Carti de dragoste - Care sunt cele mai frumoase povesti romantice din toate timpurile

Carti de dragoste - Care sunt cele mai frumoase povesti romantice din toate timpurile

Sentimentul de iubire a fost si este inca o sursa de inspiratie pentru artisti si nu numai. Iubirea poate fi complicata, nelinistita, dorita, dar niciodata regretabila. De-a lungul timpului, s-au desprins cateva povesti romantice, relatate de autori celebri, care astazi sunt cele mai frumoase carti de dragoste din toate timpurile.

Iata care sunt cele mai frumoase carti de dragoste, care nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca!

Jane Eyre - Charlotte Bronte

Cu un decor rural, din Anglia secolului al XIX-lea, Emily Bronte a creat o relatare fictiva a vietii timpurii a lui Jane Eyre, de care, fiecare cititor s-a atasat de-a lungul timpului. In acest roman, ajungem sa recunoastem conflictele dintre iubire si independenta, constiinta si pasiune si lupta unei tinere fete si femei pentru a-si mentine respectul de sine. Toate acestea au fost teme de pionierat in societatea patriarhala a Angliei victoriene din anii 1800.

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

In cea mai recunoscuta lucrare, Jane Austen ne spune povestea lui Elizabeth „Lizzy” Bennet, a doua dintre cele cinci fiice ale unei familii simple, de la tara.Tatal ei este proprietarul casei Longbourn, dar avand in vedere ca acesta nu are un fiu care sa mosteneasca proprietatea, mostenirea ii revine unui  var de-al sau, fiind obligat astfel, sa isi  fiicele pe drumuri dupa moarte. Este deci, de o mare importanta ca cel putin una dintre surori sa se casatoreasca cu o persoana bogata  si, astfel, sa poata sprijini restul familiei. Persoana care este mai entuziasmata cand vine vorba de indeplinirea acelui plan este doamna Bennet, a carei cea mai mare dorinta este ca toate fiicele lor sa se casatoreasca. Mutarea unui domn bogat in cartier pare a fi ceea ce a asteptat aceasta doamna.
Pe aripile vantului - Margaret Mitchell

Margaret Mitchell, a castigat un premiu Pulitzer, cu acest roman si a dat nastere celui mai popular film de dragoste. A inspirat o multime de oameni aflati in cautarea iubirii adevarate, devenind cel mai vandut roman al  secolului trecut.

Ramane una dintre cele mai importante reprezentari fictive ale vietii din sudul Americii, din timpul si dupa periada Razboiului  Civil. In timp ce problemele de acuratete si corectitudine politica vor ramane pana la sfarsit, romanul „ Pe aripile vantului” ramane cea mai fidela scriere a aspectelor istorice din acea perioada, cu toate ca este o opera fictiva in esenta.

Top 10 cele mai interesante carti istorice Te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai interesante carti istorice

 Anna Karenina - Lev Tolstoi

Aclamata de multi drept cel mai faimoasa carte din lume, Anna Karenina ofera o panorama vasta a vietii contemporane din Rusia si a umanitatii in general. In acest roman, Tolstoi foloseste intuitia sa imaginara intensa pentru a crea unele dintre cele mai memorabile personaje din toata literatura. Anna este o femeie sofisticata care isi abandoneaza principiile de sotie devotata, gasind dragostea adevarata.

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

„ La rascruce de vanturi”, Emily Bronte povesteste despre dragostea distrugatoare a lui Heathcliff si pasiunea lui pentru Catherine Earnshaw. Heathcliff a fost adoptat de tatal lui Catherine ca un copil, dar la moartea domnului Earnshaw, acesta este hartuit de fratele lui Catherine. Sub presupunerea incorecta ca dragostea lui pentru Catherine este imposibila, Heathcliff paraseste brusc gospodaria doar pentru a se intoarce ani mai tarziu ca un barbat instarit, pregatit pentru sa isi razbune suferintele traite in copilarie.

Doctor Jivago - Boris Pasternak

Aceasta poveste epica despre efectele Revolutiei Ruse si urmarile ei asupra unei familii burgheze nu a fost publicata in Uniunea Sovietica pana in 1987. Unul dintre rezultatele publicarii sale in Occident a fost respingerea completa a lui Pasternak de catre autoritatile sovietice; cand a primit premiul Nobel pentru literatura in 1958, autorul a fost obligat sa il refuze.

Dragoste in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez

"Dragoste in vremea holerei" este un roman ce prezinta dragostea dintr-o perspectiva matura, o carte bogata in idei si o poveste de iubire impresionanta.

Dragostea in vremea holerei | Gabriel Garcia Marquez

Gasesti "Dragostea in vremea holerei | Gabriel Garcia Marquez" pe:

Se spune ca dragostea este secretul fericirii eterne. Prin iubire, orice persoana poate sa fie completa. Cu toate acestea, acest sentiment unic in viata, a fost prezentat in moduri diferite de mai multi autori, care au astazi un loc special in istoria literaturii.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Carti de dragoste - Care sunt cele mai frumoase povesti romantice din toate timpurile

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×