Cele mai scumpe 9 carti ale tuturor timpurilor

Cele mai scumpe 9 carti ale tuturor timpurilor

Traim intr-o perioada in care multi oameni considera ca editiile fizice ale cartilor sunt depasite si pur si simplu inutile. Din fericire, exista  destui oameni, din intreaga lume, care sunt convinsi de contrariu si care sunt dispusi sa investeasca o multime de bani in carti originale, de colectie. Unele dintre ele au o valoare istorica enorma, altele sunt pur si simplu opere de arta.

Iata o lista cu cele mai scumpe 9 carti vandute vreodata!

 

Codex Leicester de Leonardo da Vinci - 29 milioane $

Acesta carte, de 72 de pagini este poate cea mai faimoasa din revistele stiintifice ale lui Da Vinci. Contine muzici si teorii scrise de mana pe o mare varietate de subiecte, cum ar fi miscarea apei sau de ce luna straluceste. In 1717, manuscrisul a fost achizitionat pentru prima data de Thomas Coke, care ulterior a devenit contele lui Leicester, de unde si numele manuscrisului. In 1980, manuscrisul a intrat in mainile colectionarului de arta Armand Hammer. In 1994, insa, jurnalul a fost achizitionat de nimeni altul decat Bill Gates insusi, care a platit 29 de milioane de dolari pentru aceasta, facand din acest manuscris cea mai scumpa carte vanduta vreodata.

Magna Carta (exemplarul original) - 20,1 milioane $

„Magna Carta”, cunoscuta si sub numele de „Magna Carta Libertatum”, este o carte redactata de Arhiepiscopul de Canterbury si publicata de regele Ioan al Angliei, pentru a face pace intre el si un grup de baroni rebeli. In 2007, o copie originala a lucrarii Magna Carta, a fost achizitionata la licitatie pentru 20,1 milioane de dolari. Se spune ca cel care a cumparat cartea, este David Rubenstein.
First Folio de William Shakespeare - 5,6 milioane $

Comediile, istoriile si tragediile lui William Shakespeare  sau pur si simplu „First folio” este o colectie de piese ale lui Shakespeare si a fost tiparita in 1623, la numai sapte ani de la moartea sa. Din 750 de exemplare originale raman astazi in jur de 228. Considerata cea mai rezistenta lucrare din literatura engleza,  exemplarul original este una dintre cele mai cautate carti de colectionarii pasionati de literatura, de pe Glob. Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, a cheltuit 5,6 milioane de dolari pe una dintre aceste editii, in 2001.

 

A Christmas Carol / Poveste de Craciun de Charles Dickens - 500.000$

„Poveste de Craciun”, scrisa de Charles Dickens, a fost publicata in decembrie 1843, intr-o perioada in care traditiile de Craciun sufereau un declin considerabil. Intr-adevar, povestea lui Dickens a fost vazuta ca un apel catre umanitate, intr-o perioada de cotitura din istorie.

5 mari avantaje ale lecturii pentru creierul tau Te-ar putea interesa si: 5 mari avantaje ale lecturii pentru creierul tau

A Christmas Carol | Charles Dickens Carte straina Pentru copii, adolescenti

A Christmas Carol | Charles Dickens

The federalist / Federalistul de Alexander Hamilton, James Madison si John Jay - 450.000$

Cartea „Federalistul”, este o expunere iscusita a principiilor republicanismului constitutional - o expunere nu intamplatoare sau fantezista, ci controlata prin referire constanta la capacitatile si limitarile individului politic.

Dubliners / Oameni din Dublin de James Joyce - 420.000$

Aceasta opera de arta reflecta viata din Irlanda la sfarsitul secolului trecut si, prin respingerea eufemismului, dezvaluie irlandezilor realitatile lor neromantice. Fiecare dintre cele 15 povesti ofera imagini asupra vietii populatiei din Dublin, reprezentare a activitatilor obisnuite ce contureaza portretul intregii natiuni.

Anatomia - Mondino dei Luzzi - 375.000 $

„Anatomia” a fost scrisa de Mondino dei Luzzi, la Bologna in jurul anului 1316. Aceasta carte este mostenirea intelectuala lasata umanitatii, a unuia dintre parintii anatomiei umane si reprezinta probabil o colectie de lectii date de autor la Studium din Bologna. „Anatomia” lui Mondino reinnoieste modul de intelegere si predare a anatomiei, prin observarea si disecarea cadavrelor.

Das Kapital / Capitalul de  Karl Marx - 316.000 $

„Das Kapital” , opera  lui Karl Marx, este cartea care, mai presus de toate, a revolutionat societatea in secolul XX. Datorita acestei lucrari s-au format noi sisteme economice si politice care au dominat la un moment dat jumatate de planeta si timp de aproape un secol au tinut lumea in pragul razboiului. Chiar si astazi, peste un miliard de cetateni chinezi traiesc sub un regim care proclama fidelitatea fata de ideologia marxista.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai scumpe 9 carti ale tuturor timpurilor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×