Cele mai bune carti din genul thriller

Cele mai bune carti din genul thriller

Uneori, ai chef de putin suspans in viata ta. Si cum e cel mai bine sa iti iei doza de suspans daca nu cu o carte de calitate din genul thriller? Thrillerele iti fac inima sa bata mai repede si te fac sa dai pagina dupa pagina, ca intr-o transa. Iti e greu sa lasi cartea din mana pana nu o termini. Pentru a adauga un strop de entuziasm si de suspans bibliotecii tale, am adunat pentru tine cele mai bune carti din genul thriller. Multe dintre ele au fost adaptate pentru marele ecran, asa ca te poti uita si la filme. Garantez ca nu te vei ridica de pe canapea pana cand nu se vor fi terminat!

1.     Gone Girl, de Gillian Flynn

Pe aceasta lista, nu avem una, ci doua carti scrise de Gillian Flynn. “Gone Girl” este un bestseller care urmareste disparitia misterioasa a sotiei perfecte Amy Dunne si pe sotul ei, Nick, care pare a fi vinovat de crima. Insa povestea, care pare la inceput a avea un final previzibil, este departe de a fi astfel. “Gone Girl” a fost adaptata pentru marele ecran in anul 2014, avandu-i in rolurile principale pe Ben Affleck, Rosamund Pike si Neil Patrick Harris.

2.     Fata din tren, de Paula Hawkins

Incep prin a spune ca aceasta carte a fost adaptata pentru marele ecran in anul 2016, un film dramatic exceptional, avand-o in rol principal pe Emily Blunt. Povestea o urmareste pe Rachel Watson, o navetista care urmareste in fiecare zi in care face naveta viata unui anumit cuplu, mereu acelasi. Intr-una din zile insa, observa ceva socant si, fara sa vrea, devine implicata intr-o investigatie complicata.

3.     Stillhouse Lake, de Rachel Caine

Viata unei femei casnice obisnuite este data peste cap atunci cand un accident de masina releva faptul ca sotul ei este un ucigas in serie. Femeia se ascunde si isi ia o identitate falsa - insa curand, asa cum probabil va asteptati deja, se vede pusa fata in fata cu o noua amenintare.




4.     Sotia dintre noi, de Greer Hendricks si Sarah Pekkanen

“Sotia dintre noi” este o poveste bolnava despre o fosta sotie suferinda care o urmareste pe logodnica actuala, mult mai tanara, a fostului ei sot. Povestea contine insa un twist complet neasteptat, ceea ce si face ca aceasta carte sa iasa in evidenta fata de altele.

5.     Tacerea mieilor, de Thomas Harris

Celebra si populara “Tacerea mieilor” urmareste povestea tinerei stagiare a FBI Clarence Starling care, in eforturile ei de a patrunde in dedesubturile bolnave ale creierului ucigasului in serie Buffalo Bill, il intervieveaza pe Doctorul Hannibal Lecter - genial, sarmant si canibal. Ecranizarea acestei carti dateaza din anul 1991 si este o capodopera care ii are in rolurile principale pe Jodie Foster, Anthony Hopkins si Ted Levine.

6.     In spatele usilor inchise, de B.A.Paris

Tinerii casatoriti perfecti Jack si Grace sunt cuplul pe care iubesti sa il urasti. El are bani si un job foarte bun, iar ea este o casnica frumoasa si iubitoare. Dar daca ii privesti mai indeaproape, parca sunt prea perfecti, iar pe Grace nu reusesti niciodata sa o cunosti cu adevarat.

Cele mai bune carti din 2019 - Topuri prezentate de librarii Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti din 2019 - Topuri prezentate de librarii

7.     Stralucirea, de Stephen King

In acest roman clasic al lui Stephen King, Jack Torrence se muta impreuna cu familia lui la Hotelul Overlook, dupa ce este angajat ca ingrijitor acolo. Insa atunci cand frigul iernii inconjoara hotelul, o forta negativa creste in interiorul lui Jack si ii ameninta sotia si fiul. Adaptarea pentru marele ecran dateaza din anul 1980 si este una de neuitat, cu un Jack Nicholson absolut infiorator in rolul principal.

8.     Fata cu un dragon tatuat, de Stieg Larsson

Primul volum din celebra serie “Millennium” ii urmareste pe jurnalistul Mikael Blomkvist si pe Lisbeth Salander in incercarea lor de a rezolva cazul de disparitie din urma cu 40 de ani al unei bogate mostenitoare suedeze. Cartea a fost adaptata pentru marele ecran in anul 2011, film care i-a avut in rolurile principale pe Daniel Craig si Rooney Mara.

9.     An Untamed State, de Roxanne Gay

Scrisa de celebra Roxanne Gay, “An Untamed State” este un thriller despre o femeie pe nume Mireille Duval Jameson, care traieste o viata privilegiata, fiind sotie iubita si fiica unuia dintre cei mai bogati oameni din Haiti. Asta pana intr-o zi, cand este rapita pentru rascumparare, iar tatal ei refuza sa plateasca.

