„Ce vrei sa fii cand vei fi mare?” intrebarea care pune pe ganduri orice copil

„Ce vrei sa fii cand vei fi mare?” intrebarea care pune pe ganduri orice copil

Cand esti copil esti mereu intrebat „ce vrei sa fii cand vei fi mare?”. Dar vine un moment in viata adulta cand aceasta intrebare dispare si chiar si a face asta este considerat imatur. Cu toate acestea, exista o esenta in aceasta intrebare care functioneaza ca un suflu de viata si pe care, chiar si ca adulti, este necesar sa il mentinem.

In acest articol vom vedea ce emotii depasesc aceasta intrebare, nevoia de a ne contacta copilul interior si cum sa decidem daca este necesar sa ne lasam purtati de evenimentele neprevazute ale vietii sau sa incercam sa controlam ceea ce se intampla. Inainte de a citi mai departe, raspunde mental la intrebarea: „Ce vrei sa fii cand vei fi mare?”

Ce vrei sa faci cand vei fi mare?

In mod normal, este o intrebare care se refera la locul de munca si care necesita raspunsuri pentru alegerea anumitor studii sau alternative. Pe masura ce etapele vietii progreseaza, aceasta intrebare, care a fost reflectarea iluziei cu privire la viitor, poate deveni amara si poate provoca un sentiment de pierdere. Se pare ca, la o anumita varsta, este obligatoriu sa stii directia de urmat si nu se vede in totalitate sa o schimbi.

Dincolo de scoala si de mediul de lucru, aceasta intrebare despre a fi mai in varsta ridica intrebari despre sensul vietii si despre modul in care lucrezi in prezent pentru a ajunge unde vrei. De asemenea, se conecteaza profund cu dorintele si aspiratiile si se opune gandurilor despre obligatie si dorinta de a-i face pe plac altora.




A gandi la ceea ce ne dorim sa fim mai tarziu trezeste emotii foarte diverse: iluzie, golicitate, speranta, frica... A trai unul sau altul depinde de momentul vital si de importanta acordata incercarii de a controla directia vietii si viitorul . Dar ce este cu adevarat cel mai bun pentru noi? Ne lasam sa plecam sau decidem asupra viitorului nostru?

Ma las purtat in viitor sau incerc sa decid ce voi face?

Cele doua optiuni pot deveni indispensabile in anumite momente ale vietii. Atat a da drumul cat si a depune efortul de a influenta viitorul sunt doua actiuni necesare care ne vor permite sa ne adaptam si sa evoluam de-a lungul existentei.

Trebuie sa renunti pentru ca pe parcurs vor aparea lucruri neasteptate care iti vor schimba inevitabil destinul. Lucruri neprevazute si dureroase, cum ar fi imbolnavirea brusca sau pierderea pe cineva. Dar vor exista si elemente aleatorii, cum ar fi intalnirea cu oameni minunati sau a vedea noi moduri despre tine pe care nu le-ai imaginat niciodata.

Ar avea sens o viata stiind exact ce se va intampla in fiecare moment? Raspunsul pare simplu cand se considera ca multi oameni se imbolnavesc emotional atunci cand simt ca cad in aceasta monotonie . Chiar daca ai reusit sa controlezi totul, s-ar putea sa nu fii atat de fericit pe cat iti imaginezi.

In acelasi mod, este necesar sa simti ca alegi anumite cai si ca acele decizii afecteaza rezultatul real. Se vor intampla lucruri neasteptate, desigur, dar intre timp partile tale ranite se vor vindeca si vei face pasi pentru a-ti realiza propriile iluzii . Obtinerea lor pe jos, atunci cand partea imprevizibila o permite, este una dintre cele mai minunate senzatii din lume.

553 Citate de dragoste din care ai ce invata Te-ar putea interesa si: 553 Citate de dragoste din care ai ce invata

Conectarea cu copilul nostru interior

Continua sa te intrebi „ ce vrei sa fii cand vei fi mare?” se conecteaza profund cu  copilul din tine . Sa te conectezi cu el inseamna si sa faci asta cu emotii care, uneori, pot cadea pe marginea maturitatii, cum ar fi iluzia, distractia, speranta si increderea ca totul va fi bine.

Un copil la nastere este ca o pagina goala plina de spontaneitate naturala . Ii va lua timp sa inteleaga normele sociale si sa inceapa sa-si modeleze comportamentul pe baza a ceea ce se asteapta de la el, cum ar fi uneori nevoit sa-si amane propria placere si sa se confrunte cu frustrarea ca lucrurile ar putea sa nu fie asa cum ne dorim.

De fapt, copiii din primii ani au o viziune asupra mortii in care aceasta este declansata doar de propriile actiuni si vointa. Ani mai tarziu, o criza va aparea la descoperirea lipsei de control pe care o putem avea asupra acesteia. O lovitura grea pentru speranta si incredere de copil .

Desi, acesti pasi sunt intr-un fel calea fireasca in dezvoltare, este important ca contactul cu acel copil interior, speranta si increderea lui in viata sa ramana vii intr-un fel . Este vorba despre a incerca sa tii cont de acel copil care are incredere ca lucrurile se vor rezolva. Desi daca merg prost, adultul in care ai devenit le accepta, fara sa fuga inainte, comportament mai tipic etapelor copilariei.

Gandeste-te la ce sa fii cand vei creste: speranta si incredere

Sa cresti uneori inseamna sa renunti la a pune intrebari importante precum „ce vrei sa fii cand vei fi mare?” Acest numar face aluzie la viitor si speranta, cu o privire de iluzie tipica unui copil. Uneori, poti creste cu atatea griji incat pierzi contactul cu propriile dorinte si vise vitale.

Multi au conflicte si probleme emotionale care graviteaza in jurul ideii de a se lasa dusi de circumstante sau de a mentine controlul in toate. Ambele provoaca stagnare si suferinta daca nu sunt flexibile la mila circumstantelor si evenimentelor care se intampla.

Uneori este necesar sa va odihniti de a dori sa controlati absolut totul pentru ca nu este posibil si pentru ca incercarea de a face asta doare si epuizeaza. Accepta lucrurile pe care viata ni le ofera si recastiga increderea ca totul va fi bine.

Dar este si important sa te conectezi cu acea parte copilareasca pe care o ai inauntru si sa te intrebi cu entuziasm „ce vrei sa fii cand vei fi mare?”. Oricat ai fi, privirea aceea de speranta si iluzie a copilului care ai fost candva este inca undeva in tine.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la „Ce vrei sa fii cand vei fi mare?” intrebarea care pune pe ganduri orice copil

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×