Cele mai interesante carti din secolul XXI, conform criticilor literari recunoscuti la nivel mondial

Cele mai interesante carti din secolul XXI, conform criticilor literari recunoscuti la nivel mondial
Ce contine acest articol:

Societatea a suferit o multime de schimbari de-a lungul timpului, iar fiecare perioada a venit cu provocari aparte ale omenirii. In secolul XXI, societatea poate nu se mai confrunta cu razboaie radicale intre natiuni, insa conflictele interioare, depresia si stresul dictat de un ritm din ce in ce mai alert sunt situatii care deseori imping ratiunea pana la puncte extreme.

12 cele mai bune carti din secolul XXI

Cartile au fost mereu prietenii tacuti si sinceri care au oferit oamenilor cele mai bune sfaturi. In acest sens, criticii literari au construit un top al celor mai interesante carti ale secolului XXI, lucrari ce merita citite daca ne dorim sa detim armele supreme in razboiul cu noi insine.

Atonement ( Ispasire) - Ian McEwan

Romanul simfonic al lui Ian McEwan este despre dragoste si razboi, copilarie si clasa, vinovatie si iertare, ceea ce ofera toata satisfactia unei naratiuni stralucitoare.

 -

Half of a Yellow Sun (Jumatate de soare galben) - Chimamanda Ngozi Adichie

Half of a Yellow Sun prezinta povestea a trei personaje cuprinse de evenimente politice care se deruleaza rapid. Ugwu, un baiat dintr-un sat sarac, este angajat ca gospodar pentru un lector universitar. Olanna, o femeie tanara, de clasa mijlocie, ajunge intr-o relatie cu un profesor, abandonandu-si viata privilegiata din Lagos pentru un oras universitar prafuit si idealismul carismatic al noului sau iubit. Richard este un englez inalt si timid, care este impreuna cu sora geamana Kainene a Olannei.

Middlesex - Jeffrey Eugenides




Middlesex spune povestea uluitoare a lui Calliope Stephanides si a trei generatii ale familiei greco-americane Stephanides, care calatoresc dintr-un sat minuscul cu vedere la Muntele Olimp din Asia Mica pana la Detroit, actiunea desfasurandu-se in perioada Prohibitiei.

White Teeth  (Dinti albi) - Zadie Smith

In centrul acestui roman revigorant se afla doi prieteni improbabili, Archie Jones si Samad Iqbal. Veterani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial, Archie, Samad si familiile lor devin martori  ai transformarii irevocabile din Anglia.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk - Ben Fountain

Long Half-Time Walk, de Billy Lynn, este o satira  ce ironizeaza Texasul, in timpul razboiului american din Irak. Ben Fountain prezinta conflictul interior al personajelor dintre razboiul de acasa si razboiul din strainatate.

The Amazing Adventures of Kavalier & Clay ( Aventurile uluitoare ale lui Kavalier si Clay )- Michael Chabon

Top 10 carti inspirate de mitologia greaca Te-ar putea interesa si: Top 10 carti inspirate de mitologia greaca

Joe Kavalier, un tanar artist evreu, care a fost instruit in arta evadarii lui Houdini, tocmai s-a retras din Praga, invadata de nazisti, si a ajuns in  New York. Varul sau din Brooklyn, Sammy Clay, cauta un partener care sa creeze eroi, povesti si arta pentru cea mai recenta lovitura a Americii.

 

A Visit from the Goon Squad (O vizita de la brigada terorista) - Jennifer Egan

Naratiunile lui Jennifer Egan inconjoara viata lui Bennie Salazar, un fost batran rocker si Sasha, o tanara determinata pe care o angajeaza.

Gilead - Marilynne Robinson

La douazeci si patru de ani de la primul sau roman, Marilynne Robinson revine cu o poveste intima a trei generatii prinse intre Razboiul Civil si secolul  XX. Este o poveste despre tati si fii si bataliile spirituale care inca sunt prezente in inima Americii.

The Corrections ( Corectii) - Jonathan Franzen

Al treilea roman al lui Jonathan Franzen, The Corrections , este o minunata lucrare artistica si o aparitie extrem de nonconformista si amuzanta pentru secolul XXI.

Wolf Hall - Hilary Mantel

Cartea prezinta aspectele regatului englez unde daca regele moare fara mostenitor, tara ar putea fi distrusa de un razboi civil. Henric VIII vrea sa-si anuleze casatoria de douazeci de ani si sa se casatoreasca cu Anne Boleyn. Papa si cea mai mare parte a Europei i se opun.

The Brief Wondrous Life of Oscar Wao ( Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao) - Junot Díaz

Cu acest roman de debut uluitor, Junot Díaz, castigator al premiului Pulitzer, a reusit sa infatiseze atat particularitatea vietii interioare a unui adolescent dominican din New Jersey contemporan, cat si sa prezinte concluzii universale despre barbati si femei, rasa si clasa sociala.

The Known World ( Lumea cunoscuta) - Edward P. Jones

Romanul  „ The Known World” de Edward P. Jones prezinta o noua viziune asupra lumii, provocand ratiunea cititorilor in fiecare pagina. Concentrandu-se pe situatia stapanilor si a sclavilor din antebelul Sud, Jones abordeaza un subiect care ne obliga imediat sa ne confruntam cu problema luptei existentiale dintre bine si  rau.


0,00 (0 voturi)
Ana

Nu sunt Comentarii la Cele mai interesante carti din secolul XXI, conform criticilor literari recunoscuti la nivel mondial

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×