Top 10 cele mai vandute carti de-a lungul timpului

Top 10 cele mai vandute carti de-a lungul timpului

Cartile au innobilat milioane de suflete de-a lungul timpului. O carte nu trebuie sa ramana niciodata prafuita in biblioteca, ci trebuie tratata cu respect, la fel cum ne comportam cu cei mai buni prieteni.

In randurile urmatoare vei descoperi care sunt cartile care sunt asezate pe rafturile bibliotecilor din intreaga lume.

Cele mai vandute carti din toata lumea

Stapanul inelelor - J.R.R. Tolkien

O poveste fantastica, plina de subintelesuri si o adevarata lectie de viata ar putea fi succint prezentarea trilogiei Stapanul inelelor. In esenta, actiunea prezentata ofera numeroase lectii de viata despre curaj si onoare. Cartea a fost vanduta in 150 de milioane de editii, fiind la mare cautare mai ales dupa minunata ecranizare regizata de Peter Jackson.

Poveste despre doua orase - Charles Dickens

Este cea mai cutremuratoare si mai apreciata poveste scrisa de Charls Dickens, Poveste despre doua orase fiind romanul care a fost vandut in 200 de milioane de exemplare la nivel mondial. Actiunea se petrece in timpul Revolutiei franceze si prezinta aspectele realiste ale acelei perioade negre din istorie.
Hobitul - J.R.R. Tolkien

Ecranizat dupa Stapanul inelelor, in cartea Hobitul este de fapt prezentata viata lui Bilbo Baggins si aventurile prin care trece. Cartea a inregistrat 100 de milioane de vanzari in 2008 si este apreciata de adolescentii si copii din intreaga lume.

De la idee la bani - Napoleon Hill

Dorinta de imbogatire si principiile oamenilor ce au o inclinatie aparte pentru bani este povestea ce a fost vanduta in 70 de milioane de exemplare din 1937 si pana in prezent, ocupand un loc special in topul celor mai vandute carti din toate timpurile.

De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

De veghe in lanul de secara a lui J.D. Salinger este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai apreciate romane ale tuturor timpurilor. Cartea publicata in 1951 a fost vanduta la scara mondiala in 65 de milioane de editii. Minunata poveste a unui adolscent de 17 ani a facut inconjorul lumii si astazi face parte din lista de lecturi obligatorii in majoritatea sistemelor de invatamant.

Top 10: Cele mai interesante carti pe care orice copil trebuie sa le citeasca pana la 10 ani Te-ar putea interesa si: Top 10: Cele mai interesante carti pe care orice copil trebuie sa le citeasca pana la 10 ani

Codul lui Da Vinci - Dan Brown

Cartea Codul lui Da Vinci scrisa de Dan Brown a impresionat milioane de cititori, pasionati de puzzle-uri. Drept dovada, aceasta este una dintre cele mai vandute carti la nivel global, inregistrand 80 de milioane de exemplare comercializate.

 -


Ea - H. Rider Haggard

Inregistrand 83 de milioane de vanzari de-a lungul timpului, Ea, scrisa de H. Rider Haggard se dovedeste a fi una dintre cele mai apreciate carti din 1887 si pana in prezent. Ceea ce i-a adus succesul a fost publicarea sa sub forma unui serial captivant despre o regina misterioasa, care impunea respect la fiecare pas.

Leul, vrajitoarea si garderoba - C.S. Lewis

Cartea "Leul, vrajitoarea si garderoba", scrisa de C.S. Lewis face parte din seria romanelor "Cronicile din Narnia" si a inregistrat vanzari de 85 de milioane de exemplare in toata lumea. Povestea este prima parte din intreaga serie de romane si prezinta lumea mistica a Narniei, un taram imaginar locuit de o multime de personaje fantastice.

Zece negri mititei - Agatha Christie

Printre primele locuri ale celor mai vandute romane se afla cartea politista scrisa de Agatha Christie, " Zece negri mititei". Aceasta a fost vanduta in 100 de milioane de exemplare si se situaeaza in topul celor mai apreciate povesti politiste scrise vreodata.

Alchimistul - Paulo Coelho

Cea mai cunoscuta a lui Paulo Coelho a devenit celebra la scurt timp dupa publicare, acesta fiind tradusa in 67 de limbi. Din 1988 si pana in prezent, Alchimistul de Paulo Coehlo a inregistrat un numar de vanzari de peste 65 de milioane de exemplare.

Alchimistul | Paulo Coelho Carte Fictiune

Alchimistul | Paulo Coelho

Lectura este perceputa diferit: uneori este un mod de relaxare, ale dati este ca o lectie predata la scoala, dar in totdeauna, povestile vor ramane in amintirea noastra ca niste faruri ce ne aduc in siguranta la mal. 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 cele mai vandute carti de-a lungul timpului

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×