15 carti de fictiune - cele mai preferate romane fantastice din toate timpurile

15 carti de fictiune - cele mai preferate romane fantastice din toate timpurile

Genul fantastic este unul cu adevarat captivant. Intr-o lume in care mereu cautam o modalitate de evadare, un taram fantastic si un loc de vis, este o modalitate ideala de relaxare.De la incantatiile din carti de magie vechi si până la lumi medievale, pline de vrăjitori, genul acumuleaza multe universuri literare si  o sursa fundamentala de inspiratie pentru cele mai reusite filme fantastice ecranizate in ultimul timp.

Urmatoarele romane si trilogii reprezinta o retrospectiva a celor mai citite carti de fictiune, din toate timpurile.  

 

The Darkness That Comes Before / La inceput a fost intunericul de R. Scott Bakker

Scott Bakker creeaza in cartea „ La inceput a fost intunericul” o intreaga lume fantastica. Peisajul descris este atat de detaliat incat, pare ca cititorii au in fata o adevarata pictura. Este o lume infricosata de un trecut apocaliptic, care mai are influente si in prezentul naratiunii. Vrajitorii si razboinicii in armuri se pregatesc pentru o batalie unica in viata, accea de a apara lumea de amenintarea unei noi apocalipse.

Jonathan Strange and Mr. Norrell de Susanna Clarke

Lumea pe care Susanna Clarke o creeaza este una invaluita in mister. Amplasata in Anglia la inceputul secolului al XIX-lea, magia a disparut totul. Legendarul rege al corbului nu a fost vazut de multi ani, iar magii sunt mai mult savanti ai istoriei magiei, decat vrajitori practicanti.

Game of Thrones / Urzeala tronurilor de George RR Martin

Povestea lorzilor si a doamnelor, a cavalerilor si asasinilor, care concureaza pentru Tronul de Fier si implicit stapanirea celor sapte regate ramane una dintre romanele fantastice cele mai preferate din toate timpurile.

The Name of The Wind/ Numele vantului de Patrick Rothfuss

Povestea se concentreaza in jurul lui Kvothe, care isi aminteste de anii sai din tinerete, ca student la scoala de magie si muzica. Vrajitoria, puterile magice si incantatiile invatate de-a lungul timpului de catre personajul principal construiesc un fir narativ demn de apreciat de cei mai pasionati ai literaturii fantastice.
Tigana de Guy Gavriel Kay

Tigana este povestea magica a unui tinut, care se lupta sa fie liber. Este povestea unui popor blestemat de vrajitoarea malefica a unui rege despotic si crud. Cartea este o epopee despre  magie, politica, razboi si puterea dragostei.

Mistborn de Brandon Sanderson

Seria Mistborn de la Brandon Sanderson face refire la razboaiele dintre diverse clase sociale si la abilitatile din alchimie de amodifica metalul in aur.

The Last Unicorn / Ultimul unicorn de Peter S. Beagle

„Ultimul Unicorn” este o carte care transforma aspectele realitatii unei societati anoste, intr-o poveste presarata cu elemente fantastice.

 

The Lies Of Locke Lamora /  Minciunile lui Lock Lamora de Scott Lynch

Tanarul Locke Lamora evita moartea si sclavia, devenind hot sub tutela unui artist talentat. Ca lider al trupei cunoscuta sub numele de Ticalosii gentlemani, Locke devine in foarte scurt timp expert, reusind sa il pacaleasca chiar și pe cel mai temut conducator al lumii interlope.

The Lord Of The Rings / stapanul inelelor de JRR Tolkien

Este o alegere evidenta, dar nu vad cum o lista de genul acesta ar fi completa fara fantezia epica a lui JRR Tolkien. Tolkien este cunoscut pentru obsesia fanteziei moderne orientata spre orci, elfi si pitici. Cartea a fost fundamentala in crearea celor mai multe jocuri si filme fantastice.

4 carti biografice care te vor inspira Te-ar putea interesa si: 4 carti biografice care te vor inspira

 Alice in Wonderland / Aventurile lui Alice in Tara Minunilor  de Lewis Carroll

"Aventurile lui Alice în Tara Minunilor" de Lewis Carroll este o poveste despre  o fata, pe nume Alice, care cade intr-o vizuina de iepure si aterizeaza intr-o lume fantastica, plina de oameni si de animale minunate și neobisnuite. Este o carte clasica pentru copii, care este de asemenea populara si in randul adultilor.

Eragon de Christopher Paolini

Intr-o lume in care rautatea regelui este necontenita, Eragon  este curajosul personaj care se aventureaza in cea mai importanta misiune din viata si anume sa il distruga pe conducatorul malefic. Aruncat intr-o lume a destinului, a magiei si a puterii, Eragon isi da seama ca soarta imperiului sta in mainile sale.

The Lion, the Witch and the Wardrobe / Leul, vrajitoarea si dulapul de C. S. Lewis

„Leul, vrajitoarea si dulapul” prezinta povestea unor copii din Anglia, care descopera intr-un dulap vechi, o intrare secreta spre o lume fantastica impresionanta. In prima carte din seria „Cronicile din Narnia”, regatul fantastic este condus de o vrajitoare nemiloasa, iar toti locuitorii sunt privati de libertate.

The Color of Magic / Culoarea magiei de Terry Pratchett

Ce s-ar intampla daca personajele dintr-o lume fantastica ar creste si ar descoperi ca au nelinisti si probleme moderne? Care ar fi cea mai buna treaba pentru un troll in oras? „Culoarea Magiei” exploreaza raspunsurile la intrebarile pe care le are toata lumea despre eroii legendari din minunatele carti de fantezie.

Dragonflight de Anne McCaffrey

Lessa, o fata de bucatarie care aparent este neimportanta pentru toata lumea, se hotaraste ca este timpul sa-si ia inapoi dreptul din nastere, furat. Intalnirea cu un dragon ii schimba planurile. Lessa se intalneste cu destinul, acela de aproteja regatul de fortele malefice.

Assassin's Apprentice / Ucenicul asasinului de Robin Hobb

Fitz este un copil bastard, cu sange regal si care are o legatura magica cu animalele numite Wit. Cand este in cele din urma adoptat in gospodaria regala, el trebuie sa renunte la legatura cu animalele si sa imbratiseze un nou mod de a trai si de a fi, antrenandu-se pentru a deveni un asasin regal.

Ucenicul asasinului | Robin Hobb Carte Fictiune

Ucenicul asasinului | Robin Hobb

Povestirile moderne sunt tipuri de fantezie pe care le povestesc naratorii intr-o poveste traditionala, care insoteste unele elemente tipice, cum ar fi conflictul puternic , o scurta descriere  a personajelor, o intriga succinta si un fir narativ presarat cu o multitudine de elemente fantastice reprezentate de creaturi mitologice, incantatii magice si fenomene naturale atipice.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la 15 carti de fictiune - cele mai preferate romane fantastice din toate timpurile

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×