Top 10 carti despre Al Doilea Razboi Mondial - o colectie impresionanta care prezinta cea mai intunecata perioada a istoriei

Top 10 carti despre Al Doilea Razboi Mondial - o colectie impresionanta care prezinta cea mai intunecata perioada a istoriei

In fiecare an, se pare ca zeci de titluri noi apar pentru a oferi perspective proaspete si pentru a descoperi detalii fascinante despre cel mai important si dvastator conflict din istoria umana. Acesti clasici acopera aspecte istorice amanuntite despre razboiul de la Frontul de Est pana la Pacificul de Sud si cerceteaza originile sale intunecate si complexitatea efectelor colaterare.

Scrisori catre Hitler - Henrik Eberie, Matthias Uhl

Aceasta carte este una dintre lucrarile esentiale care surprind aspecte detaliate despre Al Doilea Razboi Mondial. Mai exact, „ Scrisori catre Hitler” contine anchetele ofiterilor Otto Gunsche si a majordomului lui Hitler, Heinz Linge. Acestia au fost prizonieri ai regimului sovietic in perioada 1945-1949. Acest manuscris a fost realizat in special pentru Stalin.

Scrisori catre Hitler - Henrik Eberle

Scrisori catre Hitler - Henrik Eberle

Gasesti "Scrisori catre Hitler - Henrik Eberle" pe:

Dosarul Berlin - Leon Berger

Dosarul berlin este o opera fictiva a istoriei, actiunea fiind totusi inspirata din perioada cea mai neagra din toate timpurie si anume Al Doilea Razboi Mondial. Nazistii sunt cei care tin fraiele conflictului, dar actiunile din umbra, care vor conduce la o decadere a nazismului, implica incertitudini cu privire la alegerea unui succesor a lui Hitler.

Dosarul Berlin - Leon Berger

Dosarul Berlin - Leon Berger

Gasesti "Dosarul Berlin - Leon Berger" pe:
Testamentul lui Hitler - Herman Rothman

Herman Rothman a ajuns în Marea Britanie din Germania ca si refugiat evreu în 1939, în ajunul de debut al  celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a oferit voluntar pentru Forțele HM si oferea servicii în Corpul de Informații, iar în 1945 a fost detașat in lagărele de război din Westertimke și Fallingbostel pentru a interoga criminali de război nazisti de rang înalt.

 

Armata, maresalul si evreii - Alex Mihai Stoenescu

Armata, maresalul si evreii scrisa de Alex Mihai Stoenescu face parte din categoria documentarelor, deci poate fi considerata dificila. Relatarile fac referire la modul in care a condus tara Maresalul Ion Antonescu in timpul celui de-Al doilea Razboi Mondial.

 -

Cazul Rudolf Hess. Dezetor sau pacifist? - Lynn Picknett Clive, Prince Stephen Prior

Timp de șaizeci de ani, a existat o acoperire fără precedent atât din partea britanicilor, cât și de generațiile succesive de istorici, cu privire la zborul adjunctului lui Hitler, Rudolf Hess în Scoția. Acesta, zboara pe data de 10 mai 1941, spre Scotia, aparent, pentru a negocia un tratat de pace cu Marea Britanie. Totusi, aceasta decizie a fost multa vreme un subiect controversat. Rudolf Hess a fost condamnat la inchisoare pe viata in penitenciarul Spandau din Berlin. Moartea adjunctului lui Hitler este de asemnea suspecta, totusi, cele mai multe date prezinta ca Rudolf Hess s-a sinucis.

Top 13 volume de proza scurta de citit intr-o viata Te-ar putea interesa si: Top 13 volume de proza scurta de citit intr-o viata

 

Memorii - CGE Mannerheim

Mannerheim este recunoscut in istorie ca fiind unicul maresal al Finlandei. Cartea „ Memorii” este o lucrare biografica de exceptie, prin care se aduc la lumina aspecte esentiale din Al Doilea Razboi Mondial, perspective privite prin ochii lui Mannerheim - general in armata rusa.

Cruciada lui Himmler - Christopher Hale

In „Cruciada lui Himler”, cititorii descopera care a fost scopul calatoriei in Tibet, a unor cercetatori germani. Cartea este bazata pe investigatii, fiind o cronica prezentata intr-un mod ironic pe alocuri si presarata cu expresii ale umorului negru.

Al Doilea Razboi Mondial - Lothar Grunchman

In scoli si in realitate, cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost mult timp plasat in umbra. Cel mai sangeros eveniment este prezentat in amanunt de Lothar Grunchman in cartea „ Al Doilea Razboi Mondial.

Fortareata Ploiesti. Campania pentru distrugerea petrolului lui Hitler - Jay A. Stout

Stout, fost pilot marin F / A-18 in Primul Rzzboi al Golfului, isi pune intrebari despre istoria și tehnica de lupta a fortelor aeriene din Al Doilea Razboi Mondial, subiect pe care il dezvolta in cartea „Fortareata Ploiesti. Campania pentru distrugerea petrolului lui Hitler.” El descrie scopul bombardamentelor asupra rafinariilor petroliere, precum si rolul armatei, strategiile de aparare antiaeriana, chiar și tehnica de a ascunde complexul de la Ploiesti cu fum.

7 lideri in razboi - Marc Ferro

Marc Ferro ii prezinta in cartea „ 7 lideri in razboi” pe cei mai importanti sefi de stat din Al Doilea Razboi Mondial. Hitler, Stalin, Mussolini, Churchill si altii sunt personalitatile care au schimbat soarta societatii in secolul XX. Cei sapte lideri sunt prinsi intr-un joc de strategie pe toata durata razboiului -un joc al aliantelor si al tradarilor.

Sapte lideri in razboi - Marc Ferro

Sapte lideri in razboi - Marc Ferro

Gasesti "Sapte lideri in razboi - Marc Ferro" pe:


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 carti despre Al Doilea Razboi Mondial - o colectie impresionanta care prezinta cea mai intunecata perioada a istoriei

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×