Top 10 carti care au schimbat destine si mentalitati

Top 10 carti care au schimbat destine si mentalitati

De-a lungul timpului, cartile religioase precum Coranul sau Biblia au reprezentat cu siguranta un rol definitoriu in formarea civilizatiilor. Cu o aura moralizatoare, aceste inscrieri sfinte sunt totusi bazele multor formatiuni politice.

Iata care sunt cele 10 carti care au schimbat milioane de vieti!

Biblia regelui Jacob

Biblia regelui Jacob este o traducere a Bibliei, prin care dogmele au devenit accesibile si oamenilor de rand. Trebuie de mentionat ca pana in 1611, cartile sfinte erau traduse si editate doar pentru mai marii clerici ai bisericii.  

 

Discurs contra comertului cu sclavi de William Wilberforce 

William Wilberforce este omul care a luptat timp de douazeci de ani pentru a aboli comertul de sclavi din Atlantic.Nascut dintr-o familie prospera, a ales o viata de serviciu public si respectarea valorilor evanghelice, renuntand la viata comoda  existenta comoda a comerciantilor, care i-a fost pregatita de parinti. Cartea a aparut in 1789, iar inscrierile au fost prezentate in Camera Comunelor, reprezentand un pas important in transformarea radicala a societatii.

Originea speciilor de Charles Darwin

Aparuta in anul 1859, cartea a revolutionat toate dogmele religioase, care conturau societatea pana in acea perioada. Conform teoriei lui Darwin, natura nu a fost rezultatul creatiei divine, ci a fost construita datorita evolutiei speciilor prin selectie naturala.

Magna Charta Libertatum 

Magna Charta Libertatum este prima constitutie infiintata in lume. Odata cu cucerirea Angliei in 1066, William I a asigurat pentru el si succesorii sai imediati o pozitie de putere fara precedent. Regele Ioan a fost constrans sa semneze un act prin care acorda o parte din putere nobililor, astfel, fiind restranse ordonantele monarhului. El a reusit sa-i uneasca atat pe locuitorii Angliei, cat si pe clericii bisericii.

 Dragostea si mariajul de Marie Stopes

Cartea a zdruncinat mentalitatile a milioane de femei, fiind o lucrare despre dreptul femeii la viata intima sexuala. Aparuta in 1918, cartea Dragostea si mariajul a schimbat destinele sexului frumos in ceea ce priveste viata conjugala. Este o carte care a spulberat subiectul tabu despre sexualitate.


Drepturile femeii de Mary Wollstnecraft

Scriind intr-o epoca in care solicitarea drepturilor omului a condus la revolutii in America si Franta, Mary Wollstonecraft a scris propria sa declaratie de independenta feminina in 1792. In lucrarea sa, autoarea se adreseaza tuturor reprezentantelor sexului frumos, fiind un manifest ce proclama drepturile femeii in viata de familie si in societate.

5 carti preferate de vedetele de la Hollywood Te-ar putea interesa si: 5 carti preferate de vedetele de la Hollywood

In apararea drepturilor femeii | Mary Wollstonecraft

Gasesti "In apararea drepturilor femeii | Mary Wollstonecraft" pe:


Principiile matematice ale filozofiei naturale de Isaac Newton

In aceasta lucrare, Isaac Newton revolutioneaza lumea fizicii, aducand noi principii ce se utilizeaza in mecanica. Tot in aceasta carte se regaseste si explicatia Legii atragtiei universale. Aparuta in 1687, Isaac Newton avea sa transforme radical societatea si activitatile industriale.

Filosofia naturala (texte alese) | Isaac Newton Carte Filosofie

Filosofia naturala (texte alese) | Isaac NewtonPrimele lucrari ale lui Shakespeare 

Intre 1589 si 1613, Shakespeare a scris unele dintre cele mai celebre opere. Pana in 1623, artistul poet si dramaturg a reusit sa isi rafineze lucrarile, ridicandu-le la nivel de arta. Regele Lear, Hamlet sau Macbeth sunt dramele ce l-au consacrat pe scriitor in adevaratul sens al cuvantului. Astazi este recunoscut ca fiind cel mai bun scriitor englez din toate timpurile, fiind numit ” Poetul din Avon”.

Hamlet - William Shakespeare

Repovestire de Helen Street Nenumarate povesti extraordinare, nenumarate personaje extraordinare, nenumarate ...

Gasesti "Hamlet - William Shakespeare" pe:

Avutia natiunilor: cercetare asupra naturii si cauzelor care o genereaza  de Adam Smith

Cartea Avutia Natiunilor, aparuta in 1776, a reprezentat o revolutie in ceea ce inseamna economia societatii. Adam Smith pune accent in lucrarea sa pe importanta comertului si a circulatiei monetare, avutia unui stat nefiind suficienta pentru dezvoltarea in timp.  

Avutia natiunilor - Adam Smith

Avutia natiunilor - Adam Smith

Gasesti "Avutia natiunilor - Adam Smith" pe:


Primul regulament al jocului de fotbal 

In 1883 au fost infiintate primele reguli ale fotbalului, in Anglia. Abreviat soccer din Oxford - er pentru a nu se confunda cu alte tipuri de fotbal, acest sport avea sa defineasca ceea ce astazi este jocul de echipa din topul preferintelor.

 


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Top 10 carti care au schimbat destine si mentalitati

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: