Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi

Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi

Internetul este o adevarata comoara de inspiratie pentru fotografi. Oriunde ne-am uita, de la Pinterest la Instagram,  gasim imagini care ne starnesc creativitatea. Dar chiar si in lumea actuala bazata pe tehnologie, inca nu exista un inlocuitor adevarat o carte, care sa prezinte tehnici si sfaturi pentru a deveni artisti adevarati in domeniul fotografiei.  O carte va fi intodeauna un ghid de incredere, care are rolul de a ne acoperi golurile cunuasterii. Chiar daca fotografia pare simpla pentru amatori, realizarea unei imagini perfecte necesita multe calcule de lumina, saturatie, culoare, nuanta, transparenta si asa mai departe.

Daca sunteti fotograf, amator sau profesionist si doriti sa va imbunatatiti abilitatile sau sa adaugati cateva lecturi grozave in biblioteca, atunci urmatoarele  titluri sunt esentiale pentru a performa intr-un domeniu artistic, asa cum este fotografia, care se afla in concordanta astazi cu era tehnologiei.

 

Michael Freeman - Scoala de fotografie

Nascut in Anglia in 1945, Michael Freeman a scris mai mult de 100 de carti, dintre care peste 40 pe tema fotografiei. In acest volum, Freeman ghideaza cititorii printr-o prezentare amanuntita a elementelor nevcesare pentru a face o reda o imagine buna, descompunand conceptul de compozitie, in ideea de organizare a elementelor grafice, intr-un design unic.

Intrucat compozitia convingatoare este una dintre cheile fotografiei grozave, aceasta carte ii poate ajuta intr-adevar pe fotografi sa-si duca munca la nivelul urmator, oferind sfaturi valoroase care sa-i ajute sa priveasca intregul proces de a face fotografii intr-un mod cu totul nou.
Susan Sontag - Despre fotografie

Susan Sontag , care a murit in 2004, la varsta de 71 de ani, a fost o scriitoare, profesoara, filozof si activist politic american. Colectia ei de eseuri legate de fotografie detaliaza impactul pe care fotografia moderna l-a avut asupra lumii, explorand ideea ca, in timp ce fotografiile ne-au extins accesul la cunoastere si modul in care intelegem istoria si tarile straine, au limitat si perceptiile noastre despre realitate si ne-a desensibilizat la experientele umane traumatizante.

Aceasta este o carte care se nu se incadreaza neaparat in vasta sa colectie de scrieri. Este o carte despre fotografie care nu contine imagini de-a lungul  textului. Asa cum exista exceptii de la orice regula si aceasta este o carte despre secretele fotografiei, care nu trebuie ratata.

Noir fiction: 6 scriitori pe care nu ii poti rata Te-ar putea interesa si: Noir fiction: 6 scriitori pe care nu ii poti rata

John Berger - Feluri de a vedea

Aceasta colectie inovatoare de eseuri ale criticului de arta John Berger (1926-2017) examineaza modul in care vedem lumea din jurul nostru. Textele elocvente, peovoaca  gandirea, si exploreaza teme precum: razboiul, cultura si politica prin lentila unica a experientei si a expresiei artistice, prezentand prin  limbajul literar, rolul pe care fotografia l-a jucat in conturarea societatii actuale.

Nu exista nicio indoiala ca fotografia reprezinta o activitate care are impact asupra mai multor aspecte ale lumii in afara domeniilor artei si culturii, iar aceasta carte este o lectura esentiala pentru fotografii care doresc sa inteleaga cat de puternice pot fi imaginile lor.

Cosmin Bumbut - Bumbata

Cosmin Bumbut a dat nastere celui mai mare proiect de fotografie, fiind reprezentat intr-un album unic. Este artistul care si-a dedicat o mare parte din viata fotografiei si astfel a realizat un album foto, alcatuit din poze facute in penitenciar. Proiectul a durat trei ani, mai exact intre 2005 si 2008. Denumirea Bumbata inseamna puscarie, iar termenul este utilizat de catre detinuti.

Fotografia s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Exista intotdeauna concepte noi de invatat, tehnici creative de explorat  si nu exista o modalitate mai buna de a face asta decat alegand o carte inspirata. O carte de fotografie excelenta include, in general, o combinatie de trei elemente importante: imagini bine conturate, text interesant si informativ si un mesaj valoros. Este modul in care se reunesc toate aspectele ce prezinta interes pentru public - interactiune vizuala, poveste si sentimente resimtite.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Carti despre fotografie - care sunt cele mai interesante lecturi recomandate pentru fotografi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×