Cele mai bune carti young adult care sunt apreciate la toate varstele

Cele mai bune carti young adult care sunt apreciate la toate varstele

La 18 ani este acel stadiu din viata, care coincide adesea si cu o perioada a indeciziilor. Este acel moment cand nu mai esti copil, dar nici adult nu esti. Acest lucru creeaza adesea o criza de identitate, ceea ce se traduce printr-un sentiment apasator de singuratate. Cartile au avut si au o importanta deosebita mai ales cand vine vorba despre sentimente neintelese si conflicte interioare.

Totusi, nu doar adolscentii deveniti recent adulti sunt captivati de lecturi din categoria young adult. Lumea oferita de aceste carti este deseori una fantastica ce invita la descatusarea imaginatiei, conturandu-se astfel un bun mod de relaxare.

Oricare ar fi motivul, iata cateva lecturi din categoria young adult  care pot fi usor apreciate de un public vast.

 

Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

Charlie este un adolescent timid, introspectiv, care are propria sa perspectiva unica asupra lumii liceului pe care o vede in jurul sau. Insa Charlie nu poate ramane invizibil si sa observe lumea dintr-un colt pentru totdeauna si, printr-o voce narativa distinctiva, isi noteaza experientele de viata, in timp ce incepe sa intampine o multitudine de provocari.

Incepand de la primele intalniri romantice, la dramele de familie, prieteni noi si pana la experimentarea sexului si a drogurilor, calatoria lui Charlie de auto-descoperire este amuzanta si profund emotionanta. Acest roman sensibil si emotionant surprinde perfect incertitudinea si trairile specifice adolescentei.
O serie de evenimente nefericite. Inneguratul inceput de Lemony Snicket

Aceasta poveste este despre un conte rau si copii destepti - Violet, Klaus si Sunny Baudelaire. Contele Olaf este un om rau, care la prima vedere se pare ca el isi afiseaza o amabilitate iesita din comun prin faptul ca adopta si creste copiii orfani, a caror case au fost nimicite in incendii. Parintii micutilor mor de fiecare data, naruiti de flacarile incendiilor. Oare aceste incendii sunt doar accidente?

Cautand-o pe Alaska de John Green

Daca exista un moment al vietii, cand lucrurile vin sa-si concentreze imaginea de sine, relatiile, credintele, temerile, triumfurile, iubirile pe scurt, tot ceea ce suntem, se poate spune ca aceasta perioada coincide cu liceul. Liceul este pentru multi  baza personalitatii.  In primul sau roman, Cautand-o pe Alaska, John Green surprinde acest sentiment cu intr-o maniera unica, viziune ce este completata de un minunat joc al emotiilor.

8 carti care au influentat evolutia societatii Te-ar putea interesa si: 8 carti care au influentat evolutia societatii

Green a scris un roman inventiv, unul care ii va ajuta pe tinerii cititori sa isi evalueze locul in societate. Romanul este amuzant, trist, inspirational si cu o actiune prezentata pe un ton motivational.

Jocul lui Ender de Orson Scott Card

Andrew „Ender” Wiggin crede in jocurile de razboi simulate de calculator. El este, de fapt, angajat in ceva mult mai complex. Ender este rezultatul experimentelor genetice, si de aceea, acesta ajunge sa fie un geniu militar, de care Pamantul are nevoie disperata intr-un razboi impotriva unui inamic extraterestru care incearca sa distruga toata umanitatea. Singura modalitate de a afla societatea de ce este in stare Ender, este sa il testeze prin diverse jocuri. Totusi, pasajele lungi care se concentreaza pe Ender sunt aproape intotdeauna incantatoare - detaliile sunt tratate cu originalitate, acest lucru, fiind motivul principal pentru care ultima carte a lui Orson Scott Card sa fie apreciata la nivel mondial, nu doar de adolescenti si tineri, ci si de cititorii care apreciaza stilul fantastic.

Un tanar in cenusa de Sabaa Tahir

Este adevarat ca romanele young adult sunt usor de parcurs,  dar acest lucru nu inseamna ca nu exploreaza subiecte complexe. Seria lui Tahir prezinta o explorare a libertatii si a umanitatii - Tahir creeaza un subiect complex, a unei lumi construite cu ajutorul aspiratiilor Imperiului Roman, prinse in filele istoriei. Astfel, cititorii sunt invitati sa redescopere istoria si mitologia, din perspectiva vietii regale si nu numai. Personajele curajoase reprezinta modele de personalitati, care sunt conturate pe baza unor  principii ideale pentru un start optim in viata de adult.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai bune carti young adult care sunt apreciate la toate varstele

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×