema este cum sa ramai un artist dupa ce creste. (Pablo Picasso)
  377. Copilaria nu este numai copilaria pe care am trait-o intr-adevar, dar si totalitatea impresiilor despre ea care s au format in adolescenta si la maturitate. De aceea, copilaria pare lunga. Probabil fiecare perioada a vietii este multiplicata datorita reflectiilor despre ea in perioada urmatoare. (Cesare Pavese)
  378. Copiii te fac sa iti doresti sa iei viata de la inceput. (Muhammad Ali)
  379. Copilaria nu este de la nastere pana la o anumita varsta, iar la o anumita varsta copilul a crescut si ia toate lucrurile copilaresti si le pune la o parte. Copilaria este regatul unde nu moare nimeni. (Stephanie Meyer)
  380. Copiii sunt cheile paradisului. (Eric Hoffer)
  381. Cu totii avem momente in viata cand trebuie sa ne punem la incercare curajul.A intra cu copiii intr-o casa cu un covor alb pe jos este una din acestea. (Emma Bombeck)
  382. Patrimoniul si idealurile noastre, codul si standardele noastre–lucrurile in care traim si invatam copiii nostri–sunt pastrate sau diminuate prin cat de liber schimbam idei si sentimente. (Walt Disney)
  383. Intotdeauna sa ti saruti copiii noaptea buna chiar daca deja dorm. (Andrew Carnegie)
  384. O persoana este o persoana, indiferent cat de mica este. (Dr. Seuss)
  385. Feciorii cei buni adauga si cresc numele parintilor lor si-l fac fara de moarte; iar feciorii cei rai ocarasc si sting numele parintilor buni. (Miron Costin)
  386. Copilaria este o boala de care scapi pe masura ce cresti. (William Golding)
  387. Batranii pot face razboi, dar numai copiii vor face istorie. (Ray Meritt)
  388. Cautarea adevarului si frumusetii este o activitate in care ni se permite sa ramanem copii toata viata noastra. (Albert Einstein)
  389. Copilul este ca o oglinda care te ameteste putin. Sau ca o fereastra. Totdeauna copilul te intimideaza ca si cand stie el ce stie. Nu te inseli, pentru ca spiritul lui este puternic, inainte ca tu sa i-l pipernicesti.-Antoine de Saint (Exupery)
  390. Vei fi intotdeuna jucaria preferata a copiilor tai. (Vicky Lansky)
  391. In cazuri extreme, gasim parinti care au nevoie ca odraslele lor sa triumfe, pentru ca in acest fel simt si ei ca au succes. (Alfie Kohn)
  392. Copiii incep prin a-si iubi parintii; pe masura ce cresc incep sa ii judece; uneori, ii iarta. (Oscar Wilde)
  393. Singurul lucru care merita sa fie furat este o sarutare de la copilul tau adormit. (Joe Houldsworth)
  394. Te ingrijoreaza faptul ca isi petrece anii lui timpurii fara a face nimic? Cum asa? Este un nimic sa fii fericit? Sa nu faci altceva toata ziua decat sa sari, sa te joci si fugi cat te tin puterile? Niciodata in viata nu va fi atat de ocupat.-Jean (Jacques Rousseau)
  395. Ceea ce copilul nu primeste, foarte rar se intampla ca mai pe urma sa poata darui. (P.D. James)
  396. Copiii descopera totul in nimic; oamenii nu gasesc nimic in toate. (Giacomo Leopardi)
  397. Un copil poate oricand sa-l invete pe adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste. (Paulo Coelho)
  398. Exista copii jucandu-se pe strada care ar putea sa imi rezolve unele din cele mai complicate probleme ale mele de fizica, intrucat ei poseda o perceptie senzoriala simpla pe care eu am pierdut-o de mult. (J. Robert Oppenheimer)
  399. Te ingrijoreaza faptul ca isi petrece anii lui timpurii fara a face nimic? Cum asa? Este un nimic sa fii fericit? Sa nu faci altceva toata ziua decat sa sari, sa te joci si fugi cat te tin puterile? Niciodata in viata nu va fi atat de ocupat. Jean (Jacques Rousseau)
  400. Cautarea adevarului si frumusetii este o activitate in care ni se permite sa ramanem copii toata viata noastra. (Albert Einstein)
  401. Da-i copilului tot ce cere atunci cand vrea el, asa vei face din el un om care aproape sigur nu va respecta legea cand va fi mare. (J. Edgar Hoover)




677 Citate despre fericire care sa te inspire zi de zi Te-ar putea interesa si: 677 Citate despre fericire care sa te inspire zi de zi 748 Cele Mai Frumoase Citate Despre Prietenie Te-ar putea interesa si: 748 Cele Mai Frumoase Citate Despre Prietenie 321 Citate Triste - O Colectie Deosebita Cu Rol Motivational Te-ar putea interesa si: 321 Citate Triste - O Colectie Deosebita Cu Rol Motivational 999 Citate celebre despre viata - Citate scurte si pline de adevar Te-ar putea interesa si: 999 Citate celebre despre viata - Citate scurte si pline de adevar 373 Citate Motivationale Celebre Te-ar putea interesa si: 373 Citate Motivationale Celebre 1580 Citate in engleza care iti vor da un vibe pozitiv Te-ar putea interesa si: 1580 Citate in engleza care iti vor da un vibe pozitiv 553 Citate de dragoste din care ai ce invata Te-ar putea interesa si: 553 Citate de dragoste din care ai ce invata 377 Cele mai frumoase citate despre educatie (2024) Te-ar putea interesa si: 377 Cele mai frumoase citate despre educatie (2024) 700 Citate despre iubire - cele mai frumoase cugetari despre iubire Te-ar putea interesa si: 700 Citate despre iubire - cele mai frumoase cugetari despre iubire 140 de versete biblice si citate biblice despre viata Te-ar putea interesa si: 140 de versete biblice si citate biblice despre viata

Citate celebre despre copii si copilarie

Copilaria este o perioada care ne marcheaza pentru tot restul vietii. In aceasta etapa invatam sa ne raportam, sa ne exprimam si sa percepem lumea. In copilarie, copiii incep sa-si modeleze personalitatea si anumite experiente apar atat in ​​nucleul familiei, cat si in alte contexte importante.

Daca doriti sa va redescoperiti copilaria, acordati atentie urmatoarelor citate frumoase despre copii pe care le-am ales.

Cele mai frumoase cugetari despre copii

Aceste cugetari frumoase despre copii ne amintesc cat de nevinovati si minunati sunt cei mici si, prin urmare, speram ca, cu aceasta lista de citate si cugetari celebre despre copii, veti gasi motivatie si inspiratie pentru a-i aprecia mai mult. Fie ca sunt citate scurte despre copii sau maxime celebre despre copii, in colectia noastra veti gasi cele mai frumoase fraze.

Poze si imagini cu citate despre copii

citate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copiicitate despre copii citate despre copiicitate despre copii


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la 401 Citate despre copii - Cele mai frumoase maxime si cugetari

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×