Cartea scrisa de un copil din Idaho a devenit hit, dupa ce a fost introdusa “fraudulos” intr-o bliblioteca

Cartea scrisa de un copil din Idaho a devenit hit, dupa ce a fost introdusa “fraudulos” intr-o bliblioteca

Dillon Helbig, un elev de clasa a doua care locuieste in Idaho, a scris o carte despre o aventura petrecuta de Craciun, intr-un caiet cu coperti rosii si a ilustrat-o folosind creioane colorate.

Dupa ce a terminat-o, tanarul autor a decis sa o “publice “intr-un mod inedit. In timpul unei vizite la o bliblioteca, tanarul a ascuns cartea pe un raft, unde a fost gasita de directorul filialei. Incantati de creatia lui Dillon, angajatii bibliotecii i-au acordat un premiu si au introdus povestea in colectia lor.

Astazi, “The Adventures of Dillon Helbig” este la mare cautare, iar tanarul autor a anuntat ca lucreaza deja la volumul II. Patania sa i-a inspirat pe unii dintre colegii sai sa scrie propriile povesti.

Dillon si-a ascuns cartea pe raftul unei biblioteci, iar aceasta a devenit “hit”

Dupa terminarea operei, Dillon Helbig a facut un plan si a asteptat momentul oportun pentru a-l pune in aplicare. Zile mai tarziu, in timpul unei vizite la o bibllioteca din Boise, acesta a ascuns cartea pe un raft cu carti illustrate pentru copii. Nimeni nu l-a surprins facand asta.

“ A fost o obraznicie”, spune Dillon, baiatul de 8 ani, amintindu-si de aceasta patanie. Dar, cu privire la rezultat, este de parere ca e “foarte tare”

Cartea, intitulata “ Aventurile de Craciun ale lui Dillan Helbig” (“ The Adventures of Dillon Helbig Crismis”) este semnata de “Dillon insusi”. Mai tarziu, acesta i-a recunoscut mamei sale, Susan Helbig, ca a pus cartea pe raft si a lasat-o acolo, nedetectata. Dar atunci cand s-au intors, doua zile mai tarziu, cartea era de negasit. Doamna Helbig a sunat imediat la biblioteca, pentru a se interesa de cartea lui Dillon, si a-I ruga pe angajati sa nu o arunce.




Ce spun angajatii bibliotecii despre indrazneala copilului

Alex Hartman, directorul de filiala, se declara surprins de indrazneala lui Dillon.

“ A fost un act meschin”, spune acesta, razand. “ Dar cartea lui Dillon a fost, evident, prea speciala pentru a fi aruncata”.

Hartman i-a citit cartea fiului sau in varsta de 6 ani, Cruzen, care a ras si a spus ca este una dintre cele mai amuzante povesti pe care le-a auzit vreodata

“ Dillon este un baiat indraznet si generos. A vrut sa impartaseasca povestea” este de parere Hartman “ Nu cred ca este un act de promovare personala. Isi dorea ca oamenii sa se poata bucura de poveste. A fost client al librariei de cand se stie, deci cunoaste modul de distributie al cartilor”

Angajatii librariei, care au citit cartea tanarului, sunt de acord ca – oricat de informala si neconventionala ar fi – aceasta indeplineste criteriile pentru a face parte din colectie, iar povestea este foarte amuzanta. Astfel, directorul de filiala i-a cerut lui Dillon permisiunea de a plasa un cod de bare, pentru a o putea aseza in colectia bibliotecii

Parintii lui Dillon au fost entuziasmati de aceasta idee, iar acum opera fiului lor face parte din colectia de nuvele grafice pentru copii, tineri si adulti. Mai mult decat atat, biblioteca i-a acordat lui Dillon primul premiu Whoodini pentru Cel mai bun scriitor tanar, sectiune creata special pentru el. Premiul este numit dupa mascota institutiei.

Top 10 cele mai populare carti din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai populare carti din toate timpurile

Dillon isi incanta parintii cu povesti fascinante

Mama baiatului, Susan Helbig, s-a declarat surprinsa de disponibilitatea bibliotecarilor de a-l incuraja pe fiul sau. Aceasta este fericita ca micutul a reusit sa faca intrarea cartii in librarie, iar oamenii sunt interesati sa o citeasca.

“ Imaginatia lui este mereu activa, iar el este un baietel foarte creativ” a spus Susan, in varsta de 41 de ani, adaugand ca Dillon o incanta pe ea si pe sotul ei, Alex Helbig, cu povesti si aventuri.

Singura copie a cartii este la mare cautare. KTVB, un post de televiziune din Boise, a realizat un reportaj despre opera lui Dillon, iar locuitorii din zona s-au inscris deja pe lista de asteptare pentru a o citi. Pana sambata, erau deja 55 de oameni.

“ Sper ca oamenii sa fie constienti de faptul ca mai sunt si altii care doresc sa o citeasca”, spune Alex Hartman. Acesta a marturisit ca o persoana din Texas voia sa ia cartea printr-un imprumut interbibliotecar. Raspunsul a fost nu.

Tanarul are multe oportunitati de cariera

Deobicei, daca o carte are o lista lunga de asteptare, biblioteca ar achizitiona mai multe copii. Din pacate, acest lucru nu este posibil in cazul de fata. De aceea, directorul de filiala a vorbit cu mama lui Dillon despre o posibila versiune de e-book.

Datorita faimei, o scriitoare locala de carti pentru copii, Cristianne Lane, s-a oferit sa organizeze un workshop cu Dillan, la biblioteca.

“ Speram ca participantii sa gaseasca inspiratia de a-si scrie propriile povesti, pe care sa le impartaseasca, mai apoi, cu ceilalti”, declara Hartman.

Susan Helbig spune ca fiul ei are mari sanse sa devina scriitor.

“ Eu cred ca s-ar putea sa devina bibliotecar”, a adaugat Harman. “La biblioteca, iubim sa citim si sa dam povestile mai departe”.

Autorul lucreaza deja la volumul II

Dillon are vesti bune pentru fanii sai: lucreaza deja la continuarea cartii, care se va termina cu o vizita din partea lui Grinch, cat si razbunare. Cainele lui Dillon, Rusty, va participa la actiune.

De asemenea, tanarul scriitor va mai scrie o carte despre un dulap care mananca haine. Vestile s-au raspandit rapid, iar o bucatareasa din scoala lui Dillon a spus ca asteapta cu nerabdare sa citeasca povestea. La randul lor, cativa colegi din clasa scriitorului au spus ca vor si el sa scrie povesti

“ E placut sa vezi cum ii inspira pe ceilalti” este de parere Susan Helbig


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cartea scrisa de un copil din Idaho a devenit hit, dupa ce a fost introdusa “fraudulos” intr-o bliblioteca

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×