10.  Secretul sotului, de Liane Moriarty

De la autoarea celebrului bestseller “Marile minciuni nevinovate”, vine acest thriller care o urmareste pe Cecilia Fitzpatrick, o femeie care citeste o scrisoare redactata de sotul ei, dar pe care ea ar fi trebuit sa o citeasca abia dupa moartea lui. Care e treaba cu scrisoarea? Ei bine, el e inca in viata, iar scrisoarea contine cel mai adanc si mai infiorator secret al lui.

11.  Obiecte ascutite, de Gillian Flynn

Aceasta carte a fost adaptata intr-un show de televiziune de catre HBO, avandu-le in rolurile principale pe Amy Adams, Sydney Sweeney, Eliza Scanlen si Patricia Clarkson. Jurnalista Camille Preaker se intoarce in orasul ei natal pentru a raporta cazul nerezolvat de ucidere a doua fete preadolescente. Insa in timp ce Camille incearca sa se descurce cu proprii ei demoni si cu dramele ei de familie, isi da seama ca pericolul este mai aproape decat se astepta

12.  Pacienta tacuta, de Alex Michaelides

Thriller-ul exceptional al anului 2019 o urmareste pe Alicia Berenson, o pictorita celebra casatorita cu un fotograf faimos de fashion. Intr-o zi, ea isi impusca sotul in fata, de cinci ori… si nu mai vorbeste vreodata.

15 carti despre Craciun pentru copii mici si mari Te-ar putea interesa si: 15 carti despre Craciun pentru copii mici si mari

13.  Intr-o padure intunecata, de Ruth Ware

Scriitoarea singuratica si antisociala Leonora participa la ceea ce ar fi trebuit sa fie o petrecere a burlacitelor de un weekend la tara, dar care se transforma intr-un thriller psihologic sinistru.

14.  Rebecca, de Daphne du Maurier

In aceasta carte clasica din anul 1938, castigatoare a premiului National Book Award, proaspat casatorita doamna Maxim de Winter trebuie sa se adapteze la viata ei noua si tulburatoare atunci cand descopera secretele intunecate ale frumoasei foste sotii a sotului ei, Rebecca.

15.  The Girl Before, de JP Delaney

In urma unei despartiri traumatizante, Emma se muta in One Folgate Street - o capodopera arhitecturala al carei designer detine controlul total asupra casei si care are niste reguli ciudate: nu e voie cu carti, nu e voie sa faca nici macar pic de dezordine si nu trebuie sa aduca locului amprenta ei personala. Dupa propria sa tragedie persoana, Jane se muta in One Folgate Street. Curand, afla despre moartea stranie a fostei locatare, o femeie care avea o varsta similara cu a ei si care semana fizic neasteptat de mult cu ea. Jane incearca sa afle adevarul cu privire la moartea fetei, dar curand incepe sa simta si ea teroarea traita de fata de dinainte.

16.  Lock Every Door, de Riley Sager

Cu inima franta si fara bani, Jules se angajeaza ca menajera intr-un apartament care se afla in una dintre cele mai maiestuoase, dar si mai misterioase cladiri din Manhattan, numita Bartholomew. Se imprieteneste cu o alta menajera care lucreaza in cladire, Ingrid, care ii aminteste lui Jules de sora ei, decedata cu opt ani in urma. Ingrid o avertizeaza ca Bartholomew are o istorie intunecata, insa Jules nu da mare importanta informatiei - asta pana a doua zi, atunci cand Ingrid dispare.

17.  Verity, de Colleen Hoover

Scriitoarea aspiranta Lowen Ashleigh primeste oportunitatea vietii ei atunci cand Jeremy, sotul autoarei de bestsellere Verity Crawford, o angajeaza pentru a termina o carte pe care sotia lui ranita nu o poate incheia. In timp ce lucreaza, Lowen gaseste intamplator autobiografia neterminata si infioratoare a lui Verity, care povesteste, printre altele, ce s-a intamplat cu adevarat in ziua in care fiica lui Verity a murit. Initial, Lowen ascunde manuscrisul de Jeremy, dar pe masura ce incepe sa aiba sentimente pentru el, se intreaba daca nu cumva acea informatie ar fi singurul lucru care l-ar face sa nu isi mai iubeasca sotia.

18.  Confesiunile lui Frannie Langton, de Sara Collins

Acest thriller istoric calatoreste de pe o plantatie de trestie de zahar jamaicana pana in Londra. O servitoare, fosta sclava, este acuzata de o crima dubla absolut ingrozitoare, insa nu isi aminteste ce s-a intamplat. Pe masura ce povestea avanseaza, demasca criminali care au facut fapte chiar mai abominabile decat cea savarsita de ea, la nivel de societate.


0,00 (0 voturi)
Ioana T

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune carti din genul thriller

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×