Ce cred americanii despre posibilitatea ca un actor să fie viitorul președinte al SUA

Ce cred americanii despre posibilitatea ca un actor să fie viitorul președinte al SUA

Se spune că America este țara tuturor posibilităților și acest lucru s-a dovedit de multe ori. Americanii au avut deja un fost actor președinte, Ronald Reagan, iar în ultima perioadă s-a vehiculat din nou ideea ca acest scenariu să se repete.

Dwayne Johnson și Matthew McConaughey au fost numele vehiculate de presa americană ca viitori posibili candidați la alegerile prezidențiale din SUA din 2024.

Candidatura lor este susținută, în primul rând, de oameni. Un sondaj făcut recent arată că americanii ar fi bucuroși să îi aibă pe cei doi actori printre candidați.

58% dintre respondenți au afirmat că le-ar plăcea ca aceștia să candideze. 29% dintre ei au spus că i-ar vrea pe amândoi candidați la alegerile prezidențiale din SUA, 17% doar pe Dwayne Johnson, iar 12% doar pe Matthew McConaughey.

În schimb, 21% nu sunt hotărâți și doar 21% au răspuns că nu i-ar vrea candidați la viitoarele alegeri.

39% dintre respondenți au spus că actorii pot face o carieră politică foarte bună, 24% cred că acest lucru este posibil doar dacă au alături de ei o echipă bună. 13% consideră că faima nu este suficientă, iar 12% spun că viețile lor sunt prea diferite pentru a rezista în politică. 12% nu au fost siguri de un răspuns.
În secțiunea pariuri sportive online NetBet, Dwayne Johnson este al optulea favorit să devină viitorul președinte al SUA, având cota 23.00. El este depășit de Kamala Harris (4.50), Joe Biden (cota 5.50), Donald Trump (cota 8.00), Niki Haley (cota 11.00), Ron DeSantis (cota 15.00), Mike Pence (cota 19.00) și Michelle Obama (cota 21.00).

Un alt actor aflat pe această lista este George Clooney, care are cota 101.00 să devină viitorul președinte al SUA, la fel precum cântărețul Kanye West.

Chestionat pe tema unei posibile viitoare candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024, Dwayne Johnson a afirmat că nu exclude să ia această decizie. "Dacă oamenii își doresc asta, eu o voi face. Țin cont de părerea oamenilor. Iar dacă ei vor să candidez, de ce să nu o fac?", a spus Dwayne Johnson, citat de The Guardian.

Cele mai bune carti care au anticipat viitorul tehnologiei Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti care au anticipat viitorul tehnologiei

Ce alți actori mai vor americanii la alegerile prezidențiale

Potrivit sondajului citat de Pipl Say, dintre actorii bărbați pe care americanii îi vor viitori candidați, pe primul loc s-a clasat Tom Hanks. Acesta a primit cele mai multe voturi (22%) și i-a depășit pe Will Smith (21%), George Clooney (17%), Leonardo Di Caprio (13%), Harrisson Ford (10%) și Robert Downey Jr. (9%).

În ce privește actrițele, pe primul loc s-a clasat Angelia Jolie (30%), urmată de Oprah Winfrey (27%), Dolly Parton (12%), Ellen DeGeneres (9%), Meryl Streep (9%) și Helen Mirren (7%).

La acest sondaj au participat 30.138 de persoane cu vârsta minimă de 18 ani.

Ronald Reagan, mai întâi actor și apoi președinte

Există deja precedentul lui Ronald Reagan când vine vorba despre foști actori ce au devenit președinți ai SUA. Ronald Reagan a condus SUA între 20 ianuarie 1981 și 20 ianuarie 1989, fiind al 40-lea președinte al acestei țări.

Înainte să înceapă cariera politică, el a fost însă un actor cunoscut în SUA. A jucat în zeci de filme și seriale, între 1937 și 1965.

Reagan a cochetat cu cariera politică încă din perioada în care era actor și se implica adesea în discuțiile pe acest subiect.

A făcut-o însă mult mai puternic după ce s-a retras din industria cinematografică, iar în 1967 a fost ales guvernatorul Californiei, funcție în care a stat până în 1975. A încercat să devină președintele SUA la alegerile din 1976, dar nu a reușit. Succesul avea să-l obțină la alegerile din 1980, când l-a învins pe Jimmy Carter.


0,00 (0 voturi)
Admin A

Nu sunt Comentarii la Ce cred americanii despre posibilitatea ca un actor să fie viitorul președinte al SUA

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×