Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene

Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene

Copiii mici sunt energici, curiosi, ocupati si intens captivati de lumea din jurul lor. Cartile ii ajuta pe copii sa inteleaga ceea ce vad , aud, gandesc si simt. Cu toate acestea, exista un decalaj mare intre un copil de un an, care tocmai a inceput sa vorbeasca in propozitii scurte si unul de trei ani care poate recita alfabetul, eventual inapoi.

Iata o lista cu cele mai frumoase carti pe care sa le rasfoiesti impreuna cu cei mici, inainte de somn.

 

Hoinari prin anotimpuri -  SUSSANE BERNER

Ilustratii mari si pline de culoare  au pregatit scena pentru o aparitie incantatoare de personaje, care se aventureaza  zi de zi intr-un mic oras.

Hoinari prin anotimpuri - Toamna - Rotraut Susanne Berner

Hoinari prin anotimpuri - Toamna - Rotraut Susanne Berner

Gasesti "Hoinari prin anotimpuri - Toamna - Rotraut Susanne Berner" pe:

Descopera spatiul - KATIE DAYNES

Copiii care incep sa observe doar luminile care sclipesc deasupra capului noaptea, isi vor pune mereu intrebari despre acest fenomen. In aceasta minunata carte, sunt oferite raspunsuri, special create pentru pitici, cu multe ilustratii intuitive.

Descopera spatiul | Katie Daynes, Peter Allen

Gasesti "Descopera spatiul | Katie Daynes, Peter Allen" pe:
 

De unul singur - MERCER MAYER

Micul Critter al lui Mayer's a devenit unul dintre cele mai indragite personaje populare din lumea cartilor pentru copii. Cei mici se transpun cu usurinta in numeroasele aventuri ale lui Critter. Aceasta poveste speciala se refera la copiii care doresc sa faca totul fara ajutorul parintilor. De la imbracarea hainelor si pana la legarea sireturilor de la pantofi, Critter este hotarat sa faca totul singur.
Cinci minute de ragaz - JILL MURPHY

Doamna Large, personajul creat de Jill Murphy, isi doreste sa aiba parte de cel putin cinci minute de liniste, oferite de copiii ei energeci, dar haosul si galagia o urmaresc peste tot.

Cinci minute de ragaz | Jill Murphy Carte Pentru copii, adolescenti

Cinci minute de ragaz | Jill Murphy

Cat de sus este cerul? - ANNA MILBOURNE

O carte povestita in imagini care introduce conceptele de dimensiune a spatiului.  Pipkin, pinguinul nerabdator vrea sa stie cat de inalt este cerul si astfel, cu un prietenos albatros, el zboara pe langa un balon cu aer cald, o racheta spatiala si pe langa luna - dar cerul este inca mult prea sus pentru a ajunge in varf.

Cat de sus este cerul ? | Anna Milbourne, Serena Riglietti

Gasesti "Cat de sus este cerul ? | Anna Milbourne, Serena Riglietti" pe:

Lucrurile minunate pe care le vei face - EMILY WINFIELD MARTIN

Aceasta carte este o oda a numeroase posibilitati stralucitoare rezervate  tuturor  copiilor si o amintire ca parintii lor ii vor iubi intotdeauna. Un text simplu, ritmic si ilustratii superbe cu picturi in ulei. „Lucrurile minunate pe care le vei face” este o carte ce aduce in vedere faptul ca cei mici sunt demni de iubire, iar calitatile lor interioare este ceea ce conteaza cel mai mult.

Cele mai bune carti scrise de Stephen King Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti scrise de Stephen King

Omida mancacioasa - ERIC CARLE

Fiecare familie are nevoie de o editie a povestii lui Eric Carle , iar trei ani este varsta perfecta pentru ca cel mic sa aprecieze pe deplin orele de masa. Povestea este despre o omida careia ii era mereu foame. Prin aceasta scurta poveste, cei mici vor fi inclinati sa fie mai ascultatori cand vine vorba despre mancare.

Omida mancacioasa | Eric Carle Carte Pentru copii, adolescenti

Omida mancacioasa | Eric Carle

Cu totii au vazut o pisica - BRENDAN WENZEL

In aceasta carte, Brendan Wenzel prezinta o lectura ce impulsioneaza dorinta de a observa diverse lucruri si curioazitati, toate vazute din perspectiva unei pisici.  

Cu totii au vazut o pisica | Brendan Wenzel

Gasesti "Cu totii au vazut o pisica | Brendan Wenzel" pe:

Paianjenul cel harnic - ERIC CARLE

Intr-o dimineata, un mic paianjen isi invarte panza pe post de gard. Una cate una, animalele fermei din apropiere incearca sa il distraga de la treaba , dar paianjenul ocupat isi continua cu sarguinta munca. Cand a terminat, paianjenul este capabil sa le arate tuturor faptul ca munca depusa, nu numai ca este destul de frumoasa, ci este, de asemenea, destul de utila.

Paianjenul cel harnic | Eric Carle Carte Pentru copii, adolescenti

Paianjenul cel harnic | Eric Carle

Lama, lama dor de mama - ANNA DEWDNEY

Anna Dewdney prezinta povestea unui animalut micut numit lama, care nu doreste sa adoarma seara, din teama ca ramane singur.

Lama Lama dor de mama | Anna Dewdney

Gasesti "Lama Lama dor de mama | Anna Dewdney" pe:

Lupul cel Mare si Lupul cel Mic - NADINE BRUN-COSME

O poveste despre cum se schimba viata atunci cand cineva intelege semnificatia prieteniei si a altruismului.

Lupul cel Mare traieste singur sub un copac din varful unui deal. El este singur, dar fericit. Intr-o zi vede un alt lup apropiindu-se, un lup mic. Vor deveni cei doi lupi prieteni?

Lupul cel Mare si Lupul cel Mic | Nadine Brun-Cosme

Gasesti "Lupul cel Mare si Lupul cel Mic | Nadine Brun-Cosme" pe:

 

Copiilor le plac jocurile de cuvinte si imaginile indraznete si, avand in vedere ca se plictisesc usor, orice carte amuzanta si care le hraneste curiozitatea despre lumea inconjuratoare, va deveni povestea favorita de dinainte de somn.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×