Carti pe care sa le citesti inainte sa incepi o afacere

Carti pe care sa le citesti inainte sa incepi o afacere

Pentru cei care isi doresc sa isi inceapa propria  afacere, exista o modalitate de  inscriere la scoala de afaceri. Multi CEO-uri de succes nu au fost niciodata la facultate si totusi sunt printre cei mai cunoscuti indivizi din afacerile si industria lor. O abordare  de baza, ce merita sa fie luata in considerare pentru a afla tot ce trebuie despre inceperea unei afaceri, se regaseste in cuvintele celor care au fost pe calea antreprenoriala si au cunoscut succesul de-a lungul timpului.

Iata o lista cu 7  carti  recomandate, cu siguranta, oricarui fondator serios care isi doreste o afacere de succes.

The Simplicity Cycle: A Field Guide to Making Things Better Without Making Them Worse de Dan Ward

Oamenii practica diverse activitati in fiecare zi, fie ca este vorba de scrierea e-mail-urolor, de gatit o reteta sau de construirea Mars Rover. Desi complexitatea este adesea necesara in procesul de dezvoltare, complexitatea inutila adauga complicatii. Simplitatea  este secretul pentru a atinge un echilibru adecvat. Dan Ward da o lumina aparte asupra modului in care complexitatea afecteaza lucrurile pe care le facem, ducandu-ne intr-o calatorie prin procesul de realizare a lucrurilor, cu un accent deosebit pe identificarea si evitarea capcanelor legate de complexitate.

The Innovator’s Dilemma de Clayton Christensen

Christensen Clayton demonstreaza in cartea The Innovator`s Dilemma cum companiile de succes, cu produse bune si un management deosebit pot esua din cauza tehnologiilor perturbatoare. Companiile se concentreaza pe imbunatatirea si rapiditatea productiei, lasand in urma un vid care dezvolta motive ca noile companii sa se bazeze tot pe diverse inovatii tahnologice, care nu sunt necesare intotdeauna. Noile tehnologii care sunt in mod normal mai ieftine, diferite, cu marje de profit mai mici si, in mod normal, fara o constrangere clara a pietei, tind sa falimenteze aceste companii.
Good to Great: Why Some Companies Make the Leap…and Others Don’t / Excelenta in afaceri de Jim Collins

Pentru a gasi cheile maretiei, echipa de cercetare a celor 21 de persoane prezentate de Collins, au citit si codificat 6.000 de articole, au generat peste 2.000 de pagini de transcrieri ale, intr-un proiect de cinci ani. Rezultatele ii vor surprinde pe multi cititori si, sincer, ii vor contraria pe altii.

Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene Te-ar putea interesa si: Cele mai frumoase carti pentru copiii mici - ilustratii atractive si povesti care il aduc pe Mos Ene

The Art of the Start: Guide for Anyone Starting Anything / The Art of Start: Ghid pentru oricine incepe orice de Guy Kawasaki

Guy intelege schimbarile seismice din afacerile din ultimul deceniu: liderii de piata care au fost invulnerabili se lupta in prezent pentru supravietuire. Multe dintre elementele de baza ale stabilizarii afacerilor au devenit mai usoare, mai ieftine si mai democratice. Planurile de afaceri nu mai sunt necesare. Social media a inlocuit PR-ul si publicitatea ca metoda principala de promovare. Orientarea spre platformele de baza in aceasta societate este acum o alternativa viabila pentru investitori. Internetul face ca infrastructura de baza dintr-o afacere sa fie accesibila pentru aproape orice proiect nou.

The Obstacle Is the Way de Ryan Holiday

A fi productiv se pare ca nu are legatura cu filosofia deoarece,  uneori, filozofia pare opusul productivitatii. Cu toate acestea, autorul Ryan Holiday a scris o carte despre cum sa folosesti filozofia ca solutie pentru a fi productiv.

Getting Beyond Better: How Social Entrepreneurship Works de Roger Martin si Sally Osberg

In Getting Beyond Better , Roger L. Martin si Sally R. Osberg plaseaza domeniul antreprenoriatului social in contextul istoric si prezinta o lista care ar trebui urmarita  de antreprenorii sociali aspiranti.

Zero to One de Peter Thiel

Peter Thiel, unul dintre fondatorii PayPal, a tinut prelegeri regulate la Universitatea Stanford in 2012. Cartea a devenit un bestseller international. Este o carte recomandata celor care isi doresc sa isi infiinteze o afacere de succes.  

In timp ce s-ar putea sa fie tentat sa  investesti in cursuri, seminarii si sesiuni de formare, cartile sunt cel mai accesibil si mai optim mod de a incepe invatarea. Inceputul unei afaceri reprezinta pasul cel mai greu, dar este si cel care va decide soarta afacerii pe termen lung.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Carti pe care sa le citesti inainte sa incepi o afacere

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×