4 carti care nu au putut fi regizate de-a lungul timpului

4 carti care nu au putut fi  regizate de-a lungul timpului
Ce contine acest articol:

Multe dintre cele mai iubite si de succes filme sunt adaptari ale cartilor la fel de indragite. Dar doar pentru ca o carte este buna, nu inseamna ca se va putea ecraniza la fel de bine.va filma bine. Din acest motiv, istoria este plina de carti mult prea indragite, care s-au dovedit imposibile de filmat - desi, nu intotdeauna din lipsa de incercare.

Iata care sunt 4 dintre cartile ce au fost imposibil de ecranizat.

Un veac de singuratate - Gabriel García Márquez

Motivul pentru care Un veac de singuratate nu a fost adus pe marile ecrane, nu este acela ca nu au existat o multime de regizori care si-ar fi dorit sa transforme tonul epic al lui Gabriel García Márquez. Adevarul este ca ecranizarea nu a fost posibila din cauza actiunii mult prea complexe, care se desfasoara pe  o perioada de 100 de ani, mai exact este vorba despre viata a sapte generatii, care nu se poate comasa intr-un film de 2 ore si mai mult decat atat, autorul a refuzat in nenumarate randuri vanzarea dreptului de autor pentru regizarea unui film. In ciuda multor abordari, el a ramas neclintit in decizia sa.

 -
Paradisul pierdut - John Milton

Desi continutul cu tematica crestina a captat interesul  box office-urilor de la Hollywood, o adevarata adaptare a poeziei epice, in versiunea standard a lui John Milton, prezinta o serie de probleme inerente, cel putin din perspectiva productiei. In primul rand, exista provocarea de a-i prezenta pe Dumnezeu,  pe Satana si pe Adam si Eva, ca personaje principale. Cativa ani mai tarziu, regizorul Alex Proyas a incercat adaptarea poemului, cu Bradley Cooper in rolul lui Lucifer, dar care a fost anulata in 2012.

Infinite Jest - David Foster Wallace

Situat intr-o versiune futurista a Americii, satira complexa a lui David Foster Wallace, atinge o serie de teme dificile, inclusiv depresia, abuzul asupra copiilor si dependenta. De asemenea, este de peste 1000 de pagini si este produsul unuia dintre marii scriitori post modernisti ai vremii noastre. Povestea devine chiar mai ciudata, cand actorul Curtis Armstrong, cel mai cunoscut pentru interpretarea lui Booger din franciza Revenge of the Nerds , a scris de fapt o adaptare a cartii pentru HBO, care nu a fost niciodata realizata. Insa, la scurt timp dupa ce Wallace a murit tragic prin sinucidere, in 2008, au inceput sa apara rapoarte ca autorul lucra la o adaptare a cartii cu regizorul Sam Jones. Ironia, desigur, este ca Infinite Jest, este o carte  atat de complexa, incat toti cei care au citit-o, si-ar dori sa o citeasca mereu. In 2013, un episod din Parks and Recreation a fost aproape de o adaptare a cartii, conform actiunii prezentate detaliat de David Fster Wallace.

Cele mai importante 1000 de carti de citit intr-o viata Te-ar putea interesa si: Cele mai importante 1000 de carti de citit intr-o viata

De veghe in lanul de secara - J.D Salinger

Romanul din 1951 al lui J.D Salinger este inca un titlu emblematic. Multi cred ca reticenta lui Salinger de a vedea romanul adaptat , a fost rezultatul dezastruosului  film Inima mea nebuna” , realizat in regia lui Mark Robson din 1949, ce se bazeaza pe cartea „Uncle Wiggily din Connecticut a lui Salinger”. Si, in timp, a crescut numarul de regizori care si-au exprimat interesul pentru adaptarea cartii „De veghe in lanul de secara”- Billy Wilder, Elia Kazan, Marlon Brando, Steven Spielberg, Jack Nicholson, Terrence Malick si Leonardo DiCaprio, sunt doar cateva nume celebre, dar Salinger a fost mereu preocupat de faptul ca naratiunea cartii nu s-ar traduce in film. Mai mult decat atat, nu a vrut sa fie in preajma pentru a vedea rezultatele potential dezastruoase. Cu toate acestea, intr-o scrisoare din 1957, pe care a scris-o Salinger, acesta spune ca ar fi de acord cu o adaptare postum, mentionand ca: „In primul rand, este posibil ca intr-o zi drepturile sa fie vandute. Intrucat exista o posibilitate mereu de a nu muri bogat, ma joc foarte serios cu ideea de a lasa drepturile nevandute asupra sotiei si fiicei mele, ca un fel de polita de asigurare. Cu toate acestea, nu ma incanta, as adauga rapid, sa stiu ca nu va trebui sa vad rezultatele tranzactiei. ”


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la 4 carti care nu au putut fi regizate de-a lungul timpului

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×