Top 10 carti recomandate de cei mai importanti antreprenori si manageri

Top 10 carti recomandate de cei mai importanti antreprenori si manageri

Fiecare carte isi lasa amprenta intr-un fel sau altul asupra personalitatii, totusi exista in societate persoane care se bucura de succes, in timp ce altele duc o lupta constanta cu viata. Care este diferenta, ce anume i-a inspirat pe cei mai importanti  antreprenori ? Raspunsul se regaseste in topul celor zece carti prezentate in randurile urmatoare.

Blue Ocean Strategy / Strategia oceanului albastru (W. Chan Kim)

Fenomenul global, imbratisat de afacerile din intreaga lume este publicat la ora actuala  in mai mult de 40 de limbi. Acest bestseller international contesta tot ceea ce credeti ca stiti despre cerintele impuse de succesul strategic. Inca de la inceputul perioadei industriale, companiile s-au angajat intr-o competitie continua, ce a condus la o crestere a profitului.

Strategia oceanului albastru | Renee Mauborgne, W. Chan Kim

Gasesti "Strategia oceanului albastru | Renee Mauborgne, W. Chan Kim" pe:

Crossing the Chasm / Traversarea abisului (Geoffrey Moore)

Comerciantii au identificat in mod traditional diferite tipuri de consumatori de tehnologie. Modelul traditional a presupus ca, pe durata de viata a unui produs, piata este dominata mai intai de inovatori si apoi de clasa mijlocie. Acest model implica un un grad de imprevizibilitate prezent intre diversele clase sociale.

The Goal: A Process of Ongoing Improvement / Obiectivul (Eliyahu Goldratt)

Este un roman captivant, care transforma gandirea manageriala in intreaga lume occidentala. Alex Rogo este un manager de uzina care lucreaza din ce in ce mai disperat pentru a incerca sa imbunatateasca performanta. Fabrica lui se indreapta rapid spre dezastru. Unde greseste acesta?

The Goal: A Process of Ongoing Improvement

Written in a fast-paced thriller style, 'The Goal' contains a serious message for all managers in industry ...

Gasesti "The Goal: A Process of Ongoing Improvement" pe:The Alchemist / Alchimistul (Paulo Coelho)

Povestea este despre un baiat pastor din Spania, al carui nume este Santiago. El alege sa isi urmeze visul despre comorile care se afla in Piramidele Egiptului. Santiago porneste intr-o calatorie pentru a-si urma visul dupa ce a intalnit un rege batran care ii ofera puteri magice. Santiago traverseaza Mediterana si Sahara pentru a gasi comorile din Egipt si, de asemenea, pentru a-si indeplini  scopul sau in viata. Cartea detaliaza calatoria sa si diferitele intalniri pe care le traieste atunci cand isi urmareste visul. Santiago intalneste multi oameni noi si se confrunta cu o multime de dificultati care, in cele din urma, il ajuta sa invete si sa creasca pe tot parcursul cartii.

The Count of Monte Cristo / Contele de Monte Cristo  (Alexandre Dumas)

In 1815, Edmond Dantès, un marinar comerciant tanar si de succes, care tocmai a primit recent succesiunea fostului sau capitan Leclère, se intoarce la Marsilia pentru a se casatori cu logodnica sa, Mercédès. Aruncat in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, autorul prezinta provocarile cu care se confrunta Edmond Dantès timp de mai multi ani.

Contele de Monte Cristo, 2 volume- Alexandre Dumas

Contele de Monte Cristo, 2 volume- Alexandre Dumas

Gasesti "Contele de Monte Cristo, 2 volume- Alexandre Dumas" pe:
5 carti de citit in perioada sarbatorilor de iarna Te-ar putea interesa si: 5 carti de citit in perioada sarbatorilor de iarna

The Varieties of Religious Experience ( William James)

In prelegerea sa de deschidere,  Wiliam James descrie metodologia studiului sau. El explica ca ar fi inutil sa isi bazeze cercetarile pe indivizi obisnuiti, care sunt limitati de religie si care practica traditii care le-au fost transmise. In schimb, alege sa isi concentreze studiul pe „geniile religioase”. Mai mult, asa cum explica el in cea de-a doua prelegere, accentul trebuie sa fie pus pe experienta religioasa personala, mai degraba decat pe cea corporativa.

The Hard Thing About Hard Things / Ce e dificil la lucrurile dificile (Ben Horowitz)

Multi oameni vorbesc despre cat de grozav este sa pornesti o afacere, dar numai Ben Horowitz este cinstit cu privire la cat de greu este sa conduci una.

In The Hard Thing About Hard Things , Ben Horowitz, co-fondatorul  Andreessen Horowitz si unul dintre cei mai respectati si experimentati antreprenori din Silicon Valley, se bazeaza pe propria poveste despre fondarea, conducerea, vanzarea, cumpararea, administrarea unei afaceri.

Ce e dificil la lucrurile dificile | Ben Horowitz

Gasesti "Ce e dificil la lucrurile dificile | Ben Horowitz" pe:

Double Your Profits in 6 Months or Less / Dubleaza-ti profitul in sase luni! (Bob Fifer)

Unul dintre cei mai importanti consultanti financiari ai natiunilor impartaseste 78 de modalitati dovedite de a reduce costurile semnificativ, de a favoriza productivitatea  si, in doar sase luni, de a ajunge la un profit dublu.

The Art of War / Arta razboiului (Sun Tzu)

Sun Tzu, in cartea The Art of War, a scris  despre strategie militara, informatii bazate pe razboiul chinez si gandirea militara. Din acel moment, toate structurile militare au folosit invataturile lui Sun Tzu in razboi. Si societatea a adaptat aceste invataturi pentru a fi utilizate in politica, afaceri si in viata de zi cu zi.

Arta razboiului -SUN TZU

Cu douazeci si cinci de secole in urma, in China, Sun Tzu a scris primul tratat de arta a razboiului. ...

Gasesti "Arta razboiului -SUN TZU" pe:

The Four Agreements / Cele patru legaminte (Miguel Ruiz)

Cartea lui Don Miguel Ruiz, Cele patru acorduri a fost publicata in 1997. Pentru multi, The Four Agreements este o carte care se schimba viata prin cele patru reguli general valabile de respectat in viata: fa ce poti mai bine, nu barfi, nu lua nimic personal si nu face presupuneri. Toltecii erau „oameni ai cunoasterii” - oameni de stiinta si artisti care au creat o societate care sa exploreze si sa pastreze cunostintele si practicile spirituale traditionale ale stramosilor lor. Toltecii a vazut stiinta si spiritul ca facand parte din aceeasi entitate, crezand ca toata energia - materiala sau eterica - este derivata si guvernata de univers.

Cele patru legaminte - Don Miguel Ruiz

Cele patru legaminte - Don Miguel Ruiz

Gasesti "Cele patru legaminte - Don Miguel Ruiz" pe:

Fiecare carte prezinta o poveste ce cladeste noi mentalitati, iar lista de mai sus de carti nu este mai prejos. Vezi care sunt autorii si cartile care au asigurat succesul marilor manageri si antreprenori din lume, citind cartile recomandate in topul de mai sus. 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 carti recomandate de cei mai importanti antreprenori si manageri

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×