Cele mai bune opere scrise de Isaac Asimov

Cele mai bune opere scrise de Isaac Asimov

O perioada in care stiinta tocmai isi extindea orizontul dincolo de stiinta generala, erau foarte putini scriitori care sa preia science fiction-ul ca gen. Dar Isaac Asimov (2 ianuarie 1920-6 aprilie 1992), un american nascut in Rusia, a preluat genul sau preferat si a produs capodopere, de la science fiction la mister science fiction. Cartile lui Isaac Asimov sunt mult mai inaintate fata de timpul lor si ofera o privire futurista asupra unei noi lumi stiintifice.

Fundatia 1952

Aceasta carte a lui Isaac Asimov este prima serie a Fundatiei, o fictiune stiintifica care spune povestea unui Imperiu Galactic in declin intr-o lume si o epoca imaginare. A fost dezvoltata o noua ramura a stiintei numita Psiho-istorie, care permite prezicerea viitorului pe baza matematicii si psihologiei computationale. Enciclopedistii, condusi de Seldon, sunt singura speranta de a salva lumea din pragul dezastrului.

Fundatia I. Fundatia - Isaac Asimov Beletristica. literatura universala. science fiction

Fundatia I. Fundatia - Isaac Asimov

Cavernele de otel

O poveste de detectiv incorporata intr-o fictiune stiintifica, aceasta carte ii duce pe cititori in viitor, cand lumile spatiale alternative devin o necesitate. Baley si Olivaw se afla intr-o misiune comuna pentru a descoperi adevarul din spatele uciderii unui ambasador distantier care este impotriva politicii anti-robot a pamantului. Are un complot foarte ambitios care descrie o lume interlopa din otel in care oamenii traiesc ca o alternativa a pamantului.

Robotii II. Cavernele de otel - Isaac Asimov Beletristica. literatura universala

Robotii II. Cavernele de otel - Isaac Asimov
Soarele gol

Este a doua transa a seriei Robot, a carei prima parte a fost Caverne de Otel. Duoul de detectivi Baley si Olivaw sunt din nou in actiune, investigand uciderea unui fetolog pe planeta Solaria. Descrierea detaliata a tehnologiilor avansate precum holografia si structura 3D este destul de nemaiauzita in timpul publicarii acestei carti. Dar si astazi farmecul ramane neschimbat.

Robotii III. Soarele gol - Isaac Asimov Beletristica. literatura universala. science fiction

Robotii III. Soarele gol - Isaac Asimov

Marginea fundatiei

Cea de-a patra carte a seriei Fundatia, aceasta a castigat numeroase premii si a fost Bestseller-ul din New York Times. Au trecut 500 de ani de la prima carte, iar Terminusul prospera ca stat. Dar in curand cautarea celei de-a doua fundatii trebuie sa inceapa doar pentru a descoperi ca este cauzata de probleme profunde si intunecate. Ramane intrebarea despre cine va fi conducatorul galaxiei.

Top 6 cele mai bune carti de non-fictiune din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Top 6 cele mai bune carti de non-fictiune din toate timpurile

Eu, Robotul

Niciun fan al lui Will Smith nu poate sa nu cunoasca Eu, Robotul al lui Isaac Asimov. Celebrul film se bazeaza pe colectia de nuvele interconectate bazate pe tehnologia robotica. Acesta exploreaza diferitele domenii ale interactiunii om-robot, inteligenta artificiala si implicatiile morale. Aceasta carte a castigat o popularitate profunda in randul fanilor.

 -

Robotii si imperiul

Face parte din seria Eu, Robotul. Pamantul este acum o parte a lumii galactice care include multe planete locuibile. Oamenii si robotii sunt liberi sa traiasca in oricare din noua lume distantiera. Lucrarea lui Baley este dusa mai departe de iubitul sau Gladia, care poseda si el memoria. Populatia de pe pamant este in pericol, deoarece unii oameni rai intentioneaza sa distruga pamantul folosind tehnologia radioactiva. Robotii si oamenii au o sarcina descurajanta de indeplinit, iar timpul nu este de partea lor.

 -

Praf de stele

O alta piesa misterioasa din seria Galaxy, aceasta carte este povestea unui tanar Biron Farrill care vrea sa razbune moartea nedreapta a tatalui sau de catre conducatorul Tyrann, o planeta cu control ilegal asupra a 50 de mici planete. El calatoreste pe planete in pozitie strategica fata de Tyrann si construieste o revolta impotriva stapanirii lui.

Imperiul II. Praf de stele - Isaac Asimov Beletristica. literatura universala

Imperiul II. Praf de stele - Isaac Asimov

Caderea noptii

Scris initial ca roman in 1941 de Asimov, a fost transformat intr-un roman complet in 1990 de Robert Silverberg. O planeta Lagash nu primeste niciodata caderea noptii din cauza a 6 stele care o mentin constant iluminata. Un reporter investigheaza o predictie a zilei de judecata ca intreaga civilizatie se va termina la fel cum a facut-o acum 2000 de ani. O Eclipsa va intuneca planeta o jumatate de zi, un eveniment legat de predictia zilei de judecata care ar putea duce la innebunirea oamenilor.

Zeii insisi

Aceasta carte este scrisa de Isaac Asimov cu o tehnica neconventionala care include utilizarea de naratiuni, prologuri si flashback-uri intr-un mod dezordonat, care ofera o surpriza cititorilor de fiecare data cand sunt capabili sa raporteze evenimentele. Un om de stiinta descopera ca tehnologia extraterestra foloseste transferul fizic al materiei de pe Pamant pentru a afla mai multe despre legile fizice. Mai tarziu, se descopera ca sunt in cautarea unei surse alternative de energie pentru universul lor. O echipa de pe pamant trebuie sa lupte cu toate cotele pentru a salva soarele de la explozia unei supernove.


0,00 (0 voturi)
Andrei C

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune opere scrise de Isaac Asimov

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×