Cele mai bune romane de dragoste din istorie

Cele mai bune romane de dragoste din istorie

Cu totii avem nevoie de putina dragoste si de putina sensibilitate in vietile noastre, iar o modalitate de a le avea este sa le cautam intre paginile unor romane exceptionale care au facut istorie.

Nu este sentiment mai placut decat acela de a te cufunda intr-o carte buna de dragoste, la caldura, cu un pahar de vin sau cu o ciocolata calda langa. Mai ales acum ca se apropie perioada friguroasa, e cazul sa iti faci stocul de romane pentru iarna aceasta. Eu vreau sa te ajut si sa iti prezint cateva dintre cele mai bune romane de dragoste scrise vreodata. Lista de mai jos este visul oricarui romantic: de la regina Nora Roberts la marile clasice, precum “Jane Eyre” si “Pe aripile vantului”, si pana la romane contemporane sexy care te vor face sa rosesti. Oricare ar fi gusturile tale, fii sigura ca vei gasi aici romanul perfect pentru tine.

1. Pe aripile vantului, de Margaret Mitchell

Acest roman a aparut in anul 1937, a castigat Premiul Pulitzer si este una dintre cele mai populare carti scrise vreodata. “Pe aripile vantului” spune povestea frumoasei din sud Scarlett O’Hara, puternica si incapatanata, care lupta pentru dragostea vietii ei, dar si pentru a pastra mosia familiei in timpul Razboiului Civil si al perioadei de dupa. Cartea a fost ecranizata si a devenit unul dintre cele mai iubite filme din istorie, avandu-i in rolurile principale pe Vivien Leigh si pe Clark Gable. Iata si un film pe care merita sa il vezi intr-o seara friguroasa de toamna sau iarna!

2. It ends with us, de Colleen Hoover

Romanul “It ends with us” a aparut recent, in anul 2016, si a fost ales de Goodreads ca fiind cel mai bun roman de dragoste al anului. Este o poveste puternica si imprevizibila care o urmareste pe protagonista, Lily, prin toate stadiile tumultuoase ale unei relatii abuzive.




3. Inainte sa te cunosc, de Jojo Moyes

In prima parte a multiubitei trilogii “Inainte sa te cunosc”, de Jojo Moyes, o fata simpla si obisnuita, pe numele ei Louisa Clark, reuseste, din disperare, sa faca rost de un job greu - trebuie sa aiba grija de o persoana cu handicap, persoana rece, rautacioasa si greu de suportat. In cele din urma insa, Louisa se indragosteste de seful ei cel bogat si morocanos, Will Traynor, care se afla intr-un scaun cu rotile. Romanul a fost adaptat pentru marele ecran in anul 2016, avandu-i in rolurile principale pe Sam Claflin si pe Emilia Clarke.

4. Mandrie si prejudecata, de Jane Austen

Cu siguranta unul dintre cele mai bune romane de dragoste din istorie, “Mandrie si prejudecata” o urmareste pe puternica eroina Elizabeth Bennett in relatia stranie cu barbatul de care se indragosteste - Mr.Darcy, frumos si bogat, dar rece si dificil. Cea mai celebra ecranizare dupa aceasta poveste este cea din 2006, pentru care Keira Knightley a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Elizabeth.

5. Pasarea spin, de Colleen McCullough

Cele mai bune romane si carti japoneze despre Japonia Te-ar putea interesa si: Cele mai bune romane si carti japoneze despre Japonia

Un alt titlu de baza al genului, dar si al literaturii universale in general, “Pasarea spin” este o saga romantica a carei actiune este plasata in Australia si care urmareste istoria familiei Cleary pe mai multe generatii. Povestea principala este centrata pe fata singura la parinti Meggie si pe povestea ei de iubire interzisa cu un preot.

6. Outlander, de Diana Gabaldon

“Outlander” este, in present, si un serial de televiziune, dar putina lume stie ca acesta este bazat pe o saga care cuprinde nu mai putin de opt volume. In prima parte, protagonista, Claire, calatoreste in timp si ajunge in Scotia anilor 1740. Acolo incepe o relatie pasionala cu un razboinic pe nume Jamie Fraser. Ceea ce le ingreuneaza relatia insa este faptul ca Claire are deja un iubit in vremurile noastre.

7. Te urasc, te iubesc, de Sally Thorne

In romanul de debut al lui Sally Thorne, care a devenit repede bestseller, Lucy Hutton si Joshua Templeman sunt amandoi asistenti executivi la o companie de publicitate. Lucy este efervescenta si excentrica, pe cand Joshua este mai rezervat si meticulos. Se urasc. Se urasc pe bune, din tot sufletul. Sau nu?

8. Atractia, de Sylvia Day

Primul volum din aceasta serie de cinci romane erotice (pe care multi o asemuiesc cu “Fifty Shades of Grey”) ii urmareste pe Eva si pe Gideon. Amandoi au fost abuzati sexual in copilarie, iar acum incearca sa isi invinga traumele si sa aiba o relatie intima normala si sanatoasa.

