Top 6 cele mai bune carti de non-fictiune din toate timpurile

Top 6 cele mai bune carti de non-fictiune din toate timpurile

Lista cu cele mai bune carti non-fictiune este o selectie concisa de carti care ofera cititorului o intelegere a lumii sociale si naturale.

Invata civilizatia lumii - est si vest - de la inceput pana in prezent, inclusiv istorie, economie, sociologie, literatura, stiinta, filosofie si religie.

Toate textele au fost alese in functie de importanta si accesibilitatea lor si ne ofera o licarire despre ceea ce inseamna rasa noastra. Vezi aici intreaga colectie de carti non-fictiune.

1. Structura revolutiilor stiintifice de Thomas Kuhn

O carte buna poate avea puterea de a schimba modul in care vedem lumea, dar o carte grozava devine de fapt parte a constiintei noastre zilnice, patrunzand gandirea noastra pana la punctul in care o luam de la sine inteles si uitam cat de provocatoare si provocatoare sunt ideile sale candva au fost - si inca mai sunt. Structura Revolutiilor Stiintifice este genul acesta de carte. Cand a fost publicata pentru prima data in 1962, a fost un eveniment important in istoria si filozofia stiintei. Cincizeci de ani mai tarziu, are inca multe lectii de predat.

2. Epoca extremelor: 1914-1991 de Eric Hobsbawm
Impartind secolul in epoca catastrofei, 1914-1950, epoca de aur, 1950-1973 si alunecarea de teren, 1973-1991, Hobsbawm organizeaza o gama larga de date intr-un volum de incluziune, vibratie si perspicacitate fara egal, o lucrare care se claseaza cu clasicii sai Epoca Imperiului si Epoca Revolutiei. Include 32 de pagini de fotografii.

3. The Guns of August, Barbara Wertheim Tuchman

Premiul Pulitzer, The Guns of August, de Barbara W. Tuchman, se concentreaza pe prima luna a primului razboi mondial. Tuchman explica in detaliu evenimentele care au dus la razboi. Cartea a fost prezentata in Top 100 de carti de non-fictiune ale Bibliotecii moderne din secolul al XX-lea.

4. Eichmann in Ierusalim de Hannah Arendt

Controversata analiza jurnalistica a mentalitatii care a incurajat Holocaustul. Aparuta initial ca o serie de articole in New Yorker, raportul autoritar si uimitor al Hannei Arendt despre procesul liderului nazist Adolf Eichmann a declansat o rafala de dezbateri la publicarea sa. Aceasta editie revizuita include materiale care au iesit la iveala dupa proces, precum si postscriptul lui Arendt care abordeaza direct controversa care a aparut in legatura cu contul ei. Un triumf jurnalistic major al unui intelectual de influenta singulara, Eichmann in Ierusalim este la fel de socant pe cat de informativ - o privire neclintita asupra uneia dintre cele mai nelinistitoare (si nelinistite) probleme din secolul al XX-lea, care ramane aprins dezbatuta pana in prezent. Aceasta editie Penguin Classics include o introducere de Amos Elan.

Cei mai celebri 100 de scriitori din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Cei mai celebri 100 de scriitori din toate timpurile

5. O istorie a filosofiei occidentale de Bertrand Russell

Salutat ca „lucida si magistrala” de catre The Observer, aceasta carte este aclamata universal ca fiind o lucrare remarcabila intr-un singur volum pe tema filosofiei occidentale.

Considerata una dintre cele mai importante opere filozofice din toate timpurile, Istoria filosofiei occidentale este o explorare uimitor de unica a ideologiilor unor filosofi semnificativi de-a lungul veacurilor - de la Platon si Aristotel pana la Spinoza, Kant si secolul al XX-lea. Scris de un om care a schimbat el insusi istoria filozofiei, acesta este un cont care nu a fost rivalizat niciodata de la prima sa publicare in urma cu saizeci de ani.

6. Povestea artei de EH Gombrich

Povestea artei , una dintre cele mai faimoase si populare carti de arta scrise vreodata, a fost un bestseller mondial de peste patru decenii. Atrase de simplitatea si claritatea scrierilor sale, cititorii de toate varstele si mediile au gasit la profesorul Gombrich un adevarat maestru si unul care combina cunostintele si intelepciunea cu un dar unic pentru comunicarea iubirii sale profunde fata de subiect.

Pentru prima data in multi ani, cartea a fost complet reproiectata. Ilustratiile, acum colorate, au fost toate imbunatatite si reoriginate si includ sase fold-outs. Textul a fost revizuit si actualizat, dupa caz, si au fost incorporati un numar de artisti noi semnificativi. Bibliografiile au fost extinse si actualizate, iar hartile si diagramele au fost redesenate.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la Top 6 cele mai bune carti de non-fictiune din toate timpurile

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×