8 carti care au adus schimbari colosale in societate

8 carti care au adus schimbari colosale in societate

Daca literatura in prezent este vazuta ca o forma de relaxare, ei bine, in trecut, unele carti au adus schimbari colosale in ceea ce avea sa devina societatea umana. Cu siguranta cartile sfinte ale tuturor religiilor au reprezentat subiecte controversate, dar unele lucrari au fost emblematice strict pentru viata sociala amprentata in istorie.

In cele ce urmeaza am pregatit o lista de 8 carti care au avut un rol important pentru diverse perioade din evolutia societatii.

 

Principele - Machiavelli

Machiavelli a adus pentru prima data in vedere ideea ce a ramas celebra si astazi „ Scopul scuza mijloacele”. A reusit sa revolutioneze modul in care societatea era construita inca din perioada Evului Mediu. Prin lucrarea sa, Principele, autorul a dezvoltat chiar si o eticheta pentru cei mai de temuti dictatori din istorie, acestia fiind denumiti ca fiind machiavelici.

Principele - Niccolo Machiavelli

Principele - Niccolo Machiavelli

Gasesti "Principele - Niccolo Machiavelli" pe:

Mein Kampf - Adolf Hitler

Lucrarea intitulata Mein Kamf se traduce in romana „ Lupta mea” si relateaza viziunea lui Hitler asupra societatii. Prosperitatea Germaniei avea sa fie savarsita doar dupa ce rasele inferioare, in afara de cea ariana erau eliminate complet din societate. Cartea a starnit numeroase subiecte controversate, iar in prezent esecul dictatorului inca mai este cercetat de unii adepti ai acestei teorii.
 -

Cutia neagra a lui Darwin - Michael Behe

In aceasta carte, Michael Behe contraargumenteaza teoria evolutionismului prezentata de Darwin. Autorul se bazeaza pe teorii moderne in care nu este de acord cu aparitia umanitatii prin evolutie, dar in acelasi timp elimina si ideea contrara specificata in cartile sfinte.

Democratie si educatie - John Dewey

John Dewey a adus schimbari colosale in societate in anii 90. Prin lucrarea sa, Democratie si educatie, scriitorul prezinta vehement un principiu ce a revolutionat la acea perioada modul in care era privita educatia. El afirma ca orice om se naste cu anumite abilitati si acestea ar trebui sa fie punctul pe care se centreaza invatatura si nu pe cunostiinte generale predate standard in scoli.

Top 5 cele mai bune carti de parenting Te-ar putea interesa si: Top 5 cele mai bune carti de parenting

 

Bazele civilizatiei - Margaret Sanger

Margaret Sanger este autoarea ce a influentat alegerile lui Hitler. Autoarea este de parere ca ar trebui sa fie efectuat un control al reproducerilor, metoda asemanatoare cu cea spartana, in care copiii slab dezvoltati erau omorati. In acest mod s-ar naste o societate ideala formata doar din oameni puternici, dar acest lucru ar insemna o egalizare a rasei umane.

Ciocanul vrajitoarelor - H. Kramer si J.Sprenger

In aceasta lucrare este prezentata poate cea mai sangeroasa perioada din Evul Mediu, cea in care persoanele suspectate de vrajitorie erau arse pe rug. Vanatoarea de vrajitoare a ramas in societate un subiect atribuit limitelor religioase chiar daca la ora actuala reprezinta unul dintre cele mai apreciate subiecte ale filmelor fantastice.

Protocolul inteleptilor din Sion

Cartea este in esenta una de fictiune, dar a fost perceputa ca si cum ar prezenta realitatea istorica. Inscrisurile lucrariii Protocolul inteleptilor din Sion nu sunt atribuite unui autor specific, dar au condus la formarea multor idei comuniste. In prezent este utilizata pentru a contracara Israelul.

Manifestul Comunist - Karl Marx si Engels 

Manifestul Comunist este poate una dintre cele mai importante carti care au influentat societatea din perioada comunista. Autorii Karl Marx si Egels sunt revolutionarii nemti, de origine iudaica ce au revolutionat ceea ce inseamna in esenta conducerea in regimul comunist.

Cuvantul scris a reprezentat inca din vechime o forma de a revolutiona istoria si societatea. Astfel, autorii de mai sus au ramas ca o umbra ce urmareste si la ora actuala modul de gandire al oamenilor. 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la 8 carti care au adus schimbari colosale in societate

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×