Cele mai citite carti ale anului 2019, in Romania

Cele mai citite carti ale anului 2019, in Romania

O carte poate insemna multe lucruri, de la un prietent rece, dar loial si pana la un cadou oferit persoanelor dragi. Fiecare pagina poate schimba modul de a percepe lumea exterioara si in acelasi timp poate fi un excelent mijloc pentru calatorii.

In cele ce urmeaza vor fi prezentate scurte decrieri ale celor mai citite carti din anul 2019, conform marilor librarii din Romania.

 

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari
Sapiens, istoria omenirii scrisa de Yuval Noah Harari este unul dintre best sellere-le cele mai citite si apreciate, ce si-a mentinut pozitia de acum doi ani. In Romania, editura Polirom a prezentat versiunea tradusa a cartii. Este impresionant cum autorul reuseste sa descrie istoria intregii omeniri pe intelesul tuturor. Religie, biologie, politica, sociologie, istorie sunt doar cateva dintre temele abordate. Este o carte complexa, dar Harari reuseste sa transforme detaliile astfel incat, randurile scrise sa fie accesibile publicului larg.

Gasesti "Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari" pe: 

Orașul fetelor

Un roman delicios despre glamour, sex și aventură, despre o tânără care descoperă că pentru a ...
Elizabeth Gilbert este o autoare ce si-a castigat reputatia cu romanul „ Mananca, roaga-te, iubeste”. Povestea ei de viata nu este atat de optimista, asa cum sunt prezentate evenimentele conturate de jocurile de cuvinte scrise. Dupa ce a fost exmatriculata de la liceul Vassar, parintii o trimit in Manhatann sa locuiasca alaturi de o matusa ce detine un teatru de renume, Lily Playhouse. Pe cat parea de gri viata autoarei, acolo se pare ca a fost starnita pasiunea pentru scris. Persoanele inedite cu care a facut cunostinta si povestile neconventionale cu care se confrunta zi de zi au dat nastere unei artiste ce astazi se bucura de succes pe toate planurile. „ Orasul fetelor” prezinta o poveste de dragoste inedita, o fictiune impresionanta ce se desfasoara in umbra teatrului newyorkez ai anilor `40. Povestea scrisa in celebrul roman al anului 2019 este perspectiva autoarei asupra evenimentelor trecute din viata personala. Este un amestec de sentimente ce poarta cititorii intre fericire si regrete, totul fiind analizat prin prisma unei gandiri mature.

Gasesti "Orașul fetelor" pe:
Top 10: Cele mai interesante si mai controversate carti din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Top 10: Cele mai interesante si mai controversate carti din toate timpurile

Evadare de la Auschwitz | Joel C. Rosenberg


Lagarul de la Auschwitz nu a fost poate niciodata prezentat mai infricosator. Firul narativ ii aduce in prim -plan pe Jacob si un pastor francez, prinsi in dorinta de evadare. Cei doi trebuie sa evadeze si sa anunte gruparea Aliata, pana ca fascismul sa incatuseze intreg teritoriul european.

Gasesti "Evadare de la Auschwitz | Joel C. Rosenberg" pe:

 

Conversatii cu Regele Mihai - Stelian Tanase

Conversatii cu Regele Mihai - Stelian Tanase
Cartea prezinta in esenta viata ultimului rege al Romaniei. Regele Mihai da dovada de o impresionanta tarie de caracter, fiind un model pentru generatiile urmatoare. Stelian Tanase prezinta in detaliu toate nuantele vietii atunci cand scrie despre viata regelui. Regele Mihai este un om, care in ciuda evenimentelor istorice, a experimentat singuratate, dar si saracia si bogatia. Este dovada ca un rege se naste si nu este ales. De-a lungul vietii, regretatul rege Mihai nu isi schimba principiile de viata, fiind modest pana la ultima suflare. Autorul Stelian Tanase este cel care a realizat numeroase interviuri suveranului, in Palatul Elisabeta. Cartea este prin urmare o copie fidele ale tuturor interviurilor realizate in 2005.

Gasesti "Conversatii cu Regele Mihai - Stelian Tanase" pe:

Fiecare dintre scriitorii de mai sus au cunoscut celebritatea in urma muncii depuse. Dincolo de randurile scrise, se afla povesti adevarate de viata, presarate cu dezamagiri, reprosuri, piedici. Ceea ce transmit cartile prezentate mai sus reprezinta o lectie morala universala si anume aceea ca fiecare provocare este o lectie pe care viata ne-o preda fiecaruia dintre noi in mod diferit.

 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai citite carti ale anului 2019, in Romania

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: