10 carti care au schimbat lumea - ce titluri au reformat istoria?

10 carti care au schimbat lumea - ce titluri au reformat istoria?
Ce contine acest articol:

Cartile reprezinta cea mai de pret mostenire a omenirii. Partea frumoasa este ca oricine are dreptul la informatie. Cartile au condus la evolutie, la schimbarea civilzatiilor. Cartile au format caractere si personalitati care au adus ceva nou in lume.

In cele ce urmeaza am pregatit o lista cu cele mai importante 10 carti care au schimbat lumea.

John Stuart Mill - Despre libertate

John Stewart Mill a fost un adevarat avocat ce miza pe individualismul economic si moral, sustinand ca fiecare persoana este stapana propriului mod de gandire. Este o lectura ce sta la baza liberalismului politic si economic, fiind un contraargument adus ideii ce se conformeaza cu structura „ majoritatea decide”.

Charles Darwin - Originea speciilor

Este poate cea mai controversata carte scrisa vreodata in istorie. Teoria evolutionista conform careia fiecare specie se dezvolta in mod continuu cu ajutorul selectiei naturale a condus la nenumarate dispute pe plan religios, filozofic si nu numai.

 -

Karl Marx si Friedrich Engels - Manifestul Partidului Comunist

Este o lucrare ce a influentat vietile majoritatii oamenilor care au trait sub strictul regim comunist. Autorii sunt doi vizionari de origine iudaica, dar care sunt declarati revolutionari nemti. Tot din aceasta carte face parte si celebrul citat : „ Proletari din toate tarile, uniti-va!”

Adam Smith - Avutia Natiunilor: cercetare asupra naturii si cauzelor ei

Fost om politic, filozof si economist, Adam Smith, in lucrarea Avutia Natiunilor: cercetare asupra naturii si a cauzelor ei, el introduce un nou concept ce revolutioneaza ramura economiei si anume „mana invizibila”. Tot in aceasta carte, Adam Smith defineste economia politica ca una dintre cele mai complexe stiinte.

Thomas Paine - Drepturile omului

Scriitorul englez Thomas Paine este cel care a revolutionat teoria despre democratie atat pentru America, cat si la nivel mondial. Paine aduce in vedere un alt rol al guvernului si anume de aproteja drepturile din nastere ale fiecarei persoane.

Karl Marx - Contributii la critica economiei politice

Karl Marx reuseste sa revolutioneze economia politica printr-o lucrare complexa, ce cuprinde legile economiei capitaliste. Este probabil cartea ce l-a facut celebru ca scriitor, fiind o lucrare asupra careia a cercetat date de-a lungul mai multor decenii.

Ayn Rand - Atlas Shrugged

Scrierile filozofice prin care autoarea rusoaica, Ayn Rand s-a facut remarcata sunt bazate pe cartea fundamentala Atlas Shrugged, in care sunt prezentate subiecte specifice unei societati capitaliste construite pe individualism si ratiune.

Coranul

Coranul este cartea sfanta a religiei islamice, prin care profetul Muhamad transmite cuvantul Divinitatii. Versetele din cartea sfanta a islamului nu sunt doar o insiruire de conceptii moralizatoare, ci se poate observa un substrat profund cu numeroase subintelesuri reprezentate de o multitudine de simboluri ce au ajuns sa reprezinte bazele unui cult religios complex.

Biblia

Crestinismul, asa cum este astazi cunoscut ca religie, a suferit multe schimbari din cauza multiplelor traduceri. Texte interpretate sau nu, Biblia este cartea ce a influentat milioane de generatii pe tot parcursul istoriei.

Michael Faraday - Cercetarea experimentala in electricitate

Michael Faraday a fost un fizician renumit pentru descoperirea diverselor modalitati de afolosi curentul electric. Printre cercetarile care l-au consacrat ca si om de stiinta se regaseste si descoperirea functionarii electrice prin magneti. Electromagnetismul si aplicatiile acestuia fiind cheia revolutionarii tehnologiei. Tot el a infiintat si Legea inductiei electromagnetice ce se utilizeaza si astazi in fizica.

La ora actuala, accesul nelimitat la informatii a creat posibilitatea unui trai decent, dar daca privim la titlurile de mai sus, istoria ne demonstreaza ca fara aceste scrieri, societatea din prezent nu ar fi putut evolua la fel de repede, fiecare activitate fiind rezultatul unui haos politico-social si nu numai.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la 10 carti care au schimbat lumea - ce titluri au reformat istoria?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×