Cele mai interesante 5 carti scrise de Osho

Cele mai interesante 5 carti scrise de Osho

Osho sau Bhagwan Shree Rajneesh s-a nascut in 1931 in India Centrala. El a fost carismatic si talentat orator, care a devenit liderul unei noi miscari spirituale la nivel mondial. Se sustine ca la 21 de ani a atins iluminarea sau Samadhi. La vremea respectiva, el a studiat filozofia la Universitatea Saugar. Dupa ce a primit o diploma de masterat, a predat filozofie la Universitatea din Jabalpur timp de noua ani.

Pe langa predarea filozofiei, el a inceput sa atraga discipoli pentru a urma propriile teorii filozofice si religioase. In 1966 a decis sa paraseasca postul de profesor si sa acorde o atentie deplina rolului sau de Maestru spiritual. In 1974 s-a mutat cu discipolii sai in Pune, India. Aici a construit un spatiu dedicat spiritualitatii,  intr-un cadru confortabil ce se extindea pe aproximativ 2 hectare. In 1980, el a fost atacat de un fundamentalist hindus care nu era de acord cu pozitia neconventionala a lui Osho cu privire la religie si spiritualitate. Se spune ca, din cauza incompetentei politiei, atacatorul nu a fost niciodata condamnat.

Iata care sunt cele mai interesante 5 carti scrise de Osho dupa ce a ajuns in punctul culminant al spiritualitatii.

 

Emotiile. Cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama

Emotiile puternice pe care nu stim sa le gestionam  in mod eficient stau la baza celor mai multe  dificultati pe care le intampinam zi de zi. Gelozia, frica, ura pot afecta relatiile noastre cu cei dragi si modul in care ne practicam activitatile. In cartea  Emotiile. Cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama”, Osho explica in amanunt de unde vin aceste emotii, ce inseamna si cum se pot depasi aceste stari de moment, care de multe ori ne schimba in totalitate starea de bine, ducand astfel chiar si la boli fizice.
In cautarea miraculosului

Indrumand cititorul prin cele sapte corpuri si chakre corespunzatoare  acestora, Osho vorbeste despre fenomene psihice, vise, telepatie, hipnoza, terapie prin culori si meditatie. In carte sunt prezentate procesele prin care trece corpul uman intr-o evolutie spirituala, ce se bazeaza pe meditatie si care sunt transformarile energetice pe care le putem observa.

99 autori celebri - Cele mai interesante carti pe care trebuie sa le citesti intr-o viata Te-ar putea interesa si: 99 autori celebri - Cele mai interesante carti pe care trebuie sa le citesti intr-o viata

De la sex la supraconstiinta

Cu o sinceritate completa, Osho, un lider al unui cult religios si spiritual prezinta in cartea De la sex la supraconstiinta, trei etape ale sexului. Conform lui Osho, sexul este impartit in trei etape: fizic, psihologic si spiritual.  Liderul spiritualitatii explica modul in care energia primara, fizica, poate fi transformata intr-un apogeu al spiritualitatii.

 

Cartea despre femei

Cartea Femeii descrie ce inseamna sa fii femeie si explica modul de gandire a acestora. Ce gandesc femeile este o intrebare universala, a tuturor oamenilor. Subiectele abordate in cartea despre femei  includ sexualitatea, dragostea, munca si politica. Spiritualitatea lui Osho reuseste sa determine toate ascunzisurile din mintea unei femei.

Cartea despre barbati

Cum iti gasesti sinele original? Osho percepe barbatul ca fiind din ce in ce mai instrainat de sinele sau interior, pierzandu-si treptat inocenta si creativitatea naturala in cautarea  puterii si succesului lumesc. Pentru a parea puternic, barbatul obisnuit isi reprima calitatile innascute de iubire si compasiune. Pentru Osho, barbatul ideal este Zorba, Buddha - un amestec perfect de materie si suflet. Aceasta colectie perfecta de discursuri trece cititorul prin diferitele etape ale evolutiei barbatului: de la Adam la Sclav, Fiu, Homosexual, Preot si Politician, pana cand atinge apogeul constiintei  ca Rebelul sau Zorba.

Daca un om ar putea ajunge la o constiinta in care nu exista „trecut, nici viitor, nici atasament, nici minte, nici ego, nici sine”, atunci el va atinge iluminarea. Spre deosebire de multi guru indieni, Osho a invatat ca sexul nu a fost un obstacol in calea progresului spiritual. Cartile de mai sus ilustreaza un alt mod de a percepe viata in fiecare zi, asa ca merita sa fie citite cel putin o data in viata.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai interesante 5 carti scrise de Osho

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×