9. Fericirea incepe azi, de Jamie McGuire

In aceasta poveste de dragoste contemporana, Abby Abernathy incearca sa ramana fidela noii ei imagini de fata cuminte atunci cand merge la facultate. Insa Travis Maddox cel rau si tatuat ii ingreuneaza misiunea, mai ales dupa cei doi pun un pariu care ii impinge pe amandoi catre limite pe care nici nu le-ar fi visat.

10. Jane Eyre, de Charlotte Bronte

Explorand teme precum sexualitatea si religia, “Jane Eyre” a fost un roman revolutionar atunci cand a aparut, in secolul al XIX-lea. Chiar si acum, atata timp mai tarziu, este in continuare unul dintre cele mai bune si mai populare romane de dragoste din istorie. Povestea se centreaza in jurul personajului eponim Jane Eyre, ale carei emotii si trairi se maturizeaza si se leaga in mod inexplicabil de seful ei cel serios, domnul Rochester.

11. Vis in alb, de Nora Roberts

Scris de populara autoare contemporana Nora Roberts, “Vis in alb” este romanul preferat de public dintre cele peste 200 de povesti ale scriitoarei. Acesta este primul volum al seriei “Cvartetul mireselor”. In acesta, fotografa de nunti Mac Elliot se indragosteste de fratele unei viitoare mirese, profesorul de engleza Carter Maguire. Iar ceea ce ar fi trebuit sa fie numai o aventura amoroasa se transforma in ceva mai mult.

Top 10 carti recomandate de cei mai importanti antreprenori si manageri Te-ar putea interesa si: Top 10 carti recomandate de cei mai importanti antreprenori si manageri

12. The Notebook, de Nicholas Sparks

In cel mai cunoscut roman al lui Nicholas Sparks, ni se dezvaluie iubirea emotionanta si nemuritoare dintre Allie si Noah, care trece testul timpului. In ciuda a multi ani in care stau despartiti, cei doi indragostiti isi regasesc mereu drumul catre celalalt. 

13. Whitney, dragostea mea, de Judith McNaught

Dupa o serie de triumfuri in societatea pariziana, Whitney Stone se intoarce in Anglia pentru a castiga inima lui Paul, iubirea ei din copilarie. Tatal ei se afla insa in faliment, asa ca o impinge in bratele bogatului, arogantului si sarmantului Duce de Claymore. Chiar daca pasiunea lui mocnita o arunca pe Whitney in mrejele dorintei, aceasta refuza sa renunte la visul ei de a trai o iubire perfecta si pura.

14. The Princess Bride, de William Goldman

Un tata imigrant ii citeste dintr-o carte baietelului lui, care se recupereaza dupa o pneumonie. Baietelul vrea sa stie daca e o carte cu sporturi sau e una plicticoasa. Tatal i-o descrie astfel: “Sabii. Lupte. Tortura. Otrava. Iubire adevarata. Ura. Razbunare. Uriasi. Vanatori. Oameni rai. Oameni buni. Cele mai frumoase domnite. Serpi. Paianjeni. Bestii de toate felurile. Durere. Moarte. Oameni curajosi. Oameni lasi. Cei mai puternici oameni. Urmariri. Evadari. Minciuni. Adevaruri. Pasiuni. Miracole.” Iar baietelul, desi nu stie asta inca, este pe cale sa-si schimbe viata pentru totdeauna.

15. Diavolul in iarna, de Lisa Kleypas

Timida Evangeline Jenner este pe cale sa devina foarte bogata, multumita unei mosteniri. Inainte de asta insa, trebuie sa scape de rudele ei lipsite de scrupule. Astfel, Evangeline il abordeaza pe vicontele Sebastian Vincent si ii propune sa se casatoreasca. Faptul este cu atat mai socant cu cat vicontele are o reputatie scandaloasa, caci orice femeie ajunge sa se culce cu el si sa isi piarda reputatia. Totusi, Evangeline ii pune si o conditie: sa nu mai faca dragoste niciodata dupa noaptea nuntii.

16. Eu si ducele, de Julia Quinn

Ducele Simon Basset o cere in casatorie pe sora celui mai bun prieten al lui, Daphne Bridgerton. Insa aceasta casatoria vine in urma unui plan al celor doi - ei vor sa se prefaca indragostiti, astfel incat Ducele sa scape de mamele enervante ale fetelor nemaritate din inalta societate. Dar, cu fiecare petrecere la care se prezinta impreuna, cu fiecare vals dansat la baluri, cei doi incep sa nu se mai prefaca, deoarece iubirea isi face simtita prezenta intre ei.

17. Nebunia Lordului Ian Mackenzie, de Jennifer Ashley

Anul este 1881. Faceti cunostinta cu familia Mackenzie - bogata, puternica, periculoasa, excentrica. Fratele cel mai mic, Ian, cunoscut drept Nebunul Mackenzie, si-a petrecut cea mai mare parte a vietii intr-un azil. Beth Ackerley, o vaduva, tocmai s-a imbogatit. Ea decide ca vrea sa isi gaseasca pacea, sa calatoreasca, sa invete arta si sa rememoreze scurta, dar frumoasa casnicie avuta cu sotul ei. Asta pana cand Ian decide ca o vrea pe Beth pentru el.


0,00 (0 voturi)
Ioana T

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune romane de dragoste din istorie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×