Top 5 carti recomandate de Bill Gates

Top 5 carti recomandate de Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft, Bill gates a recomandat publicului 5 carti ce merita sa fie citite, conform ultimelor postari de pe blogul sau personal. Acesta afirma ca sunt carti interesante, din care se desprind o multime idei noi, dar avertizeaza ca sunt carti care nu sunt usor de parcurs.

Iata care sunt cele cinci carti pe care Bill Gates le recomanda pasionatilor de lectura.

 

A Gentleman in Moscow ( Un gentleman la Moscova) de Amor Towles

Este un roman in care este adusa in scena viata unui barbat caruia i se cere sa-si petreaca restul vietii in interiorul unui hotel de lux. Bill Gates afirma ca este o carte ruseasca, dar care va fi indragita pana si de cei care nu au apreciat de-a lungul timpului autorii de origine rusa.

Dincolo de usa luxosului Hotel Metropol se afla Piata Teatrului si restul Moscovei, iar dincolo de orasul sau se limiteaza peisajul zbuciumat al Rusiei din secolul XX. Anul 1922 este un bun punct de plecare pentru o epopee ruseasca, dar in scopul celui de-al doilea roman, Amor Towles renunta la descrierea drumurilor inghetate si, in schimb, se retrage in incinta calduroasa a hotelului. Mitropol, cu obiceiurile si rutinele sale, este o lume pentru sine.
The Future of Capitalism ( Viitorul capitalismului) de Paul Collier

Considerat primul economist, Paul Collier ofera o noua viziune asupra capitalismului, in noua sa carte, in care prezinta o nota personala sincera. Mizand pe un subiect aflat in discutie constanta, Collier dezvaluie ideea de munca in ceea ce inseamna Viitorul capitalismului . Fiind departe de clisee, cartea ofera cititorilor o analiza mai profunda a capitalismului. 

Bazele succesului capitalismului - echilibrul dintre libertate si responsabilitate, consolidat de statul de bunastare - sunt oferite ca parti fundamentale ale solutiei prezentate de Collier impotriva diviziunilor in crestere si infricosatoare dintre familii, orase si natiuni. Viitorul capitalismului este o carte ce provoaca gandirea si este ideala pentru cititorii pasionati de problemele secolului XXI cum ar fi: dezvoltarea extremelor politice, pesimismul din randul claselor muncitoare si lipsa increderii din societate.  

15 cele mai bune carti de Craciun pentru copii anul acesta Te-ar putea interesa si: 15 cele mai bune carti de Craciun pentru copii anul acesta

Upheaval. How Nations Cope with Crisis and Change de Jared Diamond

In best seller-urile sale internationale: Guns, Germs and Steel si Collapse , Jared Diamond a transformat intelegerea noastra despre ceea ce face ca civilizatiile sa se ridice si sa cada. Acum, in cea de-a treia carte din aceasta trilogie monumentala, el dezvaluie modul in care natiunile de succes se recupereaza din crize, in timp ce adopta ideea schimbarilor selective.

Analiza realizata de Diamond despre modalitatile in care o jumatate de duzina de tari moderne pe care le cunoaste bine - Finlanda, Chile, Indonezia, Japonia, Germania si Australia - au facut fata crizelor, este reflectata asupra fragilitatii democratiei. Cartea exploreaza rolul asumarii responsabilitatii, autoevaluarea nationala onesta, dorinta de a invata de la alte natiuni si capacitatea de a face compromisuri.

Presidents of War de Michael Beschloss

In prefata cartii, Beschloss afirma ca este vorba despre cei opt presedinti care au dus America la razboi si despre „motivatiile… luptele lor cu Congresul… si eforturile pe care le-au facut pentru a cauta lectii din trecutul american”. Bill Gates recomanda aceasta carte tuturor cititorilor interesati de aspectele Razboilui din Vietnam. La prima vedere se pare ca America a purtat de-a lungul timpului un razboi continuu.

Nine Pints de Rose George

George este un jurnalist si scriitor apreciat, care nu se fereste de greseli, ci invata din acestea. Autorul reuseste in cartea Nine Pints sa prezinte un singur subiect - rolul sangelui din corpul uman, dar prin prisma mai multor perspective.

Cartile prezentate sunt mentorii care au stat alaturi de Bill Gates in calatoria sa spre succes. Care sunt ideile si principiile de viata dupa care se ghideaza co-fondatorul Microsoft, le vei afla citind lecturile din lista de mai sus.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 5 carti recomandate de Bill Gates

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×