Cele mai bune 5 carti care te vor ajuta sa iti dezvolti o cariera de succes

Cele mai bune 5 carti care te vor ajuta sa iti dezvolti o cariera de succes

Pentru a ajunge la o cariera de succes, locul de munca trebuie sa se transforme in pasiune. Aproape oricine, daca isi dedica suficient timp si suficienta hotarare, poate gasi un loc de munca, iar majoritatea oamenilor isi  gasesc un job doar pentru a-si plati facturile si cheltuielile zilnice. Dar construirea unei cariere, spre deosebire de gasirea unui loc de munca, este o activitate complexa, ce se desfasoara pe toata durata vietii. Construirea unei cariere necesita daruire, atat pentru tine, cat si pentru munca pe care o faci. Crearea unei cariere implica dedterminare, intrucat, la ora actuala,  multe trasee de cariera nu seamana deloc cu o scara, ci mai degraba un drum lung si serpuitor.

Lectura va fi mereu un punct de referinta, ce lumineaza orice drum. De aceea, am pregatit cele mai bune 5 carti care te vor ajuta sa iti dezvolti o cariera de succes.

 

Do what you are / Descoperirea propriei personalitati - Paul D. Tieger, Barbara Barron, Kelly Tieger

Do what you are este o carte clasica, care a ajutat deja mai mult de un milion de oameni sa gaseasca un loc de munca cu adevarat satisfacator.  Cartea este actualizata in prezent, pentru a include locuri de munca de pe cele mai tari piete de astazi, inclusiv servicii de sanatate, educatie, tehnologie si comunicatii.
Autorii demonstreaza care este influenta tipului de personalitate, cu scopul de a ajuta oamenii sa-si gaseasca satisfactia la locul de munca.

Savy! The young woman's guide to career / Cel mai bun ghid pentru femei: Savvy! Ghidul tinerei pentru succesul in cariera - Alice Nagle si Luanne Tierney

Cautarea inteligenta a unei cariere si nu doar a unui loc de munca este usoara cu scriitoarele Alice Nagle si Luanne Tierney. Ambele sunt persoane ambitioase experte in marketing, care prezinta cele mai bune sfaturi si trucuri pentru femeile tinere care isi doresc sa devina independente si sa isi construiasca o cariera de succes. Acest ghid se adreseaza femeilor cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, in care autoarele Alice Nagle si Luanne Tierney specifica despre importanta increderii in fortele proprii si in locul de munca, in special din domeniul IT.

What color is your parachute? / Ce culoare are parasuta ta? - Richard Nelson Bolles

15 romane franceze clasice pe care trebuie sa le citesti Te-ar putea interesa si: 15 romane franceze clasice pe care trebuie sa le citesti

Ce culoare este parasuta ta? este cel mai popular ghid de vanatoare de locuri de munca din lume, revizuit si actualizat anual cu peste zece milioane de exemplare vandute. Aceasta editie, recent simplificata, prezinta cele mai noi resurse, studii de caz si perspective asupra pietei de munca din zilele noastre, dezvaluind sfaturi surprinzatoare despre ce functioneaza - si ce nu, astfel incat sa va puteti concentra eforturile pe tactici care dau rezultate pe parcursul dezvoltarii carierei.

Get a life, not a job -  Paula Caliguiri

Iti poti proiecta propria cariera, asa ca iti place ceea ce faci! Ai o singura viata: de ce sa te multumesti cu ceva mai putin? Indiferent daca sunteti antreprenor sau lucrati in cadrul unei companii, “ Get a life, not a job” arata cum puteti sa va dezvoltati singur cariera.  Veti invata cum sa va indreptati spre o cariera satisfacatoare, care sa ofere un echilibru mai mare intre viata profesionala,  independenta financiara si viata personala.

So good they can't ignore you - Cal Newport

Pasiunile si dorintele de cand eram copii in ceea ce priveste un loc de munca  sunt rare si nu prea au nicio legatura cu modul in care majoritatea oamenilor ajung sa-si iubeasca munca. In acesata carte se prezinta importanta practicarii unei activitati cu simt de raspundere. Dorinta de adeveni cel mai bun in ceea ce faci vine la pachet si cu o cariera de succes.

O cariera inseamna mai mult decat un loc de munca, iar cartile de mai sus relateaza in detaliu strategii si tehnici pentru a duce la indeplinire acest vis. Dar, in sfarsit, pentru a construi o cariera este necesar sa ne gandim rational la felul de viata pe care o dorim, la abilitatile si pasiunile noastre si la tipul de munca care ne poate ajuta sa obtinem fericirea si implinirea, astfel incat sa echilibram viata personala cu cea profesionala.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune 5 carti care te vor ajuta sa iti dezvolti o cariera de succes

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×