Top 5 carti recomandate de cei mai celebri milionari

Top 5 carti recomandate de cei mai celebri milionari

Citirea este una dintre cele mai bune metode de a ne deschide mintea catre idei si perspective diferite. Exista atat de multe cunostinte in lume. Oamenii si-au dedicat intreaga viata catre anumite experiente sau tipuri de munca. Nu putem surprinde toate invataturile lor de la cateva sute de pagini, dar putem obtine o perspectiva semnificativa din ceea ce au invatat si au experimentat. Din motive de acest fel, exista o corelatie ridicata intre succes (personal si financiar) si lectura.

Acestea fiind spuse, exista o cultura care s-a dezvoltat in jurul lecturii de dragul cititului. Oamenii se lauda cu cate carti au citit. Ne face sa parem mai cultiti si mai inteligenti. Acest lucru a determinat, de asemenea, oamenii sa incerce sa citeasca carti pe care modelele noastre in viata le-au citit.

Tinand cont de acest lucru, exista un motiv pentru care unele carti au fost citite mai des si specificate de oameni de succes, decat alte carti. Acestea pot fi benefice si pot crea radacini puternice pentru oricine. Iata cinci dintre cele mai comune dintre aceste carti, recomandate de milionari:

1. Cum sa castigi prieteni si influenta de Dale Carneige

Titlul dezactiveaza unii oameni din moment ce se simt siguri pe cunostintele lor in vanzari. Totusi, aceasta carte este un punct principal in crearea relatiilor productive. Suntem atat de preocupati de ceea ce se intampla in propria noastra lume, incat de multe ori uitam sa ne gandim la alti oameni, chiar si atunci cand suntem aproape de ei.

"Cum sa castigi prieteni si influenta" este un memento revigorant al modului de a construi relatii profesionale puternice cu ceilalti. Perspectiva din aceasta carte poate fi imediat aplicata vietii, avand un impact substantial.
2. Sapiens de Yuval Noah Harrai

Cunoasterea modului in care obiectivele trecute de supravietuire ne-au influentat genele si tendintele de astazi ne ajuta sa intelegem cum actioneaza oamenii. Aceasta idee poate fi gasita si explorata in multe locuri. Sapiens se bazeaza pe asta, dar ceea ce face ca aceasta carte sa fie atat de unica este contextul mai larg in care discuta evolutia si dezvoltarea umana in planul psihologic. Sapiens merge in revolutiile care au impins societatile inainte, vorbeste despre unele dintre marile imperii care au existat si despre modul in care am ajuns pana unde suntem astazi.

3. Gandirea rapida si lenta de Daniel Kahneman

Multa vreme, economistii au facut presupunerea ca oamenii sunt rationali. Nu dureaza mult timp sa ne gandim la nenumarate exemple in care nu este cazul. In "Gandirea rapida si lenta", castigatorul premiului Nobel, Daniel Kahneman, discuta multe dintre modalitatile prin care oamenii sunt influentati de contextul situational. El a ajutat pionierii economiei comportamentale si ideea ca oamenii sunt foarte irationali atunci cand se uita la beneficii, in loc de costuri.

6 carti interesante, numai bune de luat in vacanta Te-ar putea interesa si: 6 carti interesante, numai bune de luat in vacanta

Aceasta carte contureaza modul in care ne gandim la deciziile noastre intr-o alta lumina. Constientizarea propriilor prejudecati si ceea ce ne-ar putea influenta deciziile, va vor ajuta sa faceti alegeri mai rationale si orientate spre obiect, atunci cand conteaza cel mai mult.

4. Influenta: Psihologia persuasiunii de Robert B. Cialdini

Ca o completare a cartii " Gandirea rapida si lenta" (desi a aparut cu multi ani mai devreme), Robert Cialdini a scris o capodopera despre influenta. Este vorba de o multime de idei ale lui Kahneman pe care le pune in practica. Persuasiunea vine atat de la prietenii nostri, vanzatorii si reclame.

Poate exista o conotatie negativa fata de influentarea celorlalti. Unii oameni profita de aceste idei si principii. Cand lucrezi pentru o companie sau vorbesti cu prietenii, de multe ori trebuie sa ii convingi sa iti aleaga ideile.

5. Alchimistul de Paulo Coelho

Avem puterea de a urmari cea mai buna versiune a vietii noastre. "Alchimistul" este o carte clasica care vorbeste despre aceasta calatorie. Este o poveste simpla a unui baiat din care putem extrage nenumarate lectii. Acesta serveste drept motivatie pentru a urmari „legenda noastra personala” si pentru a ne asculta inimile. Recunoasterea modificarilor subtile ale modului in care prezentati informatii sau vorbiti si a modului in care acestea pot influenta luarea deciziilor celorlalti, este nepretuita.

Alchimistul | Paulo Coelho Carte Fictiune

Alchimistul | Paulo Coelho

Daca Steve Jobs a citit o carte si a extras o valoare din ea, exista sanse mari ca alte persoane sa nu gaseasca acel sens. Acestea fiind spuse, fiecare carte vorbeste unei persoane intr-un mod diferit. Folosirea recomandarilor celorlalti poate fi importanta, dar exista carti cu adevarat interesante si care au recenzii bune. Asta inseamna sa explorati propriile curiozitati intelectuale si sa creati o perspectiva care va este unica, aceasta este cea mai valoroasa.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 5 carti recomandate de cei mai celebri milionari

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×