Top 10 carti pentru o afacere de nota 10

Top 10 carti pentru o afacere de nota 10

Alegerea meseriei de antreprenor reprezinta  o aventura  incerta. Sa stii cum sa gestionezi provocarile este de o importanta cruciala pentru a asigura succesul afacerii pe termen lung.

In timp ce s-ar putea sa credeti ca elementul cheie este sa creati un plan de afaceri de succes, acesta este doar o mica parte din intregul domeniu al afacerilor. Antreprenorul ce conduce afacerea trebuie sa fie bine informat, creativ si motivat, iar daca vrei sa devii acea persoana, vei avea nevoie de o echipa de consilieri cu experienta. Din fericire, acesti consilieri pot veni sub forma redactata, pe hartie.

Iata cele mai bune 10 carti pentru o afacere de nota 10, lucrari ce te vor ajuta sa iti dezvolti afacerea.

The Four Steps To The Epiphany - Steve Blank

Cartea „ The Four Steps to The Epiphany” este esentiala pentru oricine aduce un produs pe piata, scrie un plan de afaceri, un plan de marketing sau un plan de vanzari. Steve Blank prezinta strategia pas cu pas a modului de organizare cu succes a vanzarilor, marketingului si dezvoltarii afacerilor pentru un nou produs sau companie.

Rework - Jason Fried

Daca sunteti in cautarea unei carti de afaceri despre redactarea de planuri  eficiente sau despre strategii pentru a gasi investitori, aceasta nu este cartea potrivita pentru dumneavoastra. O mare parte din sfaturile din carte sunt contrare modului in care majoritatea oamenilor se gandesc la start-up-uri si afaceri. De exemplu, in timp ce majoritatea antreprenorilor doresc sa ofere mai mult decat concurenta, Jason si David va sugereaza sa va concentrati pe o furnizare diminuata a produselor.

Rework - David Heinemeier Hansson, Jason Fried

Rework - David Heinemeier Hansson, Jason Fried

Gasesti "Rework - David Heinemeier Hansson, Jason Fried" pe:
Founders at Work / Fondatori la locul de munca - Jessica Livingston

Stories of Startups 'Early Days este o colectie de interviuri realizate cu fondatorii unor companii de tehnologie celebre. Acesti oameni sunt celebritati acum. Cum era cand erau doar  cativa prieteni, cu o idee comuna? Fondatori precum Steve Wozniak (Apple), Caterina Fake (Flickr), Mitch Kapor (Lotus), Max Levchin sunt doar cateva nume celebre in business, care au acceptat sa dezvaluie din secretele succesului.

The Hard Thing About Hard Things / Ce e dificil la lucrurile dificile - Ben Horowitz

Ben Horowitz descrie cele mai grele decizii pe care a trebuit sa le ia si situatiile dificile, care vin la pachet in orice afacere. Autorul spune ca antreprenoriatul este despre cum este viata in fata descurajanta a dezastrului. O adevarata intelegere a situatiilor cu care te poti confrunta ca antreprenor, este de nepretuit.

Ce e dificil la lucrurile dificile | Ben Horowitz

Gasesti "Ce e dificil la lucrurile dificile | Ben Horowitz" pe:

Start Something That Matters - Blake Mycoskie

In aceasta carte, se prezinta povestea inspirationala  TOMS, o intreprindere sociala, care a oferit peste 1 milion de perechi de pantofi noi copiilor nevoiasi.

Totul a inceput atunci cand Blake a facut o calatorie in Argentina si a descoperit ca multi copii nu au incaltaminte, ceea ce le-a provocat  rani si infectii. Au existat organizatii de caritate care ofereau incaltaminte copiilor, dar erau dependenti de donatii, ceea ce insemna ca aveau putin control asupra ofertei de incaltaminte.

Cele mai amuzante carti care te vor scapa de stres Te-ar putea interesa si: Cele mai amuzante carti care te vor scapa de stres

Losing My Virginity / Pierderea virginitatii - Richard Branson

Toata lumea stie cine este Richard Branson: antreprenorul faimos ce a infiintat brand-ul  Virgin, aventurierul care a traversat oceanele intr-un balon cu aer cald si, mai nou, filantropul innobilat de Regina Angliei, cu titlul de cavaler.Richard Branson  a riscat mereu si a reinvestit profiturile in companiile sale, depasind astfel o multime de situatii limita.

Pierderea virginitatii. Autobiografia - Richard Branson

Pierderea virginitatii. Autobiografia - Richard Branson

Gasesti "Pierderea virginitatii. Autobiografia - Richard Branson" pe:

The Lean Startup - Eric Ries

Majoritatea start-up-urilor esueaza. Dar multe dintre aceste esecuri pot fi prevenite. Eric Ries prezinta  o noua abordare, adoptata pe tot Globul, schimband modul in care companiile sunt construite si stilul in care sunt lansate produse noi.

Delivering Happiness / Cum sa livrezi fericire - Tony Hsieh

Cartea prezinta povestea din spatele firmei Zappos si cum a ajuns Tony Hsieh la un profit de peste 1 milion de dolari, in mai putin de zece ani.

Jab, Jab, Jab, Right Hook / Da lovitura! -  Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk, expert in social media, revine cu o serie de sfaturi, cu privire la modul de conectare cu clientii, prezentand un mod inedit de a invinge concurenta, prin stapanirea marketingului in social media.

Purple Cow / Vaca mov -  Seth Godin

Marketingul de succes este arta de a construi lucruri demne de remarcat, cu fiecare produs lansat pe piata. Seth Godin aduce in vedere ideea de a nu miza pe marketing, ca o solutie luata in ultima instanta, dar daca oferta  nu este spectaculoasa, business-ul este invizibil.

O afacere nu inseamna ca automat va avea succes. Se poate spune ca un business este ca un organism, ce trebuie hranit corespunzator pentru a se dezvolta. Cartile din topul de mai sus reprezinta lectii, pe care nu le afli in scoala, ci din experientele oamenilor de afaceri celebri.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 carti pentru o afacere de nota 10

